Hálózati megosztás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Köszi a segítséget, remélem a DNS címekkel már fog menni a dolog :)
DNS címet sajna nemtudok, majd holnap kiderítem.
Az me alá viszont befészkelte magát valami Residental Gateway Device. Jó az nekem? Mellesleg ha a kapcsolat tulajdonságait megnézem, akkor ott van, hogy VNETezis (NAGYGEP), meghogy internet - átjáró - sajátgép, illetve a korrekt sebesség, egyenlõre mégsem enged ki...
Jöhet a második gép. IP címe legyen fix, mert az a biztos, vagyis állítsd be neki a 192.168.0.2-t, és subnet mask legyen itt is 255.255.255.0 (a másik gépen is ez kell hogy legyen...), ezekután add meg itt is a 2 DNS kiszolgáló IP címét, mint a másik gépen. Majd, és ez a legfontosabb, add meg default gateway-nek (alapértelmezett átjárónak) a másik gép IPcímét, vagyis 192.168.0.1. Ezzel a hálózati rész készen is van. Indítsd el az Internet Explorert, és az eszközök, internet beállítások menüben a kapcsolatok fülnél add meg, hogy helyi hálózatról kapja a gép a netet, de erre a mûveletre használhatod a beépített Internet kacsolat varázslót, mert azzal még egyszerûbb a dolog.
Na, ennyi kb. a dolog, ha valami nem világos, akkor kérdezz, lehet, hogy itt-ott kissé hülyén fogalmaztam...
Mindkét gépben van egy hálókártya, ezek keresztkábellel összekötve. LANparty már akár mehetne is a két gép között, a megosztott mappákat látom, de a másik, me-s gép nem találja a keresõlapot, feltéve, hogy az internetre akarok róla felmászni.
Mit kéne beállítanom, hogy a másik gép is menjen?
(xp-hez túl lassú, úgyhogy maradjunk a me-nél)

WinXP-nél van a rendszergazda jelszó, ugye? :)
Win98-nál is ugyanaz írja be a jelszó, mint az XP-nél.

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
Megosztottam 2 gép között 1 mappát, viszont nem tudok belépni a másik géppel mert a valami jelszót kér, hozzáférési jogok Everyone Full Control-ra van állítva, és nem adtam meg semmiféle jelszót, mi lehet a baj? (WinXP, Win98)