4904
hűtés
-
#903 Florida? -
#902 De nem alaszkaban :P -
#901 amcsi -
#900 hol lax? -
#899 ja ebbol azt akartam kihozni hogy volt tapasztalatom megizlelni a gep pucolas oromeit.. es most van oromom taszaptalni a fan filter oromeit... erted?... de hiaba magyarazom.. mindegy.. nekem 8...
nalunk nyar van kokemenyen egesz evben... telen olyan ido van mint hungaryban nyaron... es most itt nyar van hidd el meleg van... es a gepemben csak 33 fok van... a procit nem mondom mert borg ugyis lehuzza rolam a maradek bort hogy marpedig nem letezik hogy 29 fok legyen a procim:))) mindegy... akkor is csak 33 fok van a gepemben.. fan filterestul... -
Vood #898 Nem nagy cucc szétszedni a gépet portalanítani, sőt én kifejezetten élvezem is :) -
tajfun #897 "en legalabb tapasztalatbol beszelek.. 8 eve van gepem"
Mert mi ugye most vettuk... -
tajfun #896 En inkabb dobozos levego, meg porszivozok, az a tuti. Nekem igy nyaron a szekreny aljaban figyel a gep mind2 oldala, baszott meleg van igy is, nem kell meg szarra sutni a cuccot dobozolassal. -
#895 kozel sem olyan... en legalabb tapasztalatbol beszelek.. 8 eve van gepem.... tudom milyen a gepet takaritani.. nem egyszer szereltem szet meg a tapot is... no mindegy.. a filterrel kurvajol elvagyoka takaritasa annyibol all hogy egy kis ecsettel hetente letisztitom.. ami annyibol all hogy kikapcsolt allapotban athuzom az ecsetet ketszer a filteren....
nem lett annyira zajos es a homersekletem is ugyan annyi a gepben... 33 fok a gephazban
-
Borg #894 A filtert nem a házban lévő ventire kell tenni, hanem azokra a helyekre, ahol a ház szellőzik. Vagyis a házhűtő ventikre, és egyéb nyílásokra. Ha a házba eleve nem megy be a por, akkor a procid alá sem rakódik le majd.
Amúgy egy ilyen filter elég sokat ront a ventik teljesítményén, ha közvetlen rájuk teszed, és így a ház szellőzésén is. De nem lesz poros... cserébe viszont rendszeresen takaríthatod a filtereket, tehát ugyanott vagy, mintha jobb hűtés mellett inkább néha porszivóznád a gépet :) -
tajfun #893 Most este ota m1 1folytaban a gep, napkozben meg szinte percenkent fagyott. Kivancsi vagyok ma napkozben mit fog produkalni. -
tajfun #892 Az enyemben nem all, mert en kitakaritom. A ventire meg hiaba rax akarmit, az nem fogja megakadalyozni hogy a bordak koze is bemasszon a kula. Epp ma csereltem procihutot, igy volt alkalmam eszrevenni hogy a proci _alatt_ is hegyekben all a dzsuva. Erre milyen filtert raknal? -
#891 Valszeg azért, mert az oldalsó venti viszi be a levegőt (meg a port a szűrőre) és a hátsó meg viszi kifelé a (tiszta) levegőt. Legalább is igy kellene működnie. Amúgy oldalsó helyett hatékonyabb az előlap mögé helyezett venti. -
#890 szerintem is tapegyszeg... es ha nem akarod darabokra szedni parhavonta a a tapegyseget akkor vegyel a tapegysegre is filtert!! -
#889 jolvan.. veled felesleges eroltetni a gyozkodesem mert ugysem fog valtozni a velemenyed.. akkor alljon a gepedben a kosz oszt jolvan.. en inkabb hetente leszedem a fel mm es port a hutorol es a gepem meg tiszta...
a hutes meg nem valtozik.. hatul is van ketto ami huti a gepet.. es azokon alig van por.. varhatok ra akar 2 hetet is.. az oldalso dzsuvasodik mint atom -
tajfun #888 Lehet esetleg tap1seg? Codegen haz, benn vmi fiktiv gyari tappal, nemtom mit tud, de mar osz ota rendesen mukodik, a juliusi melegeket is kibirta. -
tajfun #887 Nekem meg beszart itt a gepem. Fiktiv idokozonkent lemerevedik a kep, aztan game over. Probaltam CPU intenziv dolgokat csinalni (file mozgatas + filmnezes 1szerre), videokartyat terhelni (NFS6), nem fagyott bele, aztan 1 explorer ablak es befagy. Vagy epp bootolas utan. Nem igazan ertem mi a rendszer ebben. A procira gyanakodtam, de epp ma vettem ra 1 brutal zalman hutot, a videokartyan is zalman van (op1 ventivel), tuningolva nincs semmi, megis fagyogat. 1szeruen fingom nincs mi lehet. A videokartya bordaja meleg ugyan, most ventivel olyan meleg, mint tavasszal venti nelkul, de egyaltalan nem tunik melegebbnek, tehat elvileg ennek birnia kell. A proci eddig gyari intel hutovel ment, most zalmannal, ezzel nem lehet gond. Memoria? Nincs rajta huto, de tuningolva sincs, 400as samsung, annyin is megy, elvileg nem lehet baja. A chipset huton gondolkozok meg, kicsit hangos, lehet csapagyas, de porog rendesen ahogy kell, tulsagosan melegnek a bordaja se laccik. Az az erdekes hogy most igy este mar vagy 2-3 oraja nem fagyott ki, tehat 1ertelmuen melegedesproblemanak tunik. Vkinek vmi 5let mi lehet a gazos? -
tajfun #886 Inkabb a gepben alljon a dzsuva (amennyiben nem akarod onnan se kifujni), mint a birdak kozt. Ha nincs hol aramolnia a levegonek, megis hogy fog huteni? -
#885 saz miert jo?
ugyanugy dzsuvasodik... es ha kifujod akkor meg a gepben lesz a dzsuva csak nem a ventibel..szal ugyanugy szet kell szerelni es kiporszivozni... en amondo vagyok hogy filter rulez... hetente egyszer bekapcsolas elott kis koromkefevek lesoprod es kesz.... -
tajfun #884 Inkabb vegyel levego sprayt, aztan fujd ki idonkent a ventit, bordakat. -
#883 Nem ajánlom a dobozos hűtőt. -
#882 Egy 2400+-os AMD-hez milyen hűtő ajánlott?
Vagy ha dobozosat veszek, a gyári hűtő is jól teljesít+halk? -
Borg #881 Figyelj, gondolkodj már egy kicsit.
NEM LEHET szobahőmérsékletű egy olyan elektronikai dolog, ami az működéséből adódóan a teljesítménye egy részét hőként adja le! Fizikai lehetetlenség. Akkor a procid hődiódája rossz.
Ez ugyanakkora baromság, mint amikor valaki azt mondja, hogy a szobahőmérséklet alá tudja hűteni a prociját a levegő kavargatásával (ventivel). -
#880 nah valami asus live bios updateval probaltam a cuccost..
mikor ujrainditottam 9 fokkal volt tobb.. elmentem furodni.. visszajottem most 26 fokos a cpu....
a betett homero pedig kb 25 fokot jelez... a homerot nem a fan utjaba tettem.. tehat aktiv hutest nem kapott a homero! -
#879 1) elmeletben rontja
2)gyakorlatban ugyan annyi a ho mint eddig
3)ha jol tudom AMD alaplapoknal van ez a +10 fokos hiba es nem a p4p800 as alaplapoknal...
4) ha meg plusz 10 fok is. akkor is ugyan annyi fan filterrel a cuccos mint nelkule. es nem igazan lett hangosabba gep...
5) betettem egy sima homerot. kivancis vagyok hany fok van bent a gepemben...
remelem 30 perc eleg lesz neki :)
-
Borg #878 De rontja a légszállítást, és hangosodhat is tőle a venti.
Én inkább kiporszívózom a gépet havonta, aztán kész.
Bár gondolom neked még így is szobahőmérsékletű a procid, sőt, annál is hűvősebb :DDD (tegyél már fel rendes BIOSt +10fok garantált) -
#877 na szerintem szuperul ved a fan filterem!!! most tisztitottam le es nem kis por reteget birtam leszedni a filterrol!!!!! akinek koszolodik a gepe mindenkeppen vegyen ilyen cuccost!! nekem NAGYON bejott!!! -
#876 szobaho 24 fok..
a cpu 27
a memoria 33 fokos.. -
#875 nah megjottek a szurok.. hat .. majd meglatjuk mit er... felszereltem de elotte kitisztitottam a gepet:) allt benne a por -
#874 gyari p4 hutommel melegben far cryozas kozben 46 fok a cpu.. -
#873 A 6 centis ami most rajta van kb 1 centi vastag, amásik meg kb 3centi vastag... -
#872 Tsá!
A gyári AMD hűtőmön van egy 6*6 centis kis fika venti, melegben terhelve 62 fokos a proci.
Van itthon elfekvőben 2 8*8 centis ventim, ha kicserélném a 6*6ost az 1ik 8 centisre mennyivel hűtene jobban?
Merérné a barkácsolást? -
#871 Júúúj ez nagyon gáz! Szerintem akkor jársz a legjobban, ha áthozod a géped nekem. :DDD
Környezettől függően 2 hetente szerintem. Én porszívóval szoktam lefújatni a gépet de lehet palackos levegővel is óvatosan. -
#870 fan-t meg nem akarok venni... mondjuk azt nem ertem hogy a cpu fan miert csak 1700 at forog.... bar igy is csak 32 fokos a cpu.. a memoria meg 31...szerintem nem gaz ez:) -
#869 vettem fan filtert mert mar all a por a gepemben...
Aluminum/Stainless-t vettem.. ez jo???
szerintetek hany hetente kell tisztitani... hogyan kel egy ilyet tisztitani? -
tajfun #868 VapoChill Lightspeed
Mennyibe kerulhet 1 ilyen? Esetleg kaphato nalunk is? -
#867 az 50 sztem simán belefér... -
#866 Sziasztok!
Szerintetek 1 1000-es celeront hány fokon érdemes üzemeltetni? Most 50 C° nál kapcsol le a bios, de csak akkor fordul elő ha 1200-on üzemeltetem. -
#865 speedfan -
#864 Winods-ban meglehet vhol nézni hogy hány fokos a proci? vagy csak biosban lehet?