13557
  • Devv
    Tudtok egy patch-et is valahonnan? Néha kilép és néha lefagy a játék...
    Köszi!
  • Devv
    Köszi szépen!
  • Benevolens
    www.simtropolis.com (ingyenes reg után)
    www.sc4devotion.com (itt is ingyen reg)
    www.toutsimcities.com (nem kell regelni)
    simcity.capitalsim.net (itt sem)

• Devv
    Sziasztok!
    Tudtok olyan oldalt, ahonnan lehet régiókat letölteni? Keresgéltem a neten de semmi értelmeset nem találtam. Köszi!
  • Gordin
    Például kodlovag 12736-os hozzászólásában linkelt képen látható iparterület nagyon tetszik.
  • Gordin
    Elkezdtem a simtroploisról letöltögetni, mindennel boldogulok, viszont az lenne a kérdésem, hogy ti melyik kanlist hasznljátok? Mert nekem egyik sem tetszik igazán azok közül amiket fenn találtam, és itt a korbbi képeiteken lttam olyanokat amik tetszenének, de fennt nem találtam meg. Iparterületbe szeretnék kanálist építeni, és valami nagyon egyszerűt keresek.
  • perko
    Most bejön és működik a régi regem is.
  • Benevolens
    gondolom valami hülye szar bug. Nem tudom, de a túltöltött régiókkal szoktak ilyen furaságok történni. Amúgy valami olyasmi, hogy a játék megnyitott városonként számolja az adatait, és a régióra ebből csinál másik számokat, és ilyen akkor szokott előállni, ha mondjuk a mellette levő városokból megnyitottál egyet, leromboltál valamit, aztán elmentetted, ekkor a rendszer megjegyezte, hogy az a hely visszafejlődött, aztán megnyitottál egy másik várost, amiben ennek a "visszafejlődésnek" az eredménye egy recesszió lett, aztán egy harmadikat stb, és "elfogyott az igény" a HT-re. Vagy valami új utat építettél esetleg, így a korábbi munkaerő-áramlás átrendeződött, másik régióból kezdtek odajárni, és azoknak meg nem kellett a HT. Vagy esetleg az, hogy a játék végre sikeresen összegezte az RCI adatokat, és rájött, hogy nincs elég piszkos iparod, úgyhogy csinált. Vagy még olyan is lehet, hogy a szomszéd városigénye alapján felfújtad a HT-s várost mivel az RCI összeadódik, így minden városban az egész régió (vagy a benne elfoglalt helye) alapján jelenik meg, viszont így amit egy városban csinálsz, az nem jelenik meg az RCI-ben akkor, csak ha elmented, aztán lehet, hogy ezzel a módszerrel felfújtad a HT várost, és ténylegesen nem volt annyi igény, vagy szar volt a körülmény neki. Aztán ezért pukkant le. Vagy valami ehhez hasonló baromság, ami valamilyen misztikus szabály szerint működik.
  • Gordin
    Sziasztok!
    Van egy régióm amely majdnem teljes egészében be van lakva. A városok mid összekapcsolva. Na már most jó régóta kizárólag a high-tech ipar van jelen a régióban ( csak arra van igény), és van egy városom ami igazából teljes egészében nem áll másból mint high-tech ipar. Aztán egyszercsak történt valami, és megszűnt az igény a h-t-re és az egész iparterületet elárasztotta a büdös dirty gyárak. Mi történhetett?
  • kopaszrobert
    Köszi:) Működik az egész.
  • Benevolens
    miután leteszed a megállót át kell rajta húzni a sugárutat vagy a magasvasutat. (fajtafüggő) Lehet, hogy az autó csak grafikailag tűnik el, a forgalmi volumenben megjelenik (ha folyamatos a zöld nyíl, akkor jó) A játékban amúgy is gyorsan tűnnek el a járművek. A villamos eltűnése is lehet fajtafüggő. Van például egy japán villamosmegálló-szett ahol a megállókból jön ki a villamos, és a másik megállónál eltűnik. Ezek a villamosok nem a forgalom részei csak díszek, együtt élnek a magasvasút eredeti szerelvényeivel (mivel a villamossínen ez megy, ha nem teszel be külön villamost). Ez utóbbiak jelzik a forgalmat, és ezek nem tűnnek el a megállóban. Sőt megállnak benne, majd továbbmennek. Én nem tudom, hogy mi van a NAM-mal (jelenleg a simtropolis miatt aggódom) nekem a NAM29 van, ami tavaly nyári. A NAM-nak annyi a titka, hogy mindig a verzióhoz tartozó Essentialst kell feltelepíteni. Illetve a NAM-hoz kell a hivatalos patch, ami eredetileg a játék hivatalos honlapján volt, de az is eltűnt. Viszont megtalálod, ha itt fent rákattintasz az épületek világíttatása linkre, akkor le tudsz tölteni egy RAR-t, amiben benne van a patch.
  • kopaszrobert
    Közben már találtam, de amint az autók odaérnek a megálló puzzle darabjához , akkor eltűnnek. Kitudtam próbálni villamossal, de az is eltűnt egyből ahogy odaértem vele. Egy videóban úgy láttam, hogy amint lerombolja a sugárútnak egy darabját (amiben a sín is van), akkor ott magasvasút lesz. Nálam pedig sugárút :D
    És ahogy néztem a NAM plugin is most lett frissítve, esetleg nem lehet kompatibilitási hiba ?:D
  • Benevolens
    mondanám, hogy tölts le a simtopolisról megállót, de ott most elég aggasztó a helyzet. Úgyhogy keresgélj a sc4devotion.com-on a simcitykurier.de-n a toutsimcites.fr-n vagy valahol.
  • kopaszrobert
    Elkezdtem újra játszani a játékkal, felraktam a NAM modot. Van benne ugyebár villamos, de nem találok benne megállót neki. Hiába van sín, nem megy rajta villamos.
  • Benevolens
    a simtropolis végleg megszűnt??
  • Benevolens
    úr isten, mi történt a simtropolissal??
  • Benevolens
    nem adódik össze. Ha megnézed a dolgot, akkor láthatod, hogy tulajdonképpen a vasútállomásodnak is csak a szélső kockáját használják. Akkor oszlana meg, ha egymás mellett lennének, és mind a két irányba lenne forgalom, vagy ha egymással szemben lennének, és mind a két oldalon lenne település. Tölts le egy nagyobb kapacitású állomást ha zavar, de különben le is szarhatod, mert nincs túl nagy jelentősége. Ha építesz mellé irodát, annak még jó is. Esetleg csinálhatsz alternatív útvonalat, mondjuk egy metrót, ami párhuzamosan a vasúttal de más nyomvonalon lehordja a vasutat használók egy részét
  • pzolika978
    Le kell bontani azt amelyiket használják, és újra kell építeni. Szerintem legalábbis.
  • Gordin
    Az újratelepítés megoldotta a problémát. :)
    Más kérdés. Van egy vasútállomásom és 170%-on működik, szóval "enyhén" túl van terhelve. Építettem mellé egy másikat, hogy használják akkor azt is, de nem hajlandóak, továbbra is csak azt az egyet használják, a másik meg 0%-on van.
  • Benevolens
    megsérülhetett a fájl
  • Gordin
    és csak az egyik városnál csinálja ezt, a többinél nem. most telepítem újra a játékot, más már nem jutott eszembe
  • Gordin
    igen
  • Benevolens
    akkor is kidob, ha nem csinálsz semmit?
  • Gordin
    Nekem most azt játsza, hogy az egyik városomból mindig véletlenszerűen kidob, de max 2 perc után. És más városnál nem csak egynél, és nem tudok rájönni mi baja lehet.
  • pzolika978
    Nekem xp-n is fagyni szokott, általában, ha valami olyat építek ami bekavar. Múltkor autópálya lehajtó építése közben fagyott le, és folyamatosan kilépkedett a játékból amíg nem töröltem ki egy lehajtót.
  • Gordin
    Értem. Igen lehet ez a gond, de emiatt nem fogok régi gépen játszani. Sajnos elég idegesítő tud lenni, bár átszoktam rá, hogy minden nagyobb módosítás után mentek egyet.
  • wetsom
    Nálam is előfordul, elvileg nem oprendszer miatt van, a kétmagos procit nem szereti a játék.
  • Gordin
    Köszönöm a múltkori segítséget. Más: találkozott valamelyikőtök olyan problémával, hogy windows 7-en véletlenszerűen egyszercsak leáll és kilép a játék. Eredetiben van meg, régebben windows xp-n játszottam és ott nem jött elő ilyen probléma.
  • wetsom
    Már nem fut.
  • Benevolens
    még fut nem?
  • wetsom
    SC4 Dev kép játék
    Első kör 8-2
    Második kör 8-2
    Harmadik kör 8-2
    Sima volt :D
  • wetsom
    Nem mindegyik épület plopolt a képen:)
  • Redadamxp
    Ja, így mindent értek. köszi!
  • Benevolens
    lot editorral csinál plop verziókat és egyszerűen leteszi.

Engem inkább az érdekelne, hogy a körforgalmat hogyan csinálja meg úgy, hogy teljes járda legyen, ha nincs mellette zóna. Vagy a járdacserével ez megoldódik?
  • Redadamxp
    Nagyon jól néz ki! Nézegetem már egy ideje az oldalt és már nagyon gyötör a kérdés, hogy hogyan csináltok ti ilyen pompás építéseket? Mármint ti hogyan "tudatjátok" a programmal, hogy 'ide ilyen, oda olyan' házat kell építeni?
  • wetsom
    Nekem tetszik a piros ház:)

Gordin:Ctrl+X: WhereRUFrom "új név"
    Azt hiszem működik :)
  • Gordin
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy meglévő város nevét meg tudom változtatni?
  • Benevolens
    töri a tónust, meg mondjuk én nem szeretem ezt a moddert, mert az a pár háza, ami még van hasonlóan primitíven van színezve. Kivéve egy sarokházat, de ott meg le kell cserélni a talajt.
  • LeWyTy
    A piros ház dobja fel az egészet
  • Benevolens
    szép lett nagyon, bár a helyedben a piros házat kivenném.