14421
  • drater
    nem. Vista van fent. de próbáltam már windows 7 el is.
  • Solten
    Hi. XP-t hasznalsz?
  • drater
    Üdv vettem egy ASUS VW220D monitort és nem tudom rajta beállítani a max felbontást (1680x1050). Drivere sehol sincs legalábbis nem találtam. Vagy ha valaki tud mondani vmi olyan felbontást amin érdemes a 22"-es monitort használni azt megköszönném.
  • KranaZoli #7303
    Speciel a 2333sw peremén alul a kék led működés közben 1általán nem zavaró. Szolid és jól is "néz ki". Viszont sleep módban villog. Szerintem ez villogna több órán keresztül, ha ki nem kapcsolnám. :)

Ezt elkúrták.

Ill. amit nem értek, hogy szoftverből miért nem lehet kikapcsolni, vagy OSD menüből?! LG-knél OSD-ből ki lehet lőni a LED-et. Ez szerintem nagyon jó 5let!
  • [HUN]FaTaL
    A led villogása monitorfüggő. Az előző lgmen csak 5-10 secig villogott utána zöld helyett sárgán világított. Valami kell hogy jelezze a fogyiknak hogy sleepben van. :D Amúgy ha más színnel világítana szeirntem is jobb lenne.
  • KranaZoli #7301
    Igaz, ez így ebben a formában ostobaság!

Már azzal is ki lennék békülve, ha lenne vmi olyan progi, ami sleep módba tenné és egér mozdításra nem jönne vissza csak vmi bill. kombóra.

Ezt a kúva sleep módos led villogást aki kitalálta azzal nézegettetném egész nap.
  • [HUN]FaTaL
    Miért szerinted mi? ATX-es monitor ami magától lekapcsol vagy mi?:D Vagy tényleg jöjjön ki egy robotkar vagy hogy képzeled a kikapcsolást?:D
  • RaveAir
    Igazad van. Most megnéztem a fogyasztásokat, és valamilyen rejtélyes okból azt láttam, hogy pl. KranaZoli monitorja kikapcsolt állapotban többet fogyaszt, mint készenlétben.
    Arra azonban kívácsni lennék, hogy egy átlagos 17 colos CRT monitor vajon mennyit fogyaszthat bekapcsolt állapotban.
  • KranaZoli #7298
    Nem erről van szó. Keresem(keresném) a megoldást vmi szoftverben. Nem hinném, hogy csak az egyedüli on/off gomb erre a megoldás...
    (remélem :)
  • [HUN]FaTaL
    Sokkal nem, készenlétben alig fogyasztanak már a mai monitorok.
  • RaveAir
    De nagy problémáid vannak. :)
    Nem sokkal egyszerűbb egy gombnyomással kikapcsolni a monitort (majd egy újabbal vissza), minthogy valami programot indítasz és abból vezérled? Gondolom, hogy kikapcsolt állapotban sokkal kevesebbet fogyaszt, mint készenlétben.

És különben is... ne lökdösd az asztalt! :>
  • KranaZoli #7295
    Attól parázok, ha beszarna és ki még kikapcsol, de vissza már nem.
    Most egy rádiós egeret használok. Már próbáltam, hogy félrerakom az egeret, de leülök erre huss... nincs egér.

Nem lenne probléma azzal se, ha Win kapcsolja ki a monitort, de akkor meg villog a led. Ami bekapcsolva nem zavaró, de éppen sleep módban meg igen, amikor is villog.

És jól van! Nem ér gúnyolódni.
  • [HUN]FaTaL
    Bebaszva közlekedsz a gépnél? Talán ne rugdosd az asztalt, inkább menj le a térre focizni ;D Vagy vegyél USB Hubot, tedd az asztalra és húzd ki az egeret mielőtt zabálsz. De ennél szerintem sokkal egyszerűbb, ha ekkora problémát okoz, hogy megnyomod a kikapcsoló gombot a monitoron. Ugye nem is olyan nehéz?
  • KranaZoli #7293
    Azért kellene vmi progi. Van is. Ami kilövi, de mind1ikkel nagyon könnyen be is kapcsol. :(

PS:
    Szal változtatni kellene a szokásaimon?!
  • Solten
    Ha' de ember, a "mozgaserzekelost" is arra talaltak ki, hogy ha nem a gep elott kockulsz akkor lelojje magat...
  • KranaZoli #7291
    Hát lehet, hogy Én vagyok balfasz, de néha-néha nekimegyek az asztalnak. Ill. ha írok, vagy "eszem" akkor is előfordul.
  • Solten
  • Solten
    Program, nem kell ehhez kulon program, op.rendszer energiamenedzsmentjeben beallitod.

"de megmozdul az egér és visszajön."

Nos, egyszeru, ne mozditsd meg az egeret...
  • [HUN]FaTaL
    Miért mire gondolsz? Jön egy robotkéz és kikapcsolja a monitort? Vagy húzza ki helyetted a konnektorból?:D
  • KranaZoli #7287
    Bármennyire is hülyén néz ki elsőre, de annál praktikusabb ez az állvány.

Szerintem nem butaság ez a mozgás érzékelés. (legalábbis amíg jól működik :)
    Én pl. kúva sok NET rádiót ill. zenét hallgatok a géppel. Ilyenkor mindig kapcsolhatom ki a monitort, mert még nem találtam normális TFT "kilővő" progit. Ha vki tud, ne titkolja.

Lehet, hogy Én vagyok a balfasz, de Nekem csak olyanokat sikerült találnom amik ki-kikapcsolják a kijelzőt "sleep mód"', de megmozdul az egér és visszajön.
  • Solten
    Jah, talajmintat vesz, legkori gazok aranyanak elemzese, ilyesmik... Ez a mozgaserzekelos stand-by, kezd divat lenni... Egy LG-vel kapcsolatban olvastam errol. Hovatovabb van ertelme? Nem vagy ott a monitor elott - huha, beallitod hogy "ha nem kap ingert" 5-10 perc mulva loje le magat, stb.
  • desigo
    "elemzi a környezetet"
    megfigyel a monitor xD
  • Solten
    Eizo: környezetbarát monitorral bővül a FlexScan termékcsalád

Lehet hogy kell egy? S-PVA panel, olyan kepminoseggel hogy pepipil az ember a gyonyortol...
  • Solten
    #7278: "Azt ugyan nem tudom, hogy egy Orion TV milyen, de biztos nem kaki.".

De, teszkos bazari minoseg.

#7280:

24"-es full HD? Vagy szvsz jobban jarsz akar egy 26" moncsival ertelmesebb panel stb. pl
  • schrank
    iponon csa filipsz van és pont olyan amit itt fikázott a gyerek hogy nem tudta rákötni a pc-t ...
    nagyobb online üzleteket bátran ajánlhatsz mert én az agyon hypolt eedigitálon kívül nem ismerek ....
  • KranaZoli #7281
    Ezt passzolom, de egy vásárlási tipp és Én ebben az esetben "kihasználnám". Pontosabban élnék vásárlói jogommal. ;)

Ipon-ról rendelném, webshop-ból (ha van), vagy olyan webshop-ról ahol van mind2.

Először a TV-t. Próba. Ha nem jó, 8 napig vissza lehet küldeni tök mind1 milyen kifogással és cserélném a TFT-re ha nem jön be. Ha az sem, akkor tovább pofátlankodni. (asszem lehet) Csak Neked kell visszajuttatni a terméket. De ennek azért nézz utána Ipon-on!
  • Mersant
    faszert nem veszel egy 22"-24"-os monitort 50-60ert, mindenhez eleg amihez neked kell, a maradek lovet meg
  • schrank
    úgy fogalmaznék hogy web/játék/film egyforma arányban amitől félek az az hogy az az egy nyamvadt hdmi csati jó lesz-e neki pc-módban mert itt többen nyávogtak a 200k-s fullhd-jükre hogy hdmi-n csak a hdready-t engedte nekik akkor nekem egy hdready-n mit engedne 640*480-at ? nincs más választásom kénytelen leszek elolvasni a heti horoszkópomat
  • KranaZoli #7278
    Ebben az esetben Én a nagyobb képméretet tartanám szem előtt. Azt ugyan nem tudom, hogy egy Orion TV milyen, de biztos nem kaki.

Ugyanakkor erre a célra már a 26"-os TFT is jó, de ahogyan írod az így erre a célra drága. Elsősorban filmeket nézni Én az "olcsóbb", nagyobb TV-t választanám.

Amit írtál TFT-t, az kúrva jó, de akkor lenne létjogosultsága, ha kb. egyenlő arányban lenne film/játék és nyilván tökéletes választás lehet olyanoknak, akik profitot is termelnek a kijelzővel.
    (munkára is használná az ember)

Ha a TV-t választod lesz egy nagy kijelződ és később nem fog azon járni az agyad, hogy vettem egy 26"-os kijelzőt milyen is lenne ez 32"-on?!?!

De Tudod, könnyű más f*szával verni a csalánt. Ez már nem az aprópénz kategória. De Én így választanék. (TV-t!!!)
  • schrank
    elsősorban monitornak veszem filmet nézni meg csak jobb (pláne avikat) 32"-on mint 26" fullhd monitoron , mert ugye köztudott hogy szar kijelzőn jobb jelet nézni jobb mint jó kijelzőn szar jelet ...
  • KranaZoli #7276
    Tudom.

(szokás hatalma)

• [HUN]FaTaL
    :D KVM switch a hivatalos neve. (Szerintem Keyboard video mousenak lehet a rövidítése).
  • KranaZoli #7274
    Mi (kollégák) úgy hívjuk, hogy CPU switch.
    Ne kérdezd, hogy miért!
  • Solten
    Dsub-os Benq-et vegyel
  • [HUN]FaTaL
    CPU switch? Lemaradtam valamiről?:D Nem KVM switchre gondolsz?
  • [HUN]FaTaL
    Nem fér ki... 2043BW mint már vagy 10x leírtam a topicban. És nem, nem vagyok monitorguru, de nem írtam ilyet sehol..
  • KranaZoli #7270
    Ez így ebben a formában nem teljes mértékben igaz.

Igen, lehet venni 5k körül tuner kártyát, csak akkor kell hozzá a PC, ha viszont a monitorban van, akkor nem. Ezért kerül annyival többe. Nem hinném, hogy azért mert akkora faxni belerakni, hanem megkérik az árát annak, hogy kiváltod vele a PC-t.

Analóg módon, mint a 2-4-6-os CPU switch-ek esetében. Ott sem a technika az amiért többet kérnek hanem az, hogy kiváltasz vele bill.-űt, egeret, monitort.

"3. ha tv-t veszek azért veszem mert sokkal olcsóbb"

Sorry! Én abban a hitben voltam, hogy TV-nek veszed a TV-t.
  • schrank
    ha akkora monitorguru lennél akkor ott szerepelne az aláírásodba ...
  • schrank
    C jaaaj hagyjál már megint ezekkel az "ennyiért nem lehet normálisat kapni mert a kiszeltündének nem látszik rajta minden szemöldökszála... " dumával
    1. eddig sem fizettem elő tv-re ez után sem fogok
    2. attól hogy van/lesz digitális adás még nem jelenti azt hogy DVD-minőségű
    3. ha tv-t veszek azért veszem mert sokkal olcsóbb ugyan akkora méretűbe fullhd-t meg meghagyom a hardverbuziknak akik minden szarral játszanak és számolják az effekteket meg a teszteredményeket ...
  • [HUN]FaTaL
    Ja tv TFT baromság. Ugyan 5k-ért nem kapsz normális tv tunert de azért 30nál kevesebb.