4904
hűtés
-
#660 jó hozzá, és amit írtál, hogy mihez kéne, arra bőven elég... -
Robbb #659 SilentBreeze III-al kapcsolatba nincs senkinek tapasztalata,jó az 2500Barton tuninghoz? -
#658 Borgnál...küldj neki privit... -
_Vegeta_ #657 Hali!
Nem tudja veletlen vki, h hol lehet kapni vga memoriakra hutobordat + vmi trutyit amivel rogziteni tudom a bordat a ramokra..? -
Robbb #656 GlacialTech SilenBreeze III hűtőről nincs valakinek személyes tapasztalata?Azt mondják nagyon halk,csak azt nem tudom,hogy tuninghoz milyen./2500@3200/ -
Pontius #655 Tuningba is írd már be lécci!
köszi -
Pontius #654 Csináljatok róla sztem pár fényképet és küldjétek el néhány tuningoldalnak... Ezzel sztem még Tomshardware-ba is bekerülhettek... -
#653 LOAL -
#652 Eh, ezt leírom, a haver mit működött össze nemrég.
Kellett volna neki egy hűtő mert a régi csapágyas lett, de ahelyett hogy vett volna egy gyárit csinált egyet: négy kis villanymotorra rászerelt egyenként egy szélkereket (kicsivel nagyobbakat mint ami a tápokban szokott lenni). Úgy csinálta meg hogy az egymás mellett lévőknek ellentétes legyen a forgásiránya (koaxsziális). Ezeket beszerelte egy vastag pvc csőbe (kb mint egy gázturbina-kompresszor) és be a gépbe (nem lógott ki nagyon, csak úgy 30 centire). Brutál 24V-os toroid trafóról megy neki. Max fordulatszámon van olyan süvítés! Le kellett földelni a csövet mert az áramló levegő feltöltötte és néha áthúzott az ív a gépházra :))))
Vérszemet kapott a haver. Lement a pincébe (nagyobb mint maga a ház). Lemezből hegesztett egy szűkülő csövet. Az elején 40 cm az átmérője. Három 1KW-os motort rakott az elejébe, persze mindhárom tengelyén a szélkerék. Ezek felgyorsítják a levegőt, ami a szűkülő csőben előrehaladva átmennek még egy nem motorizált lapátsoron (közös tengelyen vannak és a cső vége felé egyre kisebbek). A negyven centi átmérőből a végére lesz 20 mm :))))) Olyan forró ott a cső, hogy a víz sistereg rajta. Ezután jön egy 16 méteres szakasz két vízzel teli 200 literes hordóban. Itt nem változik az átmérő (a nyomás) csak kezd lehülni benne a levegő. És végezetül a komplexum végén a kivezetésen kitáguló levegő annyira lehűl, hogy már 10 perces működés után fajin jégcsapok keletkeznek a csövön (a hőmérő szerint -12°C-os a levegő). (a havernak méhtelepe van) -
#651 Na csumi, én húzok aludni! -
#650 Ennyit a régi VGA hűtő ventik, és a heat pipe összehasonlításáról! -
Hír a heat pipeos 980Pro -ról... -
Akuma #648 ok, majd tesztingelek :) legfeljebb egy alaplap bánja... mi az nekem -
Borg #647 Szerintem szabványosnak kellene lennie.
Én amúgy VGA-ra akartam tenni csak a ventijét, de aztán eladtam a 8500-at még előtte, így megmaradt:) -
Akuma #646 a rögzítése ugyanolyan kampós megoldásnak tűnik... vagy van ezek között különbség? -
Akuma #645 igen, tiger1 P/N A1163 Application for i845 chipset -
Borg #644 tiger1?
Szerintem az mindenre elég. Itt azon áll vagy bukik a dolog, hogy a rögzítés passzol e. -
Akuma #643 hi, vettem egy thermaltake chipset hűtőt és későn döbbentem rá, hogy ott virít rajta a 845-ös chipset felírat... nos nekem egy 875-ös alaplapom van!! fog ez ettől még passzólni??? merha nem akkor megse próbálom leszedni az eredeti hűtést -
#642 Ja mert csunya szó!!G..i -
#641 nah... szejjel farcryoztam magam.. 41-42 fokra ment fel a cpu... es 30 ra a ram... de mar csokken lefele...mar 34 en van:) -
#640 miva???
kizárnak me leirod??? -
#639 hat nemtom mennyire hihetek ennek az ASUS merocskenek.. de allitlag most 25 fokos a procim..nah felteszem a far cry-t es meghajtom:) -
Borg #638 Vákuum = légmentes tér. Tehát innen nem szívhat el semmilyen levegőt -> nincs is ami elszállítsa a meleget. Szal ez alapjaiban hülyeség.
A másik meg az, ha neked a proci hőmérő azt mutatja, hogy hidegebb a szobahőnél, akkor az szar. Egész egyszerűen azért, mert szimpla levegőkevergetéssel nem tudsz a levegő hőmérséklete alá hűteni semmit, főleg úgy, hogy az termel is hőt. Ez fizikai képtelenség, semmi más. -
#637 Ezeket nem tudom, de biztos igazad van... -
#636 szerintem meg baromsag elvenni a hutest a ramoktol....... tapasztalat!!! 34 rol 29 re ment le a ramok homerseklete miutan megforditottam a hutot!!
hja es mikor ujrainditottam a cpu homerseklet 5-10 perc alatt ment fel 29 rol 34 re... utanna mar nem mozdult en meg meguntam a varakozast -
#635 Hát van egy két dolog de inkább nem irom le mert kizárhatnak érte!!
Sorry -
#634 Mennyé aludni Borg, ezt csak ajánlottam, mert nekem bevállt!
Egyébként kisebb vékum alakul ki a bordán az elszívás miatt...
Ezt egy profi német tuning oldalon olvastam, szal nem tod megmagyarázni ami tény!
Nem akarok ebből vitát folytatni, mert sztem is nevetséges, hogy egy ilyen kis szar lehűtse a procit, de nálam nagyon jól jött!
Gondolom fűgg a körülményektől is, mivel az én házam full zárt!
Így télleg lehetett vákum... -
#633 ez hulyeseg, tegnap forditottam meg a hutot, mert pont ugy a szar ha elhuzza alevegot a ramokrol, meg a procihutorol -
Borg #632 Másrészt "és a vákum miatt jobban szívja a procihűtő a levegőt" LOL:DDD
Tudod te mi az a vákuum? Vagy ezt csak középiskolában tanitják -
Borg #631 Na ez lol komolyan:)
Te vagy itt a 2. ember, aki megpróbálja megmagyarázni, hogy egy egyszerű kevergető ventivel BÁRMIT a szoba hőmérséklete alá tudsz hűteni :)
Gondolkodj már picit ;) -
#630 modjon má nekem valki ojan ragacsot(hővezető) amivel hütőbordát lehet rögziteni memóriára vagy csipszetre!! -
#629 fasza -
#628 egyszerüen! mivel a blokk felülete sima!és a csavarhejek pont jo hejen vannak,csak rá kell bittyeszteni és az a csavar fogja ami a blokkot is! -
#627 Alakul a gép bakker csak meg ne süssed!!!! Hehehe
Te a videókarin észre se vettem nálatok a fekete hütöbordát!Azt hogy a fenébe raktad fel rá? -
#626 a ventik természetesen csak fél gőzzel mennek a halk mükődés miatt!
-
#625 -
#624 én igy oldottam meg a hűtés problémát!
-
#623 nyaszoval.. az oldalfalonlevo fan-t befele forditottam mert:
legnagyobb meglepetesemre 46 fokos volt a cpu...
aztan mikor megforditottam es az mp ramokra+ a proci hutore fujta a levegot akkor ez lement 41 fokra...
mp homerseklete 34 rol 31 re... hja. .es van egy olyan problemam hogy a cpu fan csak 17**akat forog.. tehat szinte ketszer kevesebbet mint a haz fanja.. es 1700 kornyeken mar boven pirosan vilagit jelezve hogy kuurvakeveset forog a huto.. mit tegyek? szedjem le es tegyem vissza? hatha csak szorul? vagy vegyek masik valami extremebb hutot??? tegyuk hozza a hatfalonlevo huto szerintem szartse er.. ahelyett is masikat kene vennem.. ami erdekes mert ugyan az mint ami az oldalfalon van.. csak mashova van bekotve.. lehet ez a baja... emiatt forog az is keveset. de nemtom mashova dugni. mert az egyik tapkabelbe van belecsatlakoztatva.... -
#622 nah ez a baj hogy nalunk is mar ennyi mar most a szobaho!!! neha legkondit kell hasznalni hogy elaldjuk.. mi lesz nyaron????? jesszus.. -
#621 Hawaii, Dizsi, napfény!