101
PC-s újságok tesztje
  • FREAK
    őszintén megmondom, nincs kedvem ebbe belebonyolódni, főleg mert objektív tesztet akarsz csinálni

olvasd végig a lapokat, és fejezd ki számokban a különbségeket

ne foglalkozz a háttérrel, mert úgysem látod át, velem egyetemben, én is csak töredékinformációkat tudok
  • kisqqcs
    Ezt kifejtenéd bővebben, akár e-mail-ben is?
    Amúgy egy eléggé optimista alkat vagyok (amit mások inkább naivitásnak neveznek :)), így inkább arra gondolok, hogy adott esetben (pl. UT 2K3) a tesztelő izlése nem egyezik az enyémmel.
  • FREAK
    nem, nem ismerek olyan embert

és nem tudom neked bebizonyítani, hogy ez így működik, de ha körülnézel kicsit a laptulajdonosok kilétét illetően, szemet szúrhat pár apróság
  • kisqqcs
    Ismersz valakit, aki úgy járt, hogy szóltak neki, hogy figyelj, ez a játék minimum 95%-ot kapjon?
  • FREAK
    azért lehet, hidd el

az a Kohan, vagy mi nem név.....
  • kisqqcs
    Én láttam már nagy dérrel-dúrral beharangozott játékot, ami aztán jól le lett húzva. Ilyen volt pl. a Kohan, amiről valamelyik újság írt egy király beharangozót, aztán többet nem is hallotunk róla (az más kérdés, hogy szerintem nem is jó :)).
    Szóval szerintem egyetlen játékra sem lehet at mondani, hogy az biztos 90 felett teljesít (habár van egy fogadásom a DOOM 3-ra :))).
  • FREAK
    naná, vannak különböző ízlések, de amikor előre meg tudod mondani, mi kap 90 fölött, az már gyanús
  • Nyiri
    En miota van UT nyomtam de ez a 2k3 egy nagy nulla
    a demoig jutottam el. Annyira csicsas hogy meg sem latom az ellent :D

Az UT sokkal jobb volt
  • kisqqcs
    Sokat kapott :)). Jó a példa.
  • kisqqcs
    Abban igazad van, hogy én se sok embert láttam, aki az UT2003-tól annyira elszállt volna és elég rendesen meglepődtem, amikor az egyik hazai lap kihozta a hónap játékának, aztán meg kiderült, hogy a NOLF2 meg ugyanannyi százalékot kapott :)).
    Az is fel szokott tűnni, hogy a cikkíró írja, hogy milyen rossz ez meg az a játék aztán a végén meg ad rá 8X százalékot.
    Megmondva az őszintét én inkább csak azért veszem a lapot, hogy megtudjam, hogy mi jelent meg, illetve, hogy Ők hogyan látják az adott játékot. Viszont nem vagyok benne biztos, hogy egy ember nem láthat egy játékot 99%-osnak, míg a másik szerint 50-et sem érdemelt volna. Például vegyük a repszimeket. Most nekem mondhatják, hogy ez ennyire jó, meg annyira valósághű, akkor sem valószínű, hogy nekem ez be fog jönni. Szóval, Freak, nem lehet, hogy ez egyszerűen amolyan "izlések és pofonok" dolog?
  • FREAK
    lehet, hogy rossz példa volt, nem tudom, mennyit adtak neki az érintett lapok, csak feltételezem, hogy nem húzták le

de ha jobb példa kell, csak szólj
  • FREAK
    pontosan, mivel az olvasó nem tudja, mi miért történik, csak annyit lát, hogy wooooooooow megjelent az UT2003, 90+, kurva jó lehet.... holott egy rakás szar, nem ismerek olyat, aki egy hétnél tovább örült volna neki, 70 százalék is sok

csak éppen pár lapnak AZ A DOLGA, hogy eladja az adott játékot, amihet pozitív értékelés kell

vannak olyan lapok is, ahol ez nem létezik, azok csak tesztelnek és véleményt mondanak, nyilván te is le tudod szűrni, miről beszélek
  • kisqqcs
    Freak:
    Ez azért eléggé pesszimistán hangzik.
    Viszont akkor meg nem értem, ennyire balga lenne a magyar olvasóközönség, hogy nem veszi észre, hogy az adott játék rossz még ha egy újság 99%-ot ad is rá?
    Amúgy meg eddig sem a borító alapján vettem lapot :).
  • FREAK
    erről beszéltem, ugyebár

ami az olvasónak nem esik le

PÉNZ

erről van szó

nagy, kövér nyugati tőke, ami diktál a nem független lapoknak

minden ami ezekbe a lapokba belekrül, a pénz és a haszon miatt kerül bele, és azért olyanok amilyenek, mert így adják el a termékeket

szóval ne az oldalszám meg borító alapján válasszatok újságot, ha szabad ennyit tanácsolnom
  • Nyiri
    En a Gurut (mostmar Gamert) veszem, de lehet hogy le fogok rola szokni. Hianyzik belole a regi kiraly cikkek. Az is idegesit, hogy Lily ir egy 8000000000 oldalas rpg leirast az ujsagba azt sima beleteszik, de egy autoszimilator teztre maxiumum 1 oldal (fel a kepekkel egyutt). Fps-rol max 2. Pl.: A nemet gamestarban az OFP-rol 20 oldalas cikk jelent meg, nalunk max 4. Milyen megoldas ez? Meg ha mar PC akkor minek x-box rovat? Teljesen kezd eltunni a regi stilus.
  • FREAK
    akkor hajrá!
  • FREAK
    valami ilyesmit, gyakran látogatott oldalakat, online újságokat, neadjisten az érintett lapok weboldalait
  • kisqqcs
    Amúgy meg a meló mindenféleképpen megéri, hiszen egy kicsit magamnak is csinálom :).
  • kisqqcs
    Úgy gondoltam, hogyha kész lesz, akkor lehet írni egy nagy rakás on-line lapnak, hogy "Hé figyu, van egy ilyen is!". Azok meg vagy beteszik a hírek közé, vagy nem (habár szerintem beteszik, mert már miért is ne :)). Aztán, hogy a papír lapokat ez mennyire fogja érdekelni, az majd elválik.
    Mit értesz azalatt, hogy komoly, ismert site?
  • FREAK
    ez szép, de hány emberhez fog ez így eljutni????

gondold csak meg, megéri neked a melót, hogy százan elolvassák, aztán legyintsenek rá egyet??

ha rendesen bereklámozod, bejuttatod egy komoly, ismert site-ra, akkor érdemes, de amíg ez nem valósul meg, ne is kezdj bele szerintem
  • FREAK
    psssszt!
  • Xboxman
    ja valami gagyi cikkeket szokott irni valamelyik gagyi ujságba
  • kisqqcs
    A publikálás nagyon egyszerű: fel akarom tölteni valamilyen ingyenes webtárhelyre, aztán akinek kell, az leszedheti.
  • FREAK
    éreztem, hogy nem fog bejönni, nyilvánvaló, hogy mindenki ezt mondaná hasonló esetben

kérdés, hogy ezt is gondolja, vagy a külföldi tőke ezt mondatja vele......

na mindegy

hol akarod a végeredményt publikálni?
  • kisqqcs
    A tipp nem jött be :(((.
    Azért a nevet és a hozzáállást megjegyeztem.
    Szerinted tényleg annyira elvetélt 5let egy ilyen teszt?
  • kisqqcs
    Még várom :)).
    Lassú ez a netpost.
  • FREAK
    emil tipp ment
  • FREAK
    ja, nehéz betű
  • kisqqcs
    Frík:
    Ha akarod e-mail-ben tippelhetsz, de csak egyet :))).
    [email protected]
  • kisqqcs
    Előbb utóbb csak megtanulom használni az "sz" betűt. Lásd: egyzserű!
  • FREAK
    tudom, valamilyen szinten része vagyok az iparnak
  • FREAK
    bazeg, de szívesen tippelnék erre a személyre :DD

• kisqqcs
    Frík:
    Ezt miből gondolod?
  • kisqqcs
    K. András
    Az hogy miért az egyzserű: Unom, hogy mindenki fikázza az adott újságot úgy, hogy mondjuk bele se nézett!A másik oka meg, hogy önző vagyok és szeretném tudni melyik a legjobb :))).
    Hogyan: még eléggé ködösek az elképzeléseim, de úgy képzeld el, mint egy hardvertesztet. Lesznek szempontok: design, cikkek információtartalma, ár, CD tartalma, stb. Illetve lesznek csinos táblázatok: az újság X oldalából mennyi a hirdetés + ez százalékolva, meg ilyenek.
    Azt hogy nem olvasom folyamatosan az nem igaz. Van egy, amit olvasok, de igazából nem vagyok annyira tőle elájulva, előtte pedig 4 évig ugyanazt az újságot vettem. Nem árulom el, hogy melyik a fenti kettő, de szerintem utána kellene eldönteni, hogy mennyire objektív a teszt.
    Mondok egy példát: az egyik lap főszerkesztője írt, hogy menjek be és ad nekem 1 példányt ingyen. Erre én visszaírtam, hogy csak úgy fogadom el, ha Ő is elfogadja, hogy a teszt objektív lesz, tehát nem biztos, hogy az az újság lesz a győztes. Erre visszaírt, hogy Ők is így tesztelnek, így megkapom az újságot, akármi legyen is a teszt eredménye. Na erre mondom én, hogy van itt önbizalom :))).
  • FREAK
    tök hülye ötlet ezeket összehasonlítani, hacsak nem a papír minőségére gondolsz

a cikkek tartalma ugyanis nem mindig (sőt, én csak egy kivételről tudok) felel meg az író valós véleményének, egyszerűen meg van mondva nekik, milyen legyen a cikk, és hány pontot kapjon az adott játék......

ha ezt akarod kinyomozni, akkor viszont hajrá, ráférne a népre egy kis felvilágosítás
  • kisqqcs
    Igen, de legalább bejöttél és elolvastad :))).
  • K.András
    Nem értem miért akarsz, meg hogyan, tesztet irni ujságokrol, ha nem is olvasod folyamatosan???
    Szerinted mennyire lesz objektiv az a teszt?

• kisqqcs
    Hali Mindenkinek!
    A következő dologban szeretném a segítségeteket kérni: Szeretnék készíteni egy átfogó tesztet, amelyben letesztelném az összes magyar PC-s újságot, amelyik CD-vel vagy anélkül jelenik meg. Ezek lennének a PC Games, GAMER, PC Guru, Gamestar, 576 kByte.
    Sajnos azonban az anyagi hátterem nem teszi lehetővé, hogy ezeket mind megvegyem, ezért kérném a segítségeteket, hogy ha ismertek valakit, netalán Ti magatok veszitek a fenti újságok valamelyikét és ide tudnátok adni 1 hétre KÖLCSÖN, akkor az nagyon megkönnyítené a dolgomat!
    Előre is köszönöm!
    Üdv,
    Kisqqcs
    [email protected]