hűtés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jujj, az elõbb másra írtam.
Háát a vf 900 ára most ilyen 5-7 k közt van.

Nekem csak volt, de nagyon jó, nagyon csöndes, szép(XD), és teljesíti a zalmantó elvárt szintet.

Hell
Valakinek nics véletlen ZALMAN 9700 LED tipusú hûtõje, valami vélemény róla?????
kösz

900-3000 ft ig, ez mérettõl, márkától és csapágyazástúl függ...

és ezek milyen árban vannak?

Akkor egyértelmûen Zalmen vf 900, ha tetszik akkor lehet fatal1ty -s is..

hát jó volt a hûtése addig amíg nem kezdett el zúgni most meg csökkent a teljesítménye. ezért akarok egy másik hûtést és hát igaz hogy halk de engem tökre nem érdekel a hang.
a segítségeket még továbbra is várom

Nekem 2 kifújó venti van hátul (egy 8 és egy 9 centis), de legfõképp azért, hogy a táp alól kifújja a meleg levegõt, mert ugye annak az alján van a hûtõ. Tehettem volna elõre is egy szívót, de ott nagy a szélzaj, nincs megfelelõen kialakítva a célra a ház eleje. 😞

Tehát HASZNOS!

Hülye vagy??!!
A házhûtõ arra való, hogy a bordák által leadott hõt, kiszívja a házbõl...
Ha nem szívja ki, akkor benn marad a forró levegõ, és ezzel romlik a hûtõteljesítmény..
Egy példa.Régi gépem ben eleinte nem volt házhûtõventi, volt, hogy a prescott megos cerkám 2,8 @ 3,2 felmegn 60° ra, beraktam egy 92 mm es ventit hátra, és már is ~5° hidegebb volt a proci...

Balazs15
hi all

most akarok venni egy uj gépet..és néztem hütéseket..proci hütés,vga hütés stb..NA DE HÁZ HÜTÕ??az minek? a mostani gépemen sincs végülis ez szolgál vmire?vagy csak arra jo hogy még hangosabb legyen a gép?..vagy ha csak azt jelenti hogy maga a gépház ne melegedjen az meg kit érdekel?
aluminium nem fog leégni...tehát a kérdésem: van vmi értelme a Ház hütõnek?<#vigyor2>

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

Azt ami rajta van..
Az egy nagyon pró hûtõ, nem toom mi bajod, jó a teljesítménye és még csendes is...

HIS Radeon Ice Q Turbo X1650 XT-re milyen hûtést ajánlotok ami rá megy és normálisan is mûködik? Elõre is köszönöm a segítséget.

SgtChris
HAli! Valaki használ ASUS A8N-E alaplapon Arctic Cooling Freezer 64 Pro-T??? Nem vagyok teljesen biztos, hogy kompatibilis a lapommal, pedig ideje lenne lecserélnem a gyári AMD ventit..na meg jön az új proci is... :-)))

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Én ezt erõvágoval fogom megoldani, ha sorkerül rá.
Egyik oldalt elvágom, és elhajlítom, hogy a ventis hûtõ odaférjen, de nem vágom le teljesen, hanem otthagyom, mert az is hõleadó felület...

Serpa
de az alján is van hûtûborda, csak ezen a képen nincs rajta.
v attól függetlenül odafér?

Jobban mint az ilyen kétventis cuccok....
De ha nem elégszel meg ennyivel, akkor a winyó alján még ott a hely a 2 ventis lepos hûtõbordának.

Serpa
Zalman/ZM-2HC2

mennyire képes egy ilyen lehûteni a winyót?

sb1
Köszi mindkettõtöknek a segítséget, ma rendeltem meg a Hyper TX-et, csak jobb mint a gyári(bár húzás nélkül az is legendõ)!

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

Falconer
Tudom. Pont erre vilagitottam ra, hogy ez baromsag. Olvasd el a kommentemet megint.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Bocsi, ezt rosszul írtam le, xal, a másik hûtõ, az nem réz, ezért roszabb mint a zalman...
Bocsi, gyorsan írtam...

Falconer
Meg valami:
A muanyag diszitoelemrol:
Nem diszitoelem es nem folosleges, sok alaplaban ott van a chipset, ergo azt is huti. Szoval ha vmirol fogalmad sincs, akkor ne irj hulyesegeket hanem inkabb irtad azt, hogy neked jobban tetszik a zalman, mert az vilagit, vagy mert nagyobb, stb...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
"Nem réz, az az már egy kicsit gyangább.."
Reznek a hovezeto kepessege jobb, nem a holeadasa. Ergo ha hirtelen folmelegszik a proci a rez sokkal hamarabb atviszi a hot az egesz hutore. Mivel a Hyper TX talpa is rez, meg rez hocsovek viszik benne a hot, ezert hulyeseget mondtal lenyegeben.
Masreszt a Hyper TXnek a maximalis hangja 28 decibel, es az is automatikusan valtozik terheltsegtol fuggoen. Szoval az hogy a zalman halkabb az megint baromsag.

Teljesitmenyre itt a teszt:

Háát..
ööö..
Nem réz, az az már egy kicsit gyangább..
van benne manyag djszítõelem:fölösleges..
28 decibbel...háátööö.a zalman minimumon 19 maxom 38...
Az kicsit jobb.
De ameik neked teccik...Mind a 2 nagyon jó.

sb1
Éserrõlmi a véleményed?
Az ár az eléggé jó, és a próhardweren is különösen ajánlottként lett minõsítve !

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

Örök favorit: zalman cnps 9700 led...
szép,csöndes,jó...

sb1
Nyárra valami komolyabb hûtést tervezek a procimra, mert azért igencsak meg van rángatva, csak azt nem tudom, melyik legyen az.
Várom az ötleteket!

Falconer
VAlami egzotikus benszulott csajt aki legyezgeti egy pavatollal 😊

Zalman vf700 vagy vf900 ez vga függõ.

http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=74&code=019

kissadamvikt
házilag szeretnék hûtõt gyártani VGA ra... mit tudnátok ajánlani propellernek???? 😄<#eplus2>

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

Hell
HDD-re tudnátok ajánlani valami JÓ hûtést.
Kösz

ööö..a gyári elég egy ideig.
amm 800 as ramokkal nem igazán lehet annyira felhúzni a cuccot, hogy nagyon melegedjen.

mrbaba
Hi all!! Az lenne a kérdésem, hogy veszek egy Intel E6700 ( core 2 duo 2,67) és ezen gyári hûtés van. Nahmost ez a hütés megfelel neki vagy kell rá vennem egy uj hütöt???

A választ elõre is kösz!!
Üdv.: Baba

Intel Celeron 1,7Ghz, 768MB Ram, 7600GS 256MB

Az fix.
Azt asszem nem lehet állítani...

kissadamvikt
lenne 2 kérdésem :
1. van a procin egy hûtõ 4000 res fordulatszámon megy alig van hangja és amikor megnézem az everest programmal a proci hõmérsékletet akkor 4-5-6 fokos!!! ez reális érték vagy rosz a program( de ha bemegyek a biosba akkor 19-25 fokos)
2. vga n van egy kis hûtõ amitõl a kártya 46 fokos... hogyan tudom a fordulatszámát növelni...(GF6200)

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

MAXTRO 2 melegszik mint atom...

Kriszt020
hali!
van egy kis hûtés gondom...
(western digital serial-ata ii 250gb winchester (8mb cache))
van rajta hûtõ + asztali ventillátorral is hûtöm de mégis 50-52 fokos!
félnem kéne vagy ezek ilyenek??
nem használtam még ilyen vinyót...
köszi elõre is

Warpig
Nézegettem hûtõket és a Cooler Master Hyper TX szimpatikus. Vélemények, tapasztalatok?

Asus P5Q-E; Intel E8400; 4x1GB Corsair TwinX 800mhz; GigaByte 6850; 1TB Samsung; 500W OCZ ModXstream; Bitfénix Shinobi; Cooler Master Hyper TX2; BenQ G2420HDBL

Frigetrus
én azért nem mondanám, hogy szar a gyári <#wave>

Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner

Warpig
Sziasztok! Milyen hûtõt ajánlotok egy intel pentium d 2.8as procira, mert a gyári egy sz@r! A ház egy Cooler Master Elite 331-es, ezért hagyományos hûtõ kellene, nem merõleges. Árban 8k körül szánnék rá.

Asus P5Q-E; Intel E8400; 4x1GB Corsair TwinX 800mhz; GigaByte 6850; 1TB Samsung; 500W OCZ ModXstream; Bitfénix Shinobi; Cooler Master Hyper TX2; BenQ G2420HDBL

Sziasztok,most vettem új procit(intel pentium D 3,2GHz)elég neki a gyári hûtõ,vagy érdemesebb egy komlyat venni?Ha nem muszáj akkor nem veszek másikat.
Köszi
DanyyX
A ventibõl kijövõ fekete vezetéket átkötöd a pirosra (+5V), a venti piros vezetékét meg a sárgára(+12V), ekkor 7V-ot kap, és lassabban fog forogni, de levegõt is jóval kevesebbet szállít...

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Pl.: eléteszel egy potit.
Máshogy:
Anno átkötöttem a vezetékeit (sárga-feketérõl sárga-pirosra).
Ezáltal csökkent egy kicsit a fordulatszám (12V helyett 7V-ot kap így).

Bemész a biosba(jobb alaplapoknál lehet szabályozni onnan) és beállítod.
De ha átmész a segítséges topikba, és leírod az alaplapod márkáját, akkor bizti megmondják...
Vagy ha, úgy van a ventid áramelátása, hogy van egy 3 tûs amit az alaplapra dugsz, meg van egy tápcsati, akkor az alaplapit húzd le...

Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy az ilyen házhûtõknek hogyan lehet buherálni a fordulatszámát, mert nagyon hangos.

Köszi a segítséget!

Forza Inter!

aham, thx az infót utánajárok

Háát ha van pénzed akkor , MIndenféleképp egy ujj cpu hûtõ asus,zalman,stb.
A chipset hútõt cseréld le a fenébe.....PL egy thermaltake ra vagy a zalmannak a kék "süni" szerûségér....
Ha a 2,8 as od van akkor bajban vagy mert annak a ventija nem 2700 at hanem 4300 at szokott..(ill amit p4 est 2,8 ast láttam/volt azon mint 4300 rpm es volt...)

P4 2.8 MHz-es procim van, valami miatt nagyon melegszik, folyton magától kikapcsolta a gépet
gondoltam hátha XP vírusos vagy valami, felraktam a Vistát de egyre sûrûsödött

szétszedtem, kitisztítottam, újra kenõcsöztem, de alig változott, alapban jelenleg 59 fok de ha pár webböngészõt kinyitok, rögtön alert mert már 70 fokos

tudtok valamit mondani hogy mi lehet a gond? nekem ötletem sincs
ventilátor 2700 fölött pörög és gyári Intel, egyedül a chipset hûtõ vacakol, eléggé hangos induláskor, nem tudom mennyire zavar be (alaplap Abit IC7-g)

Hömm. ez a példa teccik...

berlinboy6329
Kösz mindnekinek,akkor Ninja lesz.<#worship>

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/