1239
Vízhűtéshez segitség
-
#158 nah megvetteh a vízpumpát :)
egy Seltz L20-ast.750l/órás.
még a radiátorokra kell szűkítő és rakom össze :)) -
#157 jó van gecó!
majd hétvégén megbeszéljük! -
#156 értem én de az se kis munka sőt! de mondtam má hogy nem megy! ez van! -
#155 Hallod te kecske!Nézd má meg a memóriádat!Meg lehet csinálni de nem ácsozással!Jó lesz ha csak olyan mint a memóriádon("csikos")
úgy kéne nekem is bevagdosni a rezet de magasabb legyen!Mondjuk ne csak egy centis réz legyen hnem 3cm!Érted má
-
#154 bocs rosszul írtam: blumpber=PLUMBER!!sorry
azt jelenti hogy:ólomöntő! -
#153 ha megnézzük pl a 97. hozzászóláson a képet, hát kényes lehet 1 egy full-ra felszerelt alaplap cseréje. én idegösszeroppanást kapnék ha gyakran kéne csinálni -
#152 mivan? nem vágom mi az a blumpber! -
#151 na kész vannak a blokkjaim, meg a hőleadó, már csak pumpa kell :)
tegnap lefújtam a blokkokat metálkékre, kinthagytam az udvaron és elkezdett szakadni az eső! :( fújhatom le megint :( -
#150 Biztos Blumpber!!! :-))) -
#149 szépek a blokkok Borg! te csináltad az egészet? mi a szakmád? -
#148 ok
nekem a kígyós van -
Borg #147 Képzelj egy darab 10mm mély, 4mm széles járatot, ami csiga alakban megy végig. Magyarán 1 folytonos járaton megy végig a viz, tehát 10x4 a keresztmetszet. Ezen vagy nagyon nagy nyomással kellene átnyomni a vizet (amit egy ilyen kis rendszer ugysem bir el), vagy marha kevés vizet tudsz adott idő alatt keringetni benne.
Na ezért van értelme ennek a járatkialakitásnak.
Amúgy a testvére ennek a blokknak kígyószerű járattal készült. A két sarkában van a csonk, és köztük kb igy
X
/\/\/\/
|||||||
|||||||
/\/\/\/
X
Csak erről nincs kép. Ezt a két blokkot megrendelésre csináltam egy srácnak, aki pont ezzel akarta tesztelni, hogy melyik a hatékonyabb. Amiről kép van, az lett. Jól kering abban a viz. Noha az áramlási sebesség valóban nagyobb a rövid úton, de azért a többi járatban is elegendő a melegvíz elszállításához. Ráadásul jó sok vizet szállít adott idő alatt. -
#146 én is így gondolom.
szerintem ebben a blokkban van ahol meg tud állni a víz és ott felmelegszik! -
#145 Most hogy jobban megnéztem Borg-ét tényleg nem sok értelmét látom a megszakításnak, igazad lehet. A viz be-ki folyása a két közelebbi ponton gyorsabb lehet mint a külső átmérőn és így kisebb a felület érintkezése. Majd biztos ideírja miért van így. A meghatározott út csigavonalba mindenesetre ésszerűbbnek tünik. -
#144 azt tudom! nekem is akkora a vízzel érintkező terület amekkora csak lehet! :)
én az nem értem, hogy miért jó az, hogy a járatok meg vannak szakítva.
szerintem úgy lenne az igazi, ha egy csiga alakú járat lenne. -
#143 Minél nagyobb felületen érintkezik a rézzel annál jobb, ezért van a kanyargás hogy minél negyobb felület legyen. -
#142 ok
teccenek a blokkjaid, csak kicsit többe kerülnek mint az enyémek :D
azt nem értem, hogy miért nincs meghatározott útja a víznek? szerintem így össze-vissza kavarog és ezért veszít a hatásfokból! vagy nem? :D -
Borg #141 Nem azért irtam, ne értsd félre:)
Amúgy ez volt az első amit gyárottam, meg egy másik ilyen, amiben máshogy kanyarognak a járatok. -
#140 nekem ez az első "saját gyártású" vízhütésem.gondolom te se ilyet csináltál elsőre!
a kisebbik két egyforma darabból van összeforrasztva, a nagyobbik pedig egy nagyobb darab és egy lap a tetején.
a járatok "kígyós" kialakításúak. -
Borg #139 Én ha gyártok akkor már minimum ilyent:)
A tied érdekesen néz ki, kiváncsi lennék hogy vannak benne a járatok. Forrasztva van két réztömbből, vagy mi? -
#138 THX! marógéppel van! a nagyobbikban 5, a kisebben 3 járat van. -
#137 gratulálok a blokkhoz hogy végre elkészült! és hogyan vannak a járatok kialakítva a blokkon belül?? marógéppel van csinálva,vagy fúrtad a járatokat? -
#136 na végre már majdnem teljesen elkészültek a blokkjaim! :)
már csak a csonkokat kell beforrasztani, meg fölpolírotom az alját!
TUDOM!A KÉPEK SZAROK! :D -
#135 Idöd?
hát ilyet!
akkor faterodnak vannak meg a cuccosai hozzá!!! -
#134 mijen eszközeim vannak meg ,hö??azért még marógéppel nem rendelkezek a sufniba, meg időm se sok!
-
#133 meg külömben is kisérleteztem más blokkal is és hát mert nagyobb volt a tömege meg több járat volt benn nem volt sokkal job a hatásfoka, egykét fok eltérés,de ezt már a prohardveren, vagy a szamitogep.hu -n is olvashatod ha utána nézel! -
#132 te nem olvasol prohardvert vagy más cikkeeket? szerinted az ordasi miért ebben a méretben árulja a blokkjait,ugyanis az övéről koppintottam! a hatásfoka meg képzeld jó! bármijen hihetetlen! ugyhogy ne fojjunk bele ebbe a vitába,főleg hogy nincs róla tapasztalatod!
vagy tévedek? hány vizhűtésed van mellesleg? -
#131 Akkor te csináld meg!
Neked úgyis megvannak az eszközeid hozzá!
Látom elvagy magadba és van időd rád úgyhogy állj neki és böséges lovét kapsz érte!
3000 money-t 10Db-ért!
-
Borg #130 10mm vastag rézblokkban aztán marha sok vizet keringetsz gondolom. Iszonyú jó lehet a hatásfoka, mivel bizonyára össze is hasonlitottad mással már. -
#129 mondtam má hogy nem fog menni! ugyhogy sorry -
#128 Hát te aztán nem vagy egyszerü!
Azt tudod-e?
Nekem is kéne valami blokk!
Majd a méreteket közlöm késöbb és maróvl be kéne majd rácsozni!!! -
#127 Efter nevü versenyző vagyok,csak mivel volt valaki ojan kedves letiltotta a regemet ezért kénytelen vagyok más néven irogatni,de ez nem az én regem ugyhogyhogy most kivételesen kultúrált leszek veled!
szal mi is a bajod a blokkal?? abból még bőven lehet csinálni vizhütést!
csak hogy tudd,az enyém az 40x40x10es acpu hütő!! és kiválóan müxik! -
#126 valami konkrétat írhatnál -
Borg #125 12-es?:) Az azért tömbnek elég harmatos:)
De az 1000Ft jó ár érte, csak kérdés h mit kezdesz ekkorával... -
#124 1000Ft, egy 65x50x12-es tömbért jó nem? -
UnConnecteD #123 ha valaki talal olyan adatot, hogy mennyire jo a passziv zalman cucc holeadasa, lecci ossza meg. Mert pl. ezt CPU-ra terveztek. De ha valaki ra akar kotni egy vga-t, meg mondjuk alaplapi chipet, ki tudja, az a torony eleg-e. En ketlem, pedig ez NAGYON JO aron van! -
Borg #122 A ferroglobusban kb 10EUR+áfa/kg ;)
Magyarán OLCSÓN vörösrezet aligha fogsz venni, főleg tömbben.. -
#121 Na... Már a Pixelben is megjelent a Zalman Reserator vízhűtés - ezt már én is el tudnám képzelni a gépemben, csakhogy 50e + Áfa egy kicsit sok érte - ennyiért már egy HOC vízhűtést is vehetek....
-
#120 hi!
vörösrezet akartam írni!
hol?mennyiért? -
#119 hali! én tudok neked sárgaréztömböt,de inkább vörösrezet ajánlok mert az jobb