4904
hűtés
-
#943 Az hulyeseg, hogy minden befele fuj, mert a procihűtő a procira ugy fújja rá a levegőt, és a hűtőbordák oldalánál jön ki a meleg levegő.
Ha a hátsó ventik befelé fújnak akkor visszanyomják a meleget a gépházba. Az oldalsó, meg az összes többi fújhat befelé, de a hátsók inkább szívják el a meleg levegőt ahelyett, hogy visszafújják a procira!
-
trabant #942 Legegyszerűbb ha veszel levegősprayt, és időnként kitakarítod a géped. Akkor nemcsak poros nem lesz, de még egy légszűrő se fogja vissza a venti hűtőteljesítményét. -
#941 Ezzel az eljarassal benn marad a meleg levego... -
#940 Az egy baromság elszívni a prociról a hőt!!! -
#939 minden befele fuj...probaltam ugy hogy kifele is fuj fan de szartse er..
hatulrol oldalrol befele fujjon mert levegot nyoma procira es a ram ra... szal inkabb fujjon ra es ne szivja el tole a levegot..
amugy fan filter-t ajanlok...
igaz haverom vett valami szivetet.. az nagyon szar.. viszont a xoxide.com oldalon lehet venni ilyen rendes kis femkeretes cuccost.. nekem olyan van es nagyon zsir.. 1 eve van ez a gepem. az elso felevben 1 centi por.. megvettema fan filtert.. azota mondhatni semmi por nincs!!! -
#938 A gyári kacatok sokkal hangosabbak! :D -
#937 Hátnemtom fateromnak milyen fan-jai vannak de az övét jobban hallom a gépem mellől pedig az 20 m-re van az enyémtől.(Az övéi kb 2000-2500-en forognak,ja az övé egy 1400+ AMD enyém meg 2800+ :) ) -
ERIK #936 Amit oldalra raktál,az befelé fúj,vagy szív?Egyébként nekem is TT van.A procin egy Volcano 9 Coolmod,hátul meg egy TT venti ami kéken világít!De a volcanotol nem vagyok elájulva,mert ha azt akarom hogy hűtsön rendesen akkor elégé fel kell tekerni és hangos!
-
#935 nah.. kesz.. osszevalogattam ami kell nekem!!:
ramokra ilyen kis bordacska.. mindket ramra vegig...
cpu ra egy thermaltake cuccos.. ami 1300 tol 6000 ig allithato
es ket thermaltake cuccos hatra a hazra.. ami 3 szinu es "csak" 2000 et forog.. ennyi remelem eleg lesz... plusz oldalrol marad az egyik tobbszinu ami nem hangos ugyancsak es nem is fuj hudesokat.. de er amit er.. belul meg ha kel akkor a cpu-t fel lehet turbozni nem kicsit.. -
#934 Aludni mellette viszont nem biztos hogy lehet... -
#933 az én AMD 2800+-om egy Thermaltake Volcano 12-vel megy.3600-as fordulaton 40 fokos.(nemtom mit kell sírni 50 fok még mindig jo)
Ez a Volcano sem kisdarab de megéri 7 papírért(HUF).Szabályozhtao az rpm
és 3,2 -es gépekhez árulják.Sztem ez egy jo vétel volt akár tuningra akár sima használatra.A zajosságrol annyit hogy zene meg game közben ugysem hallom a kb. 30 db hangocskáját... -
#932 en meg nemigazan tudom mi legyen... oke igy zajosnak zajos kisse.. es bar sosem zavart igazan...
szal lehet feleslegesen eroltetem a dolgokat...
viszont ha veszek fanokat.. akkor azok halkak lesznek (20-21dBa)de csak 2000-+10% ot fognak porogni.. ami nem sok...
ezert gondolkodom hogy a hazra 3 at szereljek es ne csak 2 ot...
most neztem, a 38 fokot ugy tartja a gep hogy a hatso fanok 2500 korul porognek.. az oldalso meg majdnem 3500 al!
szal nemtom mi legyen...
1 hatul 1 oldalt 1 a cpu-n es az torony...
vagy 1 oldalt 2 hatul es passive torony...
es persze mindkettohoz hozzajon az hogy akkor a ramoknak veszek kis passive bordakat.. bar nemtom azok mennyire segitenenek:)
-
#931 Az a venti max 2500-at pörög.
SpeedFan-nal szabályzom és csak magas hőmérsékleten engedem maxon pörögni. -
#930 ez is cool de pont az a lenyeg hogy nem raknek aktiv hutest a procira. hogy kevesebb fan legyen a gepbe es ugy nem lesz annyira hangos.. persze azt is lehet csinalni .. hogy hatulra csak 1 fan-t teszek.. es akkor jon egy ilyen hasonlo 1 fanos torony a procimra...es akkor az egyik oldalrol a raszerelt fan masik oldalrol a par cm re levo hatso oldalra szerelt fan hutene... csak azt nemtom a ramokat mi hutene... bar lehet hogy arra is veszek passziv hutest...:) bar nemtom mennyit ernek. hjajj. majd meglassuk mizu lesz.. -
#929 :) leszakad:) lol...
vizhutes??? minek vizhutes?????
nem 4 g re huzott gepem van ami 80 fokon megy...
meg ezzel a zajos CSAK GAGYI fanokkal teletuzdelt gepemben a cpu 38 fokos.. a ram pedig 36... igaz meg huvos van. delutanra majd meleg lesz es akkor lesz a cpu 40.. ahogy tegnap is volt... -
#928 Ha kiszakadna, akkor nem árulnák...
Nekem ilyen van a procimon. -
#927 Előzőből még kimaradt egy naggyon komoly hűtés:
GF3 Ti200 -
#926 És egy ilyen hűtő az hány tonna?
Mi tartja azt meg? A procifoglalat biztos nem, de ha az alaplapra csavarozod akkor is kiszakad a helyeböl.
Akkor inkább a vízhűtés. Az is halk. Csak kicsit drágább.
Néhány érdekes megoldás:
Speckó ház
Kompresszor
+ Ha vízhűtés érdekel nézz szét a tuningnet.hu-n. -
#925 aham.. en is ettol felek amugy.. de most kigondoltam egy ket dolgot.. amit fel is vazolnek..
CPU ra egy ilyen "nagy" CoolerMaster
passive huto:
klikk ide
esetleg ilyet:
klikk ide
ezek akkorak, hogy a hatso fanok meghajtjak par centirol...
es venni hatulra ketto es oldalra 1 nagyon halk fant...
(persze ilyen vilagitos Thermaltake-t)
csak 21 db zajszint..oke.. csak 2000 -+10% ot forog de vegulis ha 3 at berakok akkor az nem gaz...
klikk ide
ez olcso is mert csak 6 dodo darabja es szepen vilagithat
es akkor a ket hatso az megtudna hajtani kis levegovela tornyot.. igy minusz 1 zajjal kevesebb lenne a gepemben. meg a case fanok is halkabbak.. ugyse igazan melegszik a gepem..
esetleg ilyet???
erre lehet felszerelni fanocskakat.. de nemtom meg...
klikk ide -
#924 Az igaz hogy a passzív hűtés nagyon jó, mert nem tartalmaz mozgó alkatrészt, ezért nem hibásodik meg. Viszont van egy korlátja, méghozzá a hűtőteljesítmény. Ugyanis minél nagyobb hűtőteljesítményre van szükséged, annál nagyobb bordát kell alkalmaznod. Ezek alapján procihűtés egy normális asztali számítógépben nemigen lehet passzív hűtővel megoldva.
Kis teljesítményű dolgokra, mint például chipset, hdd, esetenként videokártya jobb a passzív hűtés.
Chipsetre én is most veszek hűtőbordát [Zalman ZM47 <=1000ft körül].
Itt egy kép róla:
-
#923 passziv hutokrol mi a velemenyetek? haverom olyat akar merthogy nincs hangja es hudejo meg ilyenek... -
#922 Semmi próbléma nincs csak először nekem a Hűtés topicról vélve egy coolink cooler-re gondoltam.És azért szoltam le hozzászólásodat! -
#921 Jovan na.
Tápról volt szó, nem procihüttőről, de mind1 !!!
-
#920 excus me!!
vukk én nagyon elnéztem valamit
nem szóltam semmit -
#919 Te tudod hogy most míről beszélsz??
Szerintem nem!
Akkor egy kis felvilágosítás!
Én nem tápról beszéltem hanem egy CPU cooler-ről pontosabb erről:
Na így már világos??
remélem igen! -
#918 Én 7000-ért vettem egy márkásat
Alig hallom -
#917 Tápnál sose azt nézd hogy pár ezer forinttal olcsóbb az egyik a másiknál, mert igy jól megszívhatod!
Én azt mondom adni kell a márkára néhány ezrest, és akkor valoszinü hogy nem fog a táp miatt elszállni az egész géped egy szép napon. Coolink táp nagyon is sokat dicsért jó márka, ellenben a erröl a gigabyte tápról még nem is hallottam. Nem akarom leszólni, mert nemtudom hogy milyen táp, de szerintem a Coolink azér mégiscsak Coolink.
Szal nagyon nem ajánlom senkinek, hogy a tápon spóroljon !!! -
#916 szép ára van! vegyél inkébb Gigabyte 3d pro coolert Rocket-et! az olcsobb! -
Veno #915 Köszi a segítséget!
Egy Coolink AP450DX -et néztem ki. Két ventis, aktív PFC, az ára is megfizethetö (~15eFt), remélem jó lesz. -
#914 Sztem 300W bőven kevés. Olyan 400-450w körüli tápot vegyél, de ne úgy hogy bemész a boltba és a legolcsóbbat kéred, mert annak nem lesz jó vége. Én Enermaxra esküszöm, de Chieftec, Coolink, meg ilyesmik is jók.
Acorp vagy vmi noname kerülendő, ha kedvesek az alkatrészeid. -
#913 kb 100W-ot, ha 100%-ra ki van hajtva.
plusz vidkari, HDD(k), optikai meghajto(k), hálókártya, egér, hangkari, hűtők, stb.
Nem biztos, hogy elég lesz a 300W-os táp. -
Veno #912 Hány watt-ot zabálhat meg egy P4/3GHZ-es proci 100%-os kihasználtság mellett? Egy ilyen rendszerbe elég a 300W-os táp? -
#911 Milyen vicc ez a hűtő!lol
-
#910 Hi
Lenne kis gondom Thermaltake Volcano11 hűtővel. 3 napja vettem, hogy majd fölteszem atlonXP 2800+ -ra, föl is raktam, bekapcsoltam a gépet, felpörgött 2 másodpercig és leállt. Proci, ram, jól volt berakva, táp meg 350W codegen és nincsen agyonterhelve.
Ha visszarakom a fridge-rockot akkor minden jól megy.
Csak a volcano kicsit azer jobb, + 7000-ft volt.
Én már nem tudok rájönni, mi lehet a baja. -
nivan #909 powerdozer:www.tuningnet.hu -
#908 Jah én tudok!Kérdezd meg tölem személyesen -
powerdozer #907 Hi!!!
tud valaki egy jó címet,ahol vga kártyá hütéssel foglalkoznak? -
#906 Hali.
M950 series,v3.3 p4x400 alaplaphoz nem tud vki biosz frissitést? -
#905 megvolt a bios update meg minden.. 30 fokos a cpu.. igaz a lakasban 23-24 fok van
mindezt 4 hutovel erem el:)
-
#904 igen