Szabad a drog az iskolákban?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SoDI---
Tényleg, gyerekek, hogy a francba is lehet odajutni arra a Vörösmary térre? Jó, hogy szerepel a plakáton, hogy az V. kerületirõl van szó, mert kettõ van belõle a városban :-)

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

Tikal
ja, aki elsõnek sziv az tuti kiüti magát egy jo kis hollandtol 😊))
Egyébként baráti társaságban simán eldumálunk ennyi idõt, vagy még többet, szoval ez nem egy elzárkozom a többiektõl dolog... Aki alapjában véve is zárkozott az fûvezve is jobban szeret majd magában gondolkodni, de az is fasza, én is szoktam, bajod nem lesz tõle, legfeljebb rájössz egy két dologra magaddal kapcsolatban..... 😊))

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Instict
2 nevelt lányom van. az egyik pont 1 hónapja jelentette be, hogy ki fogja probálni a fûvet. nem tiltakoztam, hanem leültem vele és elmondtam, hogy mik lehetnek a dolog hátrányai a késõbbiekben, ha ezt csinálja. nem tartom jó ötletnek azt, hogy adjak neki 1 pofont, hogy mégis, hogy képzeli, vagy bezárjam a szobájába. ennek csak az lenne a következménye, hogy megutálna és dafke végigszívná a következõ hetet napközbe amikor nem találkozom vele. ilyen dolgot nem lehet megtiltani, max elrettenteni, de nem a börtönnel, hanem ha ismered a hosszútávú hatásait akkor azzal. egyébként ha mondjuk délelõtt 11-kor elszívnak 1 fûves cigit a barátaival, és délután 4-5-kor megy haza, lehetsz bármennyire figyelmes, akkor sem veszed észre. soha egy kábítószerest nem fogsz leszoktatni azzal, hogy szólsz a szüleinek. tuti 100.

"Lehet 3-4 órán át beszélgetés mellett sodorni, szívni egy nagyobb társaságban?"
igenis lehet. volt egy dokumentumfilm amit 1 hollandiai kávézóba vettek fel. azt említette a pultos, hogy onnan látja, hogy ki a turista, hogy azok az asztalon fekszenek vagy jobbra balra dülöngélnek. aki pedig helybeli vagy tapasztalt fûkedvelõ, az szépen kulturáltan beszélget 3-4 órán keresztûl.

SoDI---
Szétcsúszva, Félelem és rettegés Las Vegas-ban :-)

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

Tikal
Valoban, serkenti a gondolkodást 😊 Lehet hogy már olvastál is olyan könyvet amit olyasvalaki irt aki sziv, vagy néztél olyan filmet aminek a forgatokönyv iroja fûvezik, de szinészeket biztos láttál már, mert vannak egy párán 😊)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Koktélon kivül még jo izü alkoholt nem ittam. egyébként az izek világa szubjektiv, szoval ezen felesleges vitázni.
3-4 orát simán elbeszélgetünk, mellette jo kis narancslé vagy tej 😊)) A baileys van olyan finom mint a friss gyümölcslé vagy tej?😊))

Ha már a hangnemed követem, akkor erridj oszt vedelj sört! 😊

observer
Nem dohányzom és nem szoktam berugni sem. És nem érdekelnek a drogok se.

Na eriggy oszt tekerj egy jointot, szíjjad és gondújj arra a finom, hideg Gösserre, amit most én kitõtõk magamnak.

..szeretlek, csak nem nagyon....

observer
Milyen az íze? Van olyan jó, mint a Baileys, vagy a Chivas Regal? Mert ha nem, a francba vele.
Lehet 3-4 órán át beszélgetés mellett sodorni, szívni egy nagyobb társaságban?

SoDI---
Valahol azt olvastam, hogy a fü serkenti a krativitást, és mély filozófiai elmélkedésekre késztet. És meglehetõsen grafomán alkat vagyok (irásmánia), lehet, hogy hamarosan inditok egy BLOG-ot is...

Lényeg ami lényeg, szivesen olvasnék valamit, amit valaki beszivva irt le. Vagy már volt alkalmam hozzá bõven a fórumot olvasgatva? :-))

Tikal
ööö, nem tudsz ellenálni a piának vagy a ciginek? akarat gyenge vagy? Én ellenállok mindkettõnek, sõt még a fûnek is 😊

Tikal
lol, minek neked stresszoldo? Anélkül nem boldogulsz?
Persze fû mellet nem lehet beszélgetni, te már csak tudod 😊))

observer
"te 1 gyenge ember vagy, hogy elmondtad a szüleinek "

Én szülõ vagyok és tudom mit jelent egy ilyen fontos információ esetleges hiánya. ( ha már olyan figyelmetlen, nemtörõdöm, hogy magától nem vette észre) Ráadásul ilyen helyzetben, amikor a gyermek még fitalkorú, a szülõ joga és kötelessége, hogy segítsen. Ha és amikor szülõ leszel, fogod érteni mit jelent ez. Akkor meg se kérdeznéd.

observer
Az én 75 éves anyám? Nem irígyellek.
Viszont: aki nem a jó pia jó íze, a társaságbeli jó hangulat, könnyû stresszoldás miatt iszik egy keveset, (vagyis nem tudja hol a határ)az mind akaratgyenge dedós.
A kábszeresek, beleértve az ostoba könnyû drog, nehézdrog f*szságon vitatkozókat, viszont kivétel nékül a szer hatására vágyó, annak ellenállni nemtudó, akaratgyenge bábok.
A függõség elõbb-utóbb úgyis megjön.
És nincs olyan, hogy leszokott, csak idõlegesen tiszta.

Instict
ja és még te felnõtt komoly ember! ha ilyen szuper okos vagy, mond el nekem mi volt a butaság? tudsz rá válaszolni?

Instict
hát az a baj, hogy nem figyelhetsz mindig rá. mindenesetre, az jó, hogy a mostani barátja nem csinálja, ez is segít neki mindenképp, hogy kicsit távolabb legyen a drogoktól. talán az lenne a legjobb, ha a mostani barátja, vagy te ha éppen veled van a lány, szerveztek programokat bulikat. valami olyasmit kéne, ahol jó hangulat van mindenféle drog nélkül is. tudod az a baj, ha egyszer kiprobálta, akkor nehéz elterelni a figyelmét, hogy úgy szórakozzon, hogy ne kívánja meg. nagyobb társaság kéne, ahove úgy érzi szerintem, hogy oda tartozik, és jó velük bulizni. nehéz dolgod van az biztos. egyébként én is igénybevettem leszokás után orvos segítségét, de gondolom arról szó se lehet, hogy elmenjen a dokihoz. összetett és nehéz dolog sajnos.

Instict
anyád igazi férfinak hívott pedig😄

SoDI---
Mielõtt megkérdeznéd az AntiAngel szó az Angyal bárra utal. Anti-Angel... Érted...

SoDI---
Itt van egy még az osztággyülési választások két fordulója közötti idõkbõl. Nagy terveim voltak az oldallal, de azután abbahagytam, is két akkor aktuálisnak számitó cikk árválkodik ott azóta is csupán.

Tikal
1. Ezek idioták 😊))

2. El tudom képzelni az oldalaidat 😊)

SoDI---
Mondjuk lehet is, hogy igazatok van. Az embernek szinte megjön a kedve a drogozáshoz, amikor pl. ezt az oldalt olvasgatja.
A gond csak az, hogy hiába van ott a fõoldalon, hogy nem céljuk, hogy bárkit is drogfogyasztásra búzditsanak, ez erõsen ahhoz hasonlatos, mint amikor én néhány weblapomon lenyomon azt a dumát, hogy "jelen oldalnak nem célja a gyülölet szitása, vagy bármely vallási kisebbség megsértése" :-)))) A szándék világos.

SoDI---

Tikal
Mondjuk nem is értem miért lepõdõm még meg a válaszaidon, miota kifejteted a részeg fater nevelési clzatát, vhogy nem tartalak komlpettnak...
Tényleg pap vagy?

Tikal
Milyen szük kör Sodi?
Svájcban 600.000 ezren füveznek a 7 millio-bol, hazai arányt nem tudok mondani, nem készült belõle felmérés 😊))

Jaaaa, látja hogy általános, és ha általános az jo is? Nem hiszem hogy valaki az alkoholtol vagy a fûtõl kanászodik el, annak más okai vannak, ne keverd a dolgokat...

Mindenesetre én nem szeretnék az alkohol fogyasztok táborához tartozni, attol még hogy sokan vannak nem biztos hogy jo is 😊

observer
Hogy te mekkora butaságokat beszélsz. Pisis vagy még, nem felnõtt.

SoDI---
Röviden, mert nem nagyon értetted meg, amit irtam...

Alkoholt mindenki iszik, igy nem kanászodik el a gyerek, nem különül el a társadalomtól, hiszen látja, hogy általános.
Ha füvezik, akkor egy nagyon szük körbe kerül bele, egy társadalomképtelen drogozó szük körbe. Márpedig egy ilyen szük szubkultúra követõjeként sokkal nagyobb az esélye, hogy kemény drogokhoz nyúl, mint az átlag gyereknek, hogy alkoholista lesz a nagy társadalomban.

Érted?

Tikal
Nekem meg nincsenek hercsis barátaim, kerülöm õket mint az ördögöt 😊

Tikal
Jaj, már megint kezded😊))
Az alkohol szent, tudjuk Sodi, de sajnos ezt a maszalagot rajtad kivül senki sem hiszi el...

Elrugaszkodnak? 😊 Sodi, meg lett már mondva hogy válaszd szét a keménydrogot a fûtõl, de ugy látom a papi agyad ez már meghaladja...

SoDI---
Nekem még két éve három hercsis ismerõsöm volt.
Ma egy sincs.

Ennek ellenére úgy érzem, hogy jól döntöttem, amikor nem avatkoztam be az életükbe. A magánszféra sérülése ugyanis az én véleményem szerint még az élet elvesztésénél is kellemetlenebb tragédia.

Meg hát mit is tudtam volna tenni?

Feljelentem õket, hogy aztán a környéken mindenki egy emberként engem utáljon?
Beszélek a fejükkel? Az pont ugyanannyit ér, mint halottnak a szentelt viz.

Én éppen ezért azt mondom, hogy nem a kemény drogosok rehabilitálása a megoldás, mivel csekély kivételtõl eltekintve menthetetlenek.

A fõ hangsúly a megelõzésen van. Fel kell számolni azokat a szubkultúra-gócokat, ahol bármi féle drogtevékenység zajlik. Egy iszogató gyermek nem lesz alkoholista, hiszen látja, hogy a családjában is megiszogatja anyu és apu a zsiros vacsorához a maga 1-2 pohár vörösborát. Ezzel szemben marihuana-t és hasist olyan környezetben fogyaszt, ahol elragaszkodnak a széles társadalmi normáktól. Azzal, hogy füvezik, belekerül egy nagyon szük körbe, ahol szintén füveznek. Márpedig egy ilyen szük körbõl nagyon könnyü a nehéz drogok felé hajtani.

Éppen ez az, ami sokkal veszélyesebbé teszi a legenyhébb könnyü drogot is a legdurvább alkoholos adagnál is. Nem egészségügyileg. Társadalmilag. Márpedig hosszú távon ez ugyanúgy a McDonald's WC-jébe vezetõ út...

observer
:~)))))))))))))))

Tikal
kináld meg fûvel, akkor biztos leszokik a többirõl 😊))
Sajnos én ismerek olyat akinek a csak a bodulás hiányzik, õk sajnos nehezen értik meg hogy ez nem vezt semmi jora, csak ugy tudod szerintem meggyõzni ha adsz neki vmi célt, uj gondolkodás modot probálsz neki bemutatni ( vallás, de nem kerszténység, inkább keleti filozofiák, bár ere nem mindenki fogékony). Büntetéssel nem fog megjavulni, pláne ha börtönbe kerül...

ha meg lehetett volna oldani másképp, megteszem. de csak egy hónapig voltunk együtt, és ez semmi a barátjával töltött 3 évvel ellentétben. megpróbált kiszakadni, nem sikerült. mi mást tehettem volna mintsem szólok a szüleinek hogy vigyázzanak rá? ha elintézem a gyereket, meggyûlöl, semmire nem megyek vele. megbuktatni nem tudtam, mert tudta ki vagyok és egy darabig felhagyott a dologgal. ha a lányt próbálom kényszeríteni is ua. úgyse fogja fel hogy az õ érdeke. ha ellenõrzöm hogy mit csinál napközben, az zaklatás még az én részemrõl is. annyit azért elértem hogy csak náluk találkozhattak nem a srác lakásán, így nem bogyózhattak. most egy másik gyerekkel jár, az normális, nem tud a múltjáról, és ennek örülök, de jönnek a nyári bulik, nem biztos hogy kitart mellette! de ha van valami jó tipped, szivesen meghallgatom.

Tikal
Nos annak ellenére hogy rendõr vagy ha igaz, egyedül te voltál képes érveket felhozni, és nem csak hülyeségeket irkálni... remélem igy is marad 😊

Tikal
csak nehogy tulságosan belemerüljünk a büntetgetésbe, mert annak az lesz a vége hogy tényleg tul misztifikálják a fû kérdést az emberek...

így van, mindenütt igény van a liberalizációra, de csak kevés helyen megvalósítható. a kisgyereket is leszidod vagy megbünteted ha rosszat csinál vagy átszalad az úttesten. amíg valaki nem elég értelmes ahhoz hogy önmagától belásson dolgokat, addig csak büntetve lehet eredményeket elérni. és itt arányos büntetésre gontoltam, mielõtt lemilitaristáznál!

Instict
inkább az instinct, azaz ösztönhöz áll közelebb. na jó, 1 valamit elismerek: sokkal jobbak a hozzászólásaid. de! akkor is nem értek egy csomó mindent. pl meg kellett volna fognod a barátnõd, és kirángatni abból, amitõl félted. meg lehet oldani hidd el dolgokat egyedül is, sõt csak úgy lehetsz tökéletesen biztos, hogy történt valami. hát ha jobban belegondolok ebbe a terjesztésbe 1 biztos, meggátolni nem lehet, így ellenõrzött formába kéne, hogy legyen ez a dolog.

Tikal
akkor az elv jo lenne, a probléma csak ott van hogy idehaza még hülyék az emberek, és nem állnak olyan szintem mint egyes europai országok, nemde?

instict-nek: nos, egyenlõre nincs rá okom, bár mikor elõször olvastam a nicked, ez ugrott be róla. az ember mindig változhat és mindenki követ el hibákat. ha azokután amiket leírtam egyetértesz velem, akkor nem, ha a terjesztés mellett vagy, akkor igen!

ha mûködne így a dolog, hidd el engednék. de kis hazánk viszonyaiból kiindulva mi történne? rengeteg, ismétlem rengeteg lenne a drogfüggõ, ki ilyen, ki olyan. nagyon sokan gyógykezelésre szorulnának, ami rengeteg pénz, sokan bele is halnának. az ország mûködése kerülne veszélybe hosszú távon. a mai húszévesek 10 év múlva a gazdaság meghatározó elemei lesznek, nem mindegy hányan kábítószeresek. a mérsékelt fogyasztással is az a baj, hogy ha RENDSZERES a dolog, és jön valami törés az ember életébe, vagy egy családi tragédia, akkor a mérsékelt fogyasztó hogy enyhítse a lelki fájdalmát és a pszichés nyomást állandósítja a kábítószerezést. ezzel elveszíti a munkahelyét, és még mélyebbre süllyed! nektek, akik tényleg CSAK a füvezésért akartok tüntetni, valamilyen szinten igazatok van, de gondolkodj el azon amiket eddig leírtam, és rájössz hogy miért nem SZABAD liberalizálni. ti, ha óvatosan csináljátok, nem terjesztitek és reklámozzátok, soha az életben nem lesz bajotok a rendõrséggel, ha mégis valaki megbukik, a bíróság nem fogja elítélni. úgy lehet védekezni a terjedés ellen, hogy szigorú büntetést teszünk kilátásba, és lehetõleg minél több terjesztõt megfogunk. a bíróság úgyis arányosan fog ítélkezni, a szimpla fogyasztóval szemben jóindulatú. de azt minden eszközzel meg KELL akadályozni, hogy még nagyobb méreteket öltsön a terjedés, mert mint írtam a fû és a liberalizáció csak egy lépcsõfok, és akkor már nincs megállás. és ez a te érdeked is, hogy ne nõjjön a bûnözés!

Instict
jaj kihagytam 1-2 hozzászólást, mert nem figyeltem. steweee te engem hitvány féregnek tartasz?😄

Tikal
a keménydrogokat továbbra is büntetik mindenhol, és igy is kell lennie, mert veszélyesek...

ez nem hollandia és nem is svájc. sajnos. ott más a kultúra, mások az emberek. ott meg lehet ezt tenni, itthon sajnos nem. elsõnek lehet hogy a füvet liberalizáljátok, de a következõ lépés az lesz, hogy a könnyûdrogosok is fognak tüntetni, mert ha füvezni szabad, akkor õket milyen alapon kezelik másképp. nehogy már csak õket súlytsa a törvény szigora, mikor semmivel sem rosszabbak. hiszem azért a nagyrészük nekik sem bûnözõ, és nem ártanak senkinek. ez a részük tehát joggal várhatná el ezekután hogy õket se lehessen felelõsségre vonni!? mi lesz a következõ néhány év múlva? a keménydrogosok is tüntetni fognak, hogy tegyék legállissá a forgalmazás, úgy mint hollandiába, hiszen õk betegek, áldozatok, és ha a patikában olcsón vagy netán receptre hozzájutnak az anyaghoz, akkor a dílerek sem gazdagodnak.

Tikal
jaja, de miért kell nekem bujkálnom? Aki mást is csinál, az igy is ugy is fog, aki meg csak ezt, az legalább tehesse békésen, és ne érezze azt hogy õ "bünözõ".
USA - alkohol tilalom, meg lett az eredménye...

tikal-nak: értem mire célzol, hogy csak a kendert akarjátok liberalizálni, nem a drogokat. a baj ezzel az, hogy mint már korábban említettem, én olyan nem ismerek aki CSAK füvezett volna. biztosan van ilyen is, lehet hogy a te baráti társaságod tök normális emberekbõl áll és csak fcigizik, de hidd el hogy összességében ez a kevesebb. aki óvatosan csinálja és nem reklámozza, azt szinte sose kapják el, vagy nem szabnak ki rá büntetést. ez így mûködik, vagy legalábbis mûködött. most az a baj, hogy annyira nagy nyilvánosságot kapott a dolog, hogy már mindenki tudja hogy a bíróság nem ítéli el, meg ha el is kapják mit kell mondani a rendõröknek hogy jó legyen. így nem lehet megfogni a terjesztõket, mert sosincs náluk kereskedelmi mennyiség. de attól még ugyanúgy terjesztõ! és lassan az egész ország a befolyásuk alá kerül! kíváncsi leszek hogy kik fognak elmenni a tüntetésre, de tuti hogy a nagyrészük rendszeres kábítós és nem csak fcigi.

Tikal
öööö, igazad van részben, de szerintem a rendõrségen biztos hozzá tudsz jutni olyan statisztikához amiben azt látod hogy hollandiában és svájcban nem nõt a bünözés....
És a maffia mivel is kereskedik? Azzal ami illegális? Igen. Ha Svájc példáját nézzük ott nincs mivel kereskedni. Természetesen a keménydrog dealereket továbbra is üldözik keményen és büntetik mint ahogy ezt teszik minden olyan országban ahol már rájöttek hogy mi a különbség a fû és a keménydrogok között...

Mivel testi függöséget nem okoz, nem érzel olyat hogy lopnod kéne, aki meg akarat gyenge az amugy is lop csal hazudik, tehát ez nem a fû hibája, a kokainos viszont belepusztul ha nem tud anyaghoz jutni ezért lop csal hazudik....

A büntetés sulya a nagyokat sosem riasztotta vissza, a kicsiket meg ugysem büntették, állitásod szerint, tehát hogy is van ez?

még annyi ezzel a témával kapcsolatban, ami így még senkitõl sem hangzott el, hogy a drog valóban a társadalom része, itt van a mindennapjainkban. aki igényli az csinálja, aki nem az nem, és ezzel még nem is LENNE semmi baj, ha nem nõne tõle a bûnözés! nekem is van olyan BARÁTOM aki csinálja, olyan is aki csinálta DE leszokott, mert rájött hogy hosszútávon tönkreteszi. az olyan drogos senkit nem érdekel rendõrszemmel, aki normális keretek közt, heti max 1-2 alkalommal KÖNNYÛDROGOT fogyaszt, és nem árt senkinek. bár a saját egészségét veszélyezteti ezzel, azért az még bocsánatos bûn. sokan isznak stb. a BAJ AZ, hogy fõként a fiatalok rákapnak, leromlik a tanulmányi eredményük, elkallódnak, csak hasonló emberekbõl fog állni a baráti társaságuk. hazudnak a szüleiknek és mindenki másnak ezen a körön kívül, külön társadalmat alkotnak a társadalmon belül. ez MINDENKÉPPEN KÁROS! a saját jövõjüket, megélhetésüket sodorják veszélybe, ezt tudják õk is, de nem tudnak lemondani a már felvett életformáról. és akik közülül továbblépnek, azok fogják a súlyos bûncselekményeket elkövetni. ez tény! felnõttként egészen más mondjuk vadkendert szívni, de olyan törvényt nem lehet alkotni, hogy mindenkinek jó legyen. nem lehet úgy megfogalmazni a törvény szövegét, hogy mondjuk 25 év felett biztos egzisztenciával már szabad könnyûdrogokat fogyasztani, mert az ilyen fogyasztó nagy valószínûséggel SOHA nem megy tovább és nem fog bûncselekményt elkövetni. higgyétek el, senki nem sajnálja az örömöt tõletek, meg hogy jól érzitek magatokat ha buliban beszedtek valamit. a baj az, hogy a kábítószermaffia rajtatok gazdagodik, és azért ezek nagyrésze elvetemült gazember, nem csak kábítószerterjesztéssel foglalkozik. ez a törvény kész katasztrófa, tele lesz fiatal terjesztõkkel az iskola, azok akiket rászoktatnak is fognak árulni hogy legyen pénzük saját részre is vásárolni. a régi törvény is eléggé elnézõ volt a CSAK fogyasztókkal szemben, és az EGYSZERI terjesztõkkel szemben is. de ott lebegett a büntetés súlya, ami -bárki bármit mond- visszatartó erõt jelentett! minél inkább könnyítünk, annál inkább többen fogják csinálni, ez egy egyszerû összefüggés. majd ha gyereked lesz, kíváncsi leszek mit fogsz szólni ha rájössz hogy drogozik, aztán majd retteghetsz hogy megáll e a könnyûdrog alkalmankénti fogyasztásánál, vagy egyszer csak azt veszed észre hogy kirámolta a lakást a pénzért.

Tikal
2002 végén a holland (Borst), a német ( Fischer majd Schmidt), a svájci (Dreifuss) és a belga (Aelvoet) egészségügyi miniszterek kezdeményezték egy tudományos konferencia megrendezését, melynek tárgya a Cannabis (kender). 2001 tavaszán a francia egészsegügyi miniszter (Kouchner) is csatlakozott a kezdeményezéshez. A konferencia Brüsszelben ült össze 2002 február 15-én, házigazdája pedig Aelvoet asszony volt.

A Tudományos Különítmény tagjai:
Pol Gerits, Bob Keizer,
Dieter Leiber, France Lert,
Richard Mueller, Isidore Pelc,
Henk Rigter

Kapudrog-e a kender?

Az adekvát epidemiológiai tanulmányokban Rigter és Van Laar nem találtak meggyõzõ bizonyítékot arra, hogy a kender kapudrog; azaz, hogy a szubsztancia tulajdonságai önmagukban arra késztetnének embereket, hogy más tiltott kábítószereket használjanak. Streel és mások a neurobiológia területén kutattak. Szintén arra jutottak, hogy nem vonható le szilárd következtetés és azt is állítják, hogy az állatkísérletek nem adnak konlúzív választ a kérdésre.
Epidemiológiai kutatások beszámolnak egy statisztikai relációról a kender használat és más drogok használata között a késõbbi években, de a statisztikai kapcsolat sosem bizonyítja az okságot. A legtöbb kender használó nem fogyaszt más drogokat. Más tényezõk felelhetnek ezért a kapcsolatért.

Nézz utána a neveknek, biztos nem tanoncok, meg a rendõrség által küldött megelõzõ oktatók...

Instict
na most egyet értek veled valamiben!😄 akinek van pénze, az kimossa magát! de ne kérd tõlem azt, hogy embereket áruljak el, mert még soha nem tettem, és ezután se fogom. sõt eddig a legjobban egy rendõrtõl származó vallomás tett be nekem, de rá se mondtam semmi terhelõt, mert én ilyen aranyos vagyok😄 ja és még 1! tudom, hogy bp nem az egész világ, ezért is költöztem el onnan.

Tikal
Jo ez a cikk😊)) De ugy látom a mélyen tisztelt képviselõ uraknak sincs fingja sem a kérdésrõl, ugyanis senki sem akarja legalizálni a drogokat, csak a fûvet, miért kell ezt mindig keverni 😊)

Egy spanglipapírt gyártó cég áll a vasárnapi, „Engedd szabadon a kendert!”címû budapesti tüntetés mögött - gyanítja az MDF. Pettkó András képviselõ kifogása: a Vörösmarty téri rendezvényt olyan cég támogatja, amely marihuánás cigaretta készítésére alkalmas papírt forgalmaz, tehát érdeke, hogy legalizálják a könnyû drogok fogyasztását. Pettkó bejelentette: vasárnap õk is tüntetnek, a József Nádor téren. Lehetõséget szeretnének adni a megszólalásra mindazoknak, „akiknek a kábítószeren kívül van más értékrendjük, mondanivalójuk”. Pettkó András azt is közölte, hogy ha a kábítószer-fogyasztással kapcsolatos szankciók enyhítését célzó indítvány születne a parlamentben, javasolja majd, hogy a drogokat népszerûsítõ személyeket egyéves börtönbüntetéssel sújtsák.

A politikus – kizárásos alapon – a Chills Headshopra gondolhatott, amely a tüntetés plakátján fõ támogatóként van feltüntetve. Más cég ugyanis nem pénzeli a rendezvényt, amely a költségvetés szerint 700 ezer forintba kerül (tehát nem 10-20 millióba, mint ahogy azt Pettkó András valószínûsítette). Az igaz, hogy egy cigarettapapír-forgalmazó támogatta volna a tüntetést, de miután a neve nem került fel a plakátokra, nem is fizetett. A médiatámogatók között van a Magyar Narancs és az Index is, de úgy tudjuk, egyik sem forgalmaz papírt. Felsõ László, a szervezõ Kendermag Egyesület vezetõje sem tud ilyesmirõl. Abban pedig nem lát problémát, hogy egy olyan bolt támogatja õket, amely papírt is árul. A lényeg, hogy a szponzor legális tevékenységet folytat, és rendelkezik a szükséges engedélyekkel. Felsõ szerint a világ 210 városában a hétvégén tartandó kenderdemonstrációk közül biztos nem a budapesti az egyetlen, amelyet valamely cég támogat.

A Chills vezetõje nem kívánt nyilatkozni. A cég budapesti boltjában és alternatív szórakozóhelyeken, partikon is árusít legális termékeket (ruhát, ékszert, pipát és cigarettapapírt is). Cigarettapapírjuk „egyszerû” dohány sodrására szolgál, de marihuánás cigaretta készítésére is alkalmas, mint ahogy bármelyik papírgyártó cég (Rizla, Smoking, OC😎 benzinkutaknál, dohányboltokban is kapható papírja.

A drogliberalizálás mellett demonstráló Kendermag Egyesület budapesti megmozdulása miatt ellentüntetést szervez a Magyar Demokrata Fórum és az Ifjúsági Demokrata Fórum vasárnap Debrecenben – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Makay Zsolt, az MDF Hajdú-Bihar megyei elnöke. A politikus azt mondta: a budapesti rendezvényt az SZDSZ holdudvarába tartozó liberális értelmiség nyílt provokációjának tartja. Hozzáfûzte: az MDF szerint az ifjúságra nézve káros következményekkel járna, ha a könnyû drogok fogyasztását legalizálnák Magyarországon. A debreceni demonstrációt vasárnap 17 órakor tartják a Kálvin téren. (Debreceni tudósítónktól)

Tikal
ja tényleg nem mindenki, 10-bõl 8 elismeri.....

Tikal
Tanoncok meg felvilágosito pszihodokik, ugyanmár, ezek olyan pici emberkék, nem az ö véleményük meghatározo egy ilyen kérdésben, nézz már körül, tanulmányok születnek e témában és nem tanoncoktol, szoval nekem egy tanonc ne mondja már meg mi a helyzet 😊))