4904
hűtés
-
#580 Nekem a legnagyobb melegben may terhelés mellett egy P2.4B kb 50 fok volt. Most olyan 35-45 terheléstől függően. -
#579 60 fok felett gáz az Intel proci, amúgy 71 foknál meg magától ki is kapcsolja a gépet. -
#578 mennyi az ahőmérsékle,t ahol már gázos a procinak?
p4 2,4-l
mert tesztelni akarom hétvégén, de nem akarom túlhajtani sem -
#577 Hát nem halk, de hűt mit az állat, amúgy alaplapilag szabályozom a fordulatszámát, és így nem olyan vészej
egy vicces sztory
Mikor megvettem, tesztelgettem a gépet. A 3dmark 2001se 15000 körili pontszámot adott. ... Néztem, mi a fene, ez ilyen halk... Ekkor vettem észre, hogy elfelejtettem rádugni a ventit az alaplapra de simán vévgigfutott a teszt, és nem fagyott. -
#576 6800rpm ez se valami hangtalan cucc :D -
#575 1700+AMDm van
Kicsit melegedett 2600+ on 166*12,5ön
Ezért vettem ezt a Coolermaster -
#574 Nekem ilyenem van, és elég korrekt
Socket Type Socket A, 370, 462
Heat Sink Dimension 80 x 60 x 44 mm
Heat Sink Material Copper with Heat Pipe
Fan Dimension 60 x 60 x 25 mm
Fan Speed 6800 rpm
Fan Airflow 36.11 CFM
Bearing Type Dual Ball Bearing
-
Xenator #573 Sajnos az alaplapgyártók és a processorok honlapjain semmiféle információt nem lehet erről a kérdésről találni. A BIOS-okban van beállítási lehetőség, de tapasztalataim alapján a riasztás engedélyezése az esetek többségében csak vakriasztás, meg néhány ujraindítás. Hőmérőzésre a Hardware sensors Monitor Pro változatát használom. -
Borg #572 Egyátalán nem normélis.
Milyen hűtő az ami rajta van? valami tipus, vagy hasonlo... -
#570 sziasztok
egy réz bordázatú proci venti van a p4 2,4-s procimon, teljesne uj a konfig
nemtom sajna mi anormális, de nekme elvileg jol rátéve 62-65 fok között mozog a cpu hőmérséklet, és még nics húzva aprocim, pedig szeretném olyan 3g-ra kb felhúzni.
ez normális hőmérsékle,t és ha nem mi lehet agond? -
Borg #569 Az a baj, hogy sajnos az alaplapi hőmérséklet nem egyenlő a NB hőmérséklettel... legalábbis én erre következtettem nforce2-nél... -
#568 ja, félreértettem. nem lehet, hogy leesett a hűtő az alaplapról? van egy borda az agp slot és a cpu slot között. -
t. Füly #567 Vettem egy Zalman cnps7000-cu-t,egy 3ghz p4re csak még nem jött meg a proc,mi a véleményetek jól fogja hűteni nem? -
#566 Én most újítottam be egy vízhűtésre a procira. Eddig meg vagyok vele elégedve, a legkissebb teljesítményen 30 C, de még "élesben" nem nagyon teszteltem, majd most :)) -
Xenator #565 Vettem a dolgot, de a proci hőmérséklete és az alaplap hőmérséklete nem ugyanazt jelenti, mert továbbra is az alaplapi sensor mutat szerintem abnormális hőmérsékletet Xp alatt. Megnézem a BIOS-ból is a hőmérséklteket. Köszi! -
#564 Aha és XP alatt megy fel ennyire? Vagy csak ha biosból nézed? Ha XP alatt, akkor talán rosszul illeszkedik a hűtő, esetleg nincs alatta paszta, úgy első ránézésre. Ha meg biosban megy fel ennyire, az még ok lehet. De mindenképpen lecsekkolnám a hűtőt, még az is lehet, hogy kicsi a teljesítménye ehhez a prockóhoz. Terhelés alatt szerintem olyan 45-50 fok között kellene lennie windowsban. -
Borg #563 Akkor miért nem ezt irtad az előbb? -
Xenator #562 Ollie! Aproci hőmérséklete XP alól nézve 40-45 fok között van. Ellenben az alaplap sensorja 50 fok Celsius körül van. Nagyobb terhelés, hosszabb idő után felmászik majd 60 fokra. Ezt tartom soknak. Az alaplapon P4 1.8 MHz Celeron van meg 2 vinchester és 1 CD író. -
#561 Szerintem igen. Windows alól (2000 vagy XP) alacsonyabb a proci hőmérséklete, mert szoftveresen hűti az oprendszer, ha nincs terhelve. -
Xenator #560 Ki tudja, hogy mennyinek kell lennie egy alaplap hőmérsékletének. ABIT BD7II alaplapom van és szinte állandóan 50 Celsius-t mutat a Harsware sensors monitor progi. Szerintetek ez normális? Ja, a táp 300 W. -
#559 nekem egy 1200-as 1300 körülire huzva nem megy 55 fok fölé! valami titán van rajta.60x60-as elég sokat pörög.de egy jobb hűtővel menne lejjebb is! -
Borg #558 Ha jól emléxem neked 12V csatiról megy az alaplapod igaz?
Mert az értékeid alapján a helyzet az, hogy a tápod túlterhelt, 11.85V-ra csökkent, és ezzel együtt megnőtt az 5V is 5.1Vra.
Nemtom ez már tuninggal elért e, vagy alapból ilyen, de valszeg túl sokat már nem húzol azon a rendszeren ilyen táppal, még ha most még stabil is... -
koro1234 #557 Sziasztok Imre vagyok.Kérdeznék ha lehet:AMD 1300-as Duron terheletlenül ASUS PcProbe szerint 57-60 fokos,alaplap 45;terhelten a CPU 67 fokos.Ha szerintetek ez magas,akkor tudnátok hozzá megfelelő procihűtőt ajánlani?Előre is köszönöm! -
#556 Csak ezt az 1 hónapot bírja ki:) -
#555 Bocs Zsenyka :) -
#554 Köszi Zsenka megnézem! -
#553 Zsenyka-nak igaza van, nálunk is volt a problem AbitNF7S-nél. -
#552 Nagyon necces.Haveromnak Gef1-es döglött meg, pedig az tán nem is melexik annyira... -
TheZsenyka #550 De az sem kizárt, hogy a szenzor nem elég fürge. Szóval csekkeld meg. -
TheZsenyka #549 10-ből kilencszer leáll a gépem ha bekapcsolom. -
TheZsenyka #548 "Ja és nem minden elinulásnál csinálja!"
Nagyon szimpla ügynek tűnik. Egy rakat alaplapnál előhozhatod ezt a jelenséget. Vannak hűtők, amik a kelleténél lassabban indulnak el mint kéne. Az enyém is csinálja, ha bekapcsolom a BIOS-ban az "Auto Shutdown when CPU FAN fails" opciót. Haveromé is ugyanezt művelte. 90% hogy ez a gáz. Csekkeld le.
-
Tovi #547 kibírja, csak ne tuningold. Ha túlmelegszik, úgyis szemetel vagy lefagy, baja nem lesz -
#546 hm még nem halt meg a karesz:) remélem kibír 1-2 hónapot mert akkor úgyis uj kártya kell a hl2-höz:) -
#545 max étolaj van :)) -
#544 Ezek közül egyik sincs a birtokomban:) -
Tovi #543 egy 486-os prociventi esetleg megoldaná a gondot. Vagy próbáld meg kiszedni, szilikonsprével beolajozni. -
#542 Ja és forogna szegény de csak párat tud fordulni és nekiáll nyikorogni. Nem lehet esetleg valahogy megcsinálni?:) -
#541 Behalt a videokártyámon(gef3ti200) a venti. Mennyire necces venti nélkül használni a cuccot? -
#540 Lehet, hogy néhány kondi megadta magát, ilyen előfordul néhány Abit szériánál. -
#539 Aha, akkor valszeg alaplap, mint ahogy Laalee írta.