C&C Generals (& Zero Hour)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dekár, hogy az igazi netes meccsen örülsz mint majom a farkának, ha ki tudsz szorítani egy nyavajás Aurórát, és arra is úgy vigyázol mint az állat, ha nem dõl el az elsõ 10 percben a menet !
Komolyan mondom, kezd nem izgatni, ha az ellen scud stormot vagy atomsilót csinál. Kiszedhetem 10000 pénzért, amit õ 5000-ért épít.. Hát hol üzlet ez ? Szétszóróm a bázisom inkább, és támadó egységeket építek , aztán ha közeleg a csapás, biztonságba viszek egy dózert, és készenlétbe állítom az újjáépítéshez, közben meg tolom az ellent minden eszközzel ( õ ekkorra 5000 mani minuszban lesz, ha nem számoljuk a plusz reaktorok árát, ami a siló fentartásához kell például. )

Blasta :
A scpectre gunship hívása után megjelenik egy nagy célkereszt a földön, aztán annak a közepén egy kissebb. Ha kijelölöd a körözõ gunship-et, irányíthatod a kis célkereszt-el a tüzelést. Igazi precíziós mûszer, várható nagyobb csata fölé hívva anélkül dönti el számodra a meccset, hogy saját egységet sebeznél vele.

Blasta
A gunship-nek lehet más célpontot is megadni tüzelés alatt?
Azzal amúgy csak az a bajom, hogy secc-pecc kilövik...

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Sir Quno Jedi
Attól függ mivel próbálkozol, illetve, hogy van-e felderítése. Amúgy egy aurorának egy lövés egy jármû, szal... DE a MIG black napalm-mal is elég hatásos, a king raptort meg elég nehézkes rakétával eltalálni, ha van lézeres védelme, a stealth fighter és a stealth comanche nem látszik, aztán A10, olajbomba, szönyegbombázás, spectre gunship stb.stb.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Takimate
Igen. Azt elfelejtettem írni, hogy ez volt az elsõ LAN-élményünk a ZERO H-ban. 😊))
Meg volt ennek a varázsa, amikor még fogalmunk sem volt melyik egység mit tud.

De ha már így rátértünk. toxin GLA battlebust támadni a levegõbõl nekem eléggé pilótagyilkos manõvernek tûnik.

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

Sir Quno Jedi
AZ tuti, elõször kicsit takarítani kellett volna légirõvel, vagy éppen megfelelõ számú avengerrel hárítani a rakétákat, vinni elég snipert, nyomatni king raptort ponint-defence-szel, esteleg aurorákat, vagy csak simán belelõni egy atomot/particlet, spectre gunship-et beküldeni, de jöhet a10, vagy artillery, vagy olajbomba stb.stb. A támadásokat öszehangoltan kell indítani, mindig adu ásznak benntartani a szuperfegyvereket. Ha jól idõzítessz, akkor szó szerint le lehet valakit radírozni bázisostól pár másodperc alatt, légyen az bármilyen jól felkészült is (ez persze fõleg a központosított bázisokra igaz) !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Namost a Nuclear Generalt agyon lehet szopatni aurora bomberekkel ! Három reptér, 3db 4-es csapat aurora bázisvédelemre kiküldve a bázis elé jóval + 4 comanche minden reptér elé + néhány rakétás és laser turret, vagy patriot. EZEN õ nem fog átjönni, ha pedig megunod az atomsilóit, azokat, mint bármilyen szuperfegyvert, egy 4 aurorás csapat simán kilövi, hiába van fasza légvédelme ! Innentõl csak türelemjáték, hogy légierõvel és/vagy szuperfegyverekkel akarsz nyerni.

Takimate
Egyforma a verziószámotok?

FrezeR
a zero hour rip-hez is kell az alaprip?

passz 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Stotoo
már nincsenek lagok?

Always remember you\'re unique, just like everyone else.

segitenék én de erre még fogalmam sincs mi lehet, szvsz probáld ujrarakni alapgame-t 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

az ON a végérõl leamradt 😛P

OFF
amugy a felvillanyozódást mint fogalmat ált pozitiv fogalomként használjuk, na most errõl meg kéne kérdezni azokat is akiket villamosszékben végeztek ki... (biztos érdekeseket mesélnének ha tudnának 😛P)

az hogy megy az onlány rész is msot ugyis felvilanyozott 😛

zoli80
kicsit probálgatom még😊

okk 😊

pech, probálj otthon leni, én szinte midnig fentvagyok... 😛 (pl mostis 😛PPP)

zoli80
mehet a multi😊
megkereslek

nm 😛
cserébe majd mássz fel icukára, nyomhatnánk egy kis generalst... 😛

zoli80
néha látom hogy bejelentkezel csak soha nem vagyok olyankor itthon,a tesóm kapcsolja be a gépet mert hozzám van bekötve a net és innen megy hozzá.

zoli80
sikerült,nagyon kööszi!!!!!!!!már nagyon kiváncsi vagyok.

nem a c:-n volt😊

nm, de csak akkor köszönd ha müködik is 😛
vagy már müködött? 😛P
(ui.: néha nézél már fel icq-ra pls 😛PP)

zoli80
kösz a segitséget!

a setup exe-t inditsad ne azt ami autorunban van, ha nem ezel votl a gond akkor passz
(jah és annak a könyvtárnak a C:\ -n KELL lenni)

Hát akkor passz,nekem igy nem kérte.

zoli80
Valaki irja le értelmesen lépésrõl lépésre hogy mi a teendõ ha nem fogadja el a második CDt.Bemásoltam együtt a 2 cdt egy könyvtárba de ugyanugy kéri!

Takimate
Az összes 10 DB kiszáll, és tovább nyomja, persze addigra majdnem mind agyon-elõléptetett háromcsíkos disznó.
A toxinnal kapcsolatban. Sztem is az egyik legerõsebb general.

Ecceris nekirontottam szintén LAN-ban Toxin Dzsínek, 30-35 paladinnal (armour, speed, bombardment, szállingózó szarok upgraddel) plusz hátul 12db tomahawk) Ez még nem volt úgy hogy ne lett volna elég!
Jött 10 DB toxin battlebusszal, tele rakétásokkal. Csak arra emlékszem ,hogy fél percig rózsaszín csíkokat láttam a képernyõn, oszt volt 40 tank nincs 40 tank. Neki meg még maradt 4 !!!! busza.

Ezen aztán kicsit elgondolkodtam..... 😊)

hmm, de gondolom ott is csak tört szerverre enged fel ugyi?

Blasta
Ja és a kínai gatling-es légierõdök meg kibaszott ocsmányak véleményem szerint :-D
Asszem mostantól a bázis felett fogok járõröztetni 4-5-6 kingraptor-t és a többi védelmem meg valszeg rakétástornyok és commanche-ok lesznek. Csak az a gáz, ha kifejleszted a stealth-commanche-okat, akkor azok nem jók védelemre, mert nem támadnak maguktól, ugyi?

Blasta
Én is mindig USA AG-vel nyomom, de lassan el kell kezdenem gondolkoznom másik, ütõsebb csapaton, mert még nem sikerült china (nemtudom a generalis pontos nevét) asszem nuclear general :-))) ellen nyernem. Medium ellenfelet már legyakok, de csak limit superweapons-szal.
Egyelõre tanulom a játékot.

De nekem mindig is jobban bejött a limitált superweapon opció az összes RTS-ben.
Ne az döntse már el a játékot, hogy ki csinál hamarabb egyel több nuki-kilövõt mint az ellenfele. Nem errõl kell szólnia egy rts-nek.
Ugyan így utálom a rush-technikát is. Gusztustalan dolog, és megöli a játékélményt.
Mi ha lanozunk vagy neten küldjük a haverokkal, mindig bekapcsolunk egy limit superweapons-t és egy 10-15 percet hagyunk egymásnak "készülõdni".
Utána mehet minden :-))

Ha kilövik az assault tütükét lehal minden kolléga odabenn, vagy kiszállnak, és tovább harcolnak ?

Takimate
Érdekes, hogy china TG van nagyon kivesézve, de essék szó már végre az infantry G-ról is. Az is nagyon kemény.
LAN-ba nyomtuk a hétvégén a haverommal. Õ China IG, énmmeg China TG.
Nekem atom 0:30, neki 1:40 múlva...
Mondom lenyomom az enyémmel az övét, úgy, hogy rányomok még 8 MIG-et, + az atomot.
Hmm... Amikor a 8 MIG megérkezett pont pech-em volt és a war factory felett szálltak volna el.
Ott volt 5 !!!!! Tehát ÖT assault kocsi, ugye tele minigunnerrel. A migek KI SEM TUDTÁK LÕNI a rakétájukat.
Egyszerre estek le min a 8-an.
De harcban is nagyon kemények ezek a minigunneres kocsik, + a rakétás Stealth tankja, meg a superhacker, superlotus.
Kemény ám.
Csak úgy pukkantak a tankjaim, pedig vittem vagy 12 emperort a 10-12 assault kocsi ellen.

Hajajj, hát még nekem milyen új volt !
A communicátorban megadhatsz buddy-kat, és mindíg mutatja, melyik játékban vannak satöbbi. A hétvégén nyomtam pár kört , egész más dívik arrafelé, mint általában !
Van egy napi összesítõ, ami az összes lezajlott csatákokat mutatja , érdekes módon a GLA Toxin general vezet általában, a napi összes nyert meccs 11%-át általában ezzel a csapattal viszik. Aztán néhány meccs után rá is jöttünk miért - nagyon nagy divat a GLA Toxinnal a Tunnel rush. Nekiállsz építgetni, egyszer csak megérkezik egy paraszt,és a bázisod elé beépít 0 másodperc leforgása alatt egy tunnelt. Ebbõl ugye rögtön kiugrik két bazookás is, és nem drága. Na, innét neked meszeltek :
1. Amivel a tunnelt kicsinálhatnád, az csak késõbb jöhetne, ha nem vagy Te is GLA vagy ilyesmi.
2. Minden gyalogos egységedet megeszi a tunnel mérkezõ fröcsije abból a távolságból, ahonnét lõhetnél rá.
3. Lekorlátozták a mozgásodat, valószínûleg az elsõ exped vagy akár a fõbázisod közelébe került a tunnel, esélyed sincs mocorogni, sõt pénzügyi hátrányba kerülsz.
4. A Tunnelezõ srác pedig szépen komótosan a bázisodra pumpálja az otthon "termõ" haderejét...

Egyenlõre usa-val nem találtam meg ennek a rush-nak az ellenszerét, ha valakinek eszébe jut valami okosságos, szóljon, életet menthet ! 😄

FrezeR
a zero hour rip-hez is kell az alaprip?

biztonsági másoaltal lehet rendesen multyzni nem csak directconnect? az nekem uj 😄

Nahát !

Tegnap attes komával kipróbáltuk a netes játékot ( nem direct connect, hanem rendes ) és MEGY !

A zero hourral, "biztonsági" másolattal ...
Elfogadható pingekkel lehet játszani, rangokat osztogat, ahogy nyersz meg minden, teljesen korrekt.

Sir Quno Jedi
Mondtam én, hogy TG ellen lézer turret ?!! Pont azt állítottam, hogy firebase-ek kellenek és sok rakétás bele + amint lehet sniper, mert gyalogosokkal még szívathat ! A firebase-hez áram sem kell, szal. azzal is sprórolsz ! Aztán ha van rá lé lehet egypár laser turret-et is rakni mutatóba, csak ésszel !

Sir Quno Jedi
Az atom az bejön sajna !

ok 😊

ok, a deviance cd-n tényleg csak egy exe van. Amit feltettem az a játék összes bináris file-ja (az összes többi hang lép és movie), ami csak 6M, tehát ezek egyezés esetén elméletileg teljes egyezésnek kell lennie.

na szoval....
mi is az a mit összebatyuztál???

szart sem ér a tudás ha nincs kivel megosztanod

mellesleg amik az amiltett game.dat al és exevel nem jöhet egy verzio se mert ami a gamecopyworldon van nem patch hanem nocd crack,a generals cd-n csak egy exe van ami crack ugyan de cd-t még bekéri...

én tuti nem mert oda eredeti kell 😛PP

Megkérdeztem az Ecobit-et, kb 2-3 hét múlva lehet nálunk kapni a zh-t. Addig is összeraktam egy általam A verzónak tartott bináris csomagot, ami a deviance féle kiadásból származik. Amúgy szándékozik valaki majd a clanbase-en indulni?

szerintem nem szedi le, vagy legalábis nekem ai még egyszer se tudta kivédekezni atomot 😛
(pedig ai tápos védelemben mivel pl ha alagutromboloval kifejelsztet stealt fighter ledobja bombáját pl gla alagutra, ai az alatt az idõ alat amig leérne kiviszi öszes egységét belõle hogy ne haljanak, meg, no comment... 😛)

hát ai ellen lehet , ember ellen atól függ ki ellen, mert szvsz emberek gondolkodnak is nem csak küldik sorba a tankokat mint ai 😛
tank general ellen amugy az a gáz, hogy lehet nagyon jol ki tudod használni gyengéjét meg midnen csak neki rögtön game elején már elite battlemaster van, 700ért, és iylenek + pár léngszoros vagy hasonlo-val két perc alat bedarálja a mérgedrága laseres védelmet, bár ez csak magánvélemény lehet nem válik be de én igy látom 😛
amugy generalsba az ajo hogy minden ellen van valami taktika 😛

a clone cd verzio csak aban különbözik, a binestõl hogy az tökéletes másoalt --> nem kell crack...
viszont ez emg a game datok miat nem a legjobb 😛

Sir Quno Jedi
Azt, csak többet ! 😄DD

De viccen kívül:

particle cannon
nuclear missile
scud storm
oil bomb
a10
artillery strike
spectre gunship
carpet bombing

-> ezek közül kettõ kinyír egy atomot, csak a légi jellegû támadások elõtt takarítani kell a légvédelmet.

Még hasznos dolog az aurora bomber, ebbõl kettõ három elég általában és ezek átmennek a légvédelmen is (azonban a bombák bármilyen point defense lézerrel lelõhetõek !), bár drágák és után kifelé meghalnak.

Jók a rebelek, vagy a paratrooperek is, esetleg a tank drop, black lotus, colonel burton, vagy a comanche-ok (pláne állcázva) de ezek kockázatosak és ritkán vezetnek eredményre (max. embernél).

Ha pedig szanaszét építkezel és mozgatható a védelmed, akkor szart sem tudnak ellened csinálni atommal, csak idõben el kell pucolni a várható becsapódási zónából, ill. az embereknek vegyvédelmi/sugárvédelmi rucit kel csinálni, meg kell néhány sugármenetesítõ autó (vöröskeresztes).

Sir Quno Jedi
Mindkettõ ellen szerintem jó, bár az AI ellen ütõsebb.

Az AG-nek nincsenek tankjai, csak hummerek, arra jó a laser turret is, meg tomahawk-ok, azokat meg le lehet szedni comanche-okkal, a TG-nek meg csak sima MIG-jei vannak, azok is drágán, szal. arra meg elég a rakétás gyalogság a firebase-ben, esetleg kiegészítve nehézfegyverzettel és lt-kkel ! A gyengeségüket kell kihasználni ellenük...

ok, azt hiszem sikerült kitalálnom, hogy mis van ezekkel a zero hour verziókkal. Az biztos, hogy két különbözõ változat terjedt el a játékból, amelyek alapvetõen nem is tudnak egymáshoz csatlakozni. Ezt orvosolni lehet azzal, hogy a game.dat-ot és a generals.exe-t átcserélni azonos verziójúra. De ez még nem old meg mindent. Ugyanis, amellet, hogy így már lehet velük együtt játszani, valószínûleg más file-ok is eltérhetnek (pl. a hálózati kapcsolatot kezelõ dll), ugyanis ilyenkor teljesen belassul a játék. A gamecopyworld.com van zh-hoz egy patch, ami a genreals.exe-t, a game.dat-ot és a worldbuilder.exe-t tartalmazza. Azt a verziót, ami gyárilag ezzekkel a file-okkal jön hívnám A verziónak. A B verzió úgy is mûködik, hogy az A verzióban levõ 2 file-t belemásoljuk, de ilyenkor is jelentkezik az A verzióval közös játékban a belassulás. A gyanúm az, hogy valamelyik verzió még nem az abszolút végleges kiadás, hanem - gyakran kerül ki ilyen - egy kiadás elõtti verzió, ami gyakran pl magazinoknak adott példányokról terjed el különbözõ csatornákon. Jó lenne kinyomozni, hogy melyik a végleges kiadás, és valahogy egységesíteni, hogy könnyebb legyen multiban játszani. Én amúgy az A változatra tippelek, de ez nem biztos.