4904
hűtés
  • emikrisztian
    Ja ezt nem tudtam h meghalt a hűtés rajta:D hőfokot megtuod nézni sok féle képpen is! pl.az AIDA32 progival vagy az EVERESTEL
  • DanyyX
    De bontóbol lehet szedni vmi régi dögböl sima alubodát mégolcsóbban, cvsak kicsit barkácsolni kell a felhelyezéssel... De ha nem akarsz szorakozni vele, meg utánajárni, akkor Zalman ZM-NB47J.
  • Mersh
    ja, gondoltma rá, van annyi hely alatta.

kössz!
  • Narancs
    fx5200-at sztem semmivel. De tegyél rá sztem egy Zalman Chipsthűtő bordát, az kb 1K, könnyű feltenni és passzív. Csak kérdés van-e annyi hely a VGA alatt, hogy odaférjen. Amúgy alaplapra is azt ajánlom, nagyon jól hűt.
  • Mersh
    fogalmam sincs, mivel tudom megnézni hány fokos?
  • izb
    idle mennyi az alap hőfoka?
  • Mersh
    Csak volt rajr gyárilag ami meghalt, gondoltam nem dísznek volt rajt.
  • emikrisztian
    Csá! minek a geforce fx 5200-ra hűtés?? elég rá hűtőborda is mivel alig melegszik! nincs nagy teljesítménye szóal én nem költenék rá h vegyek hűtőt!
  • Mersh
    CSőváz!

Szerintetek Régi geforce fx5200 -ra milyen hűtőventit + bordát lehet szerezni? Nem akarok Zalmant venni rá 8 ropiért ,mert minek.

és még 1 kérdés... ha alaplapra akarok új procihűtőt és botdát, akkor ki kell cserélni az alaplap gyári hűtőbordatartóját? (ami 4 kis pöcökkel van a lapra fogatva) (intel)
  • Gabesz amd64
    zalman vagy coolermaster :D
  • Vakeraka
    Thermaltake big typhoon
    Coolink U8-120
    Szerintetek a kettő közül melyik a jobb(Athlon 3700+, 4000+ vagy esetleg 3800 X2-höz?)
  • TothLaci
    Tegyél rá Zalman VF700 hűtőt
  • MagyaR
    Császtok! Mivel egyszer valaki még nyitott egy VGA hátés topicot, és ott belinkelték ezt a topicot és azt bezárták (nemtom miért) itt teszem fel a kérdést.

7900gt-hez mien hűtőt érdemes venni amivel feljebb húzhatom? (Van olyan gamma ami fullon kissé akad vele). Vízi hűtést érdemes hozzá venni vagy simát?
    Nem akarom most még egyenlőre maxra felhúzni, de ez a mostani gyári hűtőjének a hangja kb. olyan mint egy atomerőműjé.

Amúgy kevésbé melegszik a kártya elvileg, és ha feljebb húznám, akkor az a baj, hogy a gyári hűtő hangja miatt má feljelentenének csendháborításért :DDD
  • k8bal
    most nekem az új gépen alap intel-es hűtő van mert BOX-os P4 3.0GHz-t vettük és alap 20fok 2óra játék után 30! Most is ilyen marha melegben úgy hogy oldala le van véve háznak 22fok! A venti meg 45%on van!
  • Gabesz amd64
    meghozza itt
    amugy ez varhato is volt h az lesz a neve a K7(Athlon),K8(Athlon 64, Opteron) utan

majd a K10-re(ha az lesz a neve:)) leszek kivancsi amit a napokban irtak(DDR3-as memcsik,65nm,stb)
  • Gabesz amd64
    hat oooo nem :)

mert ha megnezd az alaplapokra az van rairva pl MSI K9N Platinum 3 a tobbi
    szal ezert de meg valahol olvastam h ez a K9-es szeria a DDR2-es memcsiket...
  • Gabesz amd64
    azt irtak h igy erosebben passzol a huto ezert valtoztattak meg a lefogatot.
  • Narancs
    Az architektúra maradt ugyanaz, meg a neve is. Tehát mint a S754->S939 váltásnál, itt is csak a memvezérlő változott lényegében. De mind1, nem ez a lényeg, hanem most néztem, szépen átvariálták a hűtő lefogatást...Pedig erre semmi okuk nem volt szvsz, na mind1...
  • Punker
    K8L-re gondolsz?
  • Gabesz amd64
    ha jol tudom azokat mar K9-nek hivjak.a K8 a S939 es a S754-es szeria.

na ha hulyeseget mondok sorry :)

de ha igy jobb akkor AM2-es procikra hutot :)
    mondjuk egy Coolermaster Hyper 6+ is jo ra,nem? csak a faragni kell a lefogaton.
    de kerdes az h el is birja-e a homersekletet?
  • Narancs
    K9???
    Úgyérted AM2-es K8-ra? AMúgy a legegyszerűbb, ha magad gyártassz lefogatót hozzá, és akkor bármilyen hűtőt rápakolhatsz.
  • Gabesz amd64
    K9-es procira hutot mondjatok mar!please
  • Narancs
    vga vagy deszka döglődhet, mondjuk ha megnyiffan pár kondi, az is adhat fura hangokat.
  • Narancs
    csomagolás?
    szűrő?

látni kéne...
  • bigfoot
    vettem egy hűtőt a házhoz,körbe van tekerve a venti fehér papír szerűséggel,az mire szolgál?
  • mikusmate
    Azt már cseréltem (300W-ról 400-ra) :) az előtt is csinálta és most is :)
  • izb
    akkor ez táp lesz.
  • mikusmate
    Igazából a sípolás akkor van, mikor valami programot futtatok, ami egy kicsit megdolgoztatja a processzort, amikor alapból megy és semmit nem csinálok, csak netezek, vagy filmezek akkor semmi baja. Mind1, most jön a kísérletezés, hűtőcsere, mert elvileg minden más 30-40 fok között volt, csak a procié ilyen magas.
  • DanyyX
    Ilyen sípoló hangot adhat a tápegység, valamelyik ventilátor, a monitor, vagy esetleg egy vinyó is. A leírtak alapján talán a procihűtő lehet a bűnös, mert nekem is volt egy olyan hűtőm, amiben sípolt a ventilátor, majd később beragadt és leégett...
  • mikusmate
    Billentyűzet? A sípolásra nem úgy gondoltam, hogy úgy sípol, mikor sokáig nyomsz egy billentyűt és figyelmeztet, hanem sokkal magasabb vékony hang. De most mértem le a CPU hőmérsékletet és alapból 60 fok... Az meg csak nem egészséges, úgyhogy hűtő-csere lesz a vége...
    Ez megfelel egy 2,8-as celeronhoz? mert az van írva hozzá, hogy ahhoz jó, dehát a gyári hűtő is ahhoz van és mégsem ér sokat.
  • TothLaci
    Szerintem a billentyűzet van beragadva. Érdemes megpróbálni egy másikkal...
  • mikusmate
    Hello!
    Egy kérdés, hátha tudd it valaki mondani vmit rá:
    Ha elkezdek valami játékot, akkor 2-3 perc után valami a gépben elkezd vékony sípolás szerű hangot adni (szaggatottan és nem folyamatos), és a játék is egy kicsit (vagy éppen nagyon) szaggatni kezd. A probléma csak az, hogy bármilyen játéknál ezt csinálja, pl. az Elasto Mania-nál is (bár ott nem szaggat, csak sípol). De pl. víruskeresőt ha elindítom, akkor is csinálja ezt. Idegesítő, hogy olyan játékok is be-be szaggatnak aminek röccenésmentesen kellene futniuk. A konfigom a következő: Intel Celeron 2,8; ATI 9600GE; 1 giga ram... Hűtésből minden az alap-gyári, plusz hűtők nincsenek. Lehetséges, hogy a proci túlmelegszik és azért csinálja ezt? Azért írtam ide, mert erre gyanakszom, de ha esetleg nem ide való a téma, akkor sorry vagyok :)
  • bigfoot
    ittnézz körül
  • bigfoot
    jah max a proci meleg!mert nálam az 36fokos bekapcskor,és ha nagyon meleg van és sokat ment akkor megy 43 fokra!
  • MagyaR
    Ja és hozzátenném, hogy legyen lehetőleg minnél olcsóbb. Tehát nem akarom tuningoln i meg ienek, csak a gyári hűtőkben nem bízok....
    A lényeg az, hogy ne égjenek le a cuccok több év után se...
  • MagyaR
    Császtok! Most újítok gépet (7900gt, 3ghz 2 magos proci), de nem igazán értek ezekhez a hűtőkhöz.

Esetleg ien konfighoz mien hűtő lenne jó? Külön-külön venni a procira, vga-ra hűtőt, vagy egy ien nagyobbat, ami egybe van...

Lehet, h hülyeséget beszéltem, de tényleg nem értek a témához :)
  • eZo
    ezek a hőmérségletek jók ?
    (bekapcsolás után 10 percel)

( Amd 3200+ (barton), Asus A7N8X-E Deluxe, Asus GF6600GT )

• Jaffa 2843
    végülis lényeg az hogy halk legyen meg ne keljen hozzá szétbombázni a gépet
  • izb
    vapochill micro
  • Jaffa 2843
    ennek mi a neve, ára, mijen hangos? :)