C&C Generals (& Zero Hour)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Komolyan mondom, kezd nem izgatni, ha az ellen scud stormot vagy atomsilót csinál. Kiszedhetem 10000 pénzért, amit õ 5000-ért épít.. Hát hol üzlet ez ? Szétszóróm a bázisom inkább, és támadó egységeket építek , aztán ha közeleg a csapás, biztonságba viszek egy dózert, és készenlétbe állítom az újjáépítéshez, közben meg tolom az ellent minden eszközzel ( õ ekkorra 5000 mani minuszban lesz, ha nem számoljuk a plusz reaktorok árát, ami a siló fentartásához kell például. )
Blasta :
A scpectre gunship hívása után megjelenik egy nagy célkereszt a földön, aztán annak a közepén egy kissebb. Ha kijelölöd a körözõ gunship-et, irányíthatod a kis célkereszt-el a tüzelést. Igazi precíziós mûszer, várható nagyobb csata fölé hívva anélkül dönti el számodra a meccset, hogy saját egységet sebeznél vele.
Azzal amúgy csak az a bajom, hogy secc-pecc kilövik...
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Meg volt ennek a varázsa, amikor még fogalmunk sem volt melyik egység mit tud.
De ha már így rátértünk. toxin GLA battlebust támadni a levegõbõl nekem eléggé pilótagyilkos manõvernek tûnik.
Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
amugy a felvillanyozódást mint fogalmat ált pozitiv fogalomként használjuk, na most errõl meg kéne kérdezni azokat is akiket villamosszékben végeztek ki... (biztos érdekeseket mesélnének ha tudnának 😛P)
cserébe majd mássz fel icukára, nyomhatnánk egy kis generalst... 😛
vagy már müködött? 😛P
(ui.: néha nézél már fel icq-ra pls 😛PP)
(jah és annak a könyvtárnak a C:\ -n KELL lenni)
A toxinnal kapcsolatban. Sztem is az egyik legerõsebb general.
Ecceris nekirontottam szintén LAN-ban Toxin Dzsínek, 30-35 paladinnal (armour, speed, bombardment, szállingózó szarok upgraddel) plusz hátul 12db tomahawk) Ez még nem volt úgy hogy ne lett volna elég!
Jött 10 DB toxin battlebusszal, tele rakétásokkal. Csak arra emlékszem ,hogy fél percig rózsaszín csíkokat láttam a képernyõn, oszt volt 40 tank nincs 40 tank. Neki meg még maradt 4 !!!! busza.
Ezen aztán kicsit elgondolkodtam..... 😊)
Asszem mostantól a bázis felett fogok járõröztetni 4-5-6 kingraptor-t és a többi védelmem meg valszeg rakétástornyok és commanche-ok lesznek. Csak az a gáz, ha kifejleszted a stealth-commanche-okat, akkor azok nem jók védelemre, mert nem támadnak maguktól, ugyi?
Egyelõre tanulom a játékot.
De nekem mindig is jobban bejött a limitált superweapon opció az összes RTS-ben.
Ne az döntse már el a játékot, hogy ki csinál hamarabb egyel több nuki-kilövõt mint az ellenfele. Nem errõl kell szólnia egy rts-nek.
Ugyan így utálom a rush-technikát is. Gusztustalan dolog, és megöli a játékélményt.
Mi ha lanozunk vagy neten küldjük a haverokkal, mindig bekapcsolunk egy limit superweapons-t és egy 10-15 percet hagyunk egymásnak "készülõdni".
Utána mehet minden :-))
LAN-ba nyomtuk a hétvégén a haverommal. Õ China IG, énmmeg China TG.
Nekem atom 0:30, neki 1:40 múlva...
Mondom lenyomom az enyémmel az övét, úgy, hogy rányomok még 8 MIG-et, + az atomot.
Hmm... Amikor a 8 MIG megérkezett pont pech-em volt és a war factory felett szálltak volna el.
Ott volt 5 !!!!! Tehát ÖT assault kocsi, ugye tele minigunnerrel. A migek KI SEM TUDTÁK LÕNI a rakétájukat.
Egyszerre estek le min a 8-an.
De harcban is nagyon kemények ezek a minigunneres kocsik, + a rakétás Stealth tankja, meg a superhacker, superlotus.
Kemény ám.
Csak úgy pukkantak a tankjaim, pedig vittem vagy 12 emperort a 10-12 assault kocsi ellen.
A communicátorban megadhatsz buddy-kat, és mindíg mutatja, melyik játékban vannak satöbbi. A hétvégén nyomtam pár kört , egész más dívik arrafelé, mint általában !
Van egy napi összesítõ, ami az összes lezajlott csatákokat mutatja , érdekes módon a GLA Toxin general vezet általában, a napi összes nyert meccs 11%-át általában ezzel a csapattal viszik. Aztán néhány meccs után rá is jöttünk miért - nagyon nagy divat a GLA Toxinnal a Tunnel rush. Nekiállsz építgetni, egyszer csak megérkezik egy paraszt,és a bázisod elé beépít 0 másodperc leforgása alatt egy tunnelt. Ebbõl ugye rögtön kiugrik két bazookás is, és nem drága. Na, innét neked meszeltek :
1. Amivel a tunnelt kicsinálhatnád, az csak késõbb jöhetne, ha nem vagy Te is GLA vagy ilyesmi.
2. Minden gyalogos egységedet megeszi a tunnel mérkezõ fröcsije abból a távolságból, ahonnét lõhetnél rá.
3. Lekorlátozták a mozgásodat, valószínûleg az elsõ exped vagy akár a fõbázisod közelébe került a tunnel, esélyed sincs mocorogni, sõt pénzügyi hátrányba kerülsz.
4. A Tunnelezõ srác pedig szépen komótosan a bázisodra pumpálja az otthon "termõ" haderejét...
Egyenlõre usa-val nem találtam meg ennek a rush-nak az ellenszerét, ha valakinek eszébe jut valami okosságos, szóljon, életet menthet ! 😄
Tegnap attes komával kipróbáltuk a netes játékot ( nem direct connect, hanem rendes ) és MEGY !
A zero hourral, "biztonsági" másolattal ...
Elfogadható pingekkel lehet játszani, rangokat osztogat, ahogy nyersz meg minden, teljesen korrekt.
mi is az a mit összebatyuztál???
szart sem ér a tudás ha nincs kivel megosztanod
(pedig ai tápos védelemben mivel pl ha alagutromboloval kifejelsztet stealt fighter ledobja bombáját pl gla alagutra, ai az alatt az idõ alat amig leérne kiviszi öszes egységét belõle hogy ne haljanak, meg, no comment... 😛)
tank general ellen amugy az a gáz, hogy lehet nagyon jol ki tudod használni gyengéjét meg midnen csak neki rögtön game elején már elite battlemaster van, 700ért, és iylenek + pár léngszoros vagy hasonlo-val két perc alat bedarálja a mérgedrága laseres védelmet, bár ez csak magánvélemény lehet nem válik be de én igy látom 😛
amugy generalsba az ajo hogy minden ellen van valami taktika 😛
viszont ez emg a game datok miat nem a legjobb 😛
De viccen kívül:
particle cannon
nuclear missile
scud storm
oil bomb
a10
artillery strike
spectre gunship
carpet bombing
-> ezek közül kettõ kinyír egy atomot, csak a légi jellegû támadások elõtt takarítani kell a légvédelmet.
Még hasznos dolog az aurora bomber, ebbõl kettõ három elég általában és ezek átmennek a légvédelmen is (azonban a bombák bármilyen point defense lézerrel lelõhetõek !), bár drágák és után kifelé meghalnak.
Jók a rebelek, vagy a paratrooperek is, esetleg a tank drop, black lotus, colonel burton, vagy a comanche-ok (pláne állcázva) de ezek kockázatosak és ritkán vezetnek eredményre (max. embernél).
Ha pedig szanaszét építkezel és mozgatható a védelmed, akkor szart sem tudnak ellened csinálni atommal, csak idõben el kell pucolni a várható becsapódási zónából, ill. az embereknek vegyvédelmi/sugárvédelmi rucit kel csinálni, meg kell néhány sugármenetesítõ autó (vöröskeresztes).
Az AG-nek nincsenek tankjai, csak hummerek, arra jó a laser turret is, meg tomahawk-ok, azokat meg le lehet szedni comanche-okkal, a TG-nek meg csak sima MIG-jei vannak, azok is drágán, szal. arra meg elég a rakétás gyalogság a firebase-ben, esetleg kiegészítve nehézfegyverzettel és lt-kkel ! A gyengeségüket kell kihasználni ellenük...