1239
Vízhűtéshez segitség
-
Te a pluszrol beszelsz.
A sima Zalman reserator az brutto 48k.
A plusz meg brutto 68k vadi ujonnan. -
65-ért én adok el neked plus-ost abban benne van a VGA is :) -
65 alatt nem láttam még bruttóban...+ még ehez venni kell VGA blokkot is 6 kilóért...ez meg már 70K, ha kiskerben veszed. -
48k-tól -
Ez a Zalman Reserator kb. mennyibe van?
-
2 választásod van. A könnyebb út, hogy veszel Zalman Reseratort, vagy TT rakétát. Ezek elég drágák de passzívan is jól hűtenek. Ennél lényegesen olcsóbban össze lehet hozni ugyanazt a teljesítményt, de jóval több melóval. Ha szeretsz barkácsolni nem lesz gáz, viszont ha nem fogtál még villáskulcsot a kezedben inkább maradj a gyári rendszernél. Nekem ha most kéne vennem vmi vizet, következőket szerezném be:
2X Lada fűtő radiátor ~ 4K (bontóból)
Big 5R CPU blokk (Ordasi) - 5200 Ft
King 4R GPU blokk (Ordasi) - 3900 Ft
Hydor Seltz L20 pumpa - 5500 Ft
4m cső (OBI) + bilincsek ~ 2000 Ft
Hello!
Erősen gondolkozok rajta, hogy leváltom a sima hűtőket , vízhűtésre.
A kérdés annyi, mire van szükség hozzá. Mennyiben jobb , mennyibe került kb. egy átépítsé?
-
UnConnecteD #791 ezt a szornyuseget, ami a kepen van -
mit? -
UnConnecteD #789 Gabesz ugye ezt nem akarod a gephez hasznalni? -
Thermaltake vízhűtés procira,VGA-ra -
igaz :D
ennek festés lesz a vége
azokat máe le kéne szednem róla -
Hűűűűeeeööááááá, de ronda. Akkor megértem, hogy át akarod festeni.
Fém építős játék rulez. -
Na ilyenem van...És ezt semmi képp nem akarom ilyennek
-
Hőleadásról volt szó, nem dizájnról.
Az alumíniumot vékony oxidréteg védi a további korróziótól, a réz sem nagyon oxidálódik normál körülmények között, és ha a vasat sem rakod ki esőre, az sem fog berozsdálni. Ha számít a kinézet akkor kenje csak le. Lehet kapni hőálló festék spray-t, azzal érdemes. -
"felesleges" végülis ja maradjon csúnya, igénytelen, korrodálódjon jobban..... -
Az olajfesték hővezetési képessége rosszabb, mint a fém radiátoré, szerintem így felesleges lekenni. Magyarul csak "szigetel" rajta, nem lesz jobb.
Szigorúan szvsz. -
már van olyan sprayféle festékem az jó lehet? -
festéktől függ, olyat vegyél ami jól adja le és nem töredezik szét a hőtől. -
Ha befestem/befújom feketére a radiátort akkor az milyen hatással van a hőleadásra? -
kössz,hogy szóltál -
IWU árul a PH!-n egy hydor-t...sztem keresd meg. -
nem kell ahhoz táptalaj hogy az alga megéljen. -
érdekes, hogy a desztvíz/fagyálló kombóba hogy a fenébe él meg az alga amikor táptalaj nincs(elméletileg)?! -
csak az a gond,hogy nem pesti vagyok :)
azér kösz -
Aquapet.
Méta utca -
esetleg PH-n valaki nem árul ilyet? -
inkább a marógép!De ha fűrésszelcsinálod akkor utána meg csiszolópapirral finoman az éleket! -
Se fűrész se marógép...lehet nem lesz ilyenem...:( -
Igen, de most nem ugrik be hol vettem...tudom, hogy kurvamessze volt, egyetlen bolt BP-n (!!!) ahol lehetett kapni. Vmi AQUA volt a nézen. Aquacenter, vagy vmi ilyesmi...sorry, ha beugrik dobok privit... -
neked is Hydor Seltz L20 pumpád van?
hol lehet ilyet venni? -
attól algásodik hogy napfényt/fényt kap!
ezt már csak onnan tudom,mert van kaksim -
fűrész kell vagy marógép! :) -
halas dolgot meg fogom csinálni frankón!
Plexiből csinálok egy dupla falú tartályt. Belül lesz a pumpa meg a hűtőfolyadék, külső kamrában meg aranyhalak...faszán fok kinézni, csak ki kéne találnom hogy vágom szét a plexit...flex átvinné szted? -
Azt nem értem, hogy ha desztvíz és fagyálló van benne, akkor hogyan algásodhat? -
nekem is nyitott a légtelenítő miatt, de mikor utántöltöttem nem tűnt algásnak. -
azt mondod,hogy zöld?
akkor algásodik!Rakjál bele halat,pontosabban tapadó harcsát az lerágja -
Innovaprotekt folyadék micsoda és hol lehet kapni? -
UnConnecteD #760 innovaprotekt folyadek + deszt. viz nekem bevallt. -
Hell srácok!
Lenne egy nagy problémám. kb 3 hónapja átépítettem a vízhűtésem, nagyon faja lett. Folyadéknak desztvíz és fagyálló keverékét használtam, ahogy ajánlottátok.
Kákes színű és áttetsző volt, ám mostanára ilyen lett:
Zöld, nem lehet átlátni rajta, és a vízvonalnál fura trugymó rakódott le. Hamarosan megint lesz egy kis átépítés, szal ki lesz cserélve. De azt szeretném kérdezni, hogy mit töltsek bele, hogy ne legyen ilyen?
Amúgy a tartály amiben van nem teljesen zárt, a pumpa vezeték kimenetnél kb 2 mm-es rés van. Lehet ez a gond?