4904
hűtés
-
#2063 hali!
már rég jártam itt. na jó mondjuk 2 hete
szval kifújtuk a gépet a portól, meg nincs már oldala.
a proci 15-20 °C-al lett hidegebb. most átlag 40 fokos ha vmi xtrát csinálok mondjuk 3-4 óra nonstop COD akkor felmegy 45-ig de az mémindig király.
már csak az egyik vinyó meleg egy kicsit sztem, a seagate 80G-s rendszervinyó az 49-50 szokott lenni. azt lejjeb kéne vinni nem?
Ja amúgy nekem nincs semmi hűtés a gépbe az alapon kívül, azaz táp, proci, videókari. Szval semmi ami ki vagy be fújná a levegőt. mondjuk most nincs oldala de akkor is ez nem baj?
anélkül hogy vennék bele bármit hogy tudnék még hűteni rajta? főleg azon a vinyón kéne. haverom bepakolt mindenféle alumíniumot meg ilyesmit a gépébe és azt mondta hogy jobb úgy de hát nem tom...kicsit beteg o_O -
monor87 #2062 Köszi! -
#2061 elol fujja be,oldalt is,hatul meg ki,egy atom lesz -
röpcsi #2060 Hy! Szerintetek, hogy jobb a hűtés a házban.....elől és oldalt szív és hátul fúj, vagy ha hátul és oldalt szív és elől fúj? -
#2059 Mindenkinek csak ajánlani tudom a ma vásárolt Cooler Master Hyper TX2-es nevű procihűtőmet...
5000Ft-ba kerűlt, nagyon egyszerű felszerelni, nem kell az egész alaplapot kivenni hozzá, csendes, de ami a lényeg, hogy közel 10 fokkal jobban lehűtötte a "túlhajszolt" procimat, mint az eredeti cooler...
Tényleg nagyon jó termék, igaz nem egy szépség, de aki arra megy, az úgysem ilyet fog venni... -
szopimalac93 #2058 Ki nem folyt alóla az biztos! A hűtőt megmozgattam rajta és nem tartja fel a keret. Most sajnos levettem az oldal lapot hogy használni tudjam a gépet, de még igy is bepittyent egyszer -de nem állt le-. A házon lévő ventillátor az kifelé nyomja a levegőt. Azt úgy kell felrakni? -
#2057 valami ott nincs rendben -
#2056 rendeltem 1 Coolink SWif 801-es ventit kiváncsi leszek rá
-
#2055 Mennyi hővezető pasztát tettél rá, illetve tuti jól van ráfogatva az a hűtő??? -
#2054 akkor nemtudom lehet h rossz a hűtő vagy nemtom... bocs -
szopimalac93 #2053 Igen tettem, azzal nincs is baj. -
#2052 progi: everest ultimate edition. a proci és a hűtő közé tettél vagy tettek hűtőzsírt??? -
szopimalac93 #2051 Sziasztok!
Most vettem egy 3Ghz-es procit meg egy AX 1650 pro vidi kártyát az IS7-es alaplapomba és az a problémám, hogy rövid játék után elkezd pittyegni az alaplap! Megnéztem a bioszban, "miután magától kikapcsolt" 80 fokos volt a proci. Ha hidegen indítom akkor is már 50 fokos. A hűtő is új -Arctic cooling super silent 4 ultra TC- ezt ajánlották a boltban. Az alaplapon lévő chipen csak passzív hűtő borda van. Van még egy külön propeller a házon is. Ha tudtok valami megoldást nagyon megköszönném!!! Ja meg ha tudtok valami jó programot ami megmutatja a hőmérsékletet meg a ventillátorok működését menet közben az is jó lenne. -
zoolee #2050 Bakker, ezt mi honnan tudjuk?Ez csak rajtad múlik, mennyi FSB t mennyi feszt adsz neki..stbstb... -
#2049 én seagatem elég jo (sata),bár 250es csak,de 33 fokos (bár két 9cm venti fujja át a levegöt:)
szoba meg 28 fok. -
#2048 D jah, mert nem szeretném fél év múlva majd cserélni :) -
#2047 Te aztán jól bekategorizáltad a vinyókat... -
#2046 Csűű
sztetek egy seagate 320gb-s vinyó nagyon melegszik? mert vinyót fogok venni.. vagy vegyek más márkájút? :S:D seagate-t ajánlották, igaz picit jobban melegszik mint a WD, de gyorsabb, a mator alsókategóriás, a samsungokkal meg baj van. A hitachi-ról nem is beszélve.. :D -
Rick4U #2045 hello ;-) épp most állok proci hűtő vásárlás előtt és megis rendeltem a Zalman CNPS 9700 LEd ventiti egy AMd Athlon 64 3500+ procihoz és meddig fogom tudni biztonságosan felhúzni a procit ?szerintetek ?:P -
#2044 Miröl beszélsz?
Hyper TX venti: 92mm! 48dkg
CNPS 8700: 110mm
CNPS9700 : 120mm! 76dkg - és ez a vele egy kategória,
Aus silent night: 92mm 61dkg
és még sorolhatnám, szóval nem nagy egyáltalán, kategóriáján belül föleg -
#2043 Na akkor az frankó. Én a procidra azt hittem, hogy S775ös elöször. -
#2042 és köszi a segítséget majd holnap nekiállok kitakarítani...
plusz ventillátort hova tok kötni az alaplapon? -
#2041 szilikózis...kösz nem :D
megnéztem mi az
Silicosis, Silicosis
Ez egy tüdőbetegség, ahol a hosszantartó szilíciumdioxid por belélegzése tüdőfibrózist okoz, ami krónikus légszomjal járhat.
-
zoolee #2040 Heh, ha kibÍrnak 30 litert amivel a germánok hűtütték akkor ezzel se lesz gond..
Monnyuk igaz, télleg nem kellemes neki..
De ha olajmentes a kompresszor, akkor aggyááánekiiii!!XD -
#2039 Biztos díjjazni fogja a gép, ami a komresszorból kijön olajmennyiség -
#2038 aha ok...és az oldala maradjon is lent?
ja van itthon egy elég nagy kompresszor majd azzal megoldjuk... -
zoolee #2037 De most mért?
Ha szilikózist kap akkor 1 napig jó napja lesz..:) -
#2036 A portalanítást viszont szigorúan udvaron, erkélyen vidd véghez, nehogy szilikózist kapjál... -
zoolee #2035 Akkor az sok..
Berheld le az oldalát, és fújkáld ki a koszt..vagy vagyél súrÍtett levegős plalckot, és azzal takarÍts.. -
#2034 lehet hogy má téélleg poros
és ha leveszem az oldalát az sokat segít?
ööö...nem tom h terhelve vagy nem, annyit tok hogy a COD2 után is 57°C os meg most a WOW után is pont annyi.
Ja meg most nyáriszünetbe nálunk úgy van hogy apa felkel reggel olyan 4-kor, 4:30-kor és játszik valamennyit aztán teóm kel olyan 7-8-kor ő játszik 12-ig akkor felkelek én én játszok vagy 3 órát akkor megint tesóm 1 órát aztán apa 1-et, aztán én 1-t, aztán én nézek sorozatokat azán alsok addig ők játszanak és olyan 21:00, 22:00-től meg játszok úgy 3:30-ig. (ez úgy egy átlag, persze azért nem ilyen pontosan így van de kb)
Szval nem nagyon áll a gép. max reggel 1-2 órát -
#2033 Nincs tul sok por a hütöbordán a gépben?
nekem is majd hasonlo cpu van gépben ,2400+,de alapon most 38, a nagyon nagy melegben volt 45 fokos.
Ha nincs más megoldás,lehet a ház oldal levétele javitana valamennyit a dolgon -
zoolee #2032 Hi.
57 alapon vagy terhelve?
Alapon nagyonsok, terhelve jó.
Alaplap jó.
vinyó jó
vinyó kic csit sok, tegyél elé ventit. -
#2031 Nem volt kedvem sokat keresgetni h melyik témába illik legjobban a mostani kérdésem, de valószínüleg itt pont jó lesz.
Szval olyan kérdésem van hogy:
a procim (AMD Althon XP 2000+) most 57°C-os és kb ekörül szoktt lenni-> ez baj?
az aléaplapom (MSI KT4V) 42°C-> ez jó?
a samsung vinyó (250 GB) 42°C
a seagate vinyó (80 GB) 50°C
Aki ért hozzá légyszi írja le a véleményét, tanácsát. Köszi! -
zoolee #2030 Akkor ok... -
#2029 Na, megvettem a Zalman CNPS7000B-CU-t és valami fantasztikus hűtő!
Most már biztosan tudom, hogy a procihűtő miatt volt olyan hangos a gépem és nem a tápegység miatt (vagy a vinyó miatt).
Korábban, ha 3-4 program futott egyszerre, akkor akár 70 fokos is lehetett a proci. Most max 45 fok! De általában inkább 40. Halk, csendes és jól hűt. Csak ajánlani tudom. -
zoolee #2028 Nem toom, én nemszeretem a depo-t...
-
#2027 Egyébként Zolee miért lenne szar az a hely, ahol nézem, hiszen a Depon 7000B-Cu-t 7452 Ft-ért lehet kapni. Ez csak 250 Ft-tal több a hardverker.hu-nál... -
#2026 hát igen, ez a Coolermaster Hyper TX nem jó az én S 478-omhoz...
Viszont amit Zolee mond, az megfonotolandó.
Már csak azt nem értem, hogy miért jobb a CNPS7700-Cu a CNPS7000B-CU-nál. Mindkettő tiszta réz. Vagy nem csak ez a fontos? -
zoolee #2025 Mi ez a b@szott nagy állat?
És am a zalmanok mind kissebbek ennél, mert ott a 9700 asnak is csak 110 es ventije van.
OFF/
De am, ha hátúl nem kifúj 1 venti levegőt, hanem szÍv a hűtőre, és a ház tetején szÍvja el valami, akkor az sokkal jobb.. -
#2024 Coolermaster Hyper TX - veri azt a zalmant de nagyon, meg még sokkal drágább modelleket is. Csúcsteljesítményű hűtök között is az egyik legjobb. br 4500forint!
HyperTX-ipon
Egyedül akkor nem jó választás, ha átlátszó a gép oldal, és a design érdekel nem pedig a teljesítmény meg hang.