1239
Vízhűtéshez segitség
-
t. Füly #118 -
#117 nem valami bonyolult.könnyen rá lehet jönni! :D -
t. Füly #116 akkor későn irtam,lassu voltam:) -
t. Füly #115 oldalam tessék -
#114 már megvan! -
#113 mond az oldalad címét lécci, mert elfelejtettem! :D -
t. Füly #112 Ha esetleg vkit érdekel akkor vannak eladó innovatek-es cuccaim,van egy szett is amiben minden van(cpu blokk,tartály,szivattyú,csövek,fém illesztések,innovatek folyadék,radiátor,egy halk 12cm-es venti).Mindegyik cucc tök uj. -
#111 Hallod, ez nem semmi, képet küldj már róla!
Vagy szerintem a radikalmod.hu -ra simán fölnyomhatnátok! -
#110 nem tud valaki olyan helyet budapestem ahol lehet venni sárgaréz tömböt?
vagy esetleg valaki tudna nekem olcsón szerezni? -
#109 Na jóvan ez inkább a másikba való
suxxx -
#108 Eh, ezt leírom, a haver mit működött össze nemrég.
Kellett volna neki egy hűtő mert a régi csapágyas lett, de ahelyett hogy vett volna egy gyárit csinált egyet: négy kis villanymotorra rászerelt egyenként egy szélkereket (kicsivel nagyobbakat mint ami a tápokban szokott lenni). Úgy csinálta meg hogy az egymás mellett lévőknek ellentétes legyen a forgásiránya (koaxsziális). Ezeket beszerelte egy vastag pvc csőbe (kb mint egy gázturbina-kompresszor) és be a gépbe (nem lógott ki nagyon, csak úgy 30 centire). Brutál 24V-os toroid trafóról megy neki. Max fordulatszámon van olyan süvítés! Le kellett földelni a csövet mert az áramló levegő feltöltötte és néha áthúzott az ív a gépházra :))))
Vérszemet kapott a haver. Lement a pincébe (nagyobb mint maga a ház). Lemezből hegesztett egy szűkülő csövet. Az elején 40 cm az átmérője. Három 1KW-os motort rakott az elejébe, persze mindhárom tengelyén a szélkerék. Ezek felgyorsítják a levegőt, ami a szűkülő csőben előrehaladva átmennek még egy nem motorizált lapátsoron (közös tengelyen vannak és a cső vége felé egyre kisebbek). A negyven centi átmérőből a végére lesz 20 mm :))))) Olyan forró ott a cső, hogy a víz sistereg rajta. Ezután jön egy 16 méteres szakasz két vízzel teli 200 literes hordóban. Itt nem változik az átmérő (a nyomás) csak kezd lehülni benne a levegő. És végezetül a komplexum végén a kivezetésen kitáguló levegő annyira lehűl, hogy már 10 perces működés után fajin jégcsapok keletkeznek a csövön (a hőmérő szerint -12°C-os a levegő). (a havernak méhtelepe van) -
#107 Hi!
Koolance Exos vizhutest keresek de nem talaltam boltot ahol meg lehet vasarolni.
ha tudtok ilyet irjatok be.
kösz. -
#106 kinek a pap kinek a papné!
nekem ez jutott,megvagyok vele elégedve,különbense vagyok félős hogy mivan ha elbakerolja a gépet a viz!
veszek másikat! jelen pillanatban az alaplapom 8ezer ft!
az nem pénz! de ha lenne egy 50rugós deszkám,akkor énis meggondolnám a vizet!
-
Gremovan #105 Efter, nem rossz a geped! De en tartok a hazi, barkacs megoldasoktol. Igy nekem nem nagyon johet szoba mas, csak a gyari. Szamomra a csendes uzem, es a biztonsagos mukodes az elso. Nagyon megrazo elmeny lenne nekem, ha egy olcso vizhutes miatt menne tonkre a hozza kepest draga gepem. Es szerintem sokan vannak rajtam kivul, akik igy gondolkodnak. Tudom, most jon a valasz, mely szerint nem mindig a markas es draga cucc a legjobb valasztas, de aki nem szeret, nem tud barkacsolni, annak nincs mas. Álmodozni pedig a hozzam hasonlo ketbalkezes csoroknak is lehet. :) -
#104 megdöglesz! -
#103 Nem a tiedért adok!
Ha jól belegondolok még ennyit se ér!:-))
hihihihihi -
#102 miva?
miért acc te 3ezret? a gyári vizhütésért? mert arrol volt szó!
-
#101 Ha ha ha!
Mekkora vicc!
Adok én érte 3000Ft
Megegyeztünk? -
#100 200ezerért ajánlom is nekik!!!! -
#99 ja!
én kérek elnézést!
De akkor is biztonságosabb a gyári!! -
#98 na látod gecó! nekem ez szinte ingyen volt és azért mégiscsak vizhűtés!! meg halk is mint állat!
persze nekem is jobban teccik a gyári,de 200ezret nem adnák érte,mégha tudnék is akkor se! -
#97 -
Gremovan #96 Nekem is bejon a latvany! Es ennek tuti nem sok hangja van. Talan csak annak a 12cm-es ventinek ami a hazon beluli kis holeadon van es a pumpanak van egy keves, de ez legfeljebb halk duruzsolaskent szorodhet ki a hazbol. Amugy gyorsan atszamoltam annak az erteket ami a kepen van. Ra kellett dobbennem, az elso becslesem eleg alacsony osszeg lett a valosaghoz kepest. Szo mi szo, valoszinuleg sohasem lesz eleg penzem egy ilyenre. -
#95 Ja eléggé odabasz ez a cuccos!
ilyet idehaza azt királyság van! -
Gremovan #94 Amugy ami hutes a kepen van az cirka 150-200e Huf korul mar beszerezheto. :( -
Gremovan #93 Nem, ez nem Zalman. Mint a haz felirata is jelzi, ez egy Innovatek vizhuto rendszer. Hatekony, de meglehetosen koltseges. Bovebb leiras a www.vizhutes.com oldalon. illetve egy teszt is van a prohardver oldalon. -
#92 Ez egy zalman ugye? -
#91 Ez nem az enyém Krójer de ha ilyet csinálsz akkor meghjolok elötted!!
-
#90 készülget a második vízhűtés!ezzel majd óvatosabb leszek! :D -
#89 Hát ehez csak gratulálni tudok -
#88 Nem is veszélyes!Csak egy alaplapom halt meg amikor volt! -
#87 Jó dolog a vzhütés csak veszélyes!
Nagyon csendes az biztos de 10000-ket nem adnék érte! -
#86 hátha még nem ismeritek:
overlockers.comlytron.com/support/ex_select.htm -
#85 hejzet van -
#84 dobjon már valaki egykét képet a saját vizhütéséről! persze csak akinek van! -
#83 koszi! :) -
#82 Itt megkérdezketsz róla akármit! -
#81 Van olyan radiátoruk amit a gép oldalára fogatva, vagy mellé, talpakra állítva lehet elhelyezni! -
#80 nekem lenyegeben az lenne a fontos hogy a gepbe a csoveken kivul semmi ne legyen :)
vagyis a keringeto rendszer a geptol fuggetlenul elhelyezheto legyen.
ennel a 'HOC' rendszernel ez megvalosithato ? -
#79 Szerintem az aquarius II nem éri meg az árát!Haveromnak ilyen van, de szerintem nem valami nagy szém, és egy kis ráfizetéssel lehet jobbat venni!A HOC vízhűtés a vevők visszajelzése szerint nagyon jó!Az ára 43k + áfa!