1239
Vízhűtéshez segitség
  • Punker
    neked is fekete Armor-od lesz/van? :)
  • Punker
    3 óra játék után 45 fok körül van
  • CzGobe
    Az a gép még nincs kész állípotban. Amúgy Mo-on én nem láttam még, külföldről meg nem tudok 1 nap alatt hozatni anyámmal :( sajna nincs annyi ideje, meg nem ért hozzá, meg nem naponta jár ki, meg vissza, ha már kint dolgozik... :(
  • Punker
    végülis megvetted a TT vizet? mesélj mit tud (aláírásodban ott van)
  • CzGobe
    "egy ismerősömnek a közepes Zalman venti (7700cu asszem) vitte passzívban az A64-ét"
    :DDDD Az komoly. Bár a tisztaréz az toppon van hővezetés szempontból ugyi, a lamellák felülete pedig hatalmas azon a hűtőn.

Bár a 7700 az nem közepes szerintem :P se árában, se méretben^^
  • Narancs
    Én csak a sajátomat próbáltam, egy vízhűtéssel azért nem minden nap fut csak úgy össze az ember :) Amit írtam az főleg a PH-s srácok tapasztalataiból leszűrt verdikt. Ha akarod próbáld ki, nem rossz móka egyébként beüzemelni egy vizet Én hang és zenebuzi vagyok, minden zajra allergiás. Most, hogy a gépben minden csendes a monitor zúgása zavar
    Amúgy megnéztem a képeket, elolvastam a cuccost, a régebbi Bigvaci már közhely a fórumokon. Nem hiszem, hogy ez lényegében jobb lenne, 400l/h még mindíg közelében sincs a Hydorénak (700l/h), és a radik sem passzívban mennek. Bár egy A64-et szerintem elvinne passzívban is, egy ismerősömnek a közepes Zalman venti (7700cu asszem) vitte passzívban az A64-ét
  • izb
    Úgy látszik, hogy csak úgy hozzá akartál szólni a témához,de érdemben nem olvastad el se az én irományomat,se a képet nem nézted meg jól.
    Nem tudhatod hogy milyen hangos,ez az első megjegyzésem.
    Az a plussz radi,hidd el überfaszán le fogja hűteni a forrófejü procikat,és hidd el kb 5 perc alatt meg lehet oldani,hogy a ventik ne 30db nyomják hanem mondjuk 15db ami még mindig halkabb mint bármelyik Zalman hűtés,és egy forrófejü Prescotnál a hűtés is kielégítöbb lesz mint Zalmannal.
    A pumpa,mint itt már sokan megjegyezték nem a régi,hanem egy újjabb és a kapacitása is nagyon meggyőző.

Szerintem egy sanszot megér a cucc,és nem hiszem hogy igy láthatlanban le kéne húzni,főleg hogy nem is láttál ilyet de még csak nem is próbáltad.
    Szerintem...

Ordasi biztos jobb meg minden,de azt már próbálhattad,de ezt még nem...
  • Punker

nekem is 31-32 fok körül van most a proci kiváncsi vagyok VGA-t bekötném mennyire menne föl.
  • Zetorg
    tegnap raktunk össze havernak vizet...
    3 thermaltake blokk, selz l20 pumpa, 2 yaris fűtőradi :)

elég űber lett :D
    p4 630 30 fok idle, vga is e körül :)
    jah és a radik passzívan mennek.
  • Punker
    az a 400-as pumpa szerintem elbírna nagyobb radit
  • Narancs
    Az a képen látható vízhűtés nem hűt jobban mint egy nagy zalman léghűtés, és még van is olyan hangos. Drágább, és a vízhűtésnek csak a hátrányait hordozza magában. Ha vízhűtés, akkor mindenképp nagy radi, erős pumpa, jó blokk. Ha bármelyik szar e hármasból már ratyi lesz a rendszered. Blokkokkal nem szokott gond lenni, de az ilyen kisebb olcsó rendszerekben a pumpa és a radik általában kicsik. Ha bekötsze egy nagyobb radit (ahogy mondtad sorba) már a pumpa nem fogja bírni, azt meg külön nem lehet cserélni - > szopás. Az ilyen olcsóbb vizekkel nem érdemes szórakozni, ha nincs sok kes a dologra, akkor inkább ordasi blokkok, hydor pumpa, és bontóból jó nagy passzív radik. Szerintem.
  • CzGobe
    Találtam némi cikket a 745ről, engem meggyőzött :)
    [URL=http://www.overclockercafe.com/Reviews/cooling/Tt_Bigwater_745/pg4.html]Overclocker Cafe - TT BW 745[/URL] (angol)
    [apro]Ilyen cikket kerestem régóta, végre megvan :-][/apro]
  • Punker
    az én rendszerem a másik véglet, de vedd alapul pl a Zetorg-ét vagy bárki másét mindenki azt fogja mondani hogy azok a radik kicsik.
  • izb
    Szerintem ha nem tévedek,itt egyedül te fanyalogsz.
    Nem mindenkinek alternatíva,hogy egy reserator álljon a számítógép mellett,és foglalja a helyet.Az meg izlés kérdése,hogy tetszik e vagy nem,de ez egy vízhűtésnél szerintem másodlagos.
    Arról nem is beszélve,hogy bővíthetőség szempontjából sajnos az éppen hogy nem alternatíva a rendszered,lévén hogy passzív hűtésü.
    Viszont ellenben ez,mivel van rajta aktív hűtés igy nem probléma hogy még több perifériát kössenek be a hálózatba.
    Az ára is kedvezőbb mint a reserator,és szerintem a plussz hőleadó egységgel a hűtése is elfogaható,ha nem is kiváló.
    De ez csak az én véleményem.....
    Ha komolyan foglalkoznék a témával,és tuning őrült lennék,akkor semmiképen nem vennék passzív vízhűtési megoldást.
    Viszont az alábbi eszközön elgondolkodnék,mert kezdésnek nem rossz...szerintem!!!!
  • izb
    Valszeg több mint a te rendszered,de legalább van valami egykomponensü lehetőség másoknak is,akik csak procit akarnak hűteni,vagy csak egyben akarnak venni valami rendszert.
    Mondjuk szerintem nem lenne probléma hozzá csatolni egy két más hőfelvevő részt.(VGA,chipset)
    De az is igaz,drágább lenne még ennél is.
  • Zetorg
    azt hittem, hogy csak a kis radit adják...
    de 189 dollár még így is sok szerintem.kb annyibol jött ki az enyém, és ez hűt mindent.cpu+chipset+vga.
  • Punker
    nem érted még mindig miért fanyalgunk, 2 kis radi van ventikkel, a vízhűtés lényege az hogy nincs venti, a régi gyenge 120lityó/óra vízforgatású pumpához kellettek a ventik, de a 400-as már elég vizet szállítana ahoz hogy egy nagyobb radi mint amiket visszaolvasva láthatsz letudja adni a hőt és akkor nem kellenek a ventilátorok.....
  • izb
    Ez igy egy komplett rendszer...
    a 745-ös
    Szerintem simán hozza azt a papírformát,amit elvár töle az ember...

• Punker
    illetve bármilyen normális méretű (ez alatt a hőleadó felületre gondoljatok) radiátorral frankó lehet.
  • Punker
    viszont ha a 400 lityó/órás pumpát adják a rakétához is akkor azon már érdemesebb elgondolkozni.
  • Punker
    ha az ő által megadot tlinkre nyomsz rögtön látni a pics@füst radit a ventivel.....
  • izb
    189 dollár

link
  • izb
    Amiről te beszélsz,az a 735-ös....
  • Punker
    plz magyarázzátok már el neki, mert mint látható visszaolvasni nem hajlandó.....
  • Zetorg
    High performance radiator with a 120mm silent VR fan(1300 ~ 2400rpm)

csak a kis radit adják hozzá. az meg ugyan úhy nem ér semmit, mint a többiben...
  • Narancs
    Mennyibe fájna ez? gondolom 2 radival nem lehet olcsó...
  • CzGobe
    Nézd már meg légy szi azt a linket, amit benyögtem... Thermaltake Big Water 745
  • Punker
    igen? akkor végre jó a pumpa csak rendes radit kell hozzá tenni :)
  • CzGobe
    De az már nem a Big Water i, meg SE, ennek a pumpája 400L/H-t nyom.
  • Punker
    igen Zalman :)
    anno én is bigwater-t akartam, aztán szerencsére a többiek lebeszéltek így #1005
  • izb
    Ha punker,akkor Zalman....
    Félre téve a tréfát,ami igazából halálosan komoly,akkor ezt az oldalt ajánlom figyelmedbe.
    Radikalmod
    Előnyök:
    -Nem ugat le senki,hogy milyen figyelmetlen vagy,hogy nem olvasol vissza 1000 hozzászólást.
    -Minden kérdésedre elsőkézből kapsz infót.
    Ennyi
  • Punker
    olvass vissza párszor már kifejtettük, kapásból gyenge a pumpa.....
  • CzGobe
    Mért lenne gyenge a TT BigWater 745?? Akkor milyen vízet ajánlsz? Mi a hátránya és mi az előnye a víznek?
  • Zetorg
    az a lényeg
  • Punker
    én elégedett vagyok vele
  • Zetorg
    ha te mondod... :)
  • Punker
    az enyém igen :)
  • Zetorg
    nem túl jók ezek a komplett cuccok...
  • Punker

ez milyen lehet? Corsair Nautilus500
  • Zetorg
    jaa, hát nekem a csíftek torony van az asztal :)

ték