52
  • [Walaki]D`Lair
    #52
    aha...ja....szerintem is....
  • TheZsenyka
    #50
    Rettegj!
  • tomcs
    #44
    tipikus flame. semmi tapasztalati ize, semmi erv. hogy most mi a @#$%^&*szaert kell zsidozni... egy integralt aramkor minosegehez semmi koze annak hogy milyen nemzetiseguek, vagy milyen vallasuak gyartjak.. ilyesmikkel max halpiacon lehet ervelni bocs az offert
  • misran
    #38
    Hi,

    Poty, GR: Tartom magam a velemenyemhez tovabbra is.Nem azt mondom hogy egy jol mukodo amd konfig nem alkalmas munkara. Inkabb azt hogy ha valaki dolgozni akar nem feltetlenul van ideje arra hogy hetekig valogassa az alkatreszeit es patch-patch patchelo patcheket rakjon fel, mert a chipkeszlet es egyeb hw-k inkompatibilitasi tablazata ezt megkivanja.
    Tapasztalataim (igen, elismerem, rendkivul hianyos, nem ismerek 3 millio usert, csak parat) azt mondatjak velem: nem tul "out the box" a rendszer... Ennek ellenere adok masok velemenyere is es orulok hogy masnak pozitiv tapasztalatai vannak... Jo nekik!
  • Rive
    #37
    Ne fárassz már... Éppen elég sokszor ecseteltem már itt sokakkal karöltve, hogy a memória átviteli sebessége csupán egy paraméter a sok közül...

    Gyk.: Képzelj magad elé egy DAT kazettákkal megrakott furgont, ahogy Pest és Szeged között ingázik. Azt a kib**tt sávszélességet! Mégis, Quake-hoz mindenki inkább a modemet választaná...
  • TheZsenyka
    #36
    Ne fárasszuk egymást... 3GB/sec-el röfög a cucc, mégis mennyivel menne szerinted CAS2-vel?
  • Rive
    #35
    #34: 'Ki nem szarja le a CAS2-t 200MHz-n? Lényeg hogy 3GB/sec felett visz.'

    A Hammer-nél, ha jól emlékszem, ca. 30% sebességnövekedés jön a chipset kihagyásából: ez nagyjából egy vagy két FSB órajelnyi gyorsulást jelent. A CL3->CL2 is pontosan egy FSB órajelnyi gyorsulást jelent...

  • TheZsenyka
    #34
    "(1) Van bőven gagyi DDR400"

    Hát persze móricka

    "(2) A te Samsung ramod pedig szintén nem "márka", mível amit M.o-n árulnak, azon csak a chip Samsung, minden más noname, ennek megfelelően sz@r, vagyis soha az életben nem megy CL2-ben 200Mhz-et, de egyáltalán annak örülhet az ember ha épp, hogy eléri a 200Mhz-et. Ellenkező esetben pedig nagyon nagy mázlista."

    Ki nem szarja le a CAS2-t 200MHz-n? Lényeg hogy 3GB/sec felett visz.
  • TheZsenyka
    #33
    Ezt hogyan számoltad ki? Kéne a képlet...
  • _RudY_
    #30
    "...mostanság ilyen és ehhez hasonló hozzászólások tucatjai olvashatók a különböző internetes fórumokon..."
    Napersze, és milyen érdekes, hogy minden fórumba ez faszkalap van szó szerint bekopizva :D

    "Különböző, magukat megnevezni nem kívánó források tudni vélik..."
    Ami meg így kezdődik azt mi a francnak hírbe rakni?
  • Tumor
    #27
    :)))))) nem b@szogatni akarlak, de (1) Van bőven gagyi DDR400, (2) A te Samsung ramod pedig szintén nem "márka", mível amit M.o-n árulnak, azon csak a chip Samsung, minden más noname, ennek megfelelően sz@r, vagyis soha az életben nem megy CL2-ben 200Mhz-et, de egyáltalán annak örülhet az ember ha épp, hogy eléri a 200Mhz-et. Ellenkező esetben pedig nagyon nagy mázlista.
  • Pöty
    #26
    Predator: igazán komoly probléma ha valaki nem 110 évig akarja hajtani a prociját és kicsit meghuzza...

    Atee, Csabi, lapu: a tuningtól tönkrement procikra nincs gari és meg tudják állapítani hogy tuningtól ment tönkre (bár nem a kiskerben az biztos, ugyhogy addigra jobb helyeken cserekészüléket kap az ember) mert egy adott részen ég ki a proci belül nem pedig "egyenletesen".

    misran: birom ezeket a statisztikai adatokat. Érdekes annak idején mennyi szénnéégett AMD proci volt mikor a sok lúzer eszetlenül tuningolta őket illetve pancserül rakta fel a hűtőt meg nem oda való lesarkazásvédőt használt. Ahhoz képes a nem szűk ismeretségi körömben egy darab AMD procival sem volt gond soha, összeégett procival sem találkoztam soha, nagy parasztvakitás volt az is mint ez a cikk is. Jó fej vagy hogy a problémás procikból vonsz le tanulságot... lehet hogy rajtuk kivül van 3 millió user akinek nincs gondja az amd-vel.

    nagyon a béka segge alatt van ez a superlamer szakmai dolgokban (meg játékismertetők terén is), persze akinek van esze nem innen szerzi a szakmai ismereteket... Csak a tudományos hirek miatt érdemes idelátogatni! :/
  • TheZsenyka
    #23
    Hát ez hihetetlen... "minosegi ram valoban nem azert minosegi mert DDR400-as" ki a tököm mondta, hogy ettől márkás???

    -Nem szabad ám átmenni a piroson!
    -Ki a tököm akart átmenni?

    Egyébként DDR400-at NEM GYÁRTANAK GAGYI CÉGEK, szóval vissza lehet venni az arcotokból.

    Másrészt Samsung a cucc.
  • tomcs
    #20
    nem is kellett messzire mennem csak vegigneztem itt a cimlapon:

    "Különböző, magukat megnevezni nem kívánó források tudni vélik, hogy a világ legnagyobb chipgyártójaként nyilvántartott Intel a közeljövőben napvilágot látó, Canterwood, illetve Springdale chipkészletekre épülő saját fejlesztésű alaplapjai esetében bizonyos korlátok közé szorított túlhajtási lehetőségeket kíván megvalósítani. Ezek szerint tuning kérdéskörben mára alaposan megváltozott az Intel véleménye, ugyanis mint ismeretes, az Intel mindeddig határozottan ellenezte a különböző túlhajtási megoldásokat.

    Egyes források szerint az Intel a saját fejlesztésű és saját márkajelzéssel forgalomba kerülő alaplapjai esetében azért kíván bizonyos tuning szolgáltatásokat bevezetni, mert ily módon szeretné alaplapjait versenyképesebbé tenni a rendkívül erős konkurens gyártók hasonló kategóriás termékeivel szemben. Habár ezen szolgáltatások állítólagosan nem vehetik majd fel a versenyt a tajvani alaplapgyártók hasonló szolgáltatásaival, mindenképp figyelemre méltó, hogy az Intel legújabb alaplapjai esetében a felhasználóknak előreláthatóan lehetőségük nyílik többek közt a processzor feszültségének, illetve rendszerbusz frekvenciájának manuális módon történő megváltoztatására."

    ennek az ismereteben szornyu az egesz :]]] mar ha persze minden igaz ami itt le van irva... na mind1 hanyagolom a temat csak aze kopiztam be hogy nem en hallucinaltam, de tenyleg hulyeseg 10%ert tulhajtani

    mindenesetre lehet meg egy mitosz megdolt es ez most eppen az elvakult inteleseknek faj nagyon.
  • misran
    #17
    Amig csak a jatek volt a lenyeg (regen) en is minden procimat valogatva vettem, huztam oket.Amiota leginkabb dolgozom a geppel, nem hajtom.Nem erdekel hogy picit tobb lenne a 3dmark, legyen inkabb atomstabil a rendszer.Egy 1.8asom van, 1 orat ment 2.4-en, ki kellett probalni.Aztan visszahuztam.Mi a francnak?!Ugy nez ki jol dontottem :))).

    A minosegi ram valoban nem azert minosegi mert DDR400-as :). Nekem sem DDR , megis brandnak erzem ( Kingston RDRAM :)) ).
    Az intel vs. amd vitarol meg annyit, rohognom kell amikor 3dmark eredmenyekkel meg 3e. huf arkulonbsegekkel dobalozik a 2 tabor egymasra...
    Eddig 3 athlon konfiggal volt dolgom, mondanom sem kell mind3al azert mert hivtak rendszert rendbe tenni.Eddig aki a szemelyes kornyezetemben amd-t hasznalt mind szivott, kemenyen.Nem mondom hogy az amd rossz, nekem is volt regen (486:)).Ha munkarol van szo megsem ajanlom senkinek.Lehet hogy csak en kerultem szerencsetlen kornyezetbe, de ez van.Mindenki a sajat tapasztalatainak hisz leginkabb...

    Sokkal jobban orulnek ha ugranank egy nagyot es a jelenlegi technologiat arulnak olcson, nem a 2 evvel ezelottit dragan. Es nem csak a procikra gondolok... Argh :)
  • tomcs
    #16
    de en most pont arrol beszeltem hogy az intel ilyen jol-tuningolhatoak-vagyunk reklamot kezdett el nemtulreg errol senkinek semmi nem jut eszebe?
  • iXBT
    #15
    Kurvara mas lehet egy proci 2,7-en mint 2,4-en. Ne szedulsz? Tobb mint +10%, ezer megeri am tulhajtani:DDDD
    A DDR400 512Mb meg szerinted markas ramot jelol vazze?
  • TheZsenyka
    #14
    Nekem 1.65-n simán röfögött 2700-on a 2400-es procc bármiféle fagyás nélkül. A gaggyentosz memóriáról meg annyit, hogy DDR400-as 512-es RAM-ot használok.
  • galocza
    #11
    hát igen... eddig ez volt a két fő érv az intelpártiaknál.
  • b
    #10
    > feszültségemelés mellett hajtottam túl.
    > mi állhat az SNDS-nek elkeresztelt jelenség hátterében?

    a kulcsszó: túlhajtottam.

    hát ez könnyű volt, jöhet a következő kérdés. :)
  • atee
    #9
    Vegulis ha csak ugy hipp hopp meghal nemhiszem,hogy ne cserelnek ki:)
    Gondolom nem szenne eg :D
  • tomcs
    #8
    az a kurva rohogseges hogy pont az intel kezdte el valami reklamkampanyat beujitani arra alapozva hogy az intel procik jol tuningolhatoak, errol volt szo mindenfele az intellel kapcsolatban hogy "mekkora palfordulat", asszem itt is volt rola cikk azaz hir.. hat ha ezek a halalesetek igazak akkor nem kicsi leegesrol van szo...
  • Yfel
    #7
    A gyártók nem hiába mondják, hogy ha túlhajtod, könnyen megszívhatod.
    Nem értem, hogy minek kell nyivákolni miatta. Ha valaki van olyan hülye, hogy képes egy processzort egy kis extra teljesítményért veszélyeztetni, az meg is érdemli amit kap.
    Hogy is mondják? Aki hülye haljon meg...
  • TheZsenyka
    #6
    Már késő... összerettyintettem magam... :)
  • TheZsenyka
    #4
    Nekem két hétig ment a 2.4GHz-s proccom 2.7-en, remélem nem pukkan le...
  • Lazarus
    #1
    hopsz :)
    mégse olyan jó az intel :D