4698
Command&Conquer : Generals és Zero Hour addon
Infók itt
  • lee56
    Ezt már én is észrevettem, arra figyeljetek hogy mindíg a legerősebb géppel rendelkező csinálja a szervert (mivel egy magot használ a játék, így a többmagosok közt is csak a magas frekvenciásak jók igazán), és azért fontos hogy a többieknek se legyen elszállva a grafikai beállítás, gépükhöz mérten legyen.

AI Beállítás csak az van amit szervernél beteszel, lehet át lehet írni valami ini fájlt de azt nem tudom hogy működne, teljesen automata csinálja hogy ha erős gépről csinálod a szervert általában durva AI-k lesznek, de ez is random, amikor moddal játszottunk tök kiszámíthatatlan volt ez :)
  • szutyi93
    "A gépi játékosok minél erősebb gépet nyomsz alá, annál okosabbak, annál durvábban játszanak."

Ez tegyük fel hogy így van nem lehet valahol valamit átírva beállítani hogy baromi erős legyen az ellenfél és akkor mehetnénk 2V1-ben nem laggolna de lenne kihívás a nagyon nehéz ellenfél miatt.
  • mrzed001
    "5 ször jöbb mint amennyi kéne neki" :D
    Na igen, egy talán 2003-as játéknál az ember úgy gondolja, és szinte mindig igaza is van.
    Na ez a játék a kivétel.
    A gépi játékosok minél erősebb gépet nyomsz alá, annál okosabbak, annál durvábban játszanak.
    Amúgy a hálózati igénye minimális. Még a régi szép időkben az 1M/512Kb-es netemmel voltam a szerver 4 egy csapatos AI ellen hamachis gámáknál, és ment szépen. Twilight Flame-et ugyan nem vitte, de azt a gigás Lan net sem, mert nem az volt a szűk keresztmetszet.
    Szóval szerintem próbáljátok ki, hogy mindkét gépen grafot minimumra leveszitek, advanced fülön minden extrát kikapcs, felbontás max 720p-re ini-ben.
    Aztán mehet a Lan játék. Ha akkor is akad, akkor ott más gond lesz.
  • szutyi93
    Teszem hozzá haverom olyan géppel játszik ami fullosan viszi a Max Payne 3-mat(6 magos proci, 2 GB-os vidi kártya, stb.) az enyém meg az amit írtam de az enyém is 5 ször jöbb mint amennyi kéne neki
  • szutyi93
    Több féle képen is kipróbáltuk fullra lehúzva a grafot akkor is szar volt akkor közepesen de úgy is. Amikor ez nem segített elkezdtük csökkenteni az ellenfelek számát először 2V6 aztán 2V5 és egészen 2v2 ig játszhatatlanul laggol és 2V2 nél is laggol csak az már viszonylag elfogadható de 2 ellenfelet lazán szétszedünk így abban meg nincs kihívás.
  • mrzed001
    Közepes.
    1280 fölé ne húzd a grafikát, meg érdemes a durvább pl particle effeckeket kikapcsolni.
    És a többieknek is át kell gondolni, hogy milyen erős a vasuk, és mennyire lehet felvenni a grafot.
    Aki túl magasra vette, az belassítja az egész játékot (netgáma = lan game)
    Egymás ellen, tehát AI minimális. Az szokott gond lenni, hogy pl gép ellen olyan pálya kerül kiválasztásra, ahol sok a feljáró, kacifántos, és sokat ténferegnek.
  • szutyi93
    És mi az a netgáma?
  • szutyi93
    AMD Athlon 64 X2 2,2GHZ (2,6 ra húzva)
    Nvidia Geforce 9400GT 512MB
    3GB ram

nehogy már ez kevés legyen neki.
  • mrzed001
    valaki túl felvette a grafikát, és nem elég erős a gépe hozzá, így tönkre vágta a netgámát
  • szutyi93
    Sziasztok!

Egy kérdés több helyen láttam már írva hogy skirmisben 8 játékosnál nagyon belaggol mintha csak 4-5 FPS lenne nálam ugyan ez a hiba kb 5 percig jó de utána játszhatatlanul laggol és megmértük ami a játékban 2 perc az a valóságban 10.
    Van valakinek megoldása erre?

Amúgy van valakinek kedve jönni hamachival multiban?
  • OzI20
    ha különböző felbontásba szeretnétek rakni a játékot érdemes leszedni a Gentools-t http://www.gentool.net/ ez egy anticheat és replayfeltöltő innen letudtok szedni különböző playerektől visszajátszást és még lehet tanulni is belőle.
  • powermause2
    Jobb későn mint soha.HA TELEPÍTÉS UTÁN NEM INDULNAK, (GENERALS-ZERO HOUR) A PROCESSZORT KELL ALAPRA ÁLLÍTANI!HÚZOTT ÓRAJAELLEL NEMFOGNAK ELINDULNI!!! Ha már egyszer elindultak,vissza lehet állítani az órajelet a megemeltre procin.
  • Magnumrolcsi
    Találtam egy megoldást, ezzel sikerült elindítani a Zero Hourt. General továbbra sem megy.
    Szóval.

I FOUND THIS POSTED BY SOME GENIUS CALLED DARKRAJIN AND IT WORKS ON GENERALS AND GENERALS ZERO HOUR

This I found on another page and thought I would share it here as it worked for me.

I have a core i5 laptop running windows 7 home premium 64-bit with an ATI graphics card and I had exactly the same problems getting C&C Generals and Zero Hour to work.

Good News - Have just successfully managed to get it working, and it IS Windows 7 that causes the problem, specifically it's to do with access permissions to folders - Windows 7 blocks access to folders that Generals uses to run.

The way I fixed it was:

In 'My Documents' (usually at C:\users\YOURNAME\documents) there should be a folder named 'Command and Conquer Generals Data' or 'Command and Conquer Generals Zero Hour Data', which was put there when you installed the game. You need to create a text file using notepad and save it into this folder. However, you must click 'save as' and change the type drop-down box from text file (.txt) to 'all files'. Then save the file as 'options.ini'

Before you save, paste this text into the file to get you started:

AntiAliasing = 1
    BuildingOcclusion = yes
    DrawScrollAnchor =
    DynamicLOD = no
    ExtraAnimations = yes
    GameSpyIPAddress = 0.0.0.0
    Gamma = 50
    IPAddress = 0.0.0.0
    IdealStaticGameLOD = High
    LanguageFilter = true
    MaxParticleCount = 5000
    MoveScrollAnchor =
    MusicVolume = 55
    Resolution = 1024 768
    Retaliation = yes
    SFX3DVolume = 79
    SFXVolume = 71
    ScrollFactor = 50
    SendDelay = no
    ShowSoftWaterEdge = yes
    ShowTrees = yes
    StaticGameLOD = Custom
    TextureReduction = 0
    UseAlternateMouse = no
    UseCloudMap = yes
    UseDoubleClickAttackMove = no
    UseLightMap = yes
    UseShadowDecals = yes
    UseShadowVolumes = yes
    VoiceVolume = 100

This is simply how the game remembers what options you picked (music volume, brightness and the like) and you can change them once the game is running using the options menu.

Now the key bits - firstly, make sure that you have full read/write permissions for the Command and Conquer Generals Data folder - do this by right clicking on the folder, then properties then the security tab and change the permissions for all users. It might also be worth making sure no files are "Read-Only" in that folder.

Then change the game's compatibility mode by right clicking on the game in the start menu, clicking on properties and then the Compatibility tab. I used the "Change settings for all users" button at the bottom and changed to Windows XP (SP3), as well as checking the "Run as administrator box".

Hey presto! It worked, debunking the myth that C&C Generals will not run on 64 bit systems (as some people have been saying). In fairness, I haven't tried online multiplayer yet, just a few skirmishes.

Good Luck!
  • vk90
    Nekem Win 7 alatt csak úgy indult el, ha a régi mentéseimet felraktam (amiket még Vistán hoztam létre).
  • Magnumrolcsi
    Most tettem fel a játékot, elindulni már nem akar Win7 alatt egyik sem. : / Próbáltam a kompatibilitását állítani, úgy sem megy.
  • QrySS
    Üdv! A segítségeteket kérném...(CnC Gen 1.8 ügyben)

GameRangerrel szeretnék csatározni haverral, ám nem igazán akar összejönni a harc. Én az XP-n simán beállítottam az IP dolgot, s nekem fut, de hát ha egy újvilágival akarok játszani, eléggé beszaggat a móka. Nos, haveromnál Win7 tárul a nagyvilágra, ám ott nem tudom, mit s miként kellene variálni, hogy lásson engem...Craftolni tört szerveren tudunk, minden gond nélkül - így hát biztosan a hálózati beállításoknál van a gond. Annyit tudok, hogy Ő wifin csatlakozik a családi nethálózathoz...

A problémám adott, szóval örülnék, ha lenne valakinek türelme s szíve - no meg jó ötlete - miként tudnánk összehozni egy háborút? A haver egyébként még csak most ismerkedne meg a generals-szal... :)
  • YMan
    nagyon nagyon remélem hogy fasza lesz.. :)
  • lee56
    Ha még nem hallotta valaki, elvileg készül a második rész :
    http://gamepod.hu/hir/vga_2011_command_conquer_generals_2_debutalo_video.html
  • powermause2
    Ugyan itt,van még egy ini.file,a skirmish ini.Itt tudod a kezdő pénzt(is) beállítani,->StartingCash = (nálam)100000 ,alapból azt hiszem 10000,bármennyit beírhatsz neki,elmented és játszol.
  • powermause2
    ...az a meghajtó ahová telepítetted a c&c ZH-t(C:)/->Users(felhasználók)->home(nem public!)->Document->Command and Conquer Generals Zero Hour Data->Options(ini)-balklick2X->Resolution = 1280 1024-átírod a felbontást,amire akarod neked-1366*768,bezárod,amikor kérdezi hogy elmentse-e a változásokat,igen!Ennyi.
  • tomko44
    Sziasztok egy olyan kérdésem van hogyan tudom át állítani laptop méretre a képernyőt 1366*768 -ra olvastam valahól hogy csak 1 options.ini fájlt kell átírni a data mappába de nekem nincs ilyen fájlom. Valaki segítsen pls. thx előre is .
  • vk90
    Hali!
    Ha valaki szeretne játszani ezzel a játékkal multiban, akkor töltse le a Gameranger nevű programot! Ez egy egyszerű kis szerverkereső progi, könnyű használni. Elég sokan játszanak még ezzel a játékkal (többen, mint az újakkal), úgyhogy mindíg lehet találni szervert.
    A progit innét lehet leszedni.
    Jó játékot!
  • mrzed001
    Valami blokkolja, firewall, router, ...
    Gondold végig lett-e valami új telepítve vagy beállítva bármelyikőtöknél.
    Amúgy hamachi mindkettőtöknek, és mehet szimplán a LAN game
  • Herti1
    Sziasztok !

A gondom a következő.
    Barátommal szoktuk tolni a Zero Hour-t ketten interneten.
    Multiplayer/Network/Direct Connect/IP egyeztetés/Create game/Rám join-ol
    és mindig futott, betudott lépni, semmi gond nem volt, gond nélkül játszottunk. Eltelt azóta 1 hét hogy többször is játszottunk, ma unatkoztunk megint akartunk, de most a mai nap, nem megy sehogy. Folyamatosan azt írja ki 'Connection timed out'. Vágom a jelentését, de miért csinálja most ezt ? Eddig nem volt ilyen gond. Nem értem hogy most miért írja ki.
    Tipp ?
    Köszönöm !
  • mrzed001
    Jeee, végre van értelme 47 colos tévén nyomni :D
  • mrzed001
    Ez ki lesz próbálva :)
  • powermause2
    mi.-max. zoom Ezzel végre lehet rendesen zoomolni!...-így nyolc évvel a megjelenése után....
  • YMan
    a supportot csesztessétek és kicserélik a kódot.
  • fawcet
    A toxinos mapon nekem Shockwave 1.1 mod szivatott legjobban, ott csak jobbra kitörve bírtam elég pénzhez jutni hogy bírjam a gyártást.
    Lanon sajna mindig kilép a játék. :(
  • powermause2
    ....pontosan így jártam én is.Még offline se ment.
  • anadrex
    Én megvettem eredetibe,zsír új tegnap bontottam ki, de nem tudok online játszani mert azt írja: "serial number is invalid. please try another" Ilyenkor mi a teendő? Van rá valami megoldás ?
  • mrzed001
    Durván gyártva-fejlődve :D
    Ha már megvolt single-be, hogy egyedül 7 db egy csapatba tett max hard ellenfelet legyőztél, utána nem is olyan nehéz :D
  • Takimate
    De hogy?

• mrzed001
    Ha jól emlékszem végignyomtuk azt is maxon :D
  • Takimate
    Sziasztok ! Elővettem a Zero Hour-t 7 év után :)
    Megpróbáltam a challenge-eket hard ban.
    Egyszerűen képtelenség. Már a kezdeti rohamokat sem bírom ki, kivéve ha super weapon generallal vagyok. Annak az emp tornyaival épphogy.
    Például elkezdtem air generallal. Ötféleképp próbáltam kezdeni.
    Gyorsan két bunker bele ember.. Jön a toxin truck.. gyorsan két reptér, két helikopter, az sem volt jó.
    Ez valóban ennyire nehéz?
    Meg lehet csinálni egyáltalán ?

• Hunor88
    Nagy nehezen sikerült!
    Ha valaki elmagyarázza hogy kell online játszani akkor megyek!
  • Hunor88
    Sziasztok!
    Lenne egy problémám! A Zero Hour-t nem engedi feltelepíteni. Amikor 45% nál jár és kéri a 2. CD-t akkor hiába rakom be (iso-ba) nem engedi továbbvinni. Csak a 2.CD-t kéri.
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • Nemilyo90
    Sziasztok!

Aki szeretne multizni itt egy hamachi szerver
    név:Shockwave2011
    jelszó:Shockwave2011
    ami kell hozzá:
    természetessen zero hour 1.4
    és ez a mod kell hozzá: Shockwave 1.1
    Gyertek sokan hogy csinálhassunk pár EPIC war-t :)
  • powermause2
    ...egy jó kis modifikácó Project-Raptor-8.2-The-Rampage
  • GyaxyBoy
    Egyébként mi lett a Generals.hu oldallal? Tudja valaki?