4904
hűtés
-
#620 36 fok van nálatok???
Azon az ember már eléggé izzad!
Bár látom a logódban is a lánynak már annyira melege volt, hogy a melltartóját is levette... -
#619 Nálunk 36"!
Szal elég gáz a 20fokos szoba!
Ezeknek a fizikusoknak sincs pénzük a gázra! -
#618 A szoba hőmérséklete átlagosan 19-25°C, a fizikában a szobahő megállapodás szerint 20°C :))) -
#617 Én a proci elé rakatam, és amit Borg írt, az nem igaz, mivel a meleg levegőt húzza el, és a vákum miatt jobban szívja a procihűtő a levegőt, és így nekem 4fokot hült a procim!
3.44Ghz-en 4 óra Far Cry-ozás mellett 34 fokos a proci, ami kevesebb, mint a szoba hőmérséklete, szal nem kell szarozni a hűtéssel, rakd oda, ahova gondolod! -
#616 akkor termeszetesen az oldalso befele.. a hatso felso befele es a hatso also kifele...kosz a segitseget -
Borg #615 Figy, azt gondold át, hogy belül milyen légáramok keletkeznek, ha ide vagy oda raksz ventit.
Egyértelműen pl úgy ne rakj, hogy a prochűtőd elől elhúzza a levegőt, mert akkor rontod a hatásfokát pl.
Aztán pl egyesek szerint felfelé érdemes kihúzatni a levegőt, "mert a meleg levegő felfelé áramlik". Na erre mondják, hogy bullshit:) Ilyen kis környezetben semmi jelentősége, ráadásul ha fent megy ki, akkor alul megy be ugye, és beszív minden port meg szart a házadba...
Szal egyszerűen logikusan gondold ki, merre áramoljon a levegő a házadban. -
#614 Kifelé fújjon szerintem a harmadik. -
#613 nekem meg van egy helynyi ventim. leginkabb ugy tudom elrendezni hogy :
az oldalso fuj ra a kartyakra meg a procira...(procin levo ventire:)
plusz hatul egy kifele fuj..de alatta van meg egy hely.. az is kifele legyen vagy az legyen befele? -
Borg #612 Én a régi DTK házam U alakú fedelét szétvágtam, hogy külön kezelhető legyen.
Ezután az oldalába belemartam két 120-as lyukat, csavarlyukakkal, meg kábelbemeneti lyukakkal, és felraktam rá a 2db CFY012B-t. Az egyik befelé fúj a videókártya és a proci környékére, a másik meg alul kifelé húz. Kb -4-5 fokot jelentenek minden hőmérőn. -
#611 Asszem úgy, ha az egyik befelé és a másik kifelé. -
#610 Atx házra oldal borítást nem lehet valahonnan bontóból kapni ? :) Szal szeretnék rajta kisebb átalakításokat végezni, de azért jó lenne ha lenne egy olyan ami az eredeti állapotra emlékeztet.
Ez egy 230v venti lenne oldalról.. melyik részre érdemes rakni? proci-vga-mem háromszög :) fújja/szívja?
-
BBking #609 3. -
#608 nah most akkor melyik alegjobb??? ha mindketto befele.. ha mindketto kifele vagy az egyik igy a masik ugy??? mert az tuti hogy rihadt melege lesz a gepemnek nyaron... -
#607 Az szép és jó, de zajszintileg nem a legnyerőbb :( -
#606 Miért lenne hülyeség mindkettőt kifordítani? Kifelé fújnák a meleg levegőt.
Egyébként a proci hőmérsékletének méréséhez kell egy hőmérő, az a problem. -
#605 nekem most ugy van .. hogy a gep hatuljabol fujja az egyik venti befele.. es az oldalfalon levo meg kiszivja.. lehet forditva kene.. -
#604 Én úgy csináltam, hogy kissé megterveztem a levegő irányát.
Én speciel bettem egy 5,25"-re egy 3 kisventiből álló cumót, kábeleket oldalra kihúztam, a végébe, kb a proci vonalában betettem egy nagy ventit ami kiszívja a levegőt.
Röviden ennyi... -
#603 nekem alapbol ugy volt hogy mindketto befele... en forditottam az egyiket ki.. de amugy hogy kene?? -
#602 Nekem Spire FalconRock II-es van!
Nagyon csendes és 37 fok az alap!
Király! -
#601 Egyszerű egyiket ki másik be és szépen átmegy a levegő logikus nem?
Nálam így van. -
:) #600 szasztok p3-s gépem van.... 46 fokon rohangál a procihőmérséklet
az sokak számit ? -
#599 hiho... van ket kerdesem..
mondanatok egy jo progit ami meri a proci homersekletet??/
a masik meg hogy ki mit ajanl hutesileg?.. mert 2 hutes van a hazamban.. mind aketto befele fuj.. de igy olyan dzsuva van benne 1 honap alatt hogy azon is csodalkozom hogy muxik a gep ( nem a telken hasznalom a gepet:)
hagyjam igy.. es tisztogassam havonta a gepet.. vagy a egyiket forditsam ki?... vagy mindkettot?:) de annak nemsok ertelme:) -
#598 Igen, vennék még 10K-ért is, mert fontos, hogy csöndes legyen a gép, még mindig olcsóbb, mint venni egy új gépet (legalább alaplapot+proci) és ahhoz venni hűtőt. -
#597 nemtudom szándékozol e egy celeron 400 hoz 10K ért hűtést venni, de ha igen akkor keress máshol, mert zalman hűtő létezik socket 370hez is. -
#596 Sziasztok! nekem egy 400 Mhz-es Celeron proci van a gépemben, és marhára hangos. A táp is és a procihűtő is.
Szeretnék egy olyat, ami árban is jó, de a hangot jelentősen lecsökkenti.
Zalmanokat néztem, csak az a gond, hogy nagyrészt Socket478-hoz vannak, ez meg ugye 370-es.
Ha tudtok, pls segítsetek a választásban!
Köszi.
-
Borg #595 Igen, és amikor kint is van 30-40fok akkor mi van?:D
Lehet ez uj neked, de az év 1/3-ában nyár van ám, sőt, a felében melegebb van kint, mint a szobahőmérséklet:) -
#594 ez nem hülyeség.én is gondoltam már rá...csak egy kis lyuk a falon,és kész!mint a konyhai szellőzők! -
#593 én lakásban gépezek,nem kint a szabad ég alatt...jó nekem ez az 54 fok... -
#592 Ennyit mutat az a szar alaplap (A7N8X). Most jobb hőmérőm sajna nincsen. -
#591 lehet, hogy a hűtőgépből vezeti oda a levegőt :D -
Borg #590 Akármilyen ventid legyen, max szobahőmésékletet tudsz elérni velük a házadban, hacsak nem hűtöd a levegőjüket.
Amúgy a 8 meg a 12cm ventik is 12V-ról mennek. -
#589 Én nem is figyeltem. a CFY012B az 12V-ról vagy 5V-ról megy? -
#588 Sztem elég hűvös van a szobámban.
De 16°C-ra is sikerült levinnem a ház hőmérsékletét, de az még a régi ventikkel volt (12cm-es Papst 4606N ventik 115V ~ 50/60Hz 20W). Több levegőt nyomtak be/ki, mint egy felszálló repcsi hajtóműve, de a hangjuk is olyan volt. -
Borg #587 De szvsz a CFY012Bt nem kell szabályozni, legalábbis lejjebb venni, mert az 1100-1200RPMjével abszolut hangtalan, ~20dBA, és ráadásul 35CFM, ami a legjobb 8CM ventikkel vetekszik.. szal semmi szükség a buherálására... -
#586 En is ezt a ventit neztem ki magamnak, de talaltam olyat amit lehet potival szabalyozni
Ime a kicsike:
http://www.coolink.hu/products/vs4.php
Es 300FTal volt dragabb mint a CFY012B -
#585 Pincéből szívja a ház a levegőt egy hőszigetelt csövön keresztül... -
Borg #584 Nálam már pár hónapja megy egy CFY012B venti.
Szerintem is nagyon jó, egyedül annyit vettem észre, hogy kb 1200-ig felemelkedik az RPMje fokozatosan, 1-2 hét után. A hangján ezt nem hallani meg, ugyanugy hangtalan.
Amúgy lehet potit kapni Coolink félét, de azok NEM TUDJÁK a 12CM-est!!! Vigyázz velük, mert max 8CM ventikhez találták ki a potikat.
Nemtom milyen tipusból van olyan, ami 12CM ventit is elszabályoz biztonságosan.
Btw, arra kiváncsi lennék hogy csináltál 2 (vagy akárhány) ventivel szobahőmérséklet alatti hőfokot a házadban?:DD Vagy 18fok van csak a szobádban?:) -
#583 Ma szereltem be a házamba 2 db 12cm-es Coolink ventit (CFY012B) és a még régebben az overclock-on vásárolt hangszigetelő szivacsot. Csak ajánlani tudom őket, mert a ventik alapból halkak, és a szivacs a táp és a prociventik hangját is tompítja. Nálam így 18°C van a házban, és ezáltal a procim is durván 5-7°C-kal hűvösebb.
Nem tudja vki, hogy pesten hol lehet venni Coolink fordulatszámszabályzó potit? -
t. Füly #582 mármint nem a zalman 43-44 fok hanem a 3gigás p4 proc:) -
t. Füly #581 Tegnap előtt jött meg a gép és eza Zalman egy olyan órás játék után is csak 43-44 fok.Pedig hajtottam őt:)