hűtés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Hi.: link

Saor Alba

Sziasztok!

BigTyp™ 14 Pro CL-P0456 (lga 775,Am2,Am2+) 13000-14000 Ft

Heatsink Dimension 156(L) x 155(W) x 128(H) mm
Heatsink Material Aluminum Fins w/ Copper Heatpipes & Base
Heatpipe Ø 6 mm x 12 Fan Dimension Ø 140 x 30 mm
Fan Speed 1000 ~ 1600 RPM
Noise Level 16 ~ 24 dBA
Max. Air Flow 85.76 CFM
Max. Air Pressure 1.60 mmH2O
Rated Voltage 12 V
Started Voltage 7 V
Rated Current 0.32 A
Power Input 3.84 W
Weight 800 g

V1 AX CL-P0508 (lga 1366, 775, Am2, Am2+) 8000-9000 Ft

Heatsink Dimension 147(L) x 92(W) x 143(H) mm
Heatsink Material Aluminum Fins w/ Aluminum Base
Heatpipe Copper Pipe Ø 6 mm (x4) Fan Dimension Ø 110 x 25 mm
Fan Speed 1300 ~ 2000 RPM
Noise Level 16 ~ 24 dBA
Max. Air Flow 86.5 CFM
Max. Air Pressure 2.22 mmH2O
Rated Voltage 12 V
Started Voltage 7 V
Rated Current 0.25 A
Power Input 3W
Weight 420 g

A két hûtõ között vacillálok, a számok alapján a V1 Ax a jobb szerintem. Mégis mi lehet az oka hogy az az olcsóbb? A réz talp, és hõvezetõ csõ a jobb vagy az alumínium?(hõvezetési tényezõ: Cu 401 W/m*K; Au 237 W/m*K ez alapján a Cu). Az ártól függetlenül melyik a jobb hûtõ?

Sziasztok!

Proceszor hûtõt akarok venni, de nem nagyon van tapasztalatom hogy milyen volna az ideális. Phenom 9600-am van, de néha zajos a hûtõje, meg nem is hût valami fantasztikusan.

Innen akarok valamilyet rendelni:

http://www.pcx.hu//?action=termekLista&kategoria_id=10136&keres=&gyartoSelect=&rendezesSelect=2

Thermaltake-n, vagy Asus-on gondolkozom. 15000 Ft-nál nem akarok többet költeni rá, de elég nagy a választék, és nem igazán tudok dönteni.
Thermaltake cl-p0464, Asus Lion square, Triton 78, Silent Knight II, Silent Square EWO. Ezek küzûl akarok választani. Adjatok tanácsot! Elõre is köszönöm.

Solten

Saor Alba

duracellmumus
Nagyon köszi a fáradozást de közben megoldódott a "probléma". elhalálozott a lap és vitte magával a CPU-t is.. Vcore=12V nem összeegyeztethetõ egy q6600 strapabíróságával..még egyszer köszönöm.

vissza a vizes témához: cpu blokkot milyet raktál, és terméseztessen a hõmérsékletek...érdekelnének.

Apunak mindig igaza van! Most is.

Solten
Cooler Master Hyper TX2 / Artic Cooling Freezer 7 Pro.

Saor Alba

MirP
Áááá! Megnéztem és valószínûleg ez nem fér be a házamba! A proci és a táp között kb. 6-7 centi hely van! 😞 Valami másmilyen esetleg ami kisebb?

MirP
Húha! És ez csendes? Elég nagynak tûnik! Vajon befér a házba?

Solten
Új magyar termék a számítástechnikai piacon

Nem tûnik rossznak, sok sikert a srácoknak.

Saor Alba

Solten
Hi.: link

Saor Alba

MirP
Sziasztok! Van egy gépem Asus P5N-E SLI alaplappal, valamint egy 3.33 GHZ-es Celeron LGA775 procival! A problémám az, hogy nagyon hangos benne a procihûtõventillátor! Azt használom, amit alapból adtak a procihoz, de le szeretném cserélni, mert tényleg nagyon hangos! 7-8000 Ft. környékén szeretnék új ventillátort a procihoz és akkor már ha lehet olyat, ami tök halk és késõbbiekben is tudnám használni ha esetleg nagyon procit dobnék bele! Miket ajánlanátok? Elõre is köszi a választ!

Szia! Nekem szintén csak egy hely (ASUS MAXIMUS EXTREM) van a két vga (4870X2) között! A forróság miatt nem is tudtam kihasználni!Össz. 13 venti ment a házban, orkán szerû zaj volt és sivatagi forróság! Tegnap áttértem vízre! ZALMAN RESERATOR XT, a két vga-t EK-FC4870 X2 Water Blockkal oldottam meg! 2 mm maradt a két cstalakozó között! meg lehet csinálni! Nálam jól mûködik! Most tesztelem!Üdv!
BiG G
abból is a pofásabbik fajta 😊

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Solten
Igazi földmíves-vakítás 😊

Saor Alba

BiG G
A Cooler Master bemutatta a limitált szériás Black Label csomagot

Az 599 dollárért megvásárolható pakk doboza egy processzorhûtõt, egy számítógépházat és egy tápegységet tartalmaz, melyek mindegyike fekete színben pompázik.

tényleg nem sok cirka ~150 ezer forint egy exkluzív pakkért, amiben van fekete ház, táp és cpu-hûtõ

Solten
duracellmumus
fizikaórán próbálgattuk: rézrúd, alurúd és egy laptoprol letermelt heatpipe. gázlángba tettük az egyik végét a másikat meg kézbe... a heatpipe-t kb 3mp alatt sikerült eldobni. A többi cu,al, hoz kellett 15-20 mp..

Solten
<#hehe>

Saor Alba

A határ a csillagos ég. De a következõ fokozat a folyékony nitrogén. <#hehe>

duracellmumus
olyanra tudsz tippet adni hogy termalright T-rad2 honnan lehet beszerezni. Magyarországon?vgahûtõ
.

olyan lapom van ahol a két vga(4850) között csak 1 szlot hely van és ha errõl(Trad-2) leveszem a keretet és oldalról megtámadom két halk 92mm-es-el akkor az halk és hûvösebb lesz mint a gyári.
esetleg valami vizes megoldás is érdekel ha más lehetõség nincs. Néztem hr-03-at is de az a memóriák(MB-n) miatt nem fér el. ha tudsz valami megoldást azt megköszönöm.

Solten
duracellmumus
a klipszes, billegõs elég "félelmetes"!

Serpa
hol a határ?
<#eplus2>

MaSzKa
<#vigyor4><#zavart1>

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Solten

Saor Alba

Solten
LOL <#idiota>

Saor Alba

MaSzKa

MaSzKa

Enermax Everest? 😊

Falconer
Olyan nem nagyon van, hogy a paszta nem jó, hacsak nem valami mást kentél rá 😊. Lehet, hogy nem kented el rendesen, vagy nem fekszik fel rendesen a cooler a procira.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

newil
Heló,nemrég cseréltem ki a proci és a hûtõ közti pasztát.Most 50-56°C között van alapon,eddig 39-48°C volt.Okozhatja az esetleg,hogy nem volt jó a paszta értem ez alatt,hogy már nem a processzorhoz adott volt?Most már a játék alatt 10-25 perc után (NfS-Undercover-nél csak)újraindul a gépem.Túlmelegedés miatt gondolom én.

Take my love, take my land. Take me where I cannot stand. I don\'t care, I\'m still free.

sys
A kérdéseidre itt megtalálhatod a válaszokat.

http://www.syskovics.atw.hu/ frissítve 10-04-12

szerintem meg a noctua nf-s12 -es ventik jobak kévétel kinézetre.
jobb a légszálitás és egy picit de halkabal de sajna 3200 ft környékén kaphatoak
newil
Hello,pár napja vettem egy Scythe Kaze Master Ace 5,25-öst.Ventilátorok rendesen szabályozhatók,viszont a hõmérõ diódákat nemtudom pontosan hova kellene tenni,mert ahol most vannak a kijelzõ állandó 25°C ír ki.Hova kellene tenni a videókártyán a cpu-n a tápon és az egyik vinyón a diódákat?(Képeknek nagyon örülnék,akár e-mailben is)Az számít,hogy melyik oldallal vannak csatlakozva a szabályzóhoz(jobbra néz vagy balra néz)?A sok hülye kérdésemre várok értelmes választ...köszi.

Take my love, take my land. Take me where I cannot stand. I don\'t care, I\'m still free.

MaSzKa
<#eljen>

Solten

Saor Alba

solo
Nemsemmi 😊
Am jó az az 500 rpm es is, cask az a ház tetejébe kell, ha lehetséges.

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Solten
WTF??? <#idiota> Megvannak a leendõ házhûtõim... <#hehe> 500rpm az túró, de a 800-as is 9dBA! Légszállítása is okés <#smile>

Saor Alba

solo

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

solo
Akkor mi a moley te szerencsétlen?: CCCC

Morphin
elõször is, tanulj meg írni...nemkis erõfeszítés fejben megoldani h mit is akarsz írni egy-egy helyen. sztem csak sima réz csõ aztán szevasz...a hangsúly a RÉZcsövön van.azthiszem a réz hamar felveszi a hõt az aluminium meg hamar leadja vagy valami ilyesmi az összefüggés, de ebben énsem vagyok elég jártas<#szomoru1>

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

MaSzKa
igen itt a spórolás jegyében fõleg folyadék van a gáz helyett :S

Üdv lene egy hüle kérdésem a höcsöves CPU hütök csövei mijen elven mükszenek mer ha jol tom ezekben egy könyen párolgo fojadék van és ez szálitja a hõ jó részét és ahogy tanultam a kemencéknél is vanak ijen elven müködök de azoknál értem is a müködést mer ot az van h ahol felveszi a höt a csö az a csö legalsó pontja ahol meg leaja ( lecsapodik a fojadék) az meg a legfelsö és inen viszafojik a legalsora és igy egy körforgás jön létre de a procihütök jo részénél ezt nem tom megérteni mer ahol felveszi a höt az a legfelsö pont és it hogy vehetné fel a fojadék a höt ha már a legalso pontnál van (gravitácio) = hol van a körforgás = sajátmaga a csö vezeti a höt ami elég gyenge <#kerdes>
vagy csak én tudom az egészet roszul ?
MaSzKa
molexnek molex a molex 😄

Solten
<#zavart1>

Saor Alba

BiG G
ZOMFG 😄

Morphin
nekem régen az abit nf7 lapka csinálta ezt, éreztem a füst szagot, mondom gyorsan kikapcsolom a gépet. kikapcsoltam és soha többé nem kapcsolt be, pedig tulterhelve sem volt, se a táp,se semmi. kaptam gariba egy uj lapot és azóta müxik...lehet a tiéd is csak gondolt egyet<#vigyor4>

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

mrzoltan
b+,rábasztál ez nem molex....
molex Disk Drive Power 8981-4P By Maszat
bocsesz a nagybetûkért, nem is figyeltem!De a füst nem a prociból, hanem az alaplap aljából jött ki!meg mondom, a gép müxik!szval ez egy rejtély!!
BiG G
"a proci füsttel mûködik: ha kijön belõle akkor nem megy tovább"

tehát ha füstölt akkor kevés rá a valószínûség h tovább mûködjön szerintem, de volt már elég furcsaság. és ne írj végig nagybetûvel, mert az olyan mintha kiabálnál. 😊