1239
Vízhűtéshez segitség
  • balu666
    Aha, hát akkor hanyagolom én olyan max 50-60 ra gondoltam....
    Ennyiből te milyen hűtési megoldásokat épitenél a gépbe?(nem baj ha ólcsóbb)
    Jelenleg minden hűtés gyári !!!
  • Punker
    jó akkor mondom máshogy én nem tudok olyan egybe gyári vízhűtésről ami elbírja a konfigodat nyáron, esetleg valami brutál kompresszoros cucc de az nem jön ki 100k alatt szerintem.
  • balu666
    Hülyeségre nem szeretnék fölös 10 ezreket kiadni, ezért kérem a hozzáértők segítségét kérni,és majd eldöntöm, hogy számomra ez megfizethető-e, vagy sem..
  • Punker
    az már az építsd magad vagy a qurva drága kategória, te hova tartozol?
  • balu666
    Tudnátok valamilyen vízhűtéses rendszert ajánlani, ami kiszolgálja a procit + az sli-s rendszert is???
  • Beyond silence
    Tán... hogy veszem meg a topicban...?
  • izb
    nekem fanless Thermaltake tápom van.nyugodtan vedd meg.
    csak egy érdekes cikk e témában.
    Teszt
  • Punker
    táp topic.....
  • Beyond silence
    Egyet érted veled, de olyat sajnos nem találtam, a depo.hu-n néztem, lehet hogy máshol találnék? Tudsz mondani egy oldalt? Kösz segítségért!
  • Punker
    gondolj a jövőre is egy 400-450 körüli márkás paszív táp elég lesz még jó ideig.
  • Beyond silence
    Ezt nem egészen értettem... :(
    Szóval egy FSP és egy Thermaltake ventilátor nélküli tápot néztem, egyik 300 a másik 350 W, nagyon jó lenne egy ilyen csak félek hogy nem lenne elég...
    Viszont van ahol azt olvastam hogy márkás táp ennyi w-al is elég.
    Vagyis nagyon jó lenne ha tudnátok segíteni.
    A gépem: Alaplap: p4p800 se
    cpu Pentium 4 2.4 ghz
    Geforce 6600 vga
    2 giga ram
    egy dvd olvasó
    és egy dvd író
    két seagate winchester (egy újabb és egy régibb)
  • Punker
    nem csak akkro a van és géptől függ elég e :)
  • Beyond silence
    :( Passzív hűtéses táp viszont csak 350 W-os van, az elég? (cpu, vga mellett még van egy dvd olvasó és egy dvd író és két winchester...)
  • CzGobe
    a 30dB-es tápot fogod hallani, nem kicsit
  • Beyond silence
    Tényleg? :D Akkor egy 30 db táp meg egy 15 db processzor együtt elég halkak lesznek, köszi szépen!
  • CzGobe
    Azt már szinte nem is hallod
  • Beyond silence
    15 dB-és processzor hűtés mennyire zajos? (nem mnihez mérni...:( )
  • Punker
    zajt :)
  • Beyond silence
    Akkor ez Thermaltake BigWater csak processzort hűt ugye? A ventilátor az mit csináli?

http://depo.hu/?pn=product&c_main=68&c_parentid=192&c_id=200&p_id=25119&page=2

Kösz az eddigi segítségért is...
  • Punker
    hülyeséget azért plz ne beszélj, Zalman pumpa működése csak az áramlás jelzőből lehet leszűrni.
  • Zetorg
    normális pumpának nincs hangja :)
  • CzGobe
    Lehet passzív hűtéses tápot venni, lehet nagy hűtőbordát venni a procira is, csak akkor nem lehet vmi csúcs procid, ha passzívan akarod hűteni. Vizet tehetsz a procira, és hatalmas radiátorok leadják a hőt, de a pumpa zaját nem tudod megszüntetni :).
  • Punker
    te most miről beszélsz?
  • Beyond silence
    Milyen lehetőségek vannak még hangos gép erőteljes lecsendesítésére? Azthiszem a táp meg a proci nagyon hangos, a tápnál milyen hűtések lehetségesek, vagy újatt kell venni?
  • Zetorg
    még senki se rendelt :S
  • Punker
    rendelésre se hoztok?
  • Zetorg
    lehet :)
    mondjuk ha hozzánk behoznának egyet összerakni, szivesen vállalnám, csak mi nem árulunk cuccot hozzá :(
  • Punker
    szerintem ahol árulnak jó pénzért be is szerelik :)
  • Zetorg
    vízhűtéses táp 40k körül kezdődik, ez asszem kiesik az olcsó kategóriából :)
    olyan helyet meg még nem láttam, ahol árulnak és szerelnek is vizet...
  • Beyond silence
    Segítséget szeretnék kérni: amatőr vagyok ezért inkább másra bíznám a vízhűtés beszerelését... olyan helyet keresnék (pl. Pesten) ahol ezt megcsinálnák, és árusítanának is megbízható, de lehetőleg olcsóbb (nem tunningolásra kell) teljes vízhűtést (vagy más típusúban kéne gondolkodnom?), közel hangtalan, tehát a táp ventilátort is kiváltaná...

Előre is köszönet a segítségért!
  • duracellmumus
    kőőőőőőőszi!
  • Zetorg
    olvasgass
  • duracellmumus
    létezik a piacon watercool os szervertáp abban is olaj lötyög csak az olyan 130000Huf-nál kezdődik és azis atx-es! úgyhogy kellő körültekintéssel eljárva szerintem össze lehet egy biztonságosat építeni!! ká bé 30E Huf ebből 26E Huf a jóminőségű léghűtéses táp!
  • duracellmumus
    #1084 a nyák nálam nem papirbakelit hanem üvegszálas úgyhogy az tuti nem dagad meg az elko aluminium, a kivezetéseknél pedig légmentessen záró gumidugó tehát ezekbe sem tud bejutni az olaj! más ötlet????
  • duracellmumus
    #1083 lehet benne olajet is keringetni de annak túl nagy a viszkozitása ezért legalább 15mm es belsőátmérőjű rendszer kell a 200L/h áramláshoz!!
  • Zetorg
    nem jó :(
    a kondik és a nyák magukba szívják az olajat és felpuffadnak.ha műgyantával telibeöntöd, akkor meg nem lesz elég jó a hővezetés szerintem.
    aktív hűtásű tápból szerintem nem jó vicc vizeset csinálni :)
  • CzGobe
    Pontosan nem értem mi van a vízzel. Az olajat azért öntöd bele, h az a szigetelőréteg a víz és az alkatrészek között, de a hőcserélő folyadék, ami kering az még mindig a víz?
    Ha így van, szentem nem túl biztonságos az ötlet, arról nem beszélve, h nics kialakított járat a dobozban az alkatrészek között, így nagy valózsínű valahol hűt, valahol megreked a víz. (De hogy mér kell tápot vízzel hűteni??????:D)
  • duracellmumus
    Úgy tudom a cpu-tól a powerled-ig már mindent lehet vízhűteni, mi a hejzet a táppal????? tisztában vagyok a ténnyel hogy nagyfesz meg víz az nem komálják egymást.valami olyasmi lenne az elképzelés: fogok valami enermaxot belerakom egy plexi dobozba kivezetéseket műgyantával tömítem,majd ezt az egészsset felöntöm transzformátorolajjal! ez minden alkatrész felületélől elvezeti a hőt majd ebbe merítek egy csőkígyót (alias hőcserélő) amin keresztűl áramlik a hűtővíz.... Persze ez csak akkor lessz hosszútávon mküdőképes ha az olaj:-nem oldja a tekercsek(trafok,folytók) zománcszigetelését valamint a forrasztóónt nem oxidálja el és lehetőleg nagyonjó szigetelő és vízmentes legyen. kiváncsi vagyok az építő jellegű véleményetekre és bármien technológiai tanácsot elfogadok. előre is köszi!
  • CzGobe
    :)
  • CSOCSO
    amugymeg elirtam de rohadtul ( amcsi bill ( nem 49 fokosak.. hanem 40 fokosak!!!