57
  • Peppuu
    #57
    1300MHZs Duron (AMD) SiS Xabra 400 videókártyával 64Mb (Chaintech) Asrock alaplap, 20 gigás vinyó + 8 giga Molilrackel...384 (DDR) ram LG 24X Cd iró LG 52X olvasó. 15" monitor.

    AKit érdekel irjon a [email protected]
  • HNR
    #51
    Duke:

    Eloszoris egyetertek, ez a dolog egyertelmuen a gyartok sz**akodasan mulik/mulott. A tech. adott volt evek ota, de nem hasznaltak/hasznaljak ki. A CD szabvany eseteben nem volt kozel sem ekkora kaosz, bar tudjuk, hogy ott sem volt zokkenomentes a dolog.
    Masodszor pedig, mivel az uj technologiak mar a kamraban vannak - :) -, en futyulnek szivem szerint az egesz DVD mizeriara es egy ujabb, 25-100 GB kozotti, egyseges formatum szabvanyositasat nyomnam. Persze ez ennel joval bonyolultabb, mindezt tudom, hogy laikuskent mondom! 4.7 GB a CD-hez kepest sok, az elerheto es gyarthato technologiakhoz kepest pedig mosolyogtatoan keves.
  • Scipio_from_HAB
    #49
    godsmacker:

    1. Celeront csak akkor vegyél, ha szöveget szeretnél szerkeszteni, másra nem jó :)

    2. 256 MB márkás DDR ramot vegyél, hidd el megéri.

    3. Gef3 ti 200 a legoptimálisabb választás, bár ha elég pénzed van ti4200 is megfelelő.

    4. Bechmarkok és egyéb kellékek:

    http://www.hwhunpage.hu/download/index2.htm#test

    Remélem segíthettem.
  • kótyi
    #45
    godsmacker figyu:

    Proci:mindenképp AMD-t vegyél mert 3x akkora a 2.dlagos gyorsítótárja mint az intel celeroné.Valójában 1733Mhz körül ketyeg a 2100as. De királyul lehet húzni és sokkal jobban megéri játékra használni mint az intelt.Keress benchmarkokat a neten!(CSAK KELL EGY NORMÁLIS HŰTŐ)

    Memória: 23000Ft ér kapsz 256Mb ddr 333-ast.Szerintemez bőven elég.Az 512 es meg csak 36000 Ft, nem tom honnan szedted te ezt az árat.Jobban megéri a ddr mert 3x gyorsabb a sima sd-nél.

    Videokártya: Szerintemnevegyél mx-et.Én nem bíznék benne.Mondjuk 40e ért már inkább egy ti4200 -es, vagy kevesebb pénzért(30e) egy Gef3ti200.Ezt fellehet húzni olyanná mint egy drágább ti500 as ami szerintem simán lenyomná az mxet.

    Kicsit hosszúra sikerült.Alényeghogynézzhivatalosoldalakataholbenchmarkokatvégeztekakártyákkal.Abbólmindenkiderül!!!
  • ZsoltK
    #40
    Na pupakok:-)

    mar harmadszor irnam be ezt a xart, de meguntam, uh...

    Kiszamoltam, hogy megeri-e DVD iro.

    Az arak a www.depo.hu-rol szarmaznak.
    Vinyo: 81.9Gb 26.500 HUF
    DVD-iro: 79.900 HUF
    1 DVD lemez: 1150 HUF

    Ha valaki akarja, akkor vegigszamolhatja, de megmondom a vegeredmenyt:
    ahhoz, hogy elerd a vinyo Gb/Ft koltseget (323 HUF/Gb), majdnem 1 terabyte anyagot kell kiirnod. (215 DVD, 1010Gb)

    Ha vesszuk az atlag user-t akkor az jon ki, hogy altalaban nem eri meg DVD-irot venni. Nem hiszem hogy van olyan atlag user, aki 1Tbyte cuccost kiir.

    Ennyi. lehet gondolkodni:-)
  • HNR
    #37
    DVD-RW:

    OK, Te hasznalod kozel egy eve, hany ismerosodnek van meg DVD iroja? Mindenkinek DVD-RW van?

    Hany gepben van DVD olvaso es hanyban CD olvaso? Nekem meg mindig nincs DVD olvasom, es ezzel nem vagyok egyedul, hidd el... Azert nincs, mert szinte minden CD-n van a filmeket kiveve...

    Lehet, hogy a netto 50e nincs messze, de egyreszt 1/2 eve is errol volt szo, hogy nincs messze (marpedig 1/2 ev a pc iparban iszonyu nagy ido), masreszt pedig ez az ar meg mindig 4-szerese a cd irok arainak.

    En azt hittem iden Karacsonykor fog nagyot durranni a DVD irok piaca, de nem ugy nez ki...

    Ennyire lassan meg technologia ebben az iparagban szerintem nem terjedt el, mint a DVD... Hany eve letezik? 6-7?

    Hol vannak az akkori memoriamodulok, processzorok, videokartyak, winchesterek, stb.? Sehol...

    Ha rendelkezesre all a 25GB-s technologia - a max. 100GB-rol mar nem is beszelve - akkor mit vacakolunk itt 4,7 GB-tal? ... meg 5-6 szabvannyal
  • gz8
    #35
    1. Ez nem a fórum, úgyhogy moderáld magad légy oly kedves. Ezzel csak magadat járatod le...
    2. Ha megvizitálsz a munkahelyemen, meg tudnám neked mutatni, milyen módon javítjuk a filipszes írókat, tudnék neked mesélni az alkatrész-ellátásról, szóval pofa alapállásba, dugókám!
  • bolic
    #34
    Akkor megrendelem a terrorista egyik aktivistáját, hogy öljen meg tégedet.
  • TheZsenyka
    #29
    Mi van öreg? Neurotran-al nyomulsz???
  • TheZsenyka
    #28
    Egyébként a TFT monitoroktól Én is fázom. Biztosan van olyan is, amelyiknek vadorzó frissítése van, de amíg ki nem rabolok egy pofásabb bankot, kár filózni róla.
  • TheZsenyka
    #27
    Te lenni írás nehezen. Sokat fogik tanulás még hogy legyen hibás ne mit te írni.
  • bolic
    #26
    Mi az, hogy nincs szervízháttere a Philips CD írónak? Talán még nem vettél? Ehh! Micsoda baromságokat írtál! Nálam nincs semmiféle probléma sincs, eddig 200 cd-t írtam vele, nincs elírás, nem tudom mire gondolsz. :)
  • gz8
    #24
    Szia Ozz!

    Ha már a hardvernél tartunk:
    1. CD-R/RW-nél még tudom ajánlani az LG-t, a Philips a környéken inkább az ellenjavallt kategóriába tartozik. Nem akarok százalékos arányokat mondani, de ahol dolgozom, a havi ezer+ gépbe LG optikai egységek kerülnek, alkalmasint Yamaha, mert a Philips gagyi... Öreg, a Philipsnek normális szervizháttere sincs!
    2. "Ez persze függ a monitor átmérőjétől is." LOL! Maximum a képátló hosszától :)
  • bolic
    #20
    Ehhez mi között lenne hozzám? :) Amúgy 22 éves vagyok, de természetesen siket vagyok, csak mérges vagyok, aki törölte illetéktelenül, olyan mint a tárcalopás vagy tudáslopás stb. Nem értem mit akar a moderátor. :( Talán felszólít az Ozzy. :(((
  • bolic
    #18
    Nincs semmi gond az írási problémákról. :) Hát igen sok-sok operációs rendszerek függőek, hol ott ismeri fel és 100%-osan kompatibilisen, hol itt instabil a driver, igen pontosan erről van szó. :(

    Ja tényleg 10 Watt! :))) Szétnéztem a mikró mélynyomót, ez igaz, valami strapabíró bakelit helyett gumi hajlító anyagból van ( nem tudom pontosan megfogalmazni: hangszoró szélén vannak a hullámos kör alakú hajlító, ami védi a rezgések koplatásoktól...:) ), ami igen értékes és hosszú életű ez. :)
  • Ozzy
    #16
    Hello anyus, örülök, hogy nem hurrogott le rögtön valaki, amiért megpróbáltam segíteni. Kössz, hogy egyetértesz velem sok dologban. Az Audigy-re konkrétan nem akartam kitérni, sem negatívat mondani róla. Szerintem is nagyon jó, bár nem a legolcsóbb. Ha több pénzem lesz, valószínű én is veszek egyet.
    Ha valahol nehezen érthetően fogalmaztam, akkor bocsi.
  • Ozzy
    #13
    Vigyázzatok, ha vásároltok. Ilyenkor a nagy tömegben és kapkodásban sokan sietve veszik meg a cuccot, aztán majd karácsony után jönnek rá, hogy bizony át lettek baszva. Ahol nem válaszolnak a kérdéseitekre, ott ne is vásároljatok. Néhány tanács, hogy mit nem érdemes venni(SAJÁT VÉLEMYÉNY!!!):
    -Acorp és Mercury tápot NE!
    Minimum Azona, ha lehet akkor Chieftech, vagy Enermax. Igaz, hogy drága, de tényleg nem érdemes ezen spórolni. Örök igazság->ha egy táp könnyű, az valszeg annyit is ér.
    -Az A4Tehc egerek nem annyira szarok, mint sokan mondják, de hangosak.
    Szerintem egy olcsóbb Microsoft vagy Logitech egeret érdemes beszerezni.
    -Noname hangfalat ne vegyetek(pl:Kolink)
    -Hangkártyából minimum SB Live 5.1 , ABIT AU10, vagy egy jobb Yamaha.
    -Ha floppy kell akkor NEC a király
    -CD íróból Toshiba, Plextor, Phillips elég jó.
    Igaz, hogy az LG olcsó, de hamar tönkremegy (az enyém is ilyen).
    -A DVD-ket annyira nem ismerem, de úgy tudom hasonló a helyzet, mint az íróknál.
    -Szuperolcsó, akciós RAM-ot NEM szabad venni.
    -A videokártyákba nem mennék bele. Egy dolog talán fontos lehet, hogy mekkora a rajta levő RAM
    elérési ideje. Ez általában a RAM-on lévő utolsó szám, és ns-ben (nano secundum) van megadva. Természetesen minél kisebb, annál jobb.
    -Procihűtőből kerüljétek az olcsó szart. A Spire
    vagy Glacialtech hűtők elég jók a középkategóriában.
    -Végül monitor: mivel nagyon sok féle van, érdemes megfontolni. Amire figyelni kell, az a maximális felbontás melletti képfrissítés. Ez minél nagyobb legyen. Ez persze függ a monitor átmérőjétől is.
    -GABA, Hansol, Relisys inkább NE!

    Ami a legfontosabb, mindig ellenőrizzétek a cuccot vétel előtt. Benne van-e a driver, kábelek, összes tartozék, dobozos íróhoz ajándék lemez(nem mindhez jár), esetleges magyar leírás,
    ajándék szoftverek, GARANCIALEVÉL!!!

    Remélem tudtam valakinek segíteni.
  • bolic
    #9
    Ja és még valami, a TFT monitorok nem érdemes megvenni akkor is, ha valaki játszik ezzel (pl. Quake3,ut2k3,nfshp2 stb.), az emberi szemnek szükség van a magas képfrissítési ráta (mittomén mi a neve:), pl. TFT-n olyan lassan váltanak a diódák, hogy majdnem lehetetlen követni a játék eseményeket, tehát még mindig a CRT monitorok vásárlását javasolnám. :/ Persze 17" vagy 19" colos. :) Én a 19" colos-ra szavaznék, azonban a minőség elvárás, tudás, lapos képcső stb, ezek nagyon fontosak, hiszen megkíméli hosszú távon az emberi szemét, tehát a cikkírás állítása majdnem igazságtalannak tűnik. ;)

    Hehe, észrevettem néhány helyesírási hibát. ;) pl.:
    - "lézengő" --> lízengő

    Nem értem mi az összefüggés a vásárláshoz a "végtelen sávszélesség..." ??? :D Talán aki írta a cikket, biztosan örült, amiért kapott. ;) Ugyanis értek hozzá a pszichológia trükk eljáráshoz is. ;)
  • bolic
    #8
    Ez igaz! :) Én is meghatároztam, hogy csak februártól szeptemberig vásárolni, meg is tettem a 2 évvel ezelőtti nagy vásárlásom: októberben AMD szett gépet vettem, persze külön-külön hardvereket (sokkal olcsóbb, ha felkeresem a boltokat, külön vásárolni:).
  • Laalee
    #7
    egy 15col os tft lathato kepmerete is 15 col mig egy gyengebb 17' crt nek 15,7 a jobbaknak 16. nincs igazabol nagy kulonbseg.
  • Laci73
    #2
    Még annyi: 15 collos kijelzőt NE vegyetek. Egyszerűen nem éri meg. Szinte semmilyen látványbeli külömbség nincs a már rég letűnt 14 collal szemben. Tudom jól, mert én is végigmásztam a létrát. Amit nagyon ajánlok (ha már monitor) egy hagyományos (CRT-katódsugárcsöves) 19 collos monitor. De minimum 17 coll.
    Az SDRam pedig szegény már a halálos ágyán van, egy utolsó bővítés esetleg még belefér.
  • Laci73
    #1
    Egy jó tanács: műszaki cikket nyáron érdemes venni. Persze ha jó áron kapod, nem szóltam semmit.