22
  • Walaki
    Sajnos cikk írója (fordítója) nem vette a fáradságot, hogy utánanézzen minimálisan a témának. Az angol bandgap szót, ami tiltott sávot jelent magyarul, következetesen kötéstávolságnak fordította. Így értelmetlen mondatok születtek. Az már mellékes, hogy az anyagtudomány egy szó.
  • Cheky
    Egely György: Tiltott találmányok. Ezt egyszer láttam idáig, akkor meg is vettem.
    Ennek a második része a Borotvaélen, ez a hetekben jelent meg. Szerintem még egy ideig lehet kapni... :(
  • Nor
    big braner rox
  • Pöty
    Engem érdekelnének ezek a könyvek! Le tudnád írni a pontos cimüket is?
  • Tompi
    Hat pont ez az, amit ugye nem tanitanak toribol. Siman be is tiltananak az ilyen tortenelem konyveket.
    A tokeseknek a 100%-osan manipulalhato agymosott rabszolgak kellenek... Es probalkoznak is rendesen az agymosassal. Csak kapcsoljuk be a TV-t...
  • Bonewerkz
    itt az a baj, hogy eddig a tokes rendszer osztonozte a fejlodest. most mar egyre inkabb fekezi, mert mara minden a bankarok, es a multik kezere jutott. a 70es 80as evek utan megtorpant az urhajozas fejlodese, pedig ha hasonlo utemben fejlodott volna, akkor mar a naprendszert jarnank, es kis erofeszitessel mar fuzios reaktorunk is lehetne... eljutottunk oda, hogy a tokes rendszerek, az allamnyi meretu bankok, multik a fejlodes kerekkotoi lettek. fejlesztesek helyett, inkabb mindenki (a kisembertol az allamig) a kamatokat fizeti, es a feudalkapitalizmus kopogtat az ajton. a bankoknak pl nem lenne erdeke, hogy a nepek kis ursiklokon elhuzzanak errol a bolygorol a fenebe, es kozvetett modon ezert is nincs szabadenergia, es fenysebesseg folotti utazas. inkabb szaprodjunk tul, legyunk ber es adosrabszolgak, legyunk maganyosok (az egyedulallo haztartas tobbet fogyaszt, a csalad nyugodtan haljon ki...) esatobbi... tudom, ez nem tartozik 100%ig a temahoz, de ez valahogy kikivankozott belolem... es Egelynek is hasonlo egyebkent a velemenye errol (szerintem)
  • [CaveMaN]
    Akármi lesz, addig kipusztitjuk magunkat, ezen nem kell sokat variálni.
  • Bonewerkz
    itt az a baj, hogy a laborcuccok is dragak.... felverik a nyersanyag arat is... maskulomben barmelyik kemiaszakos gyerek eloallithatna forradalmas dolgokat... Mindenesetre erdekes, hogy pl. Nikola Tesla, vagy Henry Moray kvantumenergiaval mukodo autot csinaltak, csak aztan a Moray eltunt, a Tesla meg megsemmisitette a jegyzeteit... pedig akkor meg nem volt annyira egyeduralkodo a koolaj...
  • Cheky
    tökéletesen igazad van! Már réges-rég feltalálták a vízzel müködő, gazdaságos és használható autót, csak vmilyen úton-módon a feltaláló "ételmérgezést" kapott és eltünt az autó.
    Emlékeztek még egy magyar találmányra, ami 120%os hatásfokkal müködik? asszem idáig 2* halottam róla... pedig egy ilyen gép mindent megoldhatna, a világon és érdekes módon eltünt a sülyesztőben.
  • Munch
    A fullos napenergia kihasználást már rég feltalálták, sőt az ingyen-energia termelést is, csak nem hozzák nyilvánosságra. Csöppet nagy világbotrány lenne belőle... Hót ingyen utazni, ingyen áram, stb.....
  • Lazarus
    Ámen