GeForce FX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem("szerintem")nem a videókari sípol!
Nekem is volt hasonló problémám és,végül a tápegység volt a ludas.
A leírt diagnózisból erre következtetnék!Azt próbáld még ki,hogy mikor csinálja ezt a sípolást mozdítgassd az egérgõrgõt szakaszosan le-fel.Ha a sípolás is szakaszos lesz,akkor tuti,hogy táp!(abban vannak fesz stab. kondik és azok "gyengülnek" el)

janos666
Esetleg magasabb fordulaton adhatna, nem alacsonyabbon. Bár ha nem nyithatod ki lehet hogy felszedett már némi port és azt kínozza (kicsit reszelõstílusú ventilátorlapátai vannak<#idiota>).
fle go
Elvilegminden ok kellene legyen, mert eddig nem csinalta, semmi baja nem volt, nem tuningoltam nem is nyitottam ki a gepet a garancia vegett.Igazabol nem lehetek biztos 100%-ig abban sem hogy a videokartya sipol, de ugy hallom, folyamatos magasfrekvencias hangot ad ki magabol, es amikor elinditok egy jatekot akkor hallani hogy a videokartya huto ventillatora felporog es akkor megszunik a sipolas, lehet hogy eppen a ventillatora adja azt a hangot alacsony fordulaton?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

janos666
ASUS FX5800-am van. Nekem akkor adott ki sípoló (nem hangos, de észrevehetõ) hangot mikor játszadoztam az AGP/PCI frekvencia beállítással és túl magasra tettem (aminek egyébként semmi gyakorlati haszna nem volt<#nyes>). Ha tuningolva van a processzor nézd meg független-e az AGP/PCI frekvencia az FSB-tõl, ha nem állítsd be úgy. (asszem 88/33MHz-re)
És hogy sípol? Mint mikor bekapcsolod a gépet és hangosan felpörög a ventilátor pár másodpercre, vagy másképp?
Narancs
2 hétre?
Amúgy biztos a VGA a hibás? Tápcsati be van dugva?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

fle go
Udv Emberek!
Hatha Ti tudjatok a megoldast...van egy GeForce FX5800-as kartyam kb fel eves, es par napja elkezdett sipolni mint allat.(magas frekin)Borzasztoan zavaro! De azt vettem eszre ha pl le van terhelve, gyerek nyomatja rajta a jatekot akkor nem sipol, de ha en pl Photoshopban dolgozom rajta vagy csak netezek akkor sipol. Szerintetek mitol lehet ez vagy mit csinaljak vele? meg garancias de kb 2 hetre le kellene mondanom a geprol ha beadom szervizbe, annyit meg nem tudok gep nelkul meglenni munkam miatt.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

janos666
9600 sima.
hali nagy dilemába vagyok milyen kártyát vegyek?? pontosabban nem tudom eldönteni megyiket a kettö közul az egy sima fx 5700 vagy radeon sima 9600 mind ketto 128mb tudnátok segiteni megyik a jobb és miért??

Nah,a tv kimenet megoldódott!A gyári kábel amit a kártyához adnak nem jó!Kompozit(4 tûs)csatlakozókkal összekötve kiváló képe van tv-n is!Tegnap láttam egy 9600xt-t mûködés közben,és megnyugodtam,mert semmivel sincs szebb képe sem tv-n,sem monitoron!
Hasonló gépen (2600+)viszont sokkal gyengébb 3d-ben.
Az új moh.pa. az elején ugyancsak akadozok vele!

Ez 38k volt féláfásan.
9700pro azért nem jöhetett szóba,mert mindenképp újat akartam venni!

Miert, mennyibe kerult ez? A 9600xt tenyleg pocsek ar-teljesitmeny szempontbol, ha nem vmi tescosat akarsz ilyen 30-40 -ert vesztegetik. Fx azokat tenyleg elkalapalja (dx8-ban). De 9700pro-k pl hasonlo arban latni, es az sokkal jobb ezeknel.
Azért elég sok tesztet megnéztem,de a 9600xt-tõl lényegesen gyorsabb ez a kártya,és csak 5k-val volt drágább attól.Ha azt vettem volna épphogy elég lenne a teljesítménye manapság,fél év múlva meg már tuti nem!Terveztem azért....
A 6600 lényegesen,de a 9800pro is 15k-val több lett volna(ezt gondolom tudod Te is)!
Az új moh pa igencsak fingatja a gépet(fõleg az elején,amikor jön vagy 100 japcsi gép),de azért 1024-ben high-on egész jól fut!

TV-re azért kell kivinnem,mert gyakran nézek filmet is(avit és dvd-t is),és hidd el létezik játékra tervezett vga aminek szép képe van tv-is!Pl. ha nem jobb csak olyan lenne,mint az elõzõé,már elégedett lennék.
Nekem is volt tnt2-es kártyám (TV-outos),de az valóban gagyi volt!

Hogyan terveztel, ha nem vetted figyelembe a teljesitmenyet?
Amugy hirdesd meg, ha elviszik akkor csere vmi hasonlo aru barmire(6600, 9700-9800 stb, tenyleg egyszeruen barmi jobb). Ne bankodj, ha emiatt fuccs a masfel eves tervnek, ha nyersz vele 😉
szerintem nem nagyon létezik olyan vgakártya, amit játékra találtak ki és jó tv kimenete van... de egyébként minek tv-re kivinni? értelmetlennek tartom, már a tnt2-õmnél rámsózták, hogy tv-out megmittomén és vegyem meg mert most csak kétszerolyan drága, mint szokott lenni...

ahh! Kössz!Pár napos és 1-1.5 évre terveztem a szolgálati idejét!
Arról nem tudsz vmit,hogy az Abitoknak is ilyen szar a tv kimenete?
Vagy minden fx-nek 1forma?Mert most becseréltethetném abitra!
Vagy nemtudom...

400-as tap tuti eleg, nem azert van. Add el.
OK! Köszi!
Még annyit,hogy a Te kártyádnak milyen minõségü a tv kimenete?
Mert az enyémen nagyon tré!(ez is inno 3d)Az elõzõhöz képest (abit sil. ti4200)visszalépés!Nem lehet pl. a színeket,fényerõt állítani,vagyis a hátteren(desktopon) lehet,de a filmek képe nem reagál a változtatásokra!Tiszta piros és sötét a kép!Több lejátszóval is próbáltam!
S_Video kábellal van összekötve a tv-vel!

sajna egyik játékot sem ismerem
van pl itt az sg-n játékosok fóruma, gondolom ez most egy felkapott téma lehet, mivel friss játék!!! illetve a Man of Valor-t egyáltalán nem is ismerem, még nem is hallottam róla :-(

takarékba meg nem teszi magát! ha kevés az áram azt a gép indulásakor jelzi! ha a határt súrolja, akkor egy kicsit jobban megerõlteti a tápot, így jobban melegedik, hangosabb lesz a rajta levõ venti felpörgése miatt... na ezt ne vedd készpénznek, nekem ezt egy állítólag hozzáértõ jóbarátom mondta még régen 😊

A 3d teljesítménytõl viszont továbbra sem vagyok elájulva.
Most a Men of Valor-ral és az új mohával játszom és néha olyan lassúlások vannak,hogy egybõl felszökken a vérnyomásom!
Akuma: Nem tudod hogy lehet ezeknél kiíratni az fps-t?
Ja!És az lehet,hogy a kártya a gyenge áramellátás miatt esetleg vmi "takarékos" üzemmódba kapcsolt?Van ilyen egyáltalán?

A winyó kattoghat amiatt,hogy kevés az amper=mint ahogy kattogott is!
Talán majd próbáld ki egyszer!Egy 300-as tápot megterhelsz rendesen és fülelsz!
A 350-es tápom már 2.5 éves,szal nem most vettem és akkor még elég volt bõven(amd 1700+,gef3)
Ma kicseréltem 1 400-as Mercury-ra(ami úgy zúg,mint 1 porszívó) és most nem nyûglõdik,megy rendesen!

az alap, hogy 400-as táp nélkül nem veszek számítógépet... vagyha igen, az drága táp lett volna, így is épp eleget pengetett hozzá fater a zsebpénzemhez...

janos666
Szerintem ha kissebb feszültséget kap a winchester mint ami az optimális forgáshoz kell valószínûnek látom hogy lefagy a windows is (mintha kihúznád a tápkábelt futás közben a winyóból, próbáld ki mi lessz<#idiota>) vagy ha normálisabb összeszerelésû le is áll, nehogy tönkremenjen (leéghet a motor, a faj a lemzhez ér, mittudomén milehet még ha kevesebb áramot kap...)
ugy, hogy nem kap eleg aramot es kihagy 1-1 pillanatra. 400-s tappal meg meg szep, hogy nincs bajod 😉
winyó kattogás hogyan jön össze a táp gyengeségével?? elõbb a winyó körûl néznék szét, nekem ez a gyanús...
nekem egyébként 400-as codegen tápom van és simán elmegy a gépem (játék) még 3 winyóval is... többel még nem tudtam kipróbálni

Term.nem biztos,csak erõs a gyanúm!
Már volt ilyenem 1x,és akkor táp volt!
Nekem is kodegány táposom van,és semmi nyûgje nem volt a kártya cseréig...
Azért megpróbálok lehúzni 1-2 dolgot!

Narancs
Biztos, hogy a táp a hiba?
Próbáld meg, hogy csak 1 vinyó marad + a kártya, és úgy milyen.
Nekem trágya kódgen 350es vitt szintén ennyit durván húzott 9800se -vel...
Addig ne véhy új tápot, amíg nem tuti hogy kell...

Jól megszivatott a kártya(5900xt),mert feltünõen gyengén teljesített,sõt az új moh pa-tal be is szaggatott többször,minek után egyszer csak újraindult a gép.Ekkor világosodott meg,hogy kevés neki a táp.Ha nem fut játék 10-12 órákat megy egyhuzamban,de ha elkezdek játszani egybõl kattog a winyó...
A táp 350w-os,ami ezek szerint kevés...Most vehetek ezt is!
Mondjuk ez a kisebbik baj...
Kérdés:400-as elég lesz neki? (van 2 winyó,1cd-1dvd,író,2500+barton,live5.1,1g mem.,+ez a 5900xt)

Narancs
XT gyengébb kártya, kisebbek az órajelek vmivel...

Mi a különbség??

FX5900XT
FX5900

jól tudom, hogy a 6600 gt 230 dolláros ára ~ 46000 ft + 25% (áfa)= a bruttó magyar árával (57500 ft)? 6600 200$ ~ 50000 ft; 6200 150$ ~ 37500 ft

ja, nem. elírtam, gt. de drága nagyon.
6600-as árának még nem néztem utána.

janos666
Ha már itt járunk nem linkelnél be te is egy képet a VST ehhez hasonló állásáról DX9-ben?
janos666
Ehh. Hát DX81-ben netes játéknál ha kiíratom az FPS-t figyeltem már hogy csak azon a hülye esõs pályán sárgul be néha a szám (rohangáló emberek, lövõk, gránát robban....), máskor zöld, de én legalábbis simán birok játszani 30-45FPS-el, ha nagyon kell single playban még kevesebbel is, az elõzõ gépemben GF2mx 32MB-volt 128MB r.memóriával és úgy vittem a Q3 motoros játékokat 2003 uagusztusig, mikoris ezt vettem. (nem figyelem akad-e néha, attól én még tudom hol kéne állnia a célkeresztenk és lövök).
6600gt eleg szimpatikus. csak meg nincs belole agp-s valtozat
Es jatszani szoktal vele? nalam a vst 80 fps-t megy abban az uzemmodban, amiben jatszom, viszont igy is csak a jatszhatosag hatarat surolom. (fal fele fordulva ok, de ha akcio van boven lemegy 20 ala is..) Sajna a jatek joval lassabb a vst -nel.
Narancs
6800 az nem fx...:p

az ati-t nem szeretem.
fx6800 jo lenne csak pénz a gyenge pont a kivitelezésben.

Narancs
Ami ti4200 hoz képest látványos gyursulást produkál, az inkább 9700 / 9800as kártyák vagy afölött.
nV ben meg FX5900XT vagy jobb...

DarkJedi
Ezcsak attól függ, hogy mennyi pénzed van a dologra, és hogy nV vagy Ati kártyát akarsz 😊

janos666
66.72 WHQL, nekem ez tetszik. Vagy 66.81
Tudnátok mondani valami jó drivert, abit fx 5700 256mb karihoz?

És az abit ti4200 videokarimat, mire lenne érdemes lecserélni szerintetek, mert az fx5700-as nem nagyon teljesít többet.

janos666
Viszont az is érdekes még hogy a tavaj szeptemberi HL2 alpha (ami elvileg nem is ismer mást mint DX9-et, de legalábbis eszében sincs az FX-eket 8.1-be tenni) a 'kész' (minden textúra megvan..., van 1-2 ilyen pl. d1_town_03) pályákon jobban hasít az FX-emen mint sok korabeli játék, ezen ki is voltam akadva akkoriban, hogy mehet átlag 40-50FPS-el szûrõkkel, miközben szaggatni akart a HALO...
janos666
Az FX-ek támogatják egyébként a HDR-t?
janos666
Ja, az a mai napom fél óra VST-zésének tanúlsága hogy ha marad pénzem az ünnepek után és találok vevõt az FX-emre és addigra 75 köré megy a 6800GT vagy X800pro ára (nem kevés kritérium) akkor váltani kell...
janos666
Na akkor lássuk:
DX9.0-ban így néz ki a játék és 2XAA, 8XAF mellett ~20FPS-t ad ; 0AA, 0AF mellett pedig ~22FPS-t (ezen a képrészeleten semmi különbséget nem tapasztaltam a szûrõkkel, késõbb a kõfal képe eszrevehetõen romlik egy kicsit, ezért is választottam ezt az idõpontot hogy ne kelljen 4 képet csinálni), ha a driverben High quaility-rõl Qualitire teszem vissza a minõséget (bekapcsolja a trilineáris és anisotróp optimalizálást) ~23-at, a kártyát 500/1000-re húzva (FX5800-ból ultrára, a tuninanomáliáról még írok) pedig ~27FPS-t, vagyis elvileg elértük a játszahatóságot, legalábbis folyamatosnak láttam a VST-t.

És így néz ki a játék DX8.1-ben amikor is 2XAA, 8XAF mellett ezúttal valamiért csak ~32FPS-t produkált, 0AA, 0AF mellett pedig ~51FPS-t (konkrétan ezt az 51FPS-es eredményt mat_dxlevel 90 konzolparanccsal adta, de mint említettem így szar a víz, de nagyobb a füst az üvegszobor fölött és az üvegszobor is látszik a kivetítõkön), tuningolva ~61FPS (driverbutítással már majdnem 70, de nem sok értelme van)

A tuningról még annyit hogy pár napja játszottam több körtön át 500/1000 órajellel DX9.0-ban (így a cssource pályák játszatóak voltak quickcuin AA és 8AF mellett driveroptimalizáslással) és semmi gond nem volt. Kb 1 óra múlva (ezalatt pihent a gép) mikor újra játszani kezdtem és visszatettem DX8.1-be már 10 perc után túlmelegedett és textúrahibákat csinált a kártya 500/1000 órajelen. Jó, megy a központifûtés, mittudomén, de úgy látszik hogy DX90-ben azért lassabb ugye mert szarul optimalizálták 2.0 alá az FX-eket vagyis oda lehet pörkölni a GPU-nak, mert nincs kihajva, DX 8.1 alatt meg kihasználja a számítási teljesítményt és jobban melegszik.
hmm. bonyolult az elet fx-el 😊
janos666
Amúgy rájöttem már mi a gond! A beta-ban még mûködött a 'mat_dxlevel 90' konzolparancs (az elsõ beta verziókban még nem is volt FX-DX81 butítás, azt egy késõbbi patch hozta a befutott VST eredmények alapján), a "final" verzióban viszont már nem. A konzolparancs nem hozza vissza a víz csillogását..., egyedül annyit csinál hogy nagyobb a füst az üvegszobor fölött és az üvegszobor is látszik a kivetítõkön. (nem tudom hogy jön ez így össze, de ez van). Ha viszont a parancsikonban a cél után írom hogy "-dxlevel 90 - clipz 1" majd a valve.rc-be beírom hogy "cl_clipz 0" akkor faszául csillog a víz.
ez miert lenne off?
janos666
Hú, hát mivel eléggé lecsúszot a topic talán nembaj ha szétoffoljuk. Ha lessz ma kedvem lefuttatok még pár VST-t és képet is csinálok hozzá. A többi advance beállítás pedig mindíg high, vagy értelem szerûen a legmagasabb megadható érték.