Szabad a drog az iskolákban?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
Egyébként baráti társaságban simán eldumálunk ennyi idõt, vagy még többet, szoval ez nem egy elzárkozom a többiektõl dolog... Aki alapjában véve is zárkozott az fûvezve is jobban szeret majd magában gondolkodni, de az is fasza, én is szoktam, bajod nem lesz tõle, legfeljebb rájössz egy két dologra magaddal kapcsolatban..... 😊))
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"Lehet 3-4 órán át beszélgetés mellett sodorni, szívni egy nagyobb társaságban?"
igenis lehet. volt egy dokumentumfilm amit 1 hollandiai kávézóba vettek fel. azt említette a pultos, hogy onnan látja, hogy ki a turista, hogy azok az asztalon fekszenek vagy jobbra balra dülöngélnek. aki pedig helybeli vagy tapasztalt fûkedvelõ, az szépen kulturáltan beszélget 3-4 órán keresztûl.
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
3-4 orát simán elbeszélgetünk, mellette jo kis narancslé vagy tej 😊)) A baileys van olyan finom mint a friss gyümölcslé vagy tej?😊))
Ha már a hangnemed követem, akkor erridj oszt vedelj sört! 😊
Na eriggy oszt tekerj egy jointot, szíjjad és gondújj arra a finom, hideg Gösserre, amit most én kitõtõk magamnak.
..szeretlek, csak nem nagyon....
Lehet 3-4 órán át beszélgetés mellett sodorni, szívni egy nagyobb társaságban?
Lényeg ami lényeg, szivesen olvasnék valamit, amit valaki beszivva irt le. Vagy már volt alkalmam hozzá bõven a fórumot olvasgatva? :-))
Persze fû mellet nem lehet beszélgetni, te már csak tudod 😊))
Én szülõ vagyok és tudom mit jelent egy ilyen fontos információ esetleges hiánya. ( ha már olyan figyelmetlen, nemtörõdöm, hogy magától nem vette észre) Ráadásul ilyen helyzetben, amikor a gyermek még fitalkorú, a szülõ joga és kötelessége, hogy segítsen. Ha és amikor szülõ leszel, fogod érteni mit jelent ez. Akkor meg se kérdeznéd.
Viszont: aki nem a jó pia jó íze, a társaságbeli jó hangulat, könnyû stresszoldás miatt iszik egy keveset, (vagyis nem tudja hol a határ)az mind akaratgyenge dedós.
A kábszeresek, beleértve az ostoba könnyû drog, nehézdrog f*szságon vitatkozókat, viszont kivétel nékül a szer hatására vágyó, annak ellenállni nemtudó, akaratgyenge bábok.
A függõség elõbb-utóbb úgyis megjön.
És nincs olyan, hogy leszokott, csak idõlegesen tiszta.
2. El tudom képzelni az oldalaidat 😊)
A gond csak az, hogy hiába van ott a fõoldalon, hogy nem céljuk, hogy bárkit is drogfogyasztásra búzditsanak, ez erõsen ahhoz hasonlatos, mint amikor én néhány weblapomon lenyomon azt a dumát, hogy "jelen oldalnak nem célja a gyülölet szitása, vagy bármely vallási kisebbség megsértése" :-)))) A szándék világos.

Tényleg pap vagy?
Svájcban 600.000 ezren füveznek a 7 millio-bol, hazai arányt nem tudok mondani, nem készült belõle felmérés 😊))
Jaaaa, látja hogy általános, és ha általános az jo is? Nem hiszem hogy valaki az alkoholtol vagy a fûtõl kanászodik el, annak más okai vannak, ne keverd a dolgokat...
Mindenesetre én nem szeretnék az alkohol fogyasztok táborához tartozni, attol még hogy sokan vannak nem biztos hogy jo is 😊
Alkoholt mindenki iszik, igy nem kanászodik el a gyerek, nem különül el a társadalomtól, hiszen látja, hogy általános.
Ha füvezik, akkor egy nagyon szük körbe kerül bele, egy társadalomképtelen drogozó szük körbe. Márpedig egy ilyen szük szubkultúra követõjeként sokkal nagyobb az esélye, hogy kemény drogokhoz nyúl, mint az átlag gyereknek, hogy alkoholista lesz a nagy társadalomban.
Érted?
Az alkohol szent, tudjuk Sodi, de sajnos ezt a maszalagot rajtad kivül senki sem hiszi el...
Elrugaszkodnak? 😊 Sodi, meg lett már mondva hogy válaszd szét a keménydrogot a fûtõl, de ugy látom a papi agyad ez már meghaladja...
Ma egy sincs.
Ennek ellenére úgy érzem, hogy jól döntöttem, amikor nem avatkoztam be az életükbe. A magánszféra sérülése ugyanis az én véleményem szerint még az élet elvesztésénél is kellemetlenebb tragédia.
Meg hát mit is tudtam volna tenni?
Feljelentem õket, hogy aztán a környéken mindenki egy emberként engem utáljon?
Beszélek a fejükkel? Az pont ugyanannyit ér, mint halottnak a szentelt viz.
Én éppen ezért azt mondom, hogy nem a kemény drogosok rehabilitálása a megoldás, mivel csekély kivételtõl eltekintve menthetetlenek.
A fõ hangsúly a megelõzésen van. Fel kell számolni azokat a szubkultúra-gócokat, ahol bármi féle drogtevékenység zajlik. Egy iszogató gyermek nem lesz alkoholista, hiszen látja, hogy a családjában is megiszogatja anyu és apu a zsiros vacsorához a maga 1-2 pohár vörösborát. Ezzel szemben marihuana-t és hasist olyan környezetben fogyaszt, ahol elragaszkodnak a széles társadalmi normáktól. Azzal, hogy füvezik, belekerül egy nagyon szük körbe, ahol szintén füveznek. Márpedig egy ilyen szük körbõl nagyon könnyü a nehéz drogok felé hajtani.
Éppen ez az, ami sokkal veszélyesebbé teszi a legenyhébb könnyü drogot is a legdurvább alkoholos adagnál is. Nem egészségügyileg. Társadalmilag. Márpedig hosszú távon ez ugyanúgy a McDonald's WC-jébe vezetõ út...
Sajnos én ismerek olyat akinek a csak a bodulás hiányzik, õk sajnos nehezen értik meg hogy ez nem vezt semmi jora, csak ugy tudod szerintem meggyõzni ha adsz neki vmi célt, uj gondolkodás modot probálsz neki bemutatni ( vallás, de nem kerszténység, inkább keleti filozofiák, bár ere nem mindenki fogékony). Büntetéssel nem fog megjavulni, pláne ha börtönbe kerül...
USA - alkohol tilalom, meg lett az eredménye...
És a maffia mivel is kereskedik? Azzal ami illegális? Igen. Ha Svájc példáját nézzük ott nincs mivel kereskedni. Természetesen a keménydrog dealereket továbbra is üldözik keményen és büntetik mint ahogy ezt teszik minden olyan országban ahol már rájöttek hogy mi a különbség a fû és a keménydrogok között...
Mivel testi függöséget nem okoz, nem érzel olyat hogy lopnod kéne, aki meg akarat gyenge az amugy is lop csal hazudik, tehát ez nem a fû hibája, a kokainos viszont belepusztul ha nem tud anyaghoz jutni ezért lop csal hazudik....
A büntetés sulya a nagyokat sosem riasztotta vissza, a kicsiket meg ugysem büntették, állitásod szerint, tehát hogy is van ez?
A Tudományos Különítmény tagjai:
Pol Gerits, Bob Keizer,
Dieter Leiber, France Lert,
Richard Mueller, Isidore Pelc,
Henk Rigter
Kapudrog-e a kender?
Az adekvát epidemiológiai tanulmányokban Rigter és Van Laar nem találtak meggyõzõ bizonyítékot arra, hogy a kender kapudrog; azaz, hogy a szubsztancia tulajdonságai önmagukban arra késztetnének embereket, hogy más tiltott kábítószereket használjanak. Streel és mások a neurobiológia területén kutattak. Szintén arra jutottak, hogy nem vonható le szilárd következtetés és azt is állítják, hogy az állatkísérletek nem adnak konlúzív választ a kérdésre.
Epidemiológiai kutatások beszámolnak egy statisztikai relációról a kender használat és más drogok használata között a késõbbi években, de a statisztikai kapcsolat sosem bizonyítja az okságot. A legtöbb kender használó nem fogyaszt más drogokat. Más tényezõk felelhetnek ezért a kapcsolatért.
Nézz utána a neveknek, biztos nem tanoncok, meg a rendõrség által küldött megelõzõ oktatók...
Egy spanglipapírt gyártó cég áll a vasárnapi, „Engedd szabadon a kendert!”címû budapesti tüntetés mögött - gyanítja az MDF. Pettkó András képviselõ kifogása: a Vörösmarty téri rendezvényt olyan cég támogatja, amely marihuánás cigaretta készítésére alkalmas papírt forgalmaz, tehát érdeke, hogy legalizálják a könnyû drogok fogyasztását. Pettkó bejelentette: vasárnap õk is tüntetnek, a József Nádor téren. Lehetõséget szeretnének adni a megszólalásra mindazoknak, „akiknek a kábítószeren kívül van más értékrendjük, mondanivalójuk”. Pettkó András azt is közölte, hogy ha a kábítószer-fogyasztással kapcsolatos szankciók enyhítését célzó indítvány születne a parlamentben, javasolja majd, hogy a drogokat népszerûsítõ személyeket egyéves börtönbüntetéssel sújtsák.
A politikus – kizárásos alapon – a Chills Headshopra gondolhatott, amely a tüntetés plakátján fõ támogatóként van feltüntetve. Más cég ugyanis nem pénzeli a rendezvényt, amely a költségvetés szerint 700 ezer forintba kerül (tehát nem 10-20 millióba, mint ahogy azt Pettkó András valószínûsítette). Az igaz, hogy egy cigarettapapír-forgalmazó támogatta volna a tüntetést, de miután a neve nem került fel a plakátokra, nem is fizetett. A médiatámogatók között van a Magyar Narancs és az Index is, de úgy tudjuk, egyik sem forgalmaz papírt. Felsõ László, a szervezõ Kendermag Egyesület vezetõje sem tud ilyesmirõl. Abban pedig nem lát problémát, hogy egy olyan bolt támogatja õket, amely papírt is árul. A lényeg, hogy a szponzor legális tevékenységet folytat, és rendelkezik a szükséges engedélyekkel. Felsõ szerint a világ 210 városában a hétvégén tartandó kenderdemonstrációk közül biztos nem a budapesti az egyetlen, amelyet valamely cég támogat.
A Chills vezetõje nem kívánt nyilatkozni. A cég budapesti boltjában és alternatív szórakozóhelyeken, partikon is árusít legális termékeket (ruhát, ékszert, pipát és cigarettapapírt is). Cigarettapapírjuk „egyszerû” dohány sodrására szolgál, de marihuánás cigaretta készítésére is alkalmas, mint ahogy bármelyik papírgyártó cég (Rizla, Smoking, OC😎 benzinkutaknál, dohányboltokban is kapható papírja.
A drogliberalizálás mellett demonstráló Kendermag Egyesület budapesti megmozdulása miatt ellentüntetést szervez a Magyar Demokrata Fórum és az Ifjúsági Demokrata Fórum vasárnap Debrecenben – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Makay Zsolt, az MDF Hajdú-Bihar megyei elnöke. A politikus azt mondta: a budapesti rendezvényt az SZDSZ holdudvarába tartozó liberális értelmiség nyílt provokációjának tartja. Hozzáfûzte: az MDF szerint az ifjúságra nézve káros következményekkel járna, ha a könnyû drogok fogyasztását legalizálnák Magyarországon. A debreceni demonstrációt vasárnap 17 órakor tartják a Kálvin téren. (Debreceni tudósítónktól)