hűtés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gabesz amd64
talán behalt a coller.cseréld le!

bekoszolodott

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

misi9
Valaki tudna segíteni? Az a gondom, hogy fagynak a játékok. Megnéztem, mi a gond, és látom, h nem pörög a VGA Cooler-ja, pedig rendesen van csatlakoztatva a VGA-ra. Mi lehet a gond, h nem pörög? Még régi Gef2MX 200-asom van.

Hedgehunter
Scythe ninja valakinek van?? Milyen? csipszetre minek huto?
Taranov
Egy kicsit hangos. Persze nem tudom, hogy neked mik az igényeid ilyen téren.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Termék megnevezése Speeze CopperReef - EE782B3
Felszerelhetõ Socket 754, 939, 940
Borda mérete 107 x 80 x 60 mm
Borda anyaga alumínium, réz alappal
Ventilátor mérete 80 x 80 x 25 mm
Ventilátor fordulatszáma 2700 rpm
Levegõszállítás 34,5 cfm
Hangerõ 22 dBA
Csapágyazás golyós
Gyártó weboldala www.speeze.com
Forgalmazó Sowah Kft.
Bruttó fogyasztói ára 4 000 Ft
""

Gabesz amd64
pfff

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Falconer
Talán ha belinkelnéd a tulajdonságait meg a képét, akkor megkönnyítenéd a véleményalkotást. Thx.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Mi a véleményetek errõl a hûtõrõl?
Speeze CopperReef(Athlon 64-es)

DanyyX
Na tudod, te hogy mit rakjál a melegbárba?!

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Falconer
Szerintem nagyon giccses, egy melegbárban elmenne a portán 😄

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Taranov
Fû, ez csúf 😊
Bocsi, ez a szubjektív véleményem 😊

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

DanyyX
Nekem régen egy Codegen 8011-es házam volt, nyár elõtt vettem a mostani plexi házat Valahogy nincs kedvem lecserélni <#nyes>
Talán, ha sikerül karácsonykor új konfigot építeni, akkor a DFI lappal nem lesz ilyen gond.

Taranov
Azért szenvedtünk vele 2× fél napot, meg elvágtuk az ujjunkat, de meg tudom erõsíteni, hogy lehet A8N lapra Zalmant tenni :-)

Narancs
Akkor már azt is tudjuk, hogy nem is olyan problémás A8N lapra zalmant tenni<#rolleyes>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Taranov
No elkészült a gépem, a chipsetre végülis egy Zalman bordát vettem, elférni elfér, és egyelõre úgy tûnik 40 fok alatt tartja a hõmérsékletet. A procira és a VGA-ra is Zalmant vettem, azokkal különösebb probléma nem volt.

Narancs
Ezzel elég nehéz kezdeni valamit, én a helyedben beruháznék egy nagy házra. Nekem Codegen 9011 server van, olcsó és abszolút rendben van.

DanyyX
Nekem procihûtõvel lenne egy kis gáz...
Ugyanis a proci széle a táp oldalától 1cm-re van. Így Zalman szóba se jöhetne, pedig az lenne az igazi. Meg amugy is elég nehéz találni olyan hûtõt ami ezen elfér. A Volcano11 már az elejétõl fogva qrva hangos, és le kéne cserélni, csak egyszerüen nem találok olyan hûtõt ami el is fér, meg jó is lenne...

Taranov
No föl van téve 😊

Narancs
Csak akkor gari bukta...mert leszedni kicsit necc...amúgy nem lesz gáz a rögzítéssel, zalmant minden agyabaszott helyre föl lehet tenni

DanyyX
Hõvezetõ ragasztóval tudod rögzíteni is. Ha odafér akkor hajrá...

na akkor cseresznye

Taranov
Én úgy látom elférne, csak a rögzítés lesz necces.

na akkor azt kell hogy mondjam,hogy jöhet a "talán jó lesz" szitu.
próba cseresznye alapon vegyél egy ilyen chipset hûtõt és ha nem válik be akkor max 1200ft buktál.
Viszont ha jó kuss lesz a gépedben.
Egy próbát megér szerintem.

Taranov
Köszi, ez jó kérdés.
X700-am van, de a méreteit nem tudom õszíntén szólva.

Megnéztem az alapodat az asus oldalán,és szerintem a dolog függvénye az,hogy a mostani videókarid milyen mélységü,és meddig ér ki a foglalatból.

Taranov
Hûha.
Ki gyárt olyan bordákat, amik erre a lapra jók?

Narancs
Hát erre a lapra nem könnyû chipset hûtõt rakni. Egy hosszabb VGA-t nem tudsz beletenni, ha veszel rá egy méretes passzív bordát. Én fognék egy P1 bordát és ráragasztanám, csak így gari ugrik...

Taranov
Köszi, hát végülis nem vízhûtést vettem, hanem Zalman hûtõket, így mindkettõ 18-20 dB körül van.
A kis chipset hûtõ így leghangosabb alkatrész a gépben.
Tudtok ajánlani erre alternatívát? Asus A8N-SLI alaplapom van. Néztem Zalman chipset hûtõket, 3 féle van, de mindegyikre azt írja, hogy csak olyan alaplapra, ahol a chipset a CPU és az AGP vagy PCIe slot között van.

Narancs
Én annó egy huszasból hoztam össze a vízhûtést, 0db... a monitor a leghangosabb alkatrész a gépben<#nyes>
Ha szeretsz barkácsolni érdemes elgondolkozod rajta, ha viszont nem akarsz szarakodni ilyesmival akkor Zalman D-t ajánlanám az X700-ra.

Taranov
Mostmár úgy tûnik a procira való ki van választva, VGA-ra kéne még.
10.000-et rászánnék.

vapochill micro
ezt bátran merem ajánlani,mert nekem is amd 64 3000+ procim van,és ezzel a hûtõvel a hõmérséklet 32 fokos.
az ára 10000ft és extra halk

Narancs
Mennyi kest szánnál rá?

Taranov
Szevasztok!

Radeon X700-ra és Athlon 64 3000+-ra milyen hûtést ajánlotok? Az a fõ szempont, hogy halk legyen, 15-18 dB körül lenne jó.

Köszi szépen.

DanyyX
Akkor már inkább Zalman, ha rámegy...

vapochill micro
www.vapostore.hu

Gabesz amd64
3.

Hy!
a procimra kellene egy hûtés, de nem tudom eldönteni, hogy melyik a legjobb!
P4 3.0Ghz HT-t kellene lehûtenie
1. Coolink BAT1VS
2. Cooler Master Hyper 6
3. Cooler Master Hyper 6+
4. Zalman CNPS9500
és fontos lenne a hang is, mert a jelenlegi nagyon hangos
thx

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

Narancs
Zalman 7000-es sorozatot szkoták ajánlani, kérdés rámegye-e az alaplapodra. Ennek nézz utána.

Gugger
hangos ez a szerkezet? vagy ha szeretem a csendet akkor szerezzek be egy jobbat?!

Annyira elegendõ,hogy éppen lehûtse a procidat.
tuningra nem ajánlott

Gugger
Hali!

AMD Athlon 64 3000+ BOX (venice) gyári cooler -je mennyire jó, ha jó és ha nem akkor miért?

Sziasztok!
Újj hûtõt kell vennem mert a régi hangos és néha shutdown csinált a gépem játék közben (spire fidge rock)
Procim: 2.5 barton (2170Mhz)
Ezeket néztem mert nincs több lovém erre:
Primecooler hyper II+ vagyIII+
Glaciatech igloo 2520
Thermaltake volcano 9
tehát ez 5-6 ezres kategória ezek közül mellik lenne a legjobb?
Narancs
Rámenne...

Nézem ezt a Reserator cuccot... abban ha jóllátom van vga-ra is blokk, rámenne ez az én abit x600 pro PCIE 256 TV DVI-s karimra ?

C2Q Q9550, ASUS P5Q DLX 2x2GB OCZ REAPER 1066 CL5 MSI 8800GTS 512 OC, WD VelociRaptor 150G

Hát az a fontos hogy a procim legyen hideg, (tuning meg minden) és halk legyen nagy fordulatszámon is...

C2Q Q9550, ASUS P5Q DLX 2x2GB OCZ REAPER 1066 CL5 MSI 8800GTS 512 OC, WD VelociRaptor 150G

[NST]Cifu
Roppant egyszerû: fogod, és lehúzol egy a ventit, majd elindítod a gépet pár másodpercig (szvsz húzd ki a vinyóból a tápkábelt, hogy ne akarjon rögtön bootolni), és fülelsz. Amelyiknél a zaj jelentõsen csökkent, az a bûnös.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Milyen árkategóriában gondolkodsz?

Ha sok pénzed van, akkor Zalman Reserator vízhûtés.
Ha közepes mennyiségû pénzt (10-15e Ft) akarsz elverni, akkor Zalman CNPS9500, Coolink BAT.
Ha viszonylag keveset akarsz költeni, akkor GlacialTech Iglo 5600.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hy!
lenne egy kis problémám, ami a hûtéshez áll legközelebb. mégpedig az, hogy elég hangos a gépem. nemrég vettem, és ez az új a régihez képest egy turbina.
egy Pentium4 3.0Ghzes, 800Fsb, 1Mb cache, HT-s proci dolgozik benne, amit egy Spire 9T291B1M3 EasyStream III hût ( http://www.spirecoolers.com/fcc.asp?ProdID=80 ) így olyan 38-48 C fok szokott lenni a hõmérséklete. a hivatalos oldalon: Noise level 29.7 dBA.
a videókártyám egy Gigabyte GV-N66T128D (nVidia 6600GT) és gyári hûtés van rajta, így zajszintet nem tudok. hogy a videókártya jobban legyen hûtve, egy Titan TTC-SC03TZ ( http://www.titan-cd.com/eng/vga/sc03.htm )PCI helyre szerelhetõ kártyahûtõ is dolgozik a hûtésén. ennek fordulatszámát én tudom állítani, a legnagyobb 4400as fordulatszámon kb 33dBA a zajszintje, de csak 3500on szoktam járatni. a videókártya így 40-55 C fokos szokott lenni.
és ezeknek az áramot egy Coolink CP-4512P 450 Wattos táp biztosítja, ami silent Power-es, szóval elvileg halk.
a házban még van 2 csapágyazott ventillátor, egy befelé szívó elöl, és egy kifelé fújó hátul. (ezek késõbb kerültek a házba, így a hangot nem befolyásolják annyira)
szóval a kérdésem az lenne, hogy mit cseréljek le, és mire, hogy a hangon egy kicsit csökkentsek?
válaszokat elõre is thx

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

jah és most olyan 40-58 fokos

Sziasztok !
Milyen hutést ajánlanátok az aláírásban leírt procimra ? (Tuninra kéne, most gyári van rajta)
Thx