131
PHP - Avagy minden ami PHP!
-
#51 Azóta belekontárkodtam :)
Bal oldalra kéne egy vízjelet iktatni, ami ez a kép lenne:
vagy ez, ha az első nem menne:
-
#50 Jah, pl itt az én png-m:
Itt lehet szerkesztgetni
Az kéne, hogy a felső R beleolvadjon a képbe, és ne ilyen átlátszó (nem IE alatt áttetsző) legyen. -
#49 gif, png, jpeg, ahogy elnézem. -
#48 php csak gifet tud kezelni nem? -
#47 Tud valaki tippet mondani, hogy egy alfacsatornás png-t hogyan másoljak rá egy másik képre úgy, hogy az alfa csatorna az ne átmásolódjon, hanem a másoláskor vegye figyelembe a php? -
#46 Tudtok mondani jól múködő php-s fájlkezelőt?
Amit találtam attól már a falat kaparom -
Borg #45 "Ha a string dupla-idézőjelben (") van, (néhány feldolgozási korlátozás kivételével) a stringen belüli változók behelyettesítésre kerülnek."
"A második módja a stringek megadásának a szimpla-idézőjel (') karakter. Amikor egy string szimpla-idézőjelek közt van, az egyetlen escape szekvencia, amit a nyelv megért a "\\" és a "\'". Ez kényelmi szempontok miatt van így, ugyanis így lehetnek szimpla-idézőjelek és backslashek a szimpla-idézőjeles szövegben. A változók nem helyettesítődnek be az értékükkel az ilyen stringen belül. "
PHP manual, csak olvasni kéne... -
#44 A \jelekkel már próbálkoztam, de semmi eredmény, viszont ezek a string kezelő függvények érdekelnének. Valamint az is érdekelne, hogy ezek az ominózus jelek mikor kerülnek bele a stringembe? Van egy textarea, aminek tartalmát POST-tal küldöm a php-nek. A küldéskor kerülnek bele, vagy a kiíratáskor? Vagy egyáltalán miért, ez egy autómatikus "védelmimechanizmus"? -
Borg #43 A php manualban ahol a parancsok le vannak irva, az elegendő szerintem.
Én is kisérletezgettem vele, de aztán hagytam, mert nem olyan a szerver ami tudja. -
#42 szerver van, amin leht futtatni, mindjárt több is, csak lenne mit futtatni :) -
Borg #41 Vannak erre string feldolgozó függvények, amik a speciális karaktereket kezelik.
Amúgy általában \-t kell irni az idézőjel elé pl. -
Borg #40 A kép editor plugin a php szerverhez nem ingyenes.
Magyarán keresned kell előbb szervert, ami támogatja ezt. -
#39 Srácok, nekem egy olyan gondom lenne php-vewl kapcsolatban, hogy ha például egy beviteli mezőbe kettős idézőjelet, vagy zárójelet, vagy ralációs jelet írok, de főként az idézőjelnél érdekes, szóval ha ilyen jelet írok, és egy string-ben átküldöm POSTtal a php-nak akkor ott a stringet kikvótázza végig, magyarul önkényesen / semklegesítő jeleket tesz az omiózus karakterek elé. Hogy lehetne ezeket kiküszöbölni? -
#38 Php-ben szeretnék csinálni szmájligenerátort (rakjad össze a sajátodat, táblás szmájlra szöveg).
Kérdések:
1: tudtok valami jó tutort, ami alapján meg tudom csinálni? (képek összefűzése, ráírás, stb)
2: .php-t le tudok weblapról menteni? Mert az is jó lenne, ha működő példa alapján írhatnám meg :) -
#36 Remélem ez alapján menni fog, sok sikert. :)
Komplett webszerver telepítése otthoni gépre -
Highw@yPos. #35 Sziasztok!Lenne 1 nagy problémám!most akarok megtanulni PhP-zni,de már a telepités se megy :-(((.kb. 2 napja sz*pok vele,semmi eredmény.
Van hozzá:
-Apache20.40w32
-PHP4.2.2
-WinXP
Nahh ebből kéne vmit varázsolni.De full hülye vagyok hozzá,ugyhogy jó lenne ha tök szájbarágós lenne a leirás,hogy mit is kell csinálni.Jahh és mivel írom a progit,mivel futtatom és hogy?Meg vannak dolgok(globális változók vagy mik),amiket asszem még be kell irni vhova,de azt se tudom,h hova,hogy működjenek.olyan szintre kéne belőnni,h webszerverként is működhessen.Segítségeteket,megértéseteket előre is köszönöm.
THX
-
#34 Köszi! Sikerült megoldani a dolgot. -
Orange #33 már a query-ben rendezve kérd le
"Select * from hirek order by pont"
a pont helyére annak az oszlopnak a nevét írd ami szerint sorba akarod rendezni -
#32 Igen, vannak változók.
Köszönöm a mysql-es kérdésre a választ, azonban az előzőre is szívesen várok megoldási javaslatokat ;) -
#30 Időközben eszembe jutott egy másik kérdés is ;)
Hogyan lehet olyan oszlopot csinálni mysql-ban, melynek mezőinek értékei automatikusan növekednek, és ha egy sor törlésre kerül, akkor akkor a számozás "lejjebb csúszik". -
#29 Egy olyan részt akrok csinálni php-ben, ami az adatbázisban szereplő sorokból egy top10-et csinál az egyik mező alapján, de sehogy sem akar sikerülni :(
Eddig ezt sikerült összehoznom:
$szamlalo = 1;
$szamlalo2 = 1;
$ple = 0; // pillanatnyi legnagyobb érték
$helyezes = 1;
$amivolt = array ();
$top = 10;
$ered_num = mysql_num_rows(mysql_query("select * from $hirek"));
if ($top > $ered_num){
$top = $ered_num;
}
while ($szamlalo2 <= $top)
{
while ($szamlalo <= $ered_num)
{
$sor2 = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from $hirek where id=".$szamlalo));
if ($ple < $sor2["msz"] && $ple != array_values($amivolt))
{
$ple = $sor2["msz"];
$ujid = $szamlalo;
}
$szamlalo = $szamlalo+1;
}
$linkcim = substr($sor2["cim"],0,25);
echo "".$helyezes.": ".$linkcim."...
\n";
$amivolt2 = count($amivolt)+1;
$amivolt = array_pad ($amivolt, $amivolt2, $ple);
$szamlalo2 = $szamlalo2+1;
$helyezes = $helyezes+1;
}
Ez elvileg kilistázná, de mégsem megy, és felmerül egy nagy gond is, mi van akkor, ha megegyezik a szám... Van vmi ötletetek?
(Gondolom látszik a kivitelezésen, h még meglehetősen kezdő vagyok, és sokkal egyszerűbben is meg lehet oldani a dolgot.) -
#26 Úgy hogy az otthoni gépedre felteszel egy webszervert :) -
Borg #24 Van webszerver a gépeden? -
Borg #22 Erre van kitalálva a META tagba rakható KEYWORD dolog.
Nézz után HTML specifikációban. Ebbe a tagba belepaszirozod az összes kulcsszót, és ezt hamarabb is beeszik.
Amúgy meg lehet oldani a head hosszúságát:) Sokféle módszerrel meg tudod ezt az iterációt oldani, ez a programozási feladatod lényege ;) -
Borg #20 Hát csinálsz egy iterációt az elejére, a head generáló résznek. Ha ez a html, akkor ez a head, ha az akkor az... -
Borg #18 PHP-hez egy nagyrészt magyar nyelvű helpfilet találsz itt a fileexchange-en.
Tartalmazza az összes használható parancsot, példákat rá, valamint bevezető példákat is. -
#17 Én sokszor nekiindultam a magyarra fordított http://www.php.net/manual/hu/index.php Kézikönyvnek de aztán nem sokat sikerült megértenem belőle. Alapvető dolgokat és a szabályait már értem, de én neten nem találtam olyan anyagot amiből meg lehetne tanulni PHPzni -
delfin #16 Szeretném megtanulni a MySQL-t és a PHP4 program nyelvet, ha tudtok magyar nyelvű leírást vagy oktató anyagot kérrem jelezzétek, fontos lenne. -
#13 Támogat.
Köszi, megnézem! -
Borg #12 a php.net en megtalálod a mail() függvény használatáról szóló részt asszem.
A szervered támogat PHPt, illetve mailt egyátalán? -
#11 És ebben tudsz segíteni? Én sajnos egyáltalán nem ismerem a php-t :( Flash-ben meg az ilyesmi nem megy ;) -
Borg #10 Ha a szerver amin a honlapod van támogatja a mail() függvényt, akkor csak egy regisztrációs ürlapot kell irnod, ami elmenti a userek cimeit.
Szal nem egy nagy dolog. -
#9 Köszi, de ezekért fizetni kell :( Olyan nem tudsz, ami ingyen van? -
#8 www.programmersheaven.com - probald meg itt -
#7 Én nem ismerem a php nyelvet, de szertnék egy hírlevelet egy honlapra. Tudtok ilyen ingyenes programot? Olyanra gondoltam, mint a PhpBB. -
#6 mukodik, koszi -
#5 koszi, megnezem -
#4 A php.ini fájlban át kell írni a register_globals-t on-ra(vagyis be legyen kapcsolva! -
#3 nekem most az bajom, hogy nem adodik at 2 lap kozott a valtozok ertekei, illetve latszik, hogy atadja (mondjuk post) de nem hasznalja
(XP + 1.3.27 Apache + Php 4.2.3) -
Borg #2 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1037012362