4904
hűtés
  • ibor90
    hali!
    már rég jártam itt. na jó mondjuk 2 hete
    szval kifújtuk a gépet a portól, meg nincs már oldala.
    a proci 15-20 °C-al lett hidegebb. most átlag 40 fokos ha vmi xtrát csinálok mondjuk 3-4 óra nonstop COD akkor felmegy 45-ig de az mémindig király.
    már csak az egyik vinyó meleg egy kicsit sztem, a seagate 80G-s rendszervinyó az 49-50 szokott lenni. azt lejjeb kéne vinni nem?
    Ja amúgy nekem nincs semmi hűtés a gépbe az alapon kívül, azaz táp, proci, videókari. Szval semmi ami ki vagy be fújná a levegőt. mondjuk most nincs oldala de akkor is ez nem baj?
    anélkül hogy vennék bele bármit hogy tudnék még hűteni rajta? főleg azon a vinyón kéne. haverom bepakolt mindenféle alumíniumot meg ilyesmit a gépébe és azt mondta hogy jobb úgy de hát nem tom...kicsit beteg o_O
  • monor87
    Köszi!
  • Barny
    elol fujja be,oldalt is,hatul meg ki,egy atom lesz
  • röpcsi
    Hy! Szerintetek, hogy jobb a hűtés a házban.....elől és oldalt szív és hátul fúj, vagy ha hátul és oldalt szív és elől fúj?
  • sb1
    Mindenkinek csak ajánlani tudom a ma vásárolt Cooler Master Hyper TX2-es nevű procihűtőmet...
    5000Ft-ba kerűlt, nagyon egyszerű felszerelni, nem kell az egész alaplapot kivenni hozzá, csendes, de ami a lényeg, hogy közel 10 fokkal jobban lehűtötte a "túlhajszolt" procimat, mint az eredeti cooler...
    Tényleg nagyon jó termék, igaz nem egy szépség, de aki arra megy, az úgysem ilyet fog venni...
  • szopimalac93
    Ki nem folyt alóla az biztos! A hűtőt megmozgattam rajta és nem tartja fel a keret. Most sajnos levettem az oldal lapot hogy használni tudjam a gépet, de még igy is bepittyent egyszer -de nem állt le-. A házon lévő ventillátor az kifelé nyomja a levegőt. Azt úgy kell felrakni?
  • MaSzKa
    valami ott nincs rendben
  • MaSzKa
    rendeltem 1 Coolink SWif 801-es ventit kiváncsi leszek rá
  • mycso
    Mennyi hővezető pasztát tettél rá, illetve tuti jól van ráfogatva az a hűtő???
  • kissadamvikt
    akkor nemtudom lehet h rossz a hűtő vagy nemtom... bocs
  • szopimalac93
    Igen tettem, azzal nincs is baj.
  • kissadamvikt
    progi: everest ultimate edition. a proci és a hűtő közé tettél vagy tettek hűtőzsírt???
  • szopimalac93
    Sziasztok!
    Most vettem egy 3Ghz-es procit meg egy AX 1650 pro vidi kártyát az IS7-es alaplapomba és az a problémám, hogy rövid játék után elkezd pittyegni az alaplap! Megnéztem a bioszban, "miután magától kikapcsolt" 80 fokos volt a proci. Ha hidegen indítom akkor is már 50 fokos. A hűtő is új -Arctic cooling super silent 4 ultra TC- ezt ajánlották a boltban. Az alaplapon lévő chipen csak passzív hűtő borda van. Van még egy külön propeller a házon is. Ha tudtok valami megoldást nagyon megköszönném!!! Ja meg ha tudtok valami jó programot ami megmutatja a hőmérsékletet meg a ventillátorok működését menet közben az is jó lenne.
  • zoolee
    Bakker, ezt mi honnan tudjuk?Ez csak rajtad múlik, mennyi FSB t mennyi feszt adsz neki..stbstb...
  • Banyapapa
    én seagatem elég jo (sata),bár 250es csak,de 33 fokos (bár két 9cm venti fujja át a levegöt:)
    szoba meg 28 fok.
  • Küldönc
    D jah, mert nem szeretném fél év múlva majd cserélni :)
  • czky
    Te aztán jól bekategorizáltad a vinyókat...
  • Küldönc
    Csűű
    sztetek egy seagate 320gb-s vinyó nagyon melegszik? mert vinyót fogok venni.. vagy vegyek más márkájút? :S:D seagate-t ajánlották, igaz picit jobban melegszik mint a WD, de gyorsabb, a mator alsókategóriás, a samsungokkal meg baj van. A hitachi-ról nem is beszélve.. :D
  • Rick4U
    hello ;-) épp most állok proci hűtő vásárlás előtt és megis rendeltem a Zalman CNPS 9700 LEd ventiti egy AMd Athlon 64 3500+ procihoz és meddig fogom tudni biztonságosan felhúzni a procit ?szerintetek ?:P
  • Falconer
    Miröl beszélsz?
    Hyper TX venti: 92mm! 48dkg
    CNPS 8700: 110mm
    CNPS9700 : 120mm! 76dkg - és ez a vele egy kategória,
    Aus silent night: 92mm 61dkg
    és még sorolhatnám, szóval nem nagy egyáltalán, kategóriáján belül föleg
  • Falconer
    Na akkor az frankó. Én a procidra azt hittem, hogy S775ös elöször.
  • ibor90
    és köszi a segítséget majd holnap nekiállok kitakarítani...
    plusz ventillátort hova tok kötni az alaplapon?
  • ibor90
    szilikózis...kösz nem :D
    megnéztem mi az

Silicosis, Silicosis

Ez egy tüdőbetegség, ahol a hosszantartó szilíciumdioxid por belélegzése tüdőfibrózist okoz, ami krónikus légszomjal járhat.
  • zoolee
    Heh, ha kibÍrnak 30 litert amivel a germánok hűtütték akkor ezzel se lesz gond..
    Monnyuk igaz, télleg nem kellemes neki..

De ha olajmentes a kompresszor, akkor aggyááánekiiii!!XD
  • sb1
    Biztos díjjazni fogja a gép, ami a komresszorból kijön olajmennyiség
  • ibor90
    aha ok...és az oldala maradjon is lent?
    ja van itthon egy elég nagy kompresszor majd azzal megoldjuk...
  • zoolee
    De most mért?
    Ha szilikózist kap akkor 1 napig jó napja lesz..:)
  • sb1
    A portalanítást viszont szigorúan udvaron, erkélyen vidd véghez, nehogy szilikózist kapjál...
  • zoolee
    Akkor az sok..
    Berheld le az oldalát, és fújkáld ki a koszt..vagy vagyél súrÍtett levegős plalckot, és azzal takarÍts..
  • ibor90
    lehet hogy má téélleg poros
    és ha leveszem az oldalát az sokat segít?

ööö...nem tom h terhelve vagy nem, annyit tok hogy a COD2 után is 57°C os meg most a WOW után is pont annyi.
    Ja meg most nyáriszünetbe nálunk úgy van hogy apa felkel reggel olyan 4-kor, 4:30-kor és játszik valamennyit aztán teóm kel olyan 7-8-kor ő játszik 12-ig akkor felkelek én én játszok vagy 3 órát akkor megint tesóm 1 órát aztán apa 1-et, aztán én 1-t, aztán én nézek sorozatokat azán alsok addig ők játszanak és olyan 21:00, 22:00-től meg játszok úgy 3:30-ig. (ez úgy egy átlag, persze azért nem ilyen pontosan így van de kb)
    Szval nem nagyon áll a gép. max reggel 1-2 órát
  • Banyapapa
    Nincs tul sok por a hütöbordán a gépben?
    nekem is majd hasonlo cpu van gépben ,2400+,de alapon most 38, a nagyon nagy melegben volt 45 fokos.

Ha nincs más megoldás,lehet a ház oldal levétele javitana valamennyit a dolgon
  • zoolee
    Hi.
    57 alapon vagy terhelve?
    Alapon nagyonsok, terhelve jó.
    Alaplap jó.
    vinyó jó
    vinyó kic csit sok, tegyél elé ventit.
  • ibor90
    Nem volt kedvem sokat keresgetni h melyik témába illik legjobban a mostani kérdésem, de valószínüleg itt pont jó lesz.

Szval olyan kérdésem van hogy:
    a procim (AMD Althon XP 2000+) most 57°C-os és kb ekörül szoktt lenni-> ez baj?
    az aléaplapom (MSI KT4V) 42°C-> ez jó?
    a samsung vinyó (250 GB) 42°C
    a seagate vinyó (80 GB) 50°C

Aki ért hozzá légyszi írja le a véleményét, tanácsát. Köszi!
  • zoolee
    Akkor ok...
  • jenki2
    Na, megvettem a Zalman CNPS7000B-CU-t és valami fantasztikus hűtő!
    Most már biztosan tudom, hogy a procihűtő miatt volt olyan hangos a gépem és nem a tápegység miatt (vagy a vinyó miatt).
    Korábban, ha 3-4 program futott egyszerre, akkor akár 70 fokos is lehetett a proci. Most max 45 fok! De általában inkább 40. Halk, csendes és jól hűt. Csak ajánlani tudom.
  • zoolee
    Nem toom, én nemszeretem a depo-t...
  • jenki2
    Egyébként Zolee miért lenne szar az a hely, ahol nézem, hiszen a Depon 7000B-Cu-t 7452 Ft-ért lehet kapni. Ez csak 250 Ft-tal több a hardverker.hu-nál...
  • jenki2
    hát igen, ez a Coolermaster Hyper TX nem jó az én S 478-omhoz...
    Viszont amit Zolee mond, az megfonotolandó.
    Már csak azt nem értem, hogy miért jobb a CNPS7700-Cu a CNPS7000B-CU-nál. Mindkettő tiszta réz. Vagy nem csak ez a fontos?
  • zoolee
    Mi ez a b@szott nagy állat?
    És am a zalmanok mind kissebbek ennél, mert ott a 9700 asnak is csak 110 es ventije van.

OFF/
    De am, ha hátúl nem kifúj 1 venti levegőt, hanem szÍv a hűtőre, és a ház tetején szÍvja el valami, akkor az sokkal jobb..
  • Falconer
    Coolermaster Hyper TX - veri azt a zalmant de nagyon, meg még sokkal drágább modelleket is. Csúcsteljesítményű hűtök között is az egyik legjobb. br 4500forint!
    HyperTX-ipon
    Egyedül akkor nem jó választás, ha átlátszó a gép oldal, és a design érdekel nem pedig a teljesítmény meg hang.