Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blenda Stompa
Sziasztok!
Valakinek van ötlete arra, hogy Win7 alatt SC4 Deluxe Edition miért csinálja azt, hogy mindeféle ok nélkül kb. 3 perc játék után kilép? Kompatibilitási módot, "run as admin" meg ilyeneket beállítottam...valaki aki játszik Win7-en: hogy megy nálatok?

Mi az kicsi, piros és kerek? ... Egy elb*szott, nagy zöld kocka:)

<#taps><#taps>

a hatszögletû telefonfülke honnan van?
meg esz az irigység 😞 nagyonszéééép 😊 grat
Elkészült😊
Készül a 10x18 parkom, fele már meg van:
KÉP
Attól még, hogy bent van egy épület a pack-ben, nem fog kinõni, ahhoz a lot fájl is kell.
Tikal
lassan kezd összeállni a kép.. szóval kell nekem egy lot editor.. most probálom átnézni a BSC oldalát melyik lehet az a lot pack amit leszedtem és megjelentek a nem kivánatos házak 😊 az sc4lot fájl csinálja a házakat amik növekednek? ha több féle van nekem a gépen, akkor random válogatja a gép hogy melyik fog ép kinõni?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

én éppen egy 50-es évekbeli amerikai várost építek, de az nem pack, csak összeválogatott plugin, amit lot editorral próbálok bûvölgetni <#nemtudom>
Tikal
Köszi

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Kodlovag
Egy megaproppack modelleket tartalmaz. Önmagában rendszerint nem csinál semmit, mert nincs benne semmi, ami hivatkozna a modellekre, így aztán a játék nem jeleníti meg õket. Szóval észre se lehet venni, hogy telepítve van.

De ha letöltesz mondjuk egy épületet, amihez van egy telek(lot), akkor az a lot hivatkozhat a megaproppackban lévõ modellekre, és a loton megjelenhetnek propok az adott megapackból. Olyankor a prop pack a letöltött épület dependency-je. Anélkül nem megy, barna dobozokat látsz, stb..

Egy megaproppackot akkor tölts le, ha valamilyen épületnek vagy modnak a dependencije.

Tikal
Valaki irta itt lentebb hogy talán kodlovag probal valami stilus pakkot összehozni, ez hogy ál most? Esetleg tudnál segiteni melyik csapat csinál inkább amcsi és melyik inkáb europai stilust?

Tikal
Miért nem adnak leirást az ilyen mega packok mellé? Odabiggyeszt egy szines képet amire ráirja hogy BSC MEGA Props pack vol3, de honnan tudjam mi van benne?? Némelyik mellett látni képet a benne lévõ épületekrõl, de a többségen semmi, most nyomozhatom ki hogy mi cseszte el a házaimat europai stilusra 😊

De be van töltve, csak nem kattintottam rá az útra, így az a rész még nem frissült.

Amúgy sikerült a lámpa csere, tényleg nem nehéz😊

VGA kártyából ezt ajánlom, ami jó, és az ára is jó:LINK
De ez mindenképpen táp, és alaplap csere.

Én ezt vettem, mert tápra nem volt már pénzem:LINK
Hecker007
ha gépet szeretnél újítani akkor a "Milyen gépet vegyek?" topikot érdemes felkeresned itt és a prohardver fórumán is, én személy szerint az utóbbiban jobban megbízok, az itteniben mindenki AMD fan szinte...

a szerkesztés pedig VIP-el mûködik ami egy évre 1000Ft bankkártyás fizetésnél, de így se lehet csak kb 5 percig szerkeszteni vagy törölni

Kodlovag
És milyen az új VGA kártyád? Lehet, hogy hamarosan ráknyszerülök egy gépcserére. De utoljára kb 7 éve építettem gépet. Azt se tudom, milyen VGA kártyákat érdemes most venni.

Jó kép. Az aszfaltos SAM T21, amit múltkor küldtem, nincs hozzá betöltve, igaz?

(Szerintem a VIP tagok tudnak szerkeszteni, de ha jól rémlik, az fizetõs. Majd megcáfol, aki jobban tudja.)

Az a link nem, ez talán már igen:
KÉP

"Hogy miért nem lehet szerkeszteni az SG-n ??? "
Ma érkezett meg az új VGA kártyám, az eredménye az lett, hogy megszûnt a z-fighting, ami akadályozta a NWM csatlakozok normális használatát.

Így végre tudok rendes keresztezõdéseket, és utakat csinálni:
KÉP
Tikal
köszi...

letöltöttem egy két dolgot ma, és azt vettem észre hogy már nem azok a lámpák vannak az utak mellett mint az eredetiben, hanem ilyen sötét szinû kandelláberek vagy mik...szerintem valami europai stilus.. esély meg nulla hogy megtaláljam melyik lehet 😞

Kodlovag
HSR Transit Hub
HSR Terminus station
High Speed Rail Station Pack
HSR Large Station
GHSR Stations and Hubs

Úgy nagyjából ezek volnának a HSR állomások. Ha sokat keresgélsz, lehet hogy találsz még többet is. Pl japán oldalakon vagy kitudjahol.

Tikal
Igen, már van is egyállomásom ami átkonvertálja a railt HSR-re de több állomást nem találtam, persze gondolom jo neki a sima monorail station is... de ha már moddolunk akkor lehetne valami fasza állomás

HSR-t (High Speed Rail) csinál belõle, erre kell rákeresni.
Tikal
Városok összekötésére rail, elevetad rail vagy monorail? 😊 Monorailhez van valami supervasut mod, de nem nagyon találtam hozzá állomásokat, plusz elég drága is megépiteni...

Tikal
Egész hétvégén csak töltögettem, 750MB 😄

Az én plugin mappám számai:

Kodlovag
Megférnek egymás mellett, ez mind hozzáadott tartalom. Rendszerint nem írnak felül semmit.

Tikal
Letöltöttem több prop megapackot, BSC, NDEX, ezek fejlõdõ kereskedelmi meg lakoházak, kérdésem, hogy megférnek egymás mellett vagy egyik felülirja majd a másiakt és csak egyféle csomagbol fognak novekedni majd?

Tikal
<#eljen>

Kodlovag
A BAT a Building Architect Tool, amivel az épületek modell fájljait lehet csinálni. De az épületeket is szokták csak úgy bat-nak hívni. Egy loton egy épület lehet.
A lotokon lévõ összes többi objektum prop vagy flóra. A fák a flóra. A virágládák, a villanyoszlopok, a parkoló autók és minden egyéb prop. Kezdetben a propokat egyesével vagy kis csomagokban lehetett letölteni. De betöltéskor a rengeteg kis fájlt megnyitogatni idõbe telik. Egy idõ után már annyi prop volt forgalomban, hogy rengeteg ideig tartott a játéknak a puszta elindulás is. Ezenkívül a dependencies listák is kezdtek kezelhetetlenné válni. Ekkortól az azonos készítõktõl származó propokat egybecsomagolták, egy vagy több mega prop packba. Kevés fájl, gyors betöltõdés, kezelhetõ dependencies listák.
Jött viszont egy új probléma. A sok régi prop és modell fájlokat ki kellett törölni. Egyrészt hogy ne legyenek meg duplán, másrészt kompatibilitási problémák is lehettek. Erre találták ki s cleanitol-t. A mega prop packok és modok általában egy cleanitol fájllal jönnek, ami tartalmazza a fölösleges és inkompatibilis fájlokat, amiket a cleanitol program automatikusan töröl.

szerintem felülírja vagy elõbb töltõdik be Én nem használtam még a cleanitol-t. Azt sem tudom mire való. Megmondhatná valaki <#nemtudom>
Tikal
Ezek a mega prop pack-et tartalmazzák az épületeket? lecseréli a meglévõket erre? még nem világos mik a prop, bat meg stb tipusok, de már leszedtem sokat 😊 egyet nem értek, miért nincsenek ugy megcsiálva a telepitok hogy letörlik azokat a fájlokat amiket ezzel az cleanitol-al kell mindig ellenõrizni, illetve miért van ez egyáltalán? PEG-tõl töltöttem le az egész kikotõ szettet de nem keelllet egyszer se ilyennel szarakodnom... bocs az esetleg láma kérdésekért...

Tikal
Hogy lehet ilyen fasza vizpartot épiteni? mitpl lesz ilyen lépcsõs, és hol tallálok ilyen jo part texturákat? 😊

Valamelyik fájl sérült lehet.
én a helyedben megvenném eredetiben
TruckerDave
Akkor mi a teendõ ha letöltöttem a játékot, crackeltem de azt írja folyton hogy hibát észlel ezért leáll.

ti mit csináltok?
Igen fekete aszfaltos SAM streetre gondolok.
Jöhet a sövény😊
Kodlovag
A fekete aszfaltos SAM streetre gondolsz, amik az SC4D Show us your Wall2Wall Developments topikban is mutattál?
Sövény kell rá, vagy tövig nyessem? 😊 Az út mellé biztos nem teszek.

ZZZ_Mods mappával tökéletesen mûködik😊

Egyébként az aszfaltos SAM, és az út számomra a leglényegesebb a többi kevésbé. 😊

Köszi a fáradozást, ettõl lesz csak kertváros a kertváros!
Kodlovag
Valami nem stimmel a képen. Minden második kockán kéne lennie lámpának, a bal oldali lámpák teljesen hiányoznak, az összes LD Res kockán sövénynek kellene lennie, beleértve az alap T keresztzõdést is. Nálam így is van. Azt hiszem nálad az eredeti SAM 8 T21-ek késõbb töltõdnek, mint ez a mod. A maradék LRM lámpák is innen jöhetnek.
Írtam, hogy a NAM után kell betölteni. Egészen pontosan a SAM után (nálam a SAM a NAM-on belül van települve). Amikor teszteltem, a Plugins/ZZZ_Mods könyvtárban voltak a fájlok. Arra figyelj zzz dolgoknál, hogy a játék megkülönbözteti a kis és nagybetûket. Kis z hamarabb töltõdik, mint nagy A. Ebbõl már volt problémám.

Na ezt priviben akartam, mindegy itt is elfér 😊
Köszi mûködik:
http://img718.imageshack.us/img718/6568/28064952.jpg
Talán egyetlen hiba azaz, hogy az LRM lámpákat nem tiltja le, de lehet ezt nem lehet megoldani, írtam elé zzz_-t de nem segített.

Minden esetre szép munka, és ha kész lesz, szerintem ez is meghet fel az STEX-re, mert szerintem sokan szeretnének "légkábeles" oszlopokat a kertvárosukba 😊
Ezek tök yók :-D
nem rossz <#eljen>
Kodlovag
Kis szenvedéssel meg lehet oldani. Ilyeneket lehet összehozni

http://img13.imageshack.us/img13/3286/100914terrain16.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/9492/100821terrain03.jpg

Kodlovag
A LEX-en mindig a legfrissebb dolgok vannak fönt.

Oksa, közben rájöttem, de kösz :-)
Megnéztem a régi dolgaimat :-)

S ezek az újak? Vagy vannak újabbak?
Az két különbözõ dolog...
Ya, és bocs:

http://sc4devotion.com/csxlex/lex_filedesc.php?lotGET=443

EZ a BSC Essential, mi a különbség a 2 Essential között?
Ööööö, kerestem most NAM-ot, meg NAM Essential-t:

http://sc4devotion.com/csxlex/lex_filedesc.php?lotGET=851
http://www.sc4devotion.com/csxlex/lex_filedesc.php?lotGET=850

Ezek a legújabbak?