10
 • Zombye
  #10
  Ezt írta veszett:

  "ha 3/4x gyorsabb, akkor az lassabb"

  MEACULPA!!!Ra
  Tökéletesen igazad van! Ezt elkalkuláltam.

  De a lényeg tényleg az, hogy az nVidia ilyen speckókkal nem lessz annyival gyorsabb, mint a Radeon 9700 PRO. Ha ez mégis bekövetkezne, akkor az atinak csak DDRII-es memót kell pakolni a r9700 mellé, na meg áttérni 0.13 mikronra, esetleg egy kis architektúrális ráncfelvarrás,és máris újra ő a TOPP
 • nyunyu
  #9
  "Az nVidia az NV30-cal feladta a leckét az elsőszámú rivális ATI Technologies-nek"

  Bruhaha, inkabb kikaptak a Radeon9700-tol, csak nem ismerik be.

  Nem hinnem, hogy annyival gyorsabb lesz az NV30.

  DDR2-rol meg annyit, hogy a 9700-as chip tamogatja a DDR2-ot (ezt mukodo kartyan mar demonstraltak, szemben a NV30-cal!!!)

  Tyan meg mintha mar bejelentette volna a Tachyon 9700Pro-jat 400MHz-s proci+ram sebesseggel...
 • Laci73
  #6
  Reméljük ez a háború az árak területén is megmutatkozik. Én ég emlékszem az ATi ígéretére, amely szerint jövő tavaszra a Radeon 9700 család legolcsóbb tagját 200 USD ALATTI áron fogják árusítani (kb. 50 ezer forint körül) Reméljem valőban így lesz...
 • Sati
  #5
  Memory Bandwidth 4600 -os10.4 GB/s FX 16 GB/s Radeon 9700 PRO 19.8 GB/s ez is sokat jelent. az FX nél az az elöny hogy DDRII van nekem kétségeim vannak de teszteket még nem láttam az ATI kiad DDRII vel kártyát akkor tuti hogy veri az nVidia FX-et.Majd meglátyuk a TESZTEK-nél. De valószinű az nVidia Nereség. A Zombye-nak igaza van.
 • Zombye
  #2
  Így van!

  Az nVidia max akkor adhatja fel a leckét az ATI-nak, ha:

  1. kijön a ténleges cucc,
  2. FÜGGETLEN tesztlaborok teszteket csinálnak az FX-el,
  3. ezek a tesztek azt bizonyítják, hogy az nVidia megoldása min 3/4x 2x gyorsabb az ATI 9700-PRO-nál.

  Ez lehetne egyfajta lecke, DE:

  Az nVidia kb január-februárra tudja tömegesen gyártatni a GefFX kártyákat, tehát valószínűnek tartom, hogy amint kijönnek a tényleges teljesítményadatok, az atinak csak annyit kell tennie, hogy kiad egy olyan 9700 továbbfejlesztést, ami lehet, hogy csak néhány százalékkal gyorsabb az FX-nél, de mondjuk 1 hónap nVidia trónolás után megint át tudja venni a vezető szerepet, mint a legyorsabb PC-s graphics card gyrtó.