13557
  • NorbyI
    Nálam akkor szokott ilyen előfordulni amikor valamelyik szolgáltatás hirtelen vagy megszűnik vagy az igények nagyon fölé nőnek. Nem volt semmi üzi hogy valamivel gondjuk van. Ekkora népességnél ez nagyon nem egészséges. Jah és fejleszd fel kicsit jobban a városodat és csak uána gondolkodj az összekötésen.
  • light01
    Valaki adna tippet,hogyan kössem össze a (már csak) 36ezres városomat a 16 ezer munkahelyes koszos városommal.A másik,hogy miért van az,hoyg egyik pillanatróla másikra 45-ről 36 ezerre esett a lakosság.Víz,villany van,rendőrség van,általános iskolál,középiskola,egyetem van,kórház van.Munkahely dögivel.És mégis.
  • light01
    Na azért.Hol vagyok én még attól.Én már a gyáriparnak is örülnék.
  • LeWyTy
    mags sűrűségűt,és igen de ha nem akarod hogy a többi koszos gyár összemocskolja a lakóterületedet=(én feljebb szoktam venni a többi gyár adóját)és akkor azok nem épülnek.
  • bgabor
    Melyik típusú ipart kell letennem ha High Tech ipart akarok? És ezekszerint ezt a fajtát lehet lakónegyed-közelbe is rakni, mert nem szennyez?
  • NorbyI
    High techre gondolt. Annak tényleg tiszta környezetre van szüksége.
    Néha ezért szükséges eldózerolni a szennyező ipart.
  • light01
    Gyáriparnak tiszat környezet???Ez jó.
  • Fluff
    Ha valakit érdekelne egy jó kis fan page készítése az küldjön egy privát üzit!
  • BYpsilon
    Ezzel egyetértek. En sokaig csak buszmegallokat epitek minden keresztezodesbe egyet es ez eppen elgendo. Tovabba az koszos ipar csak vasuton csatlakozik a lakonegyedekhez. A vasut kihasznaltsaga igy magas es hatalmas forgalom sincs.

Minden egyes komolyabb epitkezes utan erdemes egy kicsit hagyni a jatekot, hogy a valtozasok hatasa erezheto legyen. Idovel a varos ujra stagnalo allapotra jut es akkor lehet ujabb iranyba fejleszteni.
  • BYpsilon
    1. Tiszta kornyezet kell nekik.
    2. Magasan kepzett munkaero.
    3. Kozel kell lennie a lakhelyhez.
  • LeWyTy
    Nekem má fingom nincs.
  • light01
    Hát a tiszta városba nem nagyon akarok ipart rakni.A másik amit nem ártek,hogy 99%ban koszos ipar van,gyáripar 1%.Pedig van víz,áram,minden.Nem értem miért!Van valami,amivel ösztönözni lehet a gyáripart??(az adók mindkét iparnak 4%)
  • LeWyTy
    Nemnagyon tudom én iennel még úgy igazábol nem foglalkoztam.De szerintem ha a lakóvárosba raksz egy kis ipart, a koszos városba meg egy kis lakóövezetet akó asszem elindul egy idő után.Aztán csak kitörlöd ami nem kell.De nem tom. azé 1 próbát megér
  • light01
    És ilyenkor mi a teendő?
  • LeWyTy
    lehet hogy nem használják ki a két város közti közlekedési lehetőségeket
  • light01
    Én ezért is nem csinálok nekik tömegközlekedést.Nekem meg olyan gondom van,amit marhára nem értek,hogy a koszos városban csináltam egy új "ipari parkot",útakkal,vízzel,villannyal,és direkt különböző méretű területekkel.A terület kívánatossága nagy.Mivel az LKI igénynél azt jelezte,hogy I-K ra nagy az igény(4000 fölött folyamatosan).Ennek ellenére alig-alig szállíngóznak.Miért van ez???
  • NorbyI
    A Sim City Societies közel sem lesz egyenlő a Sim City 5-el. Szerintem jó ha ezt most az elején tisztázzuk. Eleve az SCs-t nem is a Maxis fejleszti.
    Egy másik jótanács a tömegközlekedéshez. Az a baj hogy mindent nagyon hamar akartok elkezdeni. Ez a játék nagyon hasonlít a valós élethez, bárki bármit mond, mutassatok nekem egy 20-30 ezres várost amiben van metró meg magasvasút meg autópálya köti össze őket. Nem hiszem hogy van ilyen.
    ezeket a beruházásokat ráértek akkor megcsinálni amikor a lakosság 100 ezer fölé kúszik. Addig csak pénzkidobás és nem fogják rendesen kihasználni.

Van új frissítés fordítás fronton.
  • light01
    Letöltöttem egy körforgalmat,beraktam ahogy kell és nem találom sehol a játékba.Na ez mi????
  • LeWyTy
    bocs ahhoz nincs körforgalom Én írtam rosszul.
  • pzolika978
    Szeva! Jó az oldalad,bár én nem tudtam róla leszedni a körforgalmat. Na nem baj. Light01: Én is szedtem le gyárakat és hasonlóan jártam mint te.Ezért ledaráltam őket, és nem foglalkozom velük. Építgetem városkáimat,bár amit most kezdtem Ganz várost építeni (nevéből eredően gyárak vannak benne túlnyomó többségében. Office-ból indul Nem csak gyárak,de lakások és pár darab irodaház is található benne. Úgy kb. 30-40 ezer lakosra tervezem,kb:15000 irodai alkalmazottal,a többi gyárak szigorúan. Office városomból építettem neki autópályát,valamint magasvasutat,majd a magasvasutat végigvittem a gyárak között, az irodákon át a lakásokhoz, (tehát ideálisan megterveztem,hogy mindent érintsen ) de nem használják. Most kb. 24000 lakosa van, 8400 iroda és 12400 főt foglalkoztató gyár. Az autópályát használják dögivel korház, iskola, tűzoltóság (nagy) és egy rendőrség van benne. (Ha elbontom a tűzoltóságot egyből tűz üt ki,ha a rendörséget bontom el akkor a bűnözés miatt rinyálnak ) És veszteséges a városom. Mintegy havi 850$ veszteséget produkál. Úgy hogy Office-tól veszek szemetet és azt alakítom át árammá. ( Ha nem így csinálnám még nagyobb lenne a hiányom ).Kérdés mi a francért nem használják a magasvasutat, miközben az utak tele vannak. Busszal összevannak kötve és azt használják. Ha elbontom a buszmegállókat, akkor azt mondja hogy hangoljam össze a tömegközlekedést. Remélem a sim city 5-ben erre majd odafigyelnek, hogy életszerübb legyen a tömegközlekedés. A vicc az egészben,hogy a többi (5)városom dübörög, bár gyárért rinyál mindenki. Ipar várost elkezdtem építeni,de nem tudtam megálni,hogy ne építsék házakat, meg irodákat, és az már 130 ezer lakossal, 40 ezer irodával, és csak 25 ezer iparral rendelkezik. Office városban 260 ezer ember lakik 129 ezer iroda és 7800 gyár van benne. És nincs munkanélküliség, mert sok a gyerek. Van eléggé sok olyan terület amit ugyan irodáknak felparcelláztam, de nem építenek oda semmit. Azt észrevettétek hogy a játéknak van egy olyan hibája, hogy amikor már elérhető a nagy általános iskola, és a nagy középiskola,akkor a kis általános iskolát és a kis középiskolát már nem használják. Pedig ezeknek kisebb a fentartási költségük,de nem akarnak ezekben tanulni. A nagy általános iskolában tanult 240 gyerek,elbontottam, helyére építettem kis ált. iskolát és abban 1 év után is cak 48 diák volt. Majd visszaépítettem a nagy ált.iskolát és 2 hónap után már 310 diák tanult ugyanazon a helyen. A kis iskola is befogta azt a területet ahol a lakosság van. Na mindegy most megyek dolgozni, és majd szmbaton áttervezem a várost, hogy gazdaságilag legalább nullán legyen.
  • light01
    A Simtropolison lévő gyárakat főlösleges letölteni.Mert ugye vagy fullon van,vagy max 10% a szabad hely.A másik,hogy a játék nem veszi figyelembe egyátalán.A koszos városban a gyárak telepítése előtt 8000 munkahely volt,utánna 4 hónappal 8500,és az 500 a játék által épített gyárakban.Ráadásul még a lebontásuk is pénzbe kerül.Csak tudném,így mi értelme az egésznek.Igazából úgy lenne logikus,ha egy gyár hozna munkaerőt.
  • barnati
    csak azt nem értem hogy egyik pillanatról a másikra, leesett a lakóövezetről az igény (mondjuk most a torlódások ellen küzdök)
  • Carlos
    Alakul...
  • barnati
    felvettelek
  • barnati
    SimCity
  • LeWyTy
    felvennél msn-re?
  • barnati
    gondoltam hogy nem így kell,igen töltöttem
  • LeWyTy
    Nem pont így gondoltam a beillesztést de így is jó.A World Trade Center-t
    töltötted?
  • barnati
    http://images.netbag.hu/20070627/22485691672.png
  • LeWyTy
    de amúgy jó?
  • LeWyTy
    barnati: nézz vissza az oldalamra a chat-re.érdekel?
  • Carlos
    "Nemröhög!!" Ezen kacajodtam el pöttyet...
  • barnati
    túl nagy a kép mérete
  • LeWyTy
    mivan
  • Carlos
  • LeWyTy
    Képfeltöltés,tallóz,mehet,ha megvan kiadja a kép linkjét azt másolod,beilleszted ahova írsz. ennyi
  • barnati
    nem tudom hogy kéne képet beszúrni :P :P
  • barnati
    Ez a jelenlegi városom :p
  • LeWyTy
    Ez egyszerű nem kell bekapcsolni csak 1-2 hónapra én is így csinálom.
  • barnati
    Így nem sok értelme lesz a játéknak!