4904
hűtés
  • CoolStuff
    Hali!
    Ma eszkábáltam házilag egy kisebb hűtést, mert voltak fölös cuccaim, meg volt kedvem is hozzá...
    Na szóval a radikalmod.hu egyik cikkjét olvasva énis nekiláttam kivágni az egyik előlapi panelt, ami kb ilyen lett kivágás/rácsozás végeeztével:

Ezután jött az ötlet, hogy mogé szerelek egy levegő befújó ventit, amit öntapadós hátoldalú tépőzárral oldottam meg!
    Később az is eszembe jutott, hogy a Zalman VGA hűtőm alsó nagy borda lapja mindíg meleg, miért is ne szerelhetnék arra is ventit?
    Fogtam megint az öntapadós cuccot, vágtam a venti minden sarkára belőle, és rányomtam a bordára...
    A gép nem lett sokkal hangosabb, de 7 fokkal kevesebb lett a hő a házban ezzel az olcsó átalakítással!
  • CoolStuff
    Mivel nincs rajta beépített hőmérő ezért manuálisan hőmérőt benyomom a zalman alá!
  • Tikal #741
    vga-t mivel méred?
  • CoolStuff
    Jó az a Zalman, csak nem elég!
    Nem bír el 16 óra Stalkert full grafon!:D
    Nekem legalábbis nem...:(
    40 fokos VGA már gáz?
  • Tikal #739
    akkor még egy rendszerhuto elfér nem? vagy jelentosebb hőmérséklet csökkenés nem lesz?
    bár a zajtol egy kicsit félek :)

most játszottam fél orát a LOCK-ON-al és 51,5re ment fel a homérséklet, de a system meg 35-re, ettol nem ment feljebb.
  • Tikal #738
    értem, kösz :D
  • Borg
    Csatlakozó-csatlakozó, mind1 mi van ráírva:)

A lényeg csak annyi, hogy milyen címszó alatt jelzi ki a BIOSban és a programban a fordulatszámát...

Egyedül a CPU FAN csatlakozónak van dedikált szerepe, mert ha arra nem dugsz semmit, akkor vinnyogni fog.
  • Tikal #736
    kérdés: van még egy ilyen powerfan nevu csatlakozás is az alaplapon, oda mehet a második rendszerhuto? mert most a casefan nevut használtam el vagy mit :)
  • Gabesz amd64
    és itt van alaposabban:

ez található a dobozban és persze az összeszerelési útmutató!
    Sok sikert hozzá kicsit néhéz összerakni!!
  • Gabesz amd64
    ezt most kérdezed vagy mi?Kell-e hütés a VGA-ra?
    Hát elöször döntsd el aztán utána kérdezgess!!

Vegyél rá Zalman hütöt olyat amilyen az Sapphire Radeon 9800Pro 128MB Ultimate-n van az a fasza!
    6500 körül van egy ilyen!
    vegyed meg azán majd én felaberálom rá!

na ez a frankó hütés!!!
  • ollie
    Attól függ! Szobai ventillátort akarsz? :DDD
  • AMD Norbee
    Csá mindenki!
    Milyen ventit kell venni ha azt akarom hogy:
    -halk legyen
    -jól hűtsön
    -tuningbarát legyen
    -fordulatszám szabájzós legyen
  • efter
    ja bótba lehet kapni jópénzért! sok sikert!
  • stone
  • ollie
    Hol lehet ilyet kapni?
  • ollie
    :DDD
  • Mighty
    Én nem tudom, hogy kell-e neked egy jó vga kártya hűtés.
  • soma66
    Help
    kéne nekem egy jóóó vga kártya hűtés????
    Valami ötlet, ja meg hogy hol lehet beszerezni?
  • Gabesz amd64
    jaja!az shön
  • CoolStuff
    A Spire a kúl!
  • Gabesz amd64
    Nekem is ilyen van!eléggé fasza 38-45 fok között mocorog!És csendes nagyon!
  • Tikal #720
    most vettem egy spire rendszerhűtőt és eddig jol teljesitett, system és proci 4-5 fokkal lentebb kuszott rövid tesztelgetésem alatt.... :)
  • Tikal #718
    csendes, de a glacialtechet nem tudom milyen csendes lehet :)
  • mityku
    Hali!!
    Mi a véleményetek a SPIRE FALCONROCK II 3200+ AMD XP hütőről??? Egy 1400ea Duronhoz lenne. Most egy Glacialtech Igloo 2140es van, ennél halkabb nem?
  • ollie
    Prímszámokat kereső progi, mely teljesen le tudja terhelni a procit és a memcsit. Kiváló a teljes rendszer (kivéve vidkari) stabilitásának ellenőrzésére. Amelyik rendszeren hibátlanul fut egy egész éjszakán át, az tutira stabil.
  • CSOCSO
    legkondi van nemsokat hasznaljuk csak nagy melegben.. az meg majd nyaron.. hat a por azert nem gaz...tehat nem all meg nagyon vastagon... mondjuk azt hogy otthon se volt porosabb
  • Tikal #714
    már le is szetem és megy a lucas lehmer test.. a proci meg már 52C fokon... a végén még megfozi :D
    rendszerhutes ugy látom már nagyon kell mert az is felkuszott 32-re
  • SoDI---
    száríccson ön is hajat a zúj dzsiforszsal :)
  • SoDI---
    cache teszt asszem
  • Tikal #711
    mi ez a prime95 test pontosan?
  • Borg
    Természetesen van határa.
    A max melegedést több dolog határozza meg:
    1. A proci Vcore (1.6, 1.7 stb Volt). Minél magasabb, annál jobban melegszik, méghozzá 0.1V 5-10 fokot is jelenthet.
    2. Hány MHz-en megy a proci.
    3. Milyen hűtő van rajta.
    4. Hogy távozik a házadból a felmelegedett levegő.

Futtasd a torture tesztet kb fél órát. Ekkor már el fogja érni a maxot, és nem melegszik egy ponton túl. AMD procik általában 60-65 fok felett kezdenek instabilkodni, ha a tied megközelíti ezt akár 1-2 fokkal is, akkor a fenti 4 pont valamelyikén változtatni kell.
    Nekem 45perc torture után 51°C a CPU. És ennél semmilyen körülmények között nem megy feljebb. Általában játékok, egyéb programok alatt 50 fok a max.
  • CoolStuff
    Ha bevan biosban állítva, akkor elvileg egy idő után kilövi magát a gép!
    Én ezt az értéket 60fokra állítottam...
  • Zoli007
    Nekem volna egy ilyen problemam: elinditom a Prime 95 torture tesztet, megy egy ideig, de elkezd emelkedni a proci homerseklete. Kb 50 fok korul megall, jobbanmondva nem all meg, csak lasabban emelkedik. Van-e ennek valamikor vege, vagy ha futtatom a tesztet 24 oraig, akkor azt veszem eszre, hogy elfustolt a CPU-m? Szoval van-e valamilyen felso hatara a homersekletnek adott hutesi viszonyok mellett?
  • CoolStuff
    Vágom, már elolvastam a cikket!:D
  • Punker
    NVIDIA GeForce FX 5800 128 MB
  • CoolStuff
    ez milyen vga?
  • CoolStuff
    lol
  • Punker
    nem is olyan régen a VGA-kon nem votl hűtés most meg:

• Zoli007
    Nekem volna egy ilyen problemam: elinditom a Prime 95 torture tesztet, megy egy ideig, de elkezd emelkedni a proci homerseklete. Kb 50 fok korul megall, jobbanmondva nem all meg, csak lasabban emelkedik. Van-e ennek valamikor vege, vagy ha futtatom a tesztet 24 oraig, akkor azt veszem eszre, hogy elfustolt a CPU-m? Szoval van-e valamilyen felso hatara a homersekletnek adott hutesi viszonyok mellett?
  • Mighty
    Attol fugg. Ott floridaban nagy a levegoben a por koncentracio? (sokat kell port torolgetni?) Mert akkor felesleges pollenszuro. Meg ha jol tudom nalatok van legkondi. Azt meg nem szokas nyitott ablaknal/ajtonal uzemeltetni. Ami miatt kevesebb por kerul a lakasba.