14416
  • Dodo55
    #14416
    Ez a G5 tényleg jó, annyi, hogy a menüje bugos kicsit a különböző profilok kezelése kapcsán és még nem láttam, hogy jött volna fw ami helyretenné.

    Viszont előtte nekem is LG-im voltak, azokkal is nagyon elégedett voltam, főleg képminőség tekintetében.
  • nxs
    #14415
    Köszi az ajánlásokat. LG tűnik a legegyszerűbb választásnak,Samsungal volt rossz élményem amit meg is osztottam veletek (nyilván G3 belépőszint de tényleg okádék volt) amit cserélek az egy AOC amivel nagyon meg vagyok elégedve,de azért 2 évente beszarik úgy,hogy alig használom az nem kis baj.
    Amiről nem találtam infót mi a különbség a 850B és a 850P között,ez csak valami revízió váltás?
  • MerlinW
    #14414
    Dell G2724D
    AOC G27G3XMN
    Samsung Odyssey G5 S27AG50
    LG 27GP850-B/27GP83B-B
    Acer Nitro XV272U KVbmiiprzx
  • nxs
    #14413
    Hejhó.
    Szerintetek normális,hogy egy monitor 2 évet bír (Visszaolvasva 2022 közepén cseréltek panelt nálam) és most megint kijött ugyanaz a hiba...csak nem a képernyő közepén hanem az alján. 144Hz-en vízszintes csíkban szétesik a kép,120Hz ok...

    Tudnátok esetleg mondani valami megbízható 27-es 144Hz monitort (olyan 150-ről nézem ezért 32 nem opció) ami szinhű,nyilván ekkorába 4k nem játszik,általában 1440p a megcélzott felbontás.

    Előre is köszönöm.
  • MerlinW
    #14412
    Jófajta!
  • dalmar
    #14411
    Köszönöm mindenkinek a segítséget! Végül is ez lett: LG 32" 32GP850-B monitor Nano IPS gaming monitor 32GP850-B.AEU
  • TomStorm
    #14410
    MSI Optix/Mag(akár 100hz is elég) ha ultrawide vagy G-széria ha 16:9.
    Minden más->Oled:)
  • RJoco
    #14409
    Én is IPS mellett maradnék, de csak, mert még nem találkoztam 2K-s OLED-del. Különben azt választanám.
    Az LG-n nagyon elgondolkodnék. Rettenetes a talpa. Az egér mozgatásától már himbálózik a monitor. Persze akit nem zavar... Én hamar tartóra raktam, főleg, mert 3 volt az asztalon és nem fértek el rendesen.
    Valami masszív talpút keresnék, mint amiket a Dell szokott csinálni. Viszont azokban nem nagyon van játékra támogatás.
    Bár ennek ellenére úgy 5-7 évig (pontosan nem emlékszem) használtam egy 60Hz-es Dell-t játékra, filmre, netre, szóval mindenre. Nekem nagyon tetszett, nagyon meg voltam vele elégedve és a 60Hz sem zavart soha. Nagyon sokat GTAVO-ztam. De volt EVE-Online, Elite Dangerous, Space Engineers, X3, WoW, WoT, meg még egyebek.
    Szóval én biztos, hogy körbenéznék a Dell háza táján is, ahogy tettem nemrég.
  • Voltan
    #14408
    Az LG Ultragear cuccokkal nem lősz mellé szerintem, pl. ez: LG Ultragear 27gr75q-b. Nekem eggyel ezelőtti generációs van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. IPS, marha szép képe, és színei vannak és nagyon gyors.

    Ez olyan kérdés amúgy, hogy esélyel mindenki mást mond, mert más az, ami bejött, más jellegű paneleket ajánl, én mindenesetre nagyon szeretem ezt a moncsit, csak ajánlani tudom.
  • dalmar
    #14407
    Sziasztok!
    Most akarok monitort venni 2K felbontásút szeretnék. Mit ajánlotok aminek szép képe van és megfizethető? Játékra használnám egy Nvidia-s videókártyával.27 colosnál nagyobb legyen.(valamint lehetőleg magyarországi üzletből-nem bízom a külföldi boltok garanciális ügyintézésében-)
  • manson222
    #14406
  • MerlinW
    #14405
    DP kábel okozhatja a gondot. De mielőtt kábelt veszel kipróbálhatod hdmi-vel hogy megbizonyosodj róla.
  • SAX80
    #14404
    Sziasztok!

    Van nekem egy samsung G7 32"-os monitorom.
    A probléme a következő:
    Már eddig is előfordult, hogy nehzezebben jött vissza stand by-ból, mint kellett volna, de eddig annyira nem zavart.
    Mostanra rosszabb lett a helyzet, olyannyira, hogy valamelyik nap, DDU-t akartam futtatni, ehhez újraindítottam a gépet safe mode-ban. A gép el is indult, viszont a monitor képet nem adott. Hiába kapcsoltam ki-be, próbáltam a kábelt (DPÖ is kihúzni, visszarakni, másik slotba tenni, ill. a tápkábelt is ki-be dugtam... de semmi. Nem kapott jelet, lement stand by-ba.
    Ekkor még a windows-ra gyanakodtam, és msconfig-ból indítottam safe mode-ban a win-t. Ez nem volt jó ötlet... mert továbbra se adott semmi jelet, így viszont a sima újraindítás nem volt elég, mert az msconfig-ból ki kellett volna venni a boot options-ből, addig csak safe mode-ban indult újra. Ekkor (még sikerült) a BIOS-ba beléptem (végső elkeseredettségemben), de mivel nem jutottam semmire, ki is léptem... innen indulva a win betöltött és csodával határos módon képet is adott. Le tudtam szedni az nvidia drivert, majd kikapcsoltam a safe mode-ot, és újraindítás után felraktam a legújabb drivert.
    De nem hagyott nyugodni a dolog... újraindítottam megint safe mode-ban, de semmi nem történt, ugyanúgy mint előtte.
    Sőt... innentől kezdve már a bios-nál se ad képet, hiába lépek be. (tudom, hogy belépek, mert a bill. világít, és miután esc + entert nyomok, kialszik - discard changes & exit-re, majd elindul a win, és lesz kép.
    Bármi ötletnek örülnék.

    A firmware frissítést is megcsináltam tegnap, a legfrissebb drivert raktam fel a monitorhoz, a frissítés végigment gond nélkül.
    A monitort 240 hz-en használom, 2560x1440 felbontásban.

    Új DP kábelen is gondolkodtam, a monitor menüje alapján displayport 1.4-et használ, a gyári kábellel. Nem értek hozzá különösebben, esetleg érdemes lenne 2.1-es DP kábelt vennem hozzá? Vagy ez a monitor még nem is tudja ezt? Vagy az csak 4k-8k cuccokhoz kell?

    Pl. erre gondoltam.

    Köszi..
    Utoljára szerkesztette: SAX80, 2023.10.03. 14:26:03
  • RJoco
    #14403
    Természetesen én is keresgéltem még.
    Sok olyan hsz-t találtam, akiknek nem volt gondjuk 2080 mellett. Jó régi hsz-t.
    Aztán olvastam olyan véleményt, hogy bekapcsolás után recseg a melegedéstől.
    Meg nem is tudom milyen hibák voltak még.
    Ezért is néztem másikat inkább. Az LG legalább tavalyi konstrukció, ami sokkal szimpibb, mint a 3-4 éves.

    Köszi, hogy utánanéztél te is!
  • Dodo55
    #14402
    Hát igen, sajnos nem találtam róla sehol semmit miután beírtad. A CRG5 volt fent az nVidia oldalán ott, ahol az én G50A-m is, de a CRG9 sehol. Olvasgattam többet a különféle implementációkról, de abból sem volt egyértelmű.
  • RJoco
    #14401
    Gondoltam, hogy, ha beírom a típust, akkor elnémul az oldal. Ezért sem írtam be.
    Mindegy, vettem egy LG-t, ami rajta van az nvidia listán is.
  • RJoco
    #14400
    Minősítése csak a G9-nek van. De ott írva is van a monitor adatlapján.
    Amit néztem az a Samsung CRG9 típusa.
  • Dodo55
    #14399
    Típust azért írhatnál, úgy talán ki lehetne biztosabbat deríteni, mert nem saját tapasztalat amiket írtam (kivéve a negatívat, hogy régi HDMI freesync-es monitor szinte biztosan nem működik nVidia kártyával), hanem szimplán azt írtam le, amiket annak idején utánaolvastam. Viszont én aztán olyan monitort vettem, aminek már konkrétan volt G-Sync Compatible minősítése (Odyssey G5 IPS).
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2023.06.22. 21:57:20
  • RJoco
    #14398
    Akkor, ha jól értem, ha DP-n keresztül kötöm a monitort a géphez, akkor lesz VRR. Mondjuk amúgy is a DP-t favorizálom.

    Azért nem mindegy, mert amit néztem, az 120 Hz-es Freesync-es és 6-900€-val olcsóbb, mint ami g-sync, meg AMD Adaptive Sync-es és 240 Hz-es. 240 Hz-est nem igazán akarok és olyan drágát sem. Jelen esetben inkább az ár a döntő tényező.
    Egyes játékok érdekesen kezelik a v-sync-et és nem a monitor frissítésére állnak be, amelyen futnak, hanem az elsődleges monitor frissítésére. Mivel egy meglévő 120 Hz-es AMD Adaptive sync-es mellé kerülne, így gondoltam, hogy maradnék a 120 Hz-nél. Mondjuk a 240-est is lehet 120-on használni, de az árkülönbség elég durva. Így nagyon meggondolandó.

    Azért is lényeg, mert felmerült olyan gond, hogy villoghat a kép. És az nagyon idegesítő. Tegnap küldtem vissza egy monitort, mert időnként villant egyet a kép. Sajnos nem tudom, hogy a monitor volt hibás vagy valami bezavart neki. De ennek VRR támogatása sem volt. És nem játéknál villant, hanem win alatt. Ma néztem, hogy az nvidiánál a g-sync be sem volt kapcsolva. Vagyis az adaptiv sync-es monitorom sem használta. Ennek ellenére nem volt zavaró, hogy 60 FPS jelenik meg 120 Hz-en. A visszaküldött monitor volt 60 Hz-es. A játék v-sync-kel meg erre a 60 Hz-re állt be a másik monitoron. Ma viszont már próbálta a 120 FPS-t elérni, de sajnos nem nagyon sikerült neki és időnként nagyon zavaró volt, hogy akadt a kép. És ekkor derült ki, hogy a G-Sync nincs bekapcsolva.
    A kiszemelt monitorok nagyok és nehezek, nem egyszemélyes mozgatásra termettek. Így a folyamatos visszaküldözgetés eleve macerás, amellett, hogy hol van monitor, hol nincs monitor és a visszaérkező pénzre is várni kell.

    Szóval mindenféle infót, segítséget köszönök, amivel eljuthatok a megfelelő monitorhoz!
  • Dodo55
    #14397
    Nem támogatják a freesync-et, a VESA VRR-t támogatják displayport csatlakozás esetén. HDMI-vel talán a 2.0 szabványtól működik a dolog.

    Én ezt be is szoptam annak idején, az utólérhetetlenül gyönyörű képet produkáló 23MP68VQ-P-m mehetett nyugdíjba (az asztalom bal felére második monitornak) emiatt és a még épp friss-ropogós 3060 Ti-m várható pályafutásának hosszából is rögtön ugrott pár év az "új cucc vásárlásánál mindig feljebb kell lépni egy kategóriával" elvemből fakadó hirtelen 1440p-re váltás miatt :(

    Nagy vonalakban tehát ezt úgy kell elképzelni, hogy ami régi DP nélküli freesync-es monitor, az valószínűleg nem fog vele működni. DP csatlakozó megléte esetén viszont sokkal jobbak az esélyek, mert - ha jól értettem amikor beleástam ezekbe magam - a HDMI-vel ellentétben DP-nél már a kezdetektől fogva a VESA VRR megoldását használta az AMD freesync funkciója is.
  • RJoco
    #14396
    Üdv!

    Ha egy HDR képes monitor csak AMD Freesync 2-t tud, akkor mennyire lehet kihasználni a képességeit egy 4080 nvidia kártyával?
    Több helyen is írják, hogy az nvidia kártyák 2019-től támogatják a freesync-et.
    A monitor esetén meg valakinek gond nélkül megy, van, akinek meg nem. De minden infó 2-3 évvel ezelőtti.
  • xido
    #14395
    Srácok,akik kicsit jártasabbak az elfeledett 3d technikában..
    Adott egy 3d monitor..nvidia kártya..régen az nvidiának volt segédkütyüje és szemüvege,amit driver támogatott,ezáltal ment a móka..ha manapság egy ilyen monitoron egy segédprogrammal 3d-t varázsolok..elég egy mezei aktiv 3d szemüveg vagy ennél bonyolultabb? (a program tud red-cyant meg sbs módot is...de enegem az interlaced verzió érdekelne)
  • Zsombor99
    #14394
    Mi a véleményetek erről az Acer B246HYLBymiprx 23,8" Monitorról és erről az LG 22MK400H 22" monitorról?
    Szeretnék új monitort venni, de attól tartok, hogy az olcsóbbaknak nem csak az áruk, hanem a minőségük is alacsonyabb. Nem csak netezésre, hanem játékra és YouTube tartalomfogyasztásra is lenne használva.
  • Dodo55
    #14393
    Nekem egy (LS27)AG500N-es (IPS) G5 van, az enyhe bleedingen és a középszerű HDR-en kívül jó.
    A gyártótól letölthető drivert fel kell hozzá tenni és az ICC profilt beaktiválni, plusz a black stabilizert én a 13-as gyári értékről 10-re visszavettem, így a színei is megközelítik azt a szintet amilyen a korábbi (gyárilag kalibrált) LG MP68-asom volt előtte.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2023.03.19. 21:44:35
  • MerlinW
    #14392
    Samsung G7, G9 jók nagyon, de G3 és G5-ről elég sok rosszat olvastam. Mondjuk a 2022-es modellekkel nem tudom mi a helyzet. Lényeg, hogy olvass kritikákat vásárlás előtt.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.03.14. 18:27:23
  • RJoco
    #14391
    Huawei-t nem vennék.
    Akkor inkább Samsung.
    De lehet LG vagy Dell is.
    Viszont, ha már kinézted a Samsung-ot, akkor szerintem vedd azt.
    A kettő közül azt venném.
  • NagyJoe
    #14390
    Sziasztok, tanácsot kérnék, irodai munkára és "koca" gamerkedésre keresek monitort 200k-ig. Munkám miatt két böngészőre van szükségem amik egymás mellett elférnek nagyjából, ezért 3440x1440 felbontású monitorokat néztem.(esetleg 4k-s is szóba jöhet) Van két kiszemelt, ez: https://www.gabit.hu/Samsung-Odyssey-G5-34-ivelt-VA-LED-gaming-monitor és ez:https://www.gabit.hu/Huawei-MateView-GT-with-SoundBar-34-ivelt-VA-LED -m ,de nem tudom eldönteni melyik a jobb választás, illetve, ha van más ami jobb innen: https://www.gabit.hu/spl/819836/LCD-LED-monitorok akkor azt is megfogadom. Jelenleg csak a gabit.hu -tól tudok vásárolni mivel egy levásárlásom van függőben náluk. Köszi.
  • SAX80
    #14389
    Nagyon köszi :)
  • RJoco
    #14388
    Hali!
    A felhasználói kézikönyv írja.
    Magyarul, a 12. oldalon.
    Letölthető a Samsung hivatalos oldaláról.
  • RJoco
    #14387
    Én nem vagyok párttag. Igyekszem azt venni ami ár/érték arányban megfelel. Az értéket én lövöm be, az ár meg majd adja magát.
    Az ajánlásokat köszi!
    Játékra nem lesz használva. Arra van egy 48"-os OLED monitor az LG-től.
    Megfordult a fejemben az új Corsair monitor is, de most rákeresve, nem ezt keresem. Ráadásul jó drága is.
    Lehet az lesz a megoldás, hogy benézek egy-két MediaMarkt-ba. Bár nem hiszem, hogy ilyen nagyokat nagyon kiraknának.
    Szóval alternatívának max az maradhat, hogy veszek valamit, ha nem tetszik, akkor visszaküldöm és veszek egy másikat. Aztán ezt addig játszom, míg meg nem lesz az igazi.
  • SAX80
    #14386
    Csao!

    Én azt nem tudtam kideríteni, hogy ez a monitor vesa 100-as szabvány-e..
    Ezekszerint az? Így nem lesz nehéz... csak sehol se találtam infót erről.

    Köszi
  • bajgunar
    #14385
    Én (személy szerint) csakis samsung párti vagyok tv, monitor terén.
    Jelenleg is c49-em van, igaz az előző széria és csak 3840x1080. De ezután is csak ilyet fogok venni 32:9-ben. Persze anno is ~400k+ volt. De most nem cserélném le, csak hogy 1440 legyen. (HA ez eldobja a kanalat és rákényszerülök, majd akkor, bőven el vagyok vele). Játékban itt-ott látszik, de ha rángatod egeret, nem a recéket lesem.
    Tehát csakis samsung 32:9 -ben nézelődnék.
    Viszont hiába az 1000R odyssey -ek, azok nekem már nem tetszenek. Számomra túlságosan is ívelt. Szép, jó. De ha ~1.2m-ről nézem, nekem ez kényelmes. Innen meg már csak a pénztárcád szab határt. Bemész boltba, ahol személyesen megnézheted. S úgy döntesz.
    Ez mind VA panel. Teljesen tökéletes.
    Ez sztem bőven jó.
  • RJoco
    #14384
    Helló!
    Új monitor vásárlásán gondolkodom 3D tervezéshez, programozáshoz.
    Viszont nem tudom, hogy mi lenne alkalmasabb, ami a szemet sem bántja és nem is torzít.
    Elsősorban 32:9-es képernyőben gondolkodom. Több ablak egyidejű láthatósága sokszor jól jön. És 1440p alá sem szeretnék menni.
    OLED kizárva a beégés elleni védelemként fellépő statikus kép esetén történő fényerő visszavétel miatt. Nagyon zavaró és pl. szöveg írásánál már statikusan kezeli a képernyőt.
    Ívelt monitorral nincs tapasztalatom, viszont a méret miatt nem lenne hülyeség, kérdés a torzítás.
    Első kérdésként így felmerül, hogy ívelt vagy sík képernyő a jobb?
    Második kérdésként, hogy VA, TN vagy ISP panellal szerelt lenne a jobb? Melyik bántja, fárasztja kevésbé a szemet?
    Ha nem 32:9 a képarány, akkor milyen nagyobb kijelző jöhetne még szóba?
  • MerlinW
    #14383
    Sosem használtam konzolt, nem értek hozzájuk :)
  • RJoco
    #14382
    Szia!
    Nem nagy ördöngősség.
    A keresőbe beírod a monitor típusát és, hogy asztali tartó. Aztán válogatsz a megjelentek között.
    Amúgy szabvány VESA 100x100-as kell M4-es csavarokkal. A súlyt írja a kézikönyv, olyan tartó kell, ami többet bír.
    Én kapásból találtam 30-160€ között.
    Nem érdemes a legolcsóbbat megvenni. Az gagyi lehet. A drágábbak esetleg több kiegészítővel rendelkeznek és ami sokkal fontosabb, hogy jobb, erősebb anyaggal is rendelkeznek.
    Ha találtál neked tetszőt, akkor érdemes rákeresni kicsomagolós, első használatba vétel videókra. Sokat segíthetnek eldönteni, hogy kell e neked vagy nem.
  • RJoco
    #14381
    Pedig biztos voltam benne, hogy te tudsz ajánlani neki valami konkrétat.
    A live chat-ban kevésbé bíztam volna, mint benned.
  • MerlinW
    #14380
    Samsung weboldalán van live chat, én tőlük kérdezném, mert a G7 külön állatfaj a méretével és a maga 5.5 kilójával.
  • SAX80
    #14379
    Üdv mindenkinek!

    Monitortartó konzol témában szeretnék segítséget kérni.
    Egy Samsung Odyssey G7-hez szeretnék egy asztalhoz fogatható, állítható tartót.
    Valami ilyesmi kellene. Valaki tud pontos típussal segíteni, ami elbírja, illetve alkalmas a csatolásra?

    Köszönöm




  • MerlinW
    #14378
    Nem csak a válság, de máig drága és lassú (lassabb) folyamat legyártani azokat a 3.5mm vastagságú paneleket. Így minden gyártó magasan tartja az árakat ezzel racionalizálva a keresletet.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.01.02. 14:07:57
  • Dodo55
    #14377
    Valószínűleg ha a válság még kicsit gyötri a gyártókat és rákényszerülnek majd újra a tisztességes versenyre az agyatlan pénzszórás megszűntével (nem önmagában a fogyasztás a probléma, az legyen csak minél nagyobb, hanem amilyen kritikán alul igénytelenek lettek a fogyasztók manapság a megfelelő ár-érték arány, illetve minimálisan elvárt minőség-tartósság vizsgálata kapcsán).