131
PHP - Avagy minden ami PHP!
-
Maneki #131 Sziasztok!
Tud valaki egy olyan php képfeltöltős rendszert (pl amit fel lehet tenni extrára), hogy:
- admin felületen lehet törölni mappát, áthelyezni mappát, átnevezni és ugyanezt képekkel
- user felületen névtelen júzer jelszó ellenében tud feltölteni és mappát létrehozni (alapértelmezett, hogy 5-öt tudjon, de be lehessen állítani többet)
- grafikus mappás felület jelenjen meg és tumbnéles kis képek
vagy valami hasonlót? már 10 php képfeltöltőt kipróbáltam (phpstudio.hu), de egy sem vált be... most amire aszittem hogy bevált, egyszerűen nem bírom engedélyezni hogy júzerek feltöltsenek >.< -
#130 és köszi szépen a segítéséget -
#129 tom hogy elég, de ha több helyre írom be akkor nagyobb az esély hogy tudnak segíteni. -
#128 Elég egy helyre csak egyszer beírnod a kérdést. -
#127 Valaki segítene? Jelen pillanatban ezen a honlapon dolgozom és van egy olyan bajom hogy ha internet explolerben nyitom meg akkor 1-2 képet nem jelenítmeg, de hogy ha firefox-ba akkor meg elvan csuszva a honlap. Hogyan lehetne azt megcsinálni hogy mind a kettőbe jó legyen? :)))))))))))))))))))))) Tom már megint^^ -
#126 köszi -
#125 Az első kérdésedre: bárminemű szavazás, statisztika (de chathez, vendégkönyvhez, fórumhoz is) szerveren való adattárolást (akár állományban, akár adatbázisban) igényel - ergó szerveroldali nyelv (ASP, JSP, Perl, PHP) kell hozzá.
Az oldalon levő űrlap mezőinek értékeit kell elküldeni ennek a szkriptnek, és ezeket az értékeket (vagy összeszámolni ezen értékeket, és a számláló értékét) kell elmenteni.
Ilyesmiket találhatsz az alábbi oldalakon:
A második kérdésedre: megoldható lenne Javascripttel is a dolog (az URL-ben küldött paraméterek elfoghatóak azzal is), de amire gondolsz az a szerveroldali "Get-Switch technológia":
-
#124 Valaki segítsen. Olyat hogy lehet csinálni mint ami ezzen az oldalon van: link . Ebből annyi érdekelne hogy hogyan lehetne ezeket a fogadásokat megcsinálni (regelni kell hozzá) meg hogy ha rá megyünk egy másik oldalra akkor nem olyat írki hogy pl.: www.xy.hu/link1.html v php hanem hogy ilyen ?pageide= és egy számot. Vagy ez nem php?:)))))))) -
#123 Ebben is járatos vagyok. ;) -
#122 amúgy neked a weboladl szerkesztés a szakterületed? -
#121 "A PHP5 és PHP4 között mi a különdbség?"
PHP5 újdonságai
PHP4 és PHP5 különbségek
Hivatalos leírás
"hogyan fog elvezetni egy weboldal készítéshez"
Sehogy. A weboldal-készítéshez a HTML-en keresztül vezet az út (a PHP csak egy módszer arra, hogy dinamikussá tegyük az oldalt, a szerveren adatbázisokkal és -állományokkal vacakoljunk, különböző netes szolgáltatásokat érjünk el, stb...)
"Meg még annyi kérdésem lenne, hogy egy PHP szkriptet beágyazunk egy HTML fájlba, akkor azt milyen formátumba kell menteni?"
Alapesetben .php kiterjesztéssel, hisz azt ismeri fel a webszerver PHP-parancsokat tartalmazó állománynak. -
#120 igaz ezek eléggé kettes szintű "programok", de akkor is sikerélmény megírni őket :D
Meg még annyi kérdésem lenne, hogy egy PHP szkriptet beágyazunk egy HTML fájlba, akkor azt milyen formátumba kell menteni? -
#119 én is nem rég kezdtem PHP-zni, csak ami a gépemen van meg könyv az a PHP4-gyet oktatja. A PHP5 és PHP4 között mi a különdbség?
Amúgy szerintem ez a PHP dolog nem is annyira nehéz. Én a lecke végén lévő feladatokban lévő kis programokat írom meg. Csak nem értem ez hogyan fog elvezetni egy weboldal készítéshez -
#118 köszi -
#117 js -
#116 na jó az nem ugy csinálja^^ de ilyet hogy xy.php v xy.index nem ír ki^^ olyasmi érdekelne -
#115 Haljátok, az js vagy php, hogy ha rá megyünk a linkre akkor nem írj ki semmi olyat hogy www.xy.com/register.php (pl) ha nem marad annyi csak hogy www.xy.com ( remélem érthetően mondtam, ha nem itt a példa:> ) -
#114 Köszönöm a helpet.
Kipróbálom a Zend Studiot. -
#113 Dreamweaver (sztem a legjobb)
Vagy ha megmaradunk a php fejlesztőjénél, akkor Zend Studio -
#112 Sziasztok!
Nemrég kezdtem el PHP-zni. Javasoljatok nekem jó fejlesztői környezetet hozzá. Jelenleg Editplus-t használok, ami alig tud többet a notepad-nál.
Előre is köszi. -
#111 na jo de mivel most foglalkozom elosszor php -vel ne vard el hogy tudjam hogy leirtad meg hogy egyaltalan mit keressek. mivel meg en magam sem tudom. de mostmar kicsit tagabb a szemem mint par oraval ezelott...
tehat nem a lustasag vegett kertem, hanem mert sik voltam :)
ettol fuggetlenul koszi a segitseget -
#110 <?php
$konyvtar = "konyvtarneve";
if ($k_azon = opendir($konyvtar)) {
while (false !== ($fajl = readdir($k_azon))) {
if ($fajl != "." && $fajl != "..") {
echo "<a href=\"".$konyvtar."/".$fajl."\">".$fajl."</a>\n";
}
}
closedir($k_azon);
}
?>
De ezt már egyébként már egy másik topikban leírtam:
<?php
$k_nev="uploads";
if ($k_azon = opendir($k_nev)) {
while (false !== ($fajl = readdir($k_azon))) {
if ($fajl != "." && $fajl != "..") {
echo "<a href=\"".$k_nev."/".$fajl."\">".$fajl."</a> ".filetype($k_nev."/".$fajl)." ".filesize($k_nev."/".$fajl)."<br>\n";
}
}
closedir($k_azon);
}
?> -
#109 na most annyit elertem hogy kilistazza. es azt meg hogy tudod megcsinalni hogy link -kent lassam a listat? tehat hogy minden file hivatkozaskent legyen megjelenitve -
#108 1.példa és 2. példa -
#107 tudna nekem segiteni valaki? csak egy olyan egyszeru php script kellene ami kilistazza az oldalon talalhato fileokat. tehat amikor feltoltom es valaki megnezi az oldalam ugy jelenjen meg elotte mintha windows commander -be tallozik. ilyet tudna nekem csinalni valaki? vagy egy mar letezot linkelni? -
#106 $GET["level"]; helyett $_GET["level"]; -
#105 Khm, ez nem egy chat, légy oly szives szedd össze a gondolataid, és ne követelőzz.
Továbbra sem értem (csak találgatni tudok), hogy mit akarsz.
Miért jó az neked, ha az adott URL-hez (a címhez, amit a böngészőbe írsz) paramétereket (?parameter1=ertek1¶meter2=ertek2) adsz?
Ráadásul ahhoz, hogy hozzáadj az URL-hez paramétereket PHP-re nincs feltétlenül szükség, megoldható normál HTML kóddal is - csinálni kell egy linket:
<a href="oldal.htm?valtozo1=ertek1&valtozo2=ertek2">Most hozzáadtam néhány paramétert az URL-hez!!!</a>, ahol az oldal.htm az adott oldal neve.
Ahhoz hogy ezeket a paramétereket lekérdezd, ahhoz kell valamilyen szerver-/kliensoldali nyelv (Javascript, VBScript, ASP, JSP, Perl, PHP) kell.
Javascript esetén így kérdezhetőek le az URL-nek adott paraméterek, PHP esetén az alábbi megoldáshoz hasonló van:
elfogtam.php
<?php
echo "Elfogtam egy levelet: ".$GET["level"];
?>
Használata:
[courier]elfogtam.php?level=aztapasztacipopaszta
Ami ezt eredményezi:
Elfogtam egy levelet: aztapasztacipopaszta
Működése:
Az echo parancs írja ki a böngészőnek az adott szöveget. Az "Elfogtam egy levelet: " egy sztring (lényegében szöveg), amihez hozzákapcsoljuk (.) a level nevü paraméterben átadott értéket (aztapasztacipopaszta). -
#104 nem tudom hogy elmondani. pl. ennél: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1039026848
itt is van: ?id=1039026848 -
#103 a 100. az enyém :) -
#102 "izé.php?izé=izé&izé=izé", ez alatt mit értesz? -
#101 van itt valaki?????????????????
-
#100 választ várok! -
#99 na. -
#98 izé.php?izé=izé&izé=izé -
#97 "amivel lehet a linket 'módosítani'."
Na ezen mit értesz?
Hogyan akarod a linket módosítani? -
#96 egy olyan PHP kód kéne amivel lehet a linket 'módosítani'. -
Zsoldos #95 $akarmistring='blabla$bla';
$akarmistring=str_replace('$', '', $akarmistring); -
#94 apropo, ha már itt vagyok, nem tudjátok, h hogy lehetne egy stringből kiszedni a '$' karaktereket? nekem nem jön össze -
#93 Ez nem chat :D -
#92 hali