60
Földönkívüliektől származunk?
  • TomDantes
    #60
    Däniken egy csaló, egy szélhámos egy kókler. Egy rakás hülye szemében meg ő a TUDÓS, A RÉGÉSZ hát...elkeserítő dolog ez.
  • Zero 7th
    #59
    Däniken egy fasz, még ha vállig benne vagy a seggében, akkor is. Nagyon sokan azért kötnek bele a "munkásságába", mert hülyeséget beszél. Kompletten figyelmen kívül hagy mindent, amit a történelem és régészet során biztosan tudunk, sőt, nem egyszer teljesen egyértelmű dolgokat misztifikál túl és költ köré baromságokat.

    Az viszont egyértelműen látszik, hogy NÁLAD a valóság meg a képzelet összemosódik, ha ez a célod, te dolgod, de nem baj, ha én akkor elmebetegnek nevezlek?
  • xelag
    #58
    Von Daniken egy ragyogó elme. Nagyon sokan az irigység végett kötnek bele a munkásságába. Ő egy meseíró, ami vagy bizonyítható, vagy nem és mivel még nem igazán tudták megcáfolni a meséit, ezért elképzelhető az is, hogy igazak. Ezen a ponton a mese és a valóság egyre jobban összemosódik, talán épp ez a cél.
  • domez128
    #57
    Sziasztok !
    Egy pár hete láttam valamelyik csatornán egy képet amelyik egy asztronautát ábrázol egy díszes talán reneszánsz kori templom külső falán.
    Ezt szeretném megtalálni , de nem tudom melyik templomról volt szó , mert csak egy két percet láttam a filmből . Tud valaki segíteni ?
  • polluxware
    #56
    ha szabad hozzászólni a fenti címhez..

    az hogy földönkívülek leszármazottai vagyunk lehet-e igaz?

    a) igen
    mivel fejlődésünk tudásunk meghaladja bármelyik fajét e földön.. ráadásul az eszköz használat ténye sztem még nem magyarázná, hogy az agy/test méret arány okán a más állatokra jellemző spec képességek eltüntek, vagy elcsökevényesedtek, vagy nem is voltak soha (éjjellátás, ultrahang, öngyógyító szervek, egyebek)

    ha ez igaz, akkor bizony más bolygók lakói hasonlóan lehetnek jó és szélsőségesen gonosz, valamint túlélő ösztönökkel ellátva -> ha ez igaz.. akkor én nem nagyon ordítoznák a sötétben, várva azt hogy valki ránk találjon

    b) nem
    ,mert az előzőekben említett túlélési és egyéb negatív dolgok ugyanúgy megtalálhatóak az állatvilág mindennapjaiban is..
    osztályharcok, kegyetlenkedések, céltalan pusztítás, gondoskodás..

    ha bár! mondjuk az állatvilág ilyen méretekben csak nem pusztítja a saját otthonát

    ha mást nem is.. mivel nem vagyok hívő ember, maga a tény hogy az emberiség idők óta bálványokat imád, és sztem páratlan a földi létet tekintve -> talán ők lehettek valmiféle földöntúli teremtők

    vagy tényleg valki elhiszi hogy az összes faj közül ami a földön létezik, letezett, csak mi tudtunk ekkora fejlődést felmutatni?
    csak egyetlen faj?

    vagy hogy lehet az hogy a majom ami képességeket tekintve legjobban hasonlít ránk, mégis a disznó az a lény amivel legjobban megeggyezik belső szerveink anatómiája?





  • lac0215
    #55
    Hello,


    Daniken könyveimet eladnám.

    Főleg régebbiek vannak, kérésre küldök listát.

    Az ár kb. 2-500 ft/db


    Budapesten átvehetőek, vagy postán is elküldöm...
  • HUmanEmber41st
    #54
    Anyád a kretén.
  • SZEG007
    #53
    tudod miért kell Boszniába piramis?
    azért hogy pár hozád hasonlo kretén odamenjen a faluba és költsön némi pénzt:D
  • leopard26
    #52
    Bocsánat ha nem olvastam el az eddigi hozzászólásokat és valaki nem értené,csak ez most valahogy kijön belőlem!

    Rendkívül dühítőnek érzem azt a tényt hogy abszolút és teljesen hülyének néznek minket olyan emberek,akik maguknak akarnak birtokolni olyan dolgokat,amelyek megkönnyebbíthetnék az életünket.Ezek az emberek hoznak az életünkbe olyan szabályokat,törvényeket,tanításokat amik miatt teljesen elszokunk a normális gondolkodástól.

    Én mint tipikus halandó normálisan elkezdtem iskolába járni és mikoron talán 4. vagy 5. osztályban a piramisokról tanultunk megbuktattak történelemből ,mert nem voltam hajlandó elhinni azt,ami a tankönyvben leírnak!Számomra már akkor akárhányévesen hülyeségnek hangzott az egész,meg minden ami a távoli múltal kapcsolatos!Nekem ne akarja senki bemagyarázni hogy ha elfelejtettük az alig (elvileg)pár ezer éves piramisok építési tervezetét,akkor meg tudjuk mondani hogy előtte mi volt!Abban sem lehetünk biztosak hogy mi volt 200 éve,nem hogy 2000 éve.Mindent abszolút elferdítenek előttünk!

    Jó!Lehet hogy azért titkolóznak mert ez nekünk így jobb!
    Lehet hogy egyéb földönkívülivel még tényleg nem találkozott emberfia,csak a mi eredetünket próbálják dugdozni.
    Ha léteznek is földönkívüliek,akik mondjuk készítették a piramisokat,meg is értem hogy nem teszik le a seggüket nálunk,mert mi rögtön legyilkolnánk őket,annyira fénénk(persze csak ha nem egy előkészült ember kertjében szálnak le)
    De lehet hogy pont ez az!
    Lehet hogy ezért van ennyi ufós film mostanában?
    Lehet hogy így majd könnyebben hozzászokunk a látványukhoz?
    Lehet hogy majd így könnyebb lesz nyugton maradni,hogyha egy majd szembe jön velünk az utcán!

    Persze ott van a kérdés:
    -Miért is akarnának az idegenek kapcsolatba lépni velünk,ha mi még mindig előbb találjuk meg a halált mint az életet!
    Sajnos még mindig az a kezdetleges Homo Sapiens Vagyunk ,aki ha már modernebb fegyverekkel,de még mindig erősebb akar lenni saját fajánál!
    Akkor viszont velük mit csinálnánk?
    Ami technikát kapnánk tőlük,rögtön vegyvert csinálnánk belőle és azon gondolkodnánk hogy vehetjük át felettük az írányítást!
    De gondolom tudják ezt ők is!Most talán csak kísérleti patkánykényt használnak minket és ha elég okosak leszünk,majd talán eljönnek,persze most is itt vannak,mint ahogy azt sok ember állítja!
    Sokminden van amit nem értünk,de könnyen segíthetünk rajta!3-4 ezer éve az emberek kihasználták az agyuk 15-20 %-át!
    Most te csak 5-6-ot használsz!Mindez persze azért van mert egyre joban elkényelmesedünk!És valahol fent tudják azt hogyha nem gondolkodunk,akkor nem is tehetünk kárt bennük!
    Mondjuk egy példa:
    -98-as kiadású csillagászati könyv 2 oldalon keresztül foglalkozott a marsi piramisokkal!Következő évben már csak a Mars Arcról lehetett olvasni és igazából már semmilyen tudományos könyv nem ír ezekről!99 óta(lehet hogy én nem találtam,bár kizártnak tartom)
    Ha agyunkat sikerülne feltornászni olyan szintre,ami az övéket überelné,megváltozna a világ
    Most jelenleg van szemünk,de nem látunk és van fülünk,de nem hallunk!
    Minap elolvastam egy gyerekeknek szóló csillagászati könyvet.Hát....
    Nevetnem kellett!
    Most komolyan!Már gyerekkorban el kell kezdeni a hülyítést?
    Bizonyos tudósok akik függetlenek mindentől,megállapították hogy a gyerekek 2-3 éves korig látnak dolgokat,de utánna agyuk eltunyul és nem tudják használni ezt a képességet!
    Konkrét példa:
    -kedves ismerősöm kisfia 6 éve született.Másfél éves korától 3 éves koráig volt egy csontváz és egy idős úr barátja,akiket teljes bizonysággal állította hogy jelenleg is lát és halja őket!
    Kérdés:(ezt most vagy elhiszitek vagy nem,nem érdekel igazán,csak lehet hogy valakit érdekel)
    -egy 2 és fél éves gyerek hogy tud játszani pókert francikártyával,amikor se a szülei se senki nem mutatta meg neki soha ezt a fajta játékot!A két letakart lap,amelyet elvileg a láthatatlan barátjának osztott(se ő,se senki más nem látta a lapokat,sőt, még magát a kártyát se tudta értelmenzni a gyerek)letakarva megmondta mi van alatta ,amit elvileg (most komolyan)a barátja eldobott és a bácsi mondta hogy miyen két lap van lent!
    Gondolom sokmindenkinek van,lesz gyereke!
    Emlékezzenek vissza olyan pillanatokra,mikor a kisgyermek elmeredten bámult valahova,oda ahol végülis nem volt semmi,de ő csak nézte és mosolygott!Látta azt,amit mi már nem és ő is csak bizonyos ideig.



    Igazság szerint talán azért is írtam ezeket,mert az egész emberiség egy
    olyan vonaton van ami egy iszonyatosan hosszú mellékvágányon van,melyet valamelyik vonatvezető szándékosan terelt erre!Ez az a vonat amelyet csak az utasai állíthatnak meg és tehetik vissza a rendes vágányra!
    Amint rendes vágányon leszünk,megnyílnak az ég kapui és olyan csodálatos
    életünk lehetne amelyet el se tudnánk képzelni!Talán egy második Atlantisz!
    Persze addig mint a jóslatban is szerepel még lesz egy 3. Világháború, majd egy negyedik melyet csak botokkal és kövekkel vívunk majd meg!
    Sokat kellene tanulnunk gyorsan hogy mindezt elkerüljük!
    Az idegenek megtaníthatnák mindezt,de mi még nem vagyunk alkalmasak rá!
    De ha most megtanítanák,mint pár ezer éve,akkor lenne aki emlékezne rá megint 5-6 ezer év múlva?
    Ördögi kör egy kicsit.
    Valamelyik nap néztem egy filmet a nagy piramis szellőzőjébe beküldött kis robotról!Azt mondta az egyik tudós
    idézem:
    -azért nem lehet távirányítóst használni mert ha elvesztené a jelet és bentmaradna,ismét 2000 év múlva megtalálnák,nagyot néznének!

    folyt.köv.
  • pepe88
    #51
    te tényleg hülye vagy
    csak úgy megiszok én is két sört aztán megnézem párizs naplementéjét?.....no comment
  • HUmanEmber41st
    #50
    Azért jobban meg kellene nézni az oldalt, találtak ott hatalmas kőgolyókat,
    rozsdamentes acélgyűrűt 2 kőoszlopon, meg persze 3 piramist :D
    Egyiknek most találták meg a bejáratát..
  • Ronny
    #49
    nekem eléggé kacsának tűnik a dolog. Ha ez tényleg egy piramis akkor miért néznek ki úgy a benne talált járatok mint egy átlagos barlang belseje? Eszközöket sem nagyon találnak...
  • Vardar
    #48
    Ige,n engem még az is zavar, hogy nincs Magyarországon egyetlen témával kapcsolatos lelet se. (Kivéve a nagyenyedit de az Romániában van.)
  • HUmanEmber41st
    #47
    Hozzátéve: a boszniai piramisokra még Däniken sem számított :DPiramisok Boszniában
  • Vardar
    #46
    Én már vagy 20 könyvet olvastam a témában ezekből leszűrhető, hogy
    1: Ami tudományos elméletek jó része nem állja meg a helyét az ókori népekről.
    2: Tényleg sokat tudtak az őseink de nem annyit ,hogy pl.: piramisokat építsenek
    3: Valakitől tanulni kellett a tudást és a: Előd emberiségtől:Atlantisz
    b: Idegenektől
    Idegenek azért is járhattak itt mert ezt mondja a matematika és a tudomány. A Drake képletet az első rádióteleszkópos megfigyelésnél írták
    le: GREEN BANK/DRAKE KÉPLET
    N=RXfpneflfifeL
    N= galaxisban lévő technikai civilizációk száma
    RX= évenkénti csillag képződési ráta
    fp= csillagok és bolygórendszerek aránya
    ne= bolygórendszereknek az életnek kedvező ökoszférák részaránya
    fl= bolygók amelyeken az élet kialakult
    fi= magasrendű civilizációk száma
    fe= kommunikáció fázisában lévő magasrendű civilizációk
    L= egy technikai civilizáció átlagos élettartama
    Ez egy iszonyatosan nagy szám.
    Az előd emberiséglétére utaló bizonyítékok pedig bányákból kerülnek elő.
    Több millió/százezer éves fejlett emberi csontok, arany nyakláncok, oszlopok, pénzérmék, cipőtalplenyomatok stb.
    Őseink nem jöhettek rá pl: a bronz előállítási módjára. Minek olvasztottak mondjuk lágy, semmire se jó ónt, öntötték volna össze rézzel, kezdtek volna kísérletezni a keverék arányaival.
    Däniken és társainak elméletiben vannak hibák, lyukak. De a mai elméletek is hemzsegnek ezektől.
  • Soundmaker
    #45
    Sziasztok!

    Nos olvasva a hozzászólásokat én is hozzáfűzném személyes véleményem:
    Daniken hipotéziseivel szimpatizálok én is, de az túlzás hogy mindenre választ adhatna a teóriáival.

    Hogy én hogy képzelem az egész dolgot?

    Abban egyetértünk, hogy nagyon sok megalitikus építményünk keletkezése kb. isz. előtt 10000 - isz.e. 2000 körülre tehető. Ha a piramisok kora ténylegesen isz. e. 10 ezerre tehető (a szifnxél állítólag ez a helyzet), akkor elképzelhető hogy a sokat emlegetett Atlantiszhoz is köze lehetett. Én úgy képzelem, hogyha ténylegesen földönkívüli látogatás történt, akkor Atlantisz egyfajta kolónia lehetett, amit kevés szerencsés ember láthatott. (nagyon kevés egyiptomi tekercs marad fent erről, de valakik tényleg járhattak ott különben fel sem merül a dolog.)
    Azok akik Atlantiszt lakták egykor az emberi kultúrát tanulmányozhatták. Ekkortájt a törzsi közösségeken épp hogy túlnövő civilizációk már felkelthették az érdeklődésüket ezért felvették a kapcsolatot az emberiséggel (istenek és felderítő űrhajók? repülőgépek? formájában.) Mivel biztosan senki nem tudja, hogy Atlantisz elpusztult-e vagy sem ezért elképzelhető, hogy kapcsolatot tarthattak fent Egyiptommal és mezopotánia civilizációival (istenek, vimanák stb..). Aztán ahogy az emberi civilizáció gyors fejlődésnek indult, rájöttek hogy talán a beavatkozásnak köszönhetően már nincs szükség rájuk, vagy csupán megijedtek hogy a gyorsan terjeszkedő civilizáció veszélyeztetheti ottlétüket, ezért eltűntették nyomaikat és kolónijájukat. Ezután csak az idelátogató űrhajókkal vették fel időnként a kapcsolatot. (ószövetségi idők). A teremtéstörténet ami a bibliában szerepel könnyen adaptálható Atlantiszra is.. lehet, hogy Ádám és Éva (mint két ott született, esetleg génmaniplált gyermek, akiken az emberek szociológiai viselkedését tanulmányozták) atlantiszon élt, és olyanba ütötték az orrukat amibe nem kellett volna... ezért kitették onnan őket (esetleg felodották a sterilitásukat (fájdalommal szülöd utódaid stb...)) és mint részben génkezelt egyedek, elkezdtek szaporodni ami egy gyorsabb fejlődésre képes emberi csoportot hozott létre.. ezek az utódok végül keveredhettek az akkori emberrel (ugye nincs kizáró ok a bibliában) és így alakulhattak ki a későbbi nagy civilizációk.

    Hogy érthetőbb legyen időrendben:

    isz. e. 30000 - 12000 ---> Idegen látogatók felfedezik a földet és átfogó tanulmányozásba kezdnek, létrehoznak egy kolóniát amit később az emberek Atlantiszként emlegetnek. Valamikor ebben az időszakban begyűjtenek két emberi egyedet és génkezeléssel feljavítják értelmi képességüket, fizikai módosításokat végeznek és sterilizálják őket, a túlszaporodás végett. Esetleg megnövelik a két egyed élettartamát, hogy tovább tanulmányozhassák őket. Amikor megfelelő szellemi éretségi fokra érnek, és kíváncsiságuk felülkerekedik a mindennapi ösztönökön (élelemszerzés, szaporodás) akkor az idegenek elérkezettnek látják az időt, hogy szabadon eresszék őket. Így hozva létre egy gondolkodó faj szaporodképes egyedeit.
    isz.e. 12000 - 10000 ---> Valahol a nílus forrásvidékén ez az emberi szaporulat növekedésnek indul (esetleg keveredik az emberi faj akkori egyedeivel) és vándorlásba kezd. Az eddigi kőkorszaki embercsoportok kivesznek és az új emberfaj gyorsan alkalmazkodva lassan 2000 év alatt minden kontinesen megjelenik.
    isz.e 10000 - 2000 ---> Az emberiség nagyobb szaporulata nagyobb civilizációs csoportokat hoz létre a Nílus völgyében, mezopotániában, Indiában, és kína területén. Ekkor az idegenek még kapcsolatban állnak a civilizációkkal mint istenek... megszületnek a legendák, (Atlantisz legendája, teremtéstörténet, Gilgames stb..), Ekkor születnek a technikai civilizáció első megalitikus épületei idegen segítséggel (Piramisok, Stonehenge, Húsvét szigetek szobrai stb..).
    isz.e. 2000 - isz 0 ---> Az idegen befolyás fokozatosan csökken, az emberi civilizáció saját fejlődésének útján halad tovább...

    Lehet hogy túl sci-fis az egész, de teóriának jó... bizonyosságot talán sosem fogunk nyeri a dologkról, de kívácsi vagyok a véleményetekre...
  • wantonly
    #44
    Daniken: Ürutazas a multban
  • HUmanEmber41st
    #43
    Nah, topik emelkedj!!!
  • HUmanEmber41st
    #42
    Ezékiel próféta könyve 1. rész

    1.

    És lőn a harminczadik esztendőben, a negyedik hónapban, a hónap ötödikén, mikor én a foglyok közt a Kébár folyó mellett voltam: megnyilatkozának az egek, és láték isteni látásokat.
    2.

    A hónap ötödikén (ez az ötödik esztendeje Jojákin király fogságba vitelének).
    3.

    Valójában lőn az Úrnak beszéde Ezékiel paphoz, a Búzi fiához a Káldeusok földén, a Kébár folyó mellett, és lőn ott rajta az Úrnak keze.
    4.

    És látám, és ímé forgószél jött északról, nagy felhő egymást érő villámlással, a mely körül fényesség vala, közepéből pedig mintha izzó ércz látszott volna ki, tudniillik a villámlás közepéből.
    5.

    És belőle négy lelkes állat formája tetszék ki, és ez vala ábrázatjok: emberi formájok vala,
    6.

    És mindeniknek négy orczája vala, és négy szárnya mindenikőjöknek;
    7.

    És lábaik egyenes lábak, és lábaik talpa mint a borjú lábának talpa, és szikráznak vala, mint a simított ércz színe.
    8.

    Továbbá emberi kezek valának szárnyaik alatt négy oldalukon. Mind a négyőjöknek orczái és szárnyai.
    9.

    Szárnyaik egymás mellé lévén szerkesztve, nem fordultak meg jártukban, mindenik az ő orczája irányában megy vala.
    10.

    És orczájok formája vala emberi orcza, továbbá oroszlán-orcza mind a négynek jobbfelől, és bika-orcza mind a négynek balfelől, és sas-orcza mind a négynek hátul;
    11.

    És ezek az ő orczáik. És szárnyaik felül kiterjesztve valának, mindeniknél két szárny összeér vala, kettő pedig fedezé testöket.
    12.

    És mindenik az ő orczája irányában megy vala, a hová a lélek vala menendő, oda mennek vala, meg nem fordulván jártukban.
    13.

    És a lelkes állatok közt látszék, mint egy égő üszög, a mely lángolt, mint a fáklyák, ide s tova futkározva a lelkes állatok közt; és a tűznek fényessége vala, és a tűzből villámlás jöve ki.
    14.

    És a lelkes állatok ide s tova mozognak vala, mint a villámlás czikázása.
    15.

    És mikor ránéztem a lelkes állatokra, ímé egy-egy kerék vala a földön az állatok mellett mind az ő négy orczájok felől.
    16.

    A kerekek mintha tarsiskőből készültek volna, és mind a négyüknek ugyanazon egy formája vala, és úgy látszának egybeszerkesztve, mintha egyik kerék a másik kerék közepében volna;
    17.

    Jártukban négy oldaluk felé mentek vala; meg nem fordulnak vala jártukban;
    18.

    És talpaik magasak valának és félelmesek, és e talpak rakva valának szemekkel köröskörül mind a négynél.
    19.

    És mikor járnak vala a lelkes állatok, járnak vala a kerekek is mellettök, és mikor fölemelkednek vala az állatok a földről, fölemelkednek vala a kerekek is.
    20.

    A hová a lélek vala menendő, mennek vala, a hová tudniillik a lélek vala menendő, és a kerekek fölemelkednek vala mellettök, mert a lelkes állatok lelke vala a kerekekben.
    21.

    Ha azok mentek, ezek is mennek vala, és ha azok álltak, ezek is állnak vala, és ha fölemelkedtek a földről, fölemelkednek vala a kerekek is mellettök, mert a lelkes állatok lelke vala a kerekekben.
    22.

    És vala mintegy mennyezet az állatok feje fölött, olyan mint a csodálatos kristály, kiterjesztve felül fejök felett.
    23.

    És a mennyezet alatt szárnyaik egyenesek valának, egyik a másikkal összeérvén; mindegyiknek kettő vala, a melyek befedik vala innen, és mindegyiknek kettő vala, a melyek befedik vala amonnan az ő testöket.
    24.

    És hallám szárnyaik zúgását, mint sok vizeknek zúgását, úgy mint a Mindenhatónak hangját, mikor járnak vala, zúgás hangját, mint valami tábornak zúgását; mikor állának, leeresztik vala szárnyaikat.
    25.

    És lőn kiáltás a mennyezeten felül, a mely vala fejök felett, és ők megállván, leeresztik vala szárnyaikat.
    26.

    És a mennyezeten felül, a mely fejök felett vala, látszék mint valami zafirkő, királyi széknek formája, és a királyi széknek formáján látszék mint egy ember formája azon felül;
    27.

    És látám izzó érczként ragyogni, a melyet, mintha tűz vett volna körül derekának alakjától fogva és fölfelé; és derekának alakjától fogva és lefelé látám, mintha tűz volna. És fényesség vala körülötte,
    28.

    Mint a milyen a szivárvány, mely a felhőben szokott lenni esős időben, olyan vala a fényesség köröskörül. Ilyen vala az Úr dicsőségének formája, és látám, és orczámra esém, és hallám egy szólónak szavát.

    És így tovább..
    Nem csak Daniken írt le ilyen vad dolgokat :)
    De a könyveiben/filmeiben található képek azért igencsak elgondolkoztatóak..
    Már elég sok amatőr régésznek megfordult a fejében a következő:
    kb 10-15 ezer évvel ezelőtt volt egy nagyméretű özönvíz amit egy tengerbe csapódó aszteroida okozott. Sok száz vagy akár ezer méteres szökőár söpört végig a Földön többször is. Ekkor már létezett egy a maihoz hasonló fejlettségű kultúra ( Atlantisz ? ) de nem fizikai, hanem inkább szellemi energiákat használtak. Ez a sziget megsemmisült a bekövetkezett kataklizma során.
    Gondoljatok bele! A mai napig is élnek dzsungelek mélyén olyan törzsek, akik teljesen kőkorszaki szinten vannak. Akkoriban jóval kevesebb ember élt a Földön és a "civilizálatlanok" voltak nagy többségben.
    Az "Atlantisziak" előre látták a katasztrófát és értesítettek mindenkit.
    Mivel nem volt olyan jelentős ipari termelése így csak nagyon kevés nyom maradt utánnuk.
  • anfetaman
    #41
    to zippofcy: Barátom, te egy akkora bunkó, tudatlan paraszt vagy hogy hagyjuk...!!!Ehez a Daniken féle nézethez nem nyiltnak kell lenni, hanem elég csak kinyitni a szemünket és elismerni a kész tényeket, mégha az sokszor nehéz is!Én már elolvastam 4 Daniken könyvet is, és minden amit leír annyira megvan magyarázva és a képekkel, amik konkrét dolgokat ábrázolnak annyira hiteles, hogy egy értelmes ember nem kérdöjelezheti meg!Az értelmiségi emberek, tudósok valójában már nem kérdöjelelezik meg ezt a nézetet, csak másokkal könnyebb elfogadtatni a jól bevált bibliai teremtéselméletet, vagy az evolúciót, amit beláthat mindenki hogy sokkal hihetetlenebb mint Daniken nézete!2 ember(Ádám&Éva) leszármazottai lennénk???:DÉs mivan a vérfertőzéssel.......???Vagy netán az evolúció???:D Kétlem!!!Mennyi az esélye hogy egy civilizált társadalom lesz a semmiböl??? Külsö behatások biztosan voltak!
    Daniken a könyveibe pontos bizonyítékok soraival vezet be minket a saját létezésünkkkel kapcsolatos kérdések tengerébe, és pontos válaszokat is kapunk azokra!
  • gerzsi
    #40
    Sziasztok!

    Remélem nem szünt meg teljesen ez a fórum, mikor rátaláltam.
    Nem tudtam eddig erről az oldalról ,csak rákerestem Dänikenre és úgy kerültem ide.
    Érdekes dolgokat irogattok. Nekem is van egy véleményem az egészről. Sokáig én is azt gondoltam, hogy a földönkivüliek csinálták a piramisokat, meg a többi hihetetlen dolgot. Aztán bekeveredtem egy reiki társaságba, ahol is azt tanultam, hogy az atlantiszi birodalom felbomlása előtt, a tudás megmentése érdekében küldték ki az embereket a világ minden tájára, hogy elvigyék a pusztulás elől az elért eredményeket. Ők igenis tudtak repülni, kristályhajtású masinákkal. Ez a dolog máris megmagyarázhatná, hogy miért kerültek a falakra a repülő formák, és azok, akik avval jöttek, miért próbálták a bennszülötteket vezetni, tanitani.

    Kedves Maxtor!
    Én hallottam a kristálykoponyáról, az is Atlantiszról származik, nem is egy van belőle, és mindegyikben valamiféle tudásanyagot rejtettek. Hogy hogyan működik, azt nem tudom, de hasznos lenne, ha tudnánk.

    Dzsini! Én úgy tudom, hogy entitásnak azokat a rossz szellemeket hivják, akik megszállják az embereket, és akkor olyanokat is csinálnak, amit egyébként nem. Olyasmire gondolok, hogy pl. aki állandóan részeg, és a családját üti-veri, na azon van egy ilyen megszálló.Nem helyreigazitani akarlak, csak leirtam, hogy én ezt hogy tudom.

    Remélem , még hallok rólatok!
  • OptimusPrime
    #39
    Érdemes lenne meghallgatni ma a Kongresszusi Központban az előadását, esetleg megy valaki?
  • GregSB
    #38
    Megszólalt a mester :))

    Az utolsó válasza azért elég nagy LOL :)
  • Mákvirág
    #37
    Hy! 1-et értek szinte mindennel, de miből gondolod,hogy az amikon múlik, szerinted miért ők határozzák meg,hogy mit és hogy?
  • grebber
    #36
    Tuti hogy vannak földönkivüliek.
    És tök birom amikor a sok suttyó barom mivel probálja megmagyarázni hogy az nem is földönkivüli amit sokszázmillioan látnak hanem "természeti jelenség" meg vulkánkitörés okozza anyádat paraszt az okozza.

    Szerintem a piramisokat sem embereket építették.
    Meg a piramisokban évő repülö rajzok is furcsák.

    No mindegy.Aki nem hiszi nem.

    Sokszázmilllió aki hisz vs. sokszázmillió aki nem.Ez a csata addig fog menni amig az amcsik akarják mert ők tudják.
    Mi max akkor látjuk be igazán ha leámadnak minket :D bár miért tennék hisz segítenek nekünk.
  • Randal
    #35
    Olvasátok el Fawcett: a Katedrális harcosai és a Katedrális legendája című könyveket. regények, de ilyen témában jók.
  • GregSB
    #33
    Graham Hancock - Istenek kézjegyei
  • Dzsini
    #32
    Occam borotvája pont az istenhit ellen lett 'megalkotva'... "Ne szaporítsd szükségtelenül az entitásokat" - minek egy Isten, amikor nélküle is működik a világ... HA beemeled a lenti 2-ből a-ba Istent, akkor a B az egyszerűbb. viszont utána fel lehet tenni újra a lentit... a borotva pontosan erről szól, hogy adott feltételezések közt mindig a kevesebb entitást tartalmazót (egyszerűbbet) választja.
    de ez továbbra is csak egy elmélet - elv, nem törvény.
  • magus
    #31
    GregSB: azt ki írta?

    Szerintem teljesen lehetséges hogy máshol is kialakulhatott az élet. az már eléggé hihtetlen hoy idejöttek háboruzni stb, mint ahogy Daniken allitja, de az lassan eleg hiheto hogyszinte semmit sem tudunk a vilagunkrol, mert regen minden elpusztult. de akkor a piramis hogy maradt meg? es ha olyan fejlettek voltak, akkor miert nincs benne olyan dolog ami erre utalna? marmint biztos lenne benne olyan dolog, amit a regi ember nem tudot megfejteni, de mi megfejthetnenk, es rajonnek egy ket dologra... ez melyik konyvebn van benne amugy? ez a piramisos elmelet? Az aztak, meg inka vilag nagyon erdekelne, hogy milyen dolgok maradtak fenn. mi suliban ugy tanuljuk, hogy benszülöttek, akik nem voltak annyira fejlettek mint a hódítók. lehet hogy sokkal fejlettebbek voltak... hajj hogy az ilyeneket nem fogjuk megtudni:(
  • K.András
    #29
    Akkor egy feltevés.Ha egy univerzumban kialakult egy helyen az élet, lehetséges e hogy máshol is kialakuljon?
    a:Persze,hiszen aki azt mondja nem, az saját létét kérdöjelezi meg.
    b:nem,mert isten nekünk teremtette a világot.
    Occam borotvája vajon melyiket támasztja alá?(inkább az a-t)
    Nyilván kialakulhatott élet máshol is,és azt is tudjuk hogy az élet minden körülményhez képes alkalmazkodni, nem kell neki levegö, fény sem, ahogyan láthajuk a tudományos filmekben ma már.
    Ez alapján nem lehet azt mondani, hogy megvan cáfolva Daniken elméletének minden mondatta,esetleg nem ugy történt ahogyan leirta, de azt nem lehet cáfolni sem és megerösiteni sem hogy az élet "jött" valahonnan pedig elég valoszerüen hangzik.
  • Dzsini
    #28
    "egy emberke elméletét, miszerint a többféle lehetséges feltevés közül mindig a legegyszerűbbet kell választanunk"

    Occam's razor - Occam borotvája

    William of Ockham (latinos írásmóddal Occam, angol skolasztikus, 1285?--1347?) fogalmazta meg azt az alapelvet, amit Occam borotvája néven ismerünk. Eredeti formájában így hangzik: "Pluralitas non est ponenda sine necessitate", vagyis (kb.) "Ne szaporítsd szükségtelenül az entitásokat". Tehát: ha valamit meg tudsz magyarázni egy bizonyos entitás létezésének feltételezése nélkül, akkor tedd azt.

    Újabban, amikor Occam borotvájáról beszélünk, gyakran általánosabb formában fejezzük ki azt, pl.: "Mindig a legegyszerűbb megoldást kell választani."
  • zippofcy
    #27
    Daniken egy feltunesre vagyo ostoba seggfej.
    Ha az ufok valaha leszallnak kozenk le fogjak kopni
  • GregSB
    #24
    Istenek kézjegyeit olvastam, arra utaltam a #19 ben, mindenkinek csak ajánlani tudom, de azért erős, hogy kész bizonyítékai vannak a piramisok korát illetően. Inkább csak nagyon hihető teóriája van, amit sajnos nem fogadnak el az egyiptológusok. Sajnos őt is egy kalap alá veszik Da:nikennel, pedig SZVSZ nem kéne.

    Magus: Amerikát benépesítő népek "ügyesek" votlak. Pl. az Inkák, aztékok feljegyzéseiből, irataiból alig maradt fent pár darab, mert a kinti katolikus papok mindent elpusztítottak, mivel egyházellenesnek tartottá őket. De ott van példának még Mexico City környéke, ami több ezer évvel ezelőtt az Olmék kultúra szíve volt. Mielőtt a régészek fel tudták volna tárni az ősi romokat lerombolták azokat a város/olaj ipar kiépítése során. De még sorolhatnám tovább, inkább olvasd el az Istenek kézjegyeit.
  • The Garrett
    #22
    NEm annyira voltak fejlettek mondom hogy repülni tudtak vagy valami, hanem értettek a hajózáshoz a térképkészítéshez... stb stb...
    Amerika meghódításával viszont elég sok mindent györkeresen kipusztítottak a telepesek. Lehet hogy köztük volt 1-2 dolog aminek ma is hasznátvennénk.
  • Dzsini
    #21
    erről kérdezd meg a spanyol és egyéb európai konkvisztádorokat akik szinte szó szerint ledarálták az ottani népeket... (plusz előtte párezer évvel volt 1 özönvíz is...)
  • magus
    #20
    aham majd megnezem azt is. de ha fejlettek voltak akkor most hogy hogy nem tudunk semmit?
  • GregSB
    #19
    Én sem hiszek a teóriáiban, ha ezek a kérdések érdekelnek olvass inkább Graham Hancockot, én az ő feltételezéseiben sokkal jobban hiszek.(Amit Garrett is írt, hogy őseink fejlettek voltak)
  • K.András
    #18
    Az azték vonalakra már van magyarázatt.
    A következö történt, a sámán megivott egy kaktuszbol elöállitott kábitoszert, majd pedig kiszálva a testéböl fentröl látta a többszáz embert(libasorban taposták a nyomvonalat), akiknek a segitségével rajzolt. Tehát a sámán irányitásával az emberek beletaposták azokat a rajzokat a talajba.
    Mielött hülyének kiáltanátok ki, ezt a national geographicon láttam...
  • The Garrett
    #17
    olvastam énis 1-2 Danikent ilyen témában. Szerintem sincs igaza. Én pl sokkal hihetőbbnek tartom hogy régen simán fejlettebbek voltak őseink mint azt most gondoljuk (nem repülőkre ilyenekre gondolok hanem egyszerűbb dolgokra)
  • Xboxman
    #16
    BAzz ilyen faszságot én is kavarintopk fél perc alatt!Már el is kezdtem írni!