PC Piac karácsony előtt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AKit érdekel irjon a [email protected]
Hosszú és eredményes életet!!
Eloszoris egyetertek, ez a dolog egyertelmuen a gyartok sz**akodasan mulik/mulott. A tech. adott volt evek ota, de nem hasznaltak/hasznaljak ki. A CD szabvany eseteben nem volt kozel sem ekkora kaosz, bar tudjuk, hogy ott sem volt zokkenomentes a dolog.
Masodszor pedig, mivel az uj technologiak mar a kamraban vannak - 😊 -, en futyulnek szivem szerint az egesz DVD mizeriara es egy ujabb, 25-100 GB kozotti, egyseges formatum szabvanyositasat nyomnam. Persze ez ennel joval bonyolultabb, mindezt tudom, hogy laikuskent mondom! 4.7 GB a CD-hez kepest sok, az elerheto es gyarthato technologiakhoz kepest pedig mosolyogtatoan keves.
1. Celeront csak akkor vegyél, ha szöveget szeretnél szerkeszteni, másra nem jó 😊
2. 256 MB márkás DDR ramot vegyél, hidd el megéri.
3. Gef3 ti 200 a legoptimálisabb választás, bár ha elég pénzed van ti4200 is megfelelõ.
4. Bechmarkok és egyéb kellékek:
http://www.hwhunpage.hu/download/index2.htm#test
Remélem segíthettem.
Proci:mindenképp AMD-t vegyél mert 3x akkora a 2.dlagos gyorsítótárja mint az intel celeroné.Valójában 1733Mhz körül ketyeg a 2100as. De királyul lehet húzni és sokkal jobban megéri játékra használni mint az intelt.Keress benchmarkokat a neten!(CSAK KELL EGY NORMÁLIS HÛTÕ)
Memória: 23000Ft ér kapsz 256Mb ddr 333-ast.Szerintemez bõven elég.Az 512 es meg csak 36000 Ft, nem tom honnan szedted te ezt az árat.Jobban megéri a ddr mert 3x gyorsabb a sima sd-nél.
Videokártya: Szerintemnevegyél mx-et.Én nem bíznék benne.Mondjuk 40e ért már inkább egy ti4200 -es, vagy kevesebb pénzért(30e) egy Gef3ti200.Ezt fellehet húzni olyanná mint egy drágább ti500 as ami szerintem simán lenyomná az mxet.
Kicsit hosszúra sikerült.Alényeghogynézzhivatalosoldalakataholbenchmarkokatvégeztekakártyákkal.Abbólmindenkiderül!!!
mar harmadszor irnam be ezt a xart, de meguntam, uh...
Kiszamoltam, hogy megeri-e DVD iro.
Az arak a www.depo.hu-rol szarmaznak.
Vinyo: 81.9Gb 26.500 HUF
DVD-iro: 79.900 HUF
1 DVD lemez: 1150 HUF
Ha valaki akarja, akkor vegigszamolhatja, de megmondom a vegeredmenyt:
ahhoz, hogy elerd a vinyo Gb/Ft koltseget (323 HUF/Gb), majdnem 1 terabyte anyagot kell kiirnod. (215 DVD, 1010Gb)
Ha vesszuk az atlag user-t akkor az jon ki, hogy altalaban nem eri meg DVD-irot venni. Nem hiszem hogy van olyan atlag user, aki 1Tbyte cuccost kiir.
Ennyi. lehet gondolkodni:-)
OK, Te hasznalod kozel egy eve, hany ismerosodnek van meg DVD iroja? Mindenkinek DVD-RW van?
Hany gepben van DVD olvaso es hanyban CD olvaso? Nekem meg mindig nincs DVD olvasom, es ezzel nem vagyok egyedul, hidd el... Azert nincs, mert szinte minden CD-n van a filmeket kiveve...
Lehet, hogy a netto 50e nincs messze, de egyreszt 1/2 eve is errol volt szo, hogy nincs messze (marpedig 1/2 ev a pc iparban iszonyu nagy ido), masreszt pedig ez az ar meg mindig 4-szerese a cd irok arainak.
En azt hittem iden Karacsonykor fog nagyot durranni a DVD irok piaca, de nem ugy nez ki...
Ennyire lassan meg technologia ebben az iparagban szerintem nem terjedt el, mint a DVD... Hany eve letezik? 6-7?
Hol vannak az akkori memoriamodulok, processzorok, videokartyak, winchesterek, stb.? Sehol...
Ha rendelkezesre all a 25GB-s technologia - a max. 100GB-rol mar nem is beszelve - akkor mit vacakolunk itt 4,7 GB-tal? ... meg 5-6 szabvannyal
2. Ha megvizitálsz a munkahelyemen, meg tudnám neked mutatni, milyen módon javítjuk a filipszes írókat, tudnék neked mesélni az alkatrész-ellátásról, szóval pofa alapállásba, dugókám!

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

Ha már a hardvernél tartunk:
1. CD-R/RW-nél még tudom ajánlani az LG-t, a Philips a környéken inkább az ellenjavallt kategóriába tartozik. Nem akarok százalékos arányokat mondani, de ahol dolgozom, a havi ezer+ gépbe LG optikai egységek kerülnek, alkalmasint Yamaha, mert a Philips gagyi... Öreg, a Philipsnek normális szervizháttere sincs!
2. "Ez persze függ a monitor átmérõjétõl is." LOL! Maximum a képátló hosszától 😊
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
Ja tényleg 10 Watt! 😊)) Szétnéztem a mikró mélynyomót, ez igaz, valami strapabíró bakelit helyett gumi hajlító anyagból van ( nem tudom pontosan megfogalmazni: hangszoró szélén vannak a hullámos kör alakú hajlító, ami védi a rezgések koplatásoktól...😊 ), ami igen értékes és hosszú életû ez. 😊
Ha valahol nehezen érthetõen fogalmaztam, akkor bocsi.
-Acorp és Mercury tápot NE!
Minimum Azona, ha lehet akkor Chieftech, vagy Enermax. Igaz, hogy drága, de tényleg nem érdemes ezen spórolni. Örök igazság->ha egy táp könnyû, az valszeg annyit is ér.
-Az A4Tehc egerek nem annyira szarok, mint sokan mondják, de hangosak.
Szerintem egy olcsóbb Microsoft vagy Logitech egeret érdemes beszerezni.
-Noname hangfalat ne vegyetek(pl:Kolink)
-Hangkártyából minimum SB Live 5.1 , ABIT AU10, vagy egy jobb Yamaha.
-Ha floppy kell akkor NEC a király
-CD íróból Toshiba, Plextor, Phillips elég jó.
Igaz, hogy az LG olcsó, de hamar tönkremegy (az enyém is ilyen).
-A DVD-ket annyira nem ismerem, de úgy tudom hasonló a helyzet, mint az íróknál.
-Szuperolcsó, akciós RAM-ot NEM szabad venni.
-A videokártyákba nem mennék bele. Egy dolog talán fontos lehet, hogy mekkora a rajta levõ RAM
elérési ideje. Ez általában a RAM-on lévõ utolsó szám, és ns-ben (nano secundum) van megadva. Természetesen minél kisebb, annál jobb.
-Procihûtõbõl kerüljétek az olcsó szart. A Spire
vagy Glacialtech hûtõk elég jók a középkategóriában.
-Végül monitor: mivel nagyon sok féle van, érdemes megfontolni. Amire figyelni kell, az a maximális felbontás melletti képfrissítés. Ez minél nagyobb legyen. Ez persze függ a monitor átmérõjétõl is.
-GABA, Hansol, Relisys inkább NE!
Ami a legfontosabb, mindig ellenõrizzétek a cuccot vétel elõtt. Benne van-e a driver, kábelek, összes tartozék, dobozos íróhoz ajándék lemez(nem mindhez jár), esetleges magyar leírás,
ajándék szoftverek, GARANCIALEVÉL!!!
Remélem tudtam valakinek segíteni.
Hehe, észrevettem néhány helyesírási hibát. 😉 pl.:
- "lézengõ" --> lízengõ
Nem értem mi az összefüggés a vásárláshoz a "végtelen sávszélesség..." ??? 😄 Talán aki írta a cikket, biztosan örült, amiért kapott. 😉 Ugyanis értek hozzá a pszichológia trükk eljáráshoz is. 😉
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Az SDRam pedig szegény már a halálos ágyán van, egy utolsó bõvítés esetleg még belefér.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket