16311
-
dashed_ #15925 nem.. -
#15923 juhééé :DD köszönöm Májki bájcsi :)) -
Marki.. #15922 Kapsz :)))
-
#15921 peeerssszee....akósehiszeeeem :D kapok csokit ?:)) -
Marki.. #15920 Pedig igaz, tegnap mentem először Norbival a Norbiringen :))) -
#15919 mert az nem igaz hogy két hete játszott LFS-t -
Marki.. #15918 Ha kuplung(másik kormány pedálja) nélkül játszom, akkor bal lábbal fék és jobb lábbal gáz, ami azért fontos, mert ha egy lábbal játszol, akkor sok időt vesztesz azzal, hogy átlépsz az egyik pedálról a másikra. Plusz a pedálok külön tengelyre vannak állítva, így akkor is tudok gázt adni, ha éppen fékezek, ami szintén fontos.
Ha kuplunggal játszom, akkor azt mindig bal lábbal kezelem, vagyis lábalom :). Ha éppen kuplungolok, akkor a jobb lábbal egyszerre kezelem a gázt és a féket. Ha nem kuplungolok, akkor bal lábbal a féket, jobbal a gázt.
Kuplungot inkább csak a drag versenyeken használom, ahol sok időt jelenthet egy analóg kuplung a váltások miatt, GP versenyeken inkább beállítom a blipet a helpeknél, ami automatikusan felpörgeti a fordulatot picit, mikor visszakapcsolok és auto kuplungot használok.
Lesznek LFS-ben ilyen rámpák is remélhetőleg, amit írtál. Sőt S1-ben van is egy, de nem érhető el, csak a levegőből :). Van városi pálya is, azonban az útvonal kötött, ezt is kérték már a készítőktől, hogy nyissák fel az összes terelést és akkor lehet menni többfele. Online gyakran játszák LFS-el a 'cops and robbers' nevű játékot, ami hasonló kicsit a The Driver-hez. -
#15917 Ketlabas.;-) A valosagban is hasznaljak, nem csak rallyban. Persze kuplungolnek en is, ha lenne harmadik pedalom. De hat nincs, mert nalunk nem forgalmazzak;((( Igy az egyik pillangot hasznalom kuplungnak;)) Bar az csak digi, vagyis nem sok ertelme, de az "erzes" miatt" jo;)) -
#15916 ket lab:) elsokerekes autoban az eletben is hasznaljak a bal lab feket.
gyorsulasi verseny -
#15915 Gyerekek meg egy fontos kerdes a LFS-vel kapcsolatban. Ti hogy jatszatok? Foleg azok a jobb idok (1:30) erdekelnek. Egy labbal vagy ket labbal. En termeszetessen csakis egylabbal jatszom, a bal labbam unatkozik, de ha elkeszul a kuplung akkor a ballabamnak is jut feladat. Nekem egyszeruen kell az apszolutt realitas, es igaziba ott a kuplung es kell hasznalni!
Meg engedjetek meg egy buta kerdest: milyen az a drag verseny??? -
#15914 Igen a Street Legal sajnos....de hat... szomoru ugy...
De meg hogy mondjak egy jo peldat, ott van a TAXI cimu film is. Jo, tudom megjelent jatekban is, de nagyot karomkodtam mikor kiprobaltam a demot, mert kar volt az elpazarolt idoert. De ha megcsinalnak jo fizikaval es grafikaval...
No es a leg-leg-leg fontossabat kihagytam. Anyira, de anyira orultem es vartam a Knight Ridert, Starsky & Hutch, Hazank megye lordjai - ez mar mind kint van es jatszhato, illetve oriasi lenne ha jatszhato lenne, de ocska pojasoknak valo hulyeseg az egesz, nagyon kar ertuk. Az ember megszokta es emlekezett a jo szuper filmekre, de a jatek egy mega csalodas volt az egesz. A KITT-bol egy idetlen ugralos hulyeseget csinaltak, de probald elkepzelni real (LFS) fizikaval es jo grafikaval es tokenyletes analog iranyitasal. Mas nemis kellene ellenek a KITTel evekig. Hat nemnagyon merem emliteni a DRIVER 3-at, mert sajnos nemtudni hogy mi lesz belole. Habar az egyesbe real volt a fizika (meg az INSANE is), es tokenyletesen kidolgozva keyboard iranyitassal. Akkor nekem ezek voltak a kiraly csucs gamek, mert meg nemvolt kormanyom. De a DRIVER nemelvezheto analog kormanyal. Gombokkal sokkal jobb eredmenyeket erek el, es latvanyosabb farulasokkal es vezetessel. Ha a DRIVER 3-at LFS fizikara epitenek es LFS game control iranyitas - analog kuplung, kezifek, aprolekos es pontos fizikai kidolgozas es bealitasok, az lenne am az elvezet egy nagy LINCOLNos hajsza (amerikai puhanyok) analog romany, pedalok, kuplung, kezifek! Ott kellene megtanulnod jol kanyarogni, reagalni, farulgatni. Es meg egy nagyon fontos dolog: Az ilyesmibe mint a LFS-be, habar ott a teszt palya, de ha mar real a fizika, akkor mar tanulhasson az ember egy kis auto akrobatikat is: beepiteni jobb/ball hidakat, ugratok, ket kereken egyensujozas!!!-ez nekem nagyon hianyzik mindig!!! A DRIVER-be eleg jol elvezheto volt, csak gombokkal, es nemvolt felfuto hid, csak azok a kupacok az ut szelen, de ha jol rafutottal akkor erdekes volt a ketkereken egyensujozas. No ez is kilehetne dolgozva a LFS-be. Ha valakinek van egy kis ideje es jol tud angolul, akkor irja meg legyszi a LFS csapatnak.
THX. -
#15913 - A GPL-hez csak palyak vannak ujak. Az autok fel vannak "turbozva" grafikailag, de ugyanazok. Mas tipusu auto nincs hozza. Egy GT40-es probalkozas volt, de en nem tudtam elerni.
- Az utcai kergetozos, barangolos, autokazos dolog engem is erdekelne, jo fizikaval;)) De mivel az utcai versenyek eleve nincsenek, igy csak arkad megvalositasban leteznek. Bar a Street Legal mar nagyon jol megkozelitene, de hat... -
#15912 Koszonom a kimerito valaszokat. A GPL-t mar ajanlottak, hogy tenyleg jo. Mar ki kellene probalnom, de abban csak 67-es formulak vannak, vagy addonokban talahatok 70-80-90-es nemformula hanem egyszeru vagy sport jarganyok is? A NASCAR az oval palyak miat nekem nemjott be. A Netkar-t most hallom eloszor, de utanna nezek. A LFS no comment - apszolutt bejott, tuti az egesz, es egyet ertek a veszelyekel "hogy teljesen függő lesz tőle az ember"! Hogy roviden definialjam a lenyeget amit hajszolok: az F1 nalam egyatalan nemjott be, mert apszolutt nagyon inkabb erdekelnek az egyszeru vagy turbozott sport kocsik 70-80-90-es evekbol (GM, Ford (Mustang)...) olyasmi DRIVER stilusra ahol valakit el kell kapni, vagy kituszkolni az utrol, vagy lelepni masok elol vagy rendorok elol a varosban, ugyhogy akarmerre mehetek (nam adott a palya) taktikus utvonal valasztas hogy eljuss a celba es idobe. Vagy olyasmi varosi verseny partik. De termeszetessen apszolutt kizarolag csakis real fizikaval. Olyan Midtown Madness, Midtown Club, vagy GTA szoba se johet es kizart. A lenyeg a realisztikussag es a real fizika, kocsi real viselkedese egy olyan eszeveszet hajsza kozben vagy "flugos" futam kozben. Es termeszetessen analog iranyitassal. Egyszoval a LFS tuti lenne ha csinalnanak hoza egy varost rengeteg utcaval, es hagyomanyos kocsikkal, esetleg cross kisebb Jeepekel (Mitsubishi, Nissan, Suzuki...), vagy olyan 70-es evekbol amerikai puhanyokkal. De minden real LFS fizikaval. Es a LFS meg azert is nagyon tetszik, mert az oszes instalalt gamecontrollert detekelja es hasznalni tudja. Szoval, nem kivalasztol egyet es a tobbi nemhasznalhato, mert ha van USB kormanyom, es meg akarok analog kuplungot es kezifeket csinalni a gameportra akkor a LFS-be tuti az élvezet. Es a LFS-be super ki van dolgozva az analog kuplung es kezifek is, talan oszesen 8-10 tengot tamogat.
A vegere meg anyit hogy az termeszetes es teljessen logikus hogy mindenkinek mas az izlese. Valaki csak az F1-et uzi (az ocsem), valaki a NASCARt szereti, valaki a rallyt, valaki a GT-t, valaki az OFF roadot es valaki a varosi hajszakat. Nalam nagyon bejon az Off Road es a varosi hajszak, esetleg a rally, de imadom a 70-es evekbol az amerikai puhanyok fizikajat es viselkedeset hajsza kozben (lasd oreg amerikai filmek). De csakis real viselkedessel, fizikaval, es analog iranyitassal es aprolekos fizikai kidolgozassal (a LFS, vagy nagyon tetszik a leirasod szerint a Racing Legends). F1 2002-ot uzi az ocsem de nagy dicsereteket olvastam a GT MODrol bele, es azert letoltottem az egeszet es kiprobaltam, de sajnos nagyon zabalja a gepet es az enyemen mar nemjatszhato kenyelmessen, keves a FPS. De amugy is talan tul gyors lenne nekem. Jobban szeretem a realissab gyorsasagokat ugy 100-200km/h korul azert is tetszik a LFS. Biztos utanna nezek a leirt gameknak, es ha meg van jo tipp (foleg a leirt stilus), akkor johet. Koszike.
MINDIG A LEHFONTOSSAB A REAL FIZIKA! -
Marki.. #15911 Valamiért összekeverte az előbb az egészet, itt van újra:
Ez hogy veri az LFS-t, meg legrealisztikusabb azért nem állja meg a helyét, mert a kettőnek semmi összehasonlítási alapja nincs, hacsak azt nem említem, hogy az LFS fizikája jóval összetettebb, ami meglátszik a cpu igényén is, persze ez nem jelenti azt, hogy jobb is. Ott van pl. a NR2003, miért nem az a legrealisztikusabb, amikor ugyanaz az alapja, de jóval frissebb köntösben?
Amiket érdemes megnézni:
GPL(Grand Prix Legends /PAPYRUS/):
A 67-es szezonon alapuló F1 szimulátor. Még 98-ban adták ki, de azóta is az egyik legnépszerűbb szimulátor a folyamatos add-on-oknak köszönhetően, aminek se szeri, se száma. Talán éppen emiatt lehet egy kezdő számára nehéz falat, mert nagyon ismerni kell ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen. Ahogy Szabacs is említette igazán nem kerül sokba, érdemes megvenni boltban, azonban elég kitartónak kell lenni ahhoz, hogy tényleg a rabja legyél.
www.papy.com
NR2003(Nascar Racing 2003 /PAPYRUS/):
Részben a GPL fizikáját használó, a 2003-as évre épülő NASCAR szimulátor. Közel 700 lóerős autókkal, főleg ovál pályákon zajlik a verseny, sokan ez utóbbiért nem szeretik igazán, pedig ennek is megvannak a maga szépségei. Aki azonban kedveli a Nascart és a szimulátorokat, annak kihagyhatatlan darab. Az sem mellékes, hogy ehhez is egyre több mod jelenik már meg.
www.papy.com
nascarracers.hsw.hu
LFS(Live Sor Speed S1 /Scawen Roberts, Eric Bailey, Victor van Vlaardingen/):
Kiadótól független fejlesztés. Folyamatosan egyre jobb és jobb lesz. Amint a nevében is benne van(online racing simulator), a hangsúly az online versenyszimuláción van. Sajnos licenszelt autók egyenlőre nem várhatóak, de a jelenlegieknek is van valós alapjuk. 1 évvel ezelőtt adták ki az első ingyenes teszt-demó verziót, amit aztán a felhasználók, vagyis mi általunk igyekeztek építgetni. 1 hónapja jelent meg az első fizetős változata az S1, ami a demón felül jóval több pályát és autót tartalmaz. Magyarországról online, hitelkártyával lehet csak megvásárolni, de mindenképpen megéri azt a 4500 Ft-ot, amennyibe kerül. Veszélye, hogy teljesen függő lesz tőle az ember :-) .
LFS S2,S3,.... :
Természetesen az LFS S1 nem a szimulátor utolsó darabja, folyamatosan fejlesztve, újabb és újabb elemek kerülnek beépítésre, még a soron következő S2 előtt is patch formájában, amiben még több pálya és autó lesz. Sok minden be lett építve már S1-be, pl. dinamikus gumifizika, de rengeteg minden még nem, úgymint a forgó kerekeknél fellépő giroszkopikus erők, vagy a váltó-kuplung teljes szimulálása, vagy a dinamikus caster, ha csak egy-két fizikai újdonságot akarok említeni, ami a későbbiekben lesz megvalósítva. Talán kicsit idegenül hatnak, de egy valós szimulátorban ezek nem elhanyagolható dolgok.
lfs.racesimcentral.com
lfs.hsw.hu
Netkar /Stefano Casillo/:
Ez is egyéni fejlesztés. Rengeteg hívet szerzett magának, sokan kedvelik. Grafikailag is már javult valamelyest az első verziókhoz képest, fizikája is jónak mondható helyenként, viszont a kicsúszások nekem nagyon előlreprogramozottnak tűnnek. Mivel ingyenesen letölthető, ezért mindenképpen érdemes kipróbálni, van benne F-3000, Modena,...stb.
www.nkzone.com
RL(Racing Legends /WEST-RACING/):
A jövő álomszimulátora.:-) A volt WSC(World Sports Cars) soha napvilágot nem látott szimulátor alapjaira építkezve a West fivérek ezúttal kiadótól függetlenül kisérlik meg elkészíteni első kiadni kívánt szimulátorukat :))) Tulajdonképpen az RL egy alap szim lesz, amihez később letölthető modulok formájában bármilyen autó, illetve versenyág elképzelhető lesz. Hiperszuperöszetettrealisztikus fizikája úgy fog felépülni, hogy az autó egyes alkatelemeit külön-külön is szimulálni kívánják, tehát motort, szelepeket, meg mindent, amit ha jól össze is raknak még talán működő képes autó is lesz belőle és ez nem vicc szerelőre is szükség lesz, hogy az elhasználódott és megrongált alkatrészeket kicserélje :). Aki látta a WSC-ről készült vidókat és screenshotokat, ami majdnem egyidős a GPL-el, annak tényleg semmi kétsége nem lehet afelől, hogy a szimulátor grafikailag is a helyén lesz nagyon.
www-west-racing.com
www.hsw.hu/rl
GPL2(Grand Prix Legends 2):
Mivel a Sierra-Papyrus leállt a Nascar sorozat készítésével, a jogokat egy másik kiadó szerezte meg, ezért közkívánatra a GPL fejlesztői belefogtak a GPL2 fejlesztésébe, ha hinni lehet a pletykáknak. Nincs semmi kétség afelől sem, hogy méltó folytatása lesz a GPL-nek.
F1-2002/GT/MODOK:
Kérdezd Jaceket :)))
-
Marki.. #15910 Ez hogy veri az LFS-t, meg legrealisztikusabb azért nem állja meg a helyét, mert a kettőnek semmi összehasonlítási alapja nincs, hacsak azt nem említem, hogy az LFS fizikája jóval összetettebb, ami meglátszik a cpu igényén is, persze ez nem jelenti azt, hogy jobb is. Ott van pl. a NR2003, miért nem az a legrealisztikusabb, amikor ugyanaz az alapja, de jóval frissebb köntösben?
Amiket érdemes megnézni:
GPL(Grand Prix Legends /PAPYRUS/):
A 67-es szezonon alapuló F1 szimulátor. Még 98-ban adták ki, de azóta is az egyik legnépszerűbb szimulátor a folyamatos add-on-oknak köszönhetően, aminek se szeri, se száma. Talán éppen emiatt lehet egy kezdő számára nehéz falat, mert nagyon ismerni kell ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen. Ahogy Szabacs is említette igazán nem kerül sokba, érdemes megvenni boltban, azonban elég kitartónak kell lenni ahhoz, hogy tényleg a rabja legyél.
www.papy.com
NR2003(Nascar Racing 2003 /PAPYRUS/):
Részben a GPL fizikáját használó, a 2003-as évre épülő NASCAR szimulátor. Közel 700 lóerős autókkal, főleg ovál pályákon zajlik a verseny, sokan ez utóbbiért nem szeretik igazán, pedig ennek is megvannak a maga szépségei. Aki azonban kedveli a Nascart és a szimulátorokat, annak kihagyhatatlan darab. Az sem mellékes, hogy ehhez is egyre több mod jelenik már meg.
www.papy.com
lfs.racesimcentral.com
-
Szabacs #15909 Tika: A Jacek által említett Grand Prix Legends a jelenlegi legrealisztikusabb szimulátor. 98-as fejlesztésű (Papyrus), de rengeteg letölthető dolog van hozzá. Sokak föladják néhány perc után, mondván nagyon durva, de érdemes próbálkozni. Idővel megszokható, és akkor veri az LFS-t (feelingben főleg). Egy jó kormány kötelező hozzá. Nem mellékesen 1-1500 Hufba fáj pl. a CD Galaxisban. -
#15908 GPL -
#15907 Hogyhogy turboval 1 eve mentel utoljara? Hat mivel jarsz? Csaknem megvan a full. Es LFS-t is csak 2 hete jatszotad. Ha nem titok, aruld el mifelit jatszol a nem LFSvel jatszol. Csak autos gamek erdekelnek. En mar regota hajszolok valami tuti igazi szimulatort. Sajnos enyire igazit mint a LFS nemtalaltam, csak a LFS-rol tudok. Meg jo hogy par eve kijott a DRIVER es az INSANE (real fizika), de mar itt a LFS, egyenlore ez a legjobb. De ha tudsz meg ilyen jot, akkor orulok a tippeknek. THX -
Marki.. #15906 Na kíváncsi voltam én is, mert már elég rég mentem. Turbóval közel 1 éve mentem utoljára komolyan, LFS-t meg már 2 hete el sem indítottam. Default setuppal 5 kör alatt 1.30.66-ig jutottam, de még lehetne faragni jócskán, a TOP1 setuppal meg 1.29.82 lett 7 kör alatt, tehát kb 1 sec különbség azért van közöttük. -
#15905 Ja arra én is kiváncsi lennék hogy ti mennyit nyomjátok naponta mert talán itt az egész kulcsa.Amikor nyaraltam aztán hazajöttem gyakorlás nélkül mentem a varsenyen,a Joe-val küzdöttem és még ő is legyőzött! -
#15904 Gyerekek, azt nemgondoljatok komolyan hogy a XR GT TURBO default bealitasaval a Blackwood palyan 1:30-at lehet menni? Fent vagytok a LFS oldalon, letoltheto a replay? Megneznem. Mellesleg milyen kormanyal mentek, irjatok le. Es hogy vannak bealitva a dolgok a control setupba (a sliderek - logaritmikus/linearis pedalok/kormany)? Irjatok, le. Menyi idot foglalkoztok a LFS-vel. Engem nagyon erdekel, de nagyon keves az idom, sokat dolgozom de semmi massal nemjatszok csak a LFS-vel, de ami azt illeti a LFS miatt vettem kormanyt es uj grafikus kartyat. Nagyon realis es igazi az egesz, merfoldekre meszire nincs konkurenciaja. De irjatok mar valami jo tanacsokat. Koszike. -
Marki.. #15903 Igen és a default setup sem olyan rossz a turbóhoz, azzal is lehet jó köröket menni. Figyeld meg, hogy megy és próbálj te is úgy menni. Biztos, hogy van még pár másodperc amit te is le tudsz faragni. -
#15901 Az maris vilagos volt hogy nem default setuppal megy, de akkor is meglepodtem, mert 1 korre 10 masodpercet lefaragni (nekem a record default setupon 1:37 volt akkor, most az ujabb 1:35 es az ove 1:27) az nem semmi. Olyan 3-4 masodpercen nemlepodtem volna meg, de 10 azert megis brutalis, nem? -
#15900 persz persze ! lool! pedig szépen meglepődtél azon hogy abban a kaynarban hogy megy a srác...nekem az jön le abból amit írtál hogy te azt vártad hogy deafult setuppal megy a gyerek, közbe mégsem és ezen meglepődtél.... LOOOOOOL -
#15899 LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL GIGALOL -
Marki.. #15898 Ha szerencséd van online találkozol vele és ha illedelmesen elkéred, akkor van némi esály rá, hogy odaadja, vagy ad valamit. De lehet, hogy a hivatalos lfs fórumon is fent van valahol, vagy egy hasonló változata, ha volt olyan bátor és feltette. -
#15897 Jó tudni hogy van ilyen honlap! -
#15896 Pontossan hogy nemhiszem azt es azert kerdezem, hol lehet megszerezni a TOP1 setuput. -
[Walaki]D`Lair #15895 Te azt gondoltad, hogy a Top10-es időet gyári setuppal futják? LOL! -
#15894 Sracok, ez a WORLD RECORD replay milyen car setup-al van jatszva? Kotve hiszem hogy az eredeti bealitas, az "S" kanyarba 120km/h / 4 gear -al menni??? Lehetseges valahol megszerezni ezt a car setupot? -
donpedro #15893 Na, ennyit a setupomról...
Egy test drive-ra kipróbáltam annak a srácnak a setupját, aki a 2. legjobb időt futotta a GTI-vel az alappályán. Másfél másodpercet vertem a saját bestemre a 3. körben!!!
Alig több, mint egy másodpercet kaptam csak a sráctól. Ehhez képest a saját setupom egy rakás... -
donpedro #15892 Látod, eddig nem működött, de most megy. Azért köszi. :) -
Marki.. #15891 Mi az hogy nem tudsz már letölteni? :))) Most nem tudsz, vagy már letöltötted az összeset? :)
Pár setup és skin van ezen az oldalon is:
http://lfs-skins.racesimcentral.com/ -
donpedro #15890 Srácok, tudja valaki, hogy honnan lehet letölteni hotlap-eket?
A www.liveforspeed.com listájáról már nem tudok letölteni, pedig nagyon kéne, hogy vezetéstechnikailag tovább javulhassak.
Esetleg jó setupok is érdekelnek.
köszi -
#15889 Ertem hogy mit irsz, de nalam az a helyzet, hogy jobfelen ott a harom tengo (X,Y,Z), de termeszetesen csak kettot mozgat (kormany, pedalok). A harmadikot nemtudom mozgatni - csak ugy otvan. Nemismaeri valaki a "Thrustmaster ForceFeed Back GT Racing Wheel" USB kormany, hogy van-e rajta valahol egy titokzatos konektor ahova kotheted a harmadik potmetert. Termeszetesen ennek a kormanynak is csak klaszikus ketto-pedalos taposoja van. Csak azt nemertem, hogy mert rajzolja ki (detekelja) a harom tengot, ha az egesz gamecontrolerel csak kettot lehet mozgatni. Azert erdekelne hogy a gameportos kormanyokon menyi tengot detekal. -
[Walaki]D`Lair #15888 nekem 82xx -
#15887 1000 beszólás nesze:))
-
Szabacs #15886 IRBaboon: A Grand Prix Legends fejlesztői (Papyrus) nem tűntek el, csak a Nascar szériára összpontosítottak (ugyebár USA-ban ez marhára megy). Ezt a gamét most abbafejezték, és félhivatalosan már bejelentették a GPL2-t. -
Marki.. #15885 Két külön poti, de be lehet állítani, hogy combined(közös tengely) vagy separate(különálló tengely) legyen bizonyos típusoknál. LFS-ben, meg minden más autószimben jó ha külön tengelyre van rakva, mert külön lehet a gázt és a féket is adagolni egymástól függetlenül, mint a valóságban is. Azonban néhány játéknál, pl. a repszimeknél, vagy amelyik megköveteli combined kell, mert olyan dolgot vezérel, amit nem lehet egyszerre a valóságban sem mozgatni. Valószínű, hogy azért nézi egy tengelynek nálad a gázt és a féket, mert egy tengelyen van a kettő a beállításokban, nem? -
#15884 :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))