5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
  • Cvd
    SZVSZ nem sokat jelent hogy mi volt egy cég pár éve a számtech világban. Hisz ott az AMIGA, 10-15 éve az abszolút csúcs volt az otthoni gépek piacán. Ettől függetlenül most sehol sincs, mert a cég elbarmolta. Valami ott nincs rendben, ha a legnagyobb nevet egy semmiből jött konkurencia lenyom.:) Másrészt hogy "átmeneti" volt-e az nVidia elsősége, majd 2-3 év múlva lehet megmondani. Közben kiderülhet hogy az ATI mostani szárnyalása volt átmeneti. Meg aztán az nVidia jelenleg is a legnagyobb cég üzletileg, és a legtöbb kártyát "adja el", vagyis a legnagyobb a piacon. Ezen az FX helyzete se változtatott eddig.:)
  • RelakS
    Igazad lehet. Végül is tnt2 rulla
  • Gerry
  • Laalee
    szerintem addig orulj, amig nem :D
  • Gerry
    Micsoda költői kép, az álmos ATi magához tér, és kiadja a Radeon 9700-at, majd a továbbfejlesztett 9800-at...
    Nem akarod a gondolataidat versbe szedni?
  • Laalee
    ati keson ebredt, de most hogy mar kiasitotta magat meg is latszik a kartyakon :D
  • Gerry
    Jogos, inkáb 3D gyorsítók (játék és nem professzionális 3D tervezést értek ezalatt) régi rendjét kellett volna írnom, mert igaz, hogy az ATi régóa nagy teret tudhat magáénak a piacon, főleg az integrált videochipek terén, de a 3dfx megvásárlásával az nVidia lépett elő a 3D kártyagyártók vezetőjévé, évekig tartotta is stabilan ezt a pozíciót, az ATi mindig fáziskéséssel adta ki a Radeon kártyáit, de most pont az eset fordítottja igaz!
  • Borg
    De lehet. (csak sajnos hülyeségek terjesztésére még nincs vonatkozó irányelv SGn:)
  • Borg
    Ha már a régi rendet emlited, amikor az nvidia még sehol sem volt, az ATI már akkor a legnagyobb volt a piacon...
    Szal inkább "pár éves átmeneti rend"et kellene mondani:) (az nvidia vezetésére)
  • Borg
    Nem integer 16/32ről volt szó (DX8as kártyák), hanem floating point, tehát lebegőpontos 16 illetve 32bites szinmélységről.
    És FP16 meg integer 16bit között is van különbség nem is kicsi. Csak ez volt amit te kevertél:)
  • Gerry
    Ahogy mondod, én is várom az új NV35-ös csodakártyát, kíváncsi leszek, hogy vissza áll-e a "régi rend" a videokártyagyártók között, de addig meg nyúzom a Radeon 9700-at, annak ellenére, hogy eddig kifejezetten nVidia párti voltam!
    Ha jó lesz majd visszatérek az nVidiára, ha nem, akkor marad az ATi, vagy ami felül tudja múlni...
    Csak bírja a pénztárcám, hiszen nálam sem osztódással szaporodik a pénz, és már kicsit unom, hogy vagyonokat költök egy egy fejlesztésre... Dehát ez van szar dolg ez az informatika, pláne, ha valaki játszani is szeret!
  • [Walaki]D`Lair
    Jelenleg!

De az FX az télleg egy fosrakat....NV35 roxxx :D
  • cypher
    Nem azt mondtam,hogy szar dolgokat csinál: számomra a felső kategóriában nincs alternatívája az ATi-val szemben.
    Erről van szó.
  • [Walaki]D`Lair
    Így van...legfeljebb még egy kicsit kihúzom a Gef3-al :)))
  • Cvd
    Ja, nagyon korai volt temetni. Ugyan csökkentek a részvényei, de ez az ATI-t se kerülte el, annak is alig harmadán áll az árfolyama mint egy évvel ezelőtt. Ráadásul az egész ATI ér 1,3 milliárd dollárt jelenleg, míg az nVidiánál csak lezsírozva van 1 milliárd. Ráadásul az nézőpont kérdése hogy szar-e az FX. nVidia viszonylatban jó, elég nagy ugrás sebességben és fejlettségben is a Gef4-hez képest. Ami bekavart az az ATI meglepően jó R300-asa volt, nem készültek arra, hogy az XF előtt előjön az ATI egy ilyen kártyával, hisz eddig mindig utólag tudta behozni az nVidiát. De pénz van, szakembergárda van, csak nem kell újra hülyeséget csinálni.:)
  • [Walaki]D`Lair
    Miért? Jön az NV35....Azért, mert most van egy szar kártyája az nVidiának, attól még jó cuccokat csinál...
  • cypher
    Jómagam is nagyon vártam az FX-et,hiszen ős-Nvidiás vagyok,előtte egy S3Virge-öm,Woodoo1 4MB-om,és egy szintén S3Savage4 16MB-os kártyám volt.
    Aztán TNT,TNT2,GuillemotGef256,Gef2MX,most pedig Gef3Ti200,64MB DDR-el.
    Azonban olvasva a teszteredményeket,és képminőségről szóló leírásokat,jómagam is egy ATi-kártya beszerzéséről döntöttem.Soha nem volt gondom az Nvidiá-val,sem driver-sem hardver szinten,2400+-on,2x512 400MHZ-n,A7N8XDeluxe-on,EZZEL a kártyával minden jelenlegi játék gyönyörűen megy,UT2003-tól UII.-n át ,szal tényleg minden.De ha "jövőbiztos" hardvert akarok,marad az ATi.....
  • RelakS
    FP?
    Én úgy emlékszem, hogy arról volt szó, hogy az FX 16 biten felülmúlja a 9700-at 32 biten. Javíts ki, ha tévedek, de így emléxem (visszakeresni meg lusta vagyok )
  • Cvd
    Igazad van, de szerintem te se vagy tisztában a a vita elejével, ott FP16-32 bitről ment a vita.:)
  • RelakSfromhome
    OOPS!!

unreal2003=UT2K3
  • RelakSfromhome
    Mindenesetre megnéztem az unreal2003-mat 16, és 32 bitben is. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt, és így van ez sok más játékban is, ahol 32bites textúrák vannak. Úgyhogy nem mindegy, hogy melyiket használod.
  • [Walaki]D`Lair
  • RelakSfromhome
    Hehh
  • Inquisitor
    Na a "halk" FX-nek volt már tesztje:
    "Well, sadly enough the card seems to be broken.
    It scores way less than Ti4600 in almost all tests except 3dmark03.
    So I sent it back a few minutes ago. (I'm getting a new sample as soon as it arrives though.)

But in any case, a comment on the "silent" cooling..
    In 3D speeds the card makes a _load_ of noise.
    It also gets VERY hot (the highest temp I measured was 75 c). I burnt myself pretty bad on the back of the heatsink. Had to run some water over my fingers for a minute. (No, that's not a joke.)

Unlike some people speculate the fan does run in 2D mode too. (I heard some rumors about the fan shutting down completely in 2D mode.) The noise in 2D mode is very quite though, less than most "ordinary" videocards.

The game bundle is crap (only Duke Nuke Em Manhattan Project) but it comes with a decent 5.1 C-Media soundcard and a firewire card, headphones and some other stuff.

Well, in case anyone's intrerested that is.

Ennyit erről ...
  • [Walaki]D`Lair
    többet nem fog írni...
  • Jacek
    rohejes a gyerek :DDDDDDDDDD
  • [Walaki]D`Lair
    De jó lenne, ha nem menne már megint át személyeskedésbe és offtopicba az egész miattad...
  • [Walaki]D`Lair
    elhiszed hogy van?

unreg pöcs...
  • [Walaki]D`Lair
    "Szóval nem látsz semmit? Vagy inkább nem akarsz?"

ilyen kis fostömlő képeken mit lássak???
  • [Walaki]D`Lair
    :D
  • vrob98
    Erre ment :)
  • vrob98
    Az nem jelent semmit, adott konfigban kell osszehasonlitani, nalam is jobban ment a 8500LE mint amit a digit-lifeon kihoztak.

http://service.futuremark.com/compare?2k1=5465632
  • RelakS
  • Jacek
    meg ugye elvileg nem letezik az FX-ben 2xAA csak egy gomb:D
  • Laalee
    meresi hiba kb ugyanannyi az
  • RelakS
    [buta mód bekapcs]
    Hogy van az, hogy multitextúrázás közben a 2xaa gyorsabb, mint aa nélkül?!?

• RelakS
    Ez is érdekes

Ugyanott, két oldallal később. Amikor igazán kéne az antialjas, akkor csődöl be az fx.

radeon : fx = 1:1 :P
  • RelakS
    Echdekes, naggyon echdekes...
  • RelakS
    Nem, mert ha nincs bérelt ip-címe, akkor minden bejelentkezés más ip-ről megy.
  • [Walaki]D`Lair
    http://www.supergamez.hu/cikk.php?cid=27052