4904
hűtés
-
Robin Hood #983 Leszeded az oldalát és melléraksz egy szobaventit. :) -
Borg #982 haha :) nc -
#981 nem akarom keringetni, mert akkor "hangos" azt akarom hogy csak a tápnak és a winyóknak legyen hangja -
Robin Hood #980 Mezei 7000-es AlCu Zalman jobb mint egy Athlo64 gyári hűtő? Megéri ezért lebontani a gépet hogy felcsavarozzam hozzá a foglalatot? -
Robin Hood #979 Leszakad tőle az alaplapod, meg rosszabbul is hűt. Ezért olcsóbb. -
Borg #978 Na látod, a HT101-et meg 6k-ért vettem újonnan.
Punker: Ha nincs a házon az oldala, az még rosszabb. Nincs ami kivigye a meleget, akkor megáll benne akkor is, ha nincs oldallap. De legalábbis rosszabb a helyzet, mintha zárt de keringetett ház lenne. -
#977 a gyárihűtővel 51 fok volt a max. -
#976 nincs a házon rajta az oldala -
Robin Hood #975 16 ft. -
Borg #974 Na és mennyibe kerül... -
Robin Hood #973 Thermalright XP-120. Könnyű (370g), és bűnteti a Zalmant. -
Borg #972 Nemtom az mennyire melegszik :)
De nekem a Bartont 2150MHz-en 44 fokon tartja full terhelés alatt, 26 fokos szobában. Persze nem passzívan, hanem a gyári 1db 8centis ventijével (2500rpm).
De a leirásában az van, hogy lehet passzívan, sőt 2 ventivel is használni (2 oldalára 1-1 venti).
Ennek is csak az a hátránya, mint általában az ilyen kategóriás batároknak: Nem minden alaplapra megy rá rendesen.
Az enyémre pl elfér ugyan, csak sajnos az epoxon a socket úgy áll, hogy ventivel lefelé van rajta a hűtő. így nem hátulra nyomja ki a rácson a meleget, hanem az ATI Silencernek csinál még egy kis melót ;) Bár jól szellőző háznál ez teljesen mind1. -
#971 azt mondod P4 1,6@2,1-et passzívan is meghűtené? mert akkor holnap megrendelem :) -
Borg #970 Nekem HT101 van, és teljesen jó. De azért a Zalmanra se mondanám hogy szar ;)
Kb egy kategória a két hűtő, mindkettő jó nagy réz batár, ami egy lightosabb procit akár passzívan is elhűtöget. -
Inquisitor #969 Aerocoolt nem ismerem, de a Zalman 7000-7700-re azt mondani, hogy szar ... hát érdekes. 5 fokot vert a TT gagyi ó'csó vízhűtőjére, és tényleg halk. Igaz letépi fél alaplapodat ha olyan a szitu, ezért szállítás közben ajánlott levenni. De ez minden 1KG-os hűtőre érvénye. :) -
#968 azt hogy csinaltad?
az enyemnek nemsok hangja van... -
#967 Nekem a videokártya hangosabb mint a procíhűtő...
Hiába raknék rá passzívhűtést,a zaj ugyanúgy megmaradna.
És csak egy egyszerű 9600 pro. -
zero_cool51 #966 Kellene segitség. egy boltban ajánlottak zalman hűtőt. Van egy haverom, annak volt, és azt mondta szar, ő az Aerocool H-101 et ajánlotta. Vélemény? -
zero_cool51 #965 inkább veszek egy jo zalman hűtőt. 20Db-el megy, az megfelel. de kösz a tanácsot. -
#964 esetleg vegyel olyan passziv hutotornyot amire kesobb lehet tenni 8cm es fan-t! ( ha esetleg baromira nem jonne be a passive hutes) -
#963 nemtom.. a tesztekben nem cs-t probaltak hanem komolyabb grafikaju jatekokat.. es ott melegedtek kemenyen...
azt tudom ajalnani hogy tegyel ra passziv hutot de fasza pasztaval es hatulra szembe a passziv hutovel legyen 1 fan ami forog kb 2000-2500 ot.. (8cm)
-
zero_cool51 #962 mondjuk nem nagyon melegszik a procim, mert a gépet max netezésre, filmnézésre, meg esetleg 1 kis CS-re használom. Ugy se jó a passziv hűtés? -
#961 tesztekbol az derul ki hogy a passziv hutok nemigazan mennek ugy ahogy kell!!
vagy ha cpu ra passzival teszel akkor hatulrol fujja meg egy mihezkepest faszan porgo venti!
-
zero_cool51 #960 egy 2500-as amd-t meghűt egy sima passzív zalman hűtő? a lehető legalkabbra akarom a gépet. -
#959 nyah megvettem a cuccokat a gepemhez:
Thermaltake P4 Spark 7+
At full speed the 70mm fan runs at 6000 R.P.M.
Auto Temp. Control Settings:
1300RPM = 17 dba
6000RPM = 43 dba
es a veheto legjobb pasta
memoriakra:
23dBa
es az ati 9800 Pro ra:
-
shaky #958 Én letettem a tápomat a ház aljába, és tettem a nyílásra 2db 8cm-es ventit amit 1500rpm-en hajtok teljessen némán, és 40-46°C-között tartja a gyári hűtésem a Prescottot alap 3,0Ghz-en.
A művelet elött 52-66°C között bírta csak hűteni.
Ha nem nagytoronyházad van akkor próbáld ki. Tudom ajánlani.
-
#957 Visszaállítottam a Cpu-t 2Ghz-re, és kikapcsoltam a Bios-ban a CPU Thermal-Throttling opciót. 50% volt, most Disabled. Meglepő változást hozott! Egyrészt nem melegszik annyira, másrészt tényleg elmaradt a szaggatás.
Teszt:
Bekapcsolás után nem sokkal:
Alaplap: 30°C
Cpu: 43°C
Merevlemez: 17°C
Cpu hűtő: 3800 rpm
Másfél óra RTW után:
Alaplap: 36°C
Cpu: 51°C
Merevlemez: 21°C
Ez már egész jó szerintem, de azért még nem kiabálom el a dolgot. Majd este HL2-vel fogok játszani egy kicsit, remélem egyanez lesz a helyzet.
A ház oldalát nem vettem le, igaz most ki volt nyitva az ablak, lehet, hogy ez is közre játszott egy kicsit.
Shaky megfontolom a tanácsot, lehet, hogy veszek még egy házhűtőt a gépbe. Arra is gondoltam, hogy elölről kiveszek egy üres slotot lezáró részt, hátha javítana a ház hűtésén.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
_Robert -
shaky #956 Hűtőzsírnál a lényeg, hogy vékonyan legyen felkenve és ne legyen felesleges anyag a mag szélén se!
A tubusban valszeg ezüstpaszta volt, az a legjobb!
Zacsiba is van de abba általában fehér szilikonzsírt szoktak adni, azt inkább mellőzzed!
Teszteléskor vedd le a ház oldalát, mert tényleges adatokat csak akkor kapsz.
Ha nyitott házzal stabil elfogadható értéket kapsz, akkor a házad légmozgásáról kell elsősorban gondolkodnod!
1db házhűtő ekkora procihoz semmit sem ér! Ezt most mondom!
Normál esetben is elkel 3-4db házhűtő, ha 3000rpm-en pörgeted őket.
Ha lassabban peregnek akkor több venti kell, mert vagy elég gyorsan kiszívod a házból a proci melegét, vagy a meleg levegővel hűtöd a procit. 40°C-os házban ne csodálkozz ha 70°C-fölé megy a procid, akármilyen hűtés is legyen rajta.
De szerinetm a hűtésed nincs rendessen felrakva, a leírtak alapján. -
#955 A mostani hűtőhöz egy kis zacskóban kaptam hűtőzsírt. De a korábbihoz tubusban volt ugyanez. Ezért az utóbbit használtam. Lehet, hogy rosszul tettem? Lehet köztük különbség?
Ma délután hazamegyek, visszaállítom 2GHz-re a cpu-t, és letesztelem, hogy mekkora fordulatszám kell ahhhoz, hogy beálljon stabil értékre. Az, hogy ez hány fok, lényegtelen szempont, az a fontos, hogy egy bizonyos határ után ne emelkedjen a hőmérséklet. Ja és azt, mikor kezd el akadozni. Az eredményt (fok, fordulatszám, időtartam) beírom majd ide, hátha ki tudtok belőle hozni valamit. Vagyis arra lennék kíváncsi, hogy tényleg hibás lehet-e, mert akkor muszály lesz visszavinnem.
Szóval még írni fogok. -
#954 Nemkéne így melegednie. Ha leveszed a ház oldalát, és úgy se jobb a helyzet, akkor hibás a proci!
Nekem Thermaltake Volcano 11 van és az elég jól lehűti. 2500 körüli fordulaton játék közben/után olyan 45 fokon megy.
A mostani hűtődet szilikonzsírral használod, vagy a gyárilag rárakott öntapadós hővezető cuccal? -
#953 Ha nem zavar a hang, akkor meg kapd le a ház oldalát.... -
#952 Ok, köszi. Holnap hazamegyek és megnézem a Bios-ban amit mondtál.
Az alaplap hűtője működik, erre emlékszem. A Geforce Fx 5700-as videókártyámon gyári hűtő van, de az is megy.
De jó lenne, ha csak ez lenne a baj! -
#951 sztem nem a 60Celsius a bajod, hanem a biosban bekapcsolt cpu thermal throttling veszi vissza a proci sebességét. Lehet jó lenne egy BIOS frissítés is, hátha nem jól mér a hődióda és azért kapcsol be a TT. -
#950 paszta? házhűtés? (ha szar a ház hűtése rakhatsz rá akármekkora ventit+bordát, meleg marad a cpu).
Az alaplapon megy a chipset hűtő venti? Nem attól melegszik az egész hóbelebanc? VGA karin van venti?
Amúgy ezt a procit egy 2000ft-os Whisperrock IV, Fridgerock, vagy hasonló árban lévő rézmagos Glacialtech vagy Igloo is simán le kellene hogy vigye idlében 45 köré. Full terhelésnél a 60 még simán elfogadható.
BIOS-ban nézegesd a CPU thermal trottlingot. Akár ki is kapcsolhatod (lehet ettől lassúl). A riasztásokat és a lekapcsolást told fel 75C-re. Nálam ezek a beállítások vannak, nem lesz gond. (a Barton még 85 C-t is elbírna...). -
#949 Akkor szerinted vigyem vissza a Cpu-t? Decemberben vettem az IDC-ben 25000-ért. Egy éves garancia van rajta. És mit mondjak, hogy nagyon melegszik? Biztos fognak nekem örülni. És most nézem az árlistájukat, már csak egy 3200+-os Bartonjuk van, a többi mind Sempron. Ha netán mégis kicserélnék nekem, akkor vagy kiszúrják a szemem egy Sempronnal, vagy ki kell fizetnem a különbözetet (6000ft)? Nem tudom hogy megy az ilyesmi. Tényleg van ilyen, hogy melegedős a proci, és ezért hibásnak számít? Bár az is lehet, hogy leteszteltük címszó alatt azt mondják majd, hogy semmi baja. -
#948 szerintem ugy szar az egesz ahogy van.. ennyire nem szabadna melegednie! -
#947 Hello!
Van egy problémám a processzorom hűtését illetően.
CPU: AMD AthlonXP 2800+ 2.086GHz SocketA FSB-333MHz L2Cache-512K Barton
Alaplap: Abit NF7-S
Mivel a cpu-hoz nem járt hűtő, ezért kezdetben vettem egy Arctic Cooling Copper Silent 2-t (max 2200rpm).
Eldöntöttem, hogy tuningolni nem fogok, nekem elég, ha 2GHz-en működik. De Sajnos ez a hűtő nem jött be, fél óra megterhelés után elérte a 75 fokos határt, és az alaplap elkezdett csipogni.
Persze először egy kicsit sok zsírt használtam, ezért kipróbáltam kevesebbel is. Nem sokkal lett jobb a helyzet.
Így hát vettem egy másik hűtőt: Coolink U2VS.
Ez már sokkal jobb volt, fordulatszabályzós is egyben. Jelenleg is ez van. Persze feltekerve 4000rpm fölé már baromi hangos.
De ez sem az igazi, mert kb. egy óra terhelés után 60 fok fölé ment 3800rpm körül is.
Neverwinter Nights-on teszteltem, ami nem egy mai játék. Szóval ami a legidegesítőbb az az, hogy ha eléri a 60 fokot, akkor elkezd a játék szaggatni, mintha nem lenne elég neki a rendszerem.
A másik eset pedig az, amikor a hang kezd el szaggatni, ez a Rome Total War-ra volt jellemző. Ez a két játék a régi gépemen simán ment, itt is, amíg fel nem melegszik a cpu.
Nem volt mit tenni, levettem a cpu frekvenciáját, most 1.900GHz-en működik. Sajnos ezzel párhuzamosan a RAM frekvenciáját is levitte, 333-ről 302-re.
Ez már jelentős javulást hozott, ha lehet annak nevezni a jelenlegi helyzetet:
Alacsony megterhelés esetén (netezés, word, kötprogírás, stb) 49-52 fokra áll be stabilan 3600-3700rpm mellett.
Erősen kihasználva (pl. RTW, Half-Life 2) 59 fok kb 4200 rpm mellett.
Ezt még mindig soknak tartom, ha alap frekvencián menne, akkor elfogadnám, de így nem tetszik a dolog.
A régi gépem 1.65GHz-es XP 2000+ Thoroughbred cpu-ja 43 fokra állt be fél napos játék után is. A hűtője valami Spire volt 2800rpm-mel.
Ja és házhűtőm is van 2000rpm-mel, a régi gépemben nem volt.
Egy kicsit hosszúra sikerült. Szóval szeretném a véleményeteket kérni!
A mostani hűtőm a gyenge, vagy esetleg már arra is gondoltam, hogy a cpu-m a hibás?
Ilyen hőfok mellett meghibásodhat a cpu?
Ha tudtok jobb hűtőt, légyszi ajánljatok valami megbízhatót, ami ténylegesen le tudná hűteni a cpu-m.
Ha 52-53 fokra tudnám lehűteni stabilan 2.000GHz mellett, az nagyon góré lenne. Mindenhol azt olvasom, hogy milyen jól lehet tuningolni a Bartont, én meg alap frekvencián se tudom működtetni!
Előre is köszönök minden választ! -
#946 gyakorlatilag nem volt hatasa annak hogy kifele fujta a hatso a levegot.. erti kedves?
tehat nem volt kevesebb a fok odabent -
#945 Azt hogy érted, hogy semmit nem ért?
Ha fujják, akkor hűvősebb van? -
#944 :) minek vegyek levegospret??? fel eve semmi por nincs a gepemben.. hofokilag meg teljesen rendbevagyok...
a csere is csak a zaj miatt tortenik...
mint mar mondottam.. az elejen ugy volt hogy szivtak a hatsoka levegot...es semmit nem ert..