164
  • Tompi
    #164
    "Van valami abban is , hogy az igazság lehet,hogy valahol a kettő között van !"
    Csak, hogy az sosem fog kiderulni, mert tesz rola a politika es az anyagi erdek! :(((
    Egyebkent nem kevesebb dolog van Mo.-on is, ami jo lenne, ha kiderulne! Es akkor minden politikus mehetne a banyaba!
  • Tompi
    #160
    Csak valaszolgatok a kerdesekre:
    "de aki ranklo, azt leporkoljuk mind a disznot, vilagos? vagy rajzoljam? "
    Rajzoljad! Ugy hatha megerted. Olyan nagyon kereszteny allamnak tartjatok magatokat. Hogyis van? Jol emlekszem?: "Ha megdobnak kovel dobd vissza atommal."... No comment...

    "A Japan vezetoseg kapitulalt volna (sirtunk es konyorogtunk nekik ezert), de nem, amikor az Amerikai kormany arrol kelett dontson, hogy a sajat allompolgarait kuldi a halalba, vagy az ellenseget, akkor szerinted mit kelett volna csinalni? Te mint Amerikai elnok kit tennel elonybe?"
    Blokad az egesz orszagra. Senki se ki, se be. Legteren 100%-os uralma. Tengerrol lovettem volna a hajogyarakat. Tengeren 100%-os uralom. A japok nem tamadtak volna. Es megvartam volna, amig a nemzetkozi helyzet kitisztul, es a tobbi orszaggal EGYUTT dontottunk volna a Japanok sorsarol.(ha addig sem kapitulalnak). Keves emberveszteseg (mindket oldalon!). Egy szoval: Diplomacia!

    "A Japan aldozatokert pedig a Japan vezetoseg a felelos."
    Ez egy tipikus pelda, amikor a felelosseget masra haritod. De ez az amerikai mentalitas. Leloni mindenkit, aki a kertembe mereszkedik. Aztan azzal nyugtatom magamat, hogy O a hibas, mert miert jott a kertembe!...
  • Tompi
    #159
    Lassan ez a vita kezdd veget erni... Ugyanazokat ismetelgetjuk. Enterprise-t nem lehet meggyozni. Tobben is eszrevettek, hogy csak a sajat szemszogebol hajlando mindent nezni. Es azokat szajkozza, amit a media beleprogramozott. Ott ahol a hireket reklamokat es az elnoki beszedet pszichomokusok es olyan emberek szerkesztik, akik tokeletesen tudjak ezzel befolyasolni a nepet.
    Az utobbi jopar hozzaszolas csak arrol szolt, hogy tobben probaltuk felmutatni az Amerika alltal elkovetett bakloveseket, es ezekre a valasz az volt, hogy ezek nem voltak baklovesek.
    Tisztan latszik, hogy a problemakat eroszakos uton akarjak megoldani. (lasdd 2 atombomba Japanban a haboru utan, a targyalasok helyett...)

    Hat ettol felek, hogy ez az ideologia tor elore. Eroszakkal oldjunk meg mindent. Atommal ha lehet. Dobbenet, hogy egy igy gondolkodo orszag annyi atomfegyverrel rendelkezik. Szerintem le kene szerelni az osszes atomfegyvert (USA-ban is es mindenhol), ugyanis az atom az sosem az onvedelmet szolgalja! Hanem a csapast es ellencsapast.

    Es akiket meg nem ert el az agymosas azoknak uzenem, hogy tovabbra is probaljak meg tobb szemszogbol nezni a dolgokat. Tobb forrasbol szedni a hireket, es olvasni a sorok kozott. Ne adjuk fel a szabad gondolkodast. Probaljunk meg erre vigyazni, mert nagyon ertekes.

    Enterprise-nak meg uzenem, hogy lassan feleslegesen torod magad itt. Nem nagyon tudsz meggyozni minket. Ami eddig nekem lejott, az az, hogy kizarolag az Amerikai erdekeket veded. Es nem latod, hogy ezeket az ANYAGI erdekeket olyan szavak moge rejtik, mint: terrorizmus felszamolasa, Irak felszabaditasa, Diktatura megbuktatasa, szegeny araboknak segitseg. Es tokeletesen beveszed az ezekbe a szavakba burkolt erdekervenyesitest!
  • mad mind
    #156
    Már miért harcolt volna diktátor ellen? Az angol parlament adta az utasításokat. Castro egy népvezér akit sokan szeretnek és sokan utálnak, de úgytűnik többen szeretik mint ahányan utálják hiszen még hatalmon van.
    Te neked amerikából gőzöd sincs, hogy én kikkel találkozom. Azok akikkel találkozol azok, azért jöttek el mert utálják Castrot de beszélj már azokkal is akik még Kubában vannak. Ja, hogy amerikaiak nem utazhatnak Kubába? Nesze neked fene nagy szabadság.
    Egyébként Japán megadta volna magát, ha nem feltétel nélküli fegyverletételt, és a császár kiadását akarta volna az USA.
  • Hustler_hu
    #153
    elso allam aki terrorista haborut folytatott maga amerika volt a fuggetlensegi haboruban ,mert a sajat 1segei nem tartottak be az akkori haborus etiketteket ... (pl. tisztek lelovese elrejtozve...)
  • Hustler_hu
    #152
    /me csak pontot akar tenni ... Milosevic legnagyobb hatalmat a propagandagepezet alkotta ... nem ismeros senkinek sem hogy most kie a legnyagyobb gepezet ? :) Amugy is Enterprise ... mitol vagy te nagyobb amerikai mint magyar ? /me nem fogadja el hogy letezik olyan nep hogy amerikai hacsak nem az indianokrol beszelunk ...
  • Tompi
    #147
    Ez az, amit egy atlag amerikai nem ert meg!

    Ugye Enterprise??? Fel sem tudod fogni, hogy van elet az elektromos konzervnyiton tul is? Nem hiszed el, hogy azok az emberek nem igenylik a nagy valasztekot, nem kell nekik internetCaffe, es gyorsetteremhalozat. Ok csak bekeben akarnak elni! Az asszonyok szernited azert szulnek gyereket, hogy felrobbantsak magukat?
  • Tompi
    #146
    "Szóval oktatás és a szabad információ áramlás. "
    Pontosan ez kene! Iskolakat, munkahelyet letrehozni! (nem olyat, ami kulfoldi piacra termel, mert az kizsakmanyolas.)
    Olyan munkahely kell, ahol az arabok sajat maguknak termelnek javakat, es nem a fejlett orsagoknak. Arab vezetovel, arab tulajdonossal... Gyartsanak maguknak, termesszenek etelt, es akkor mindjart ertekesebb lessz az eletuk, mint 1 pokolgep. Es nem kell nekik parabolaantenna, szamitogep! Csak nyogodt eletkorulmeny, ahol ugy nevelhetik fel a gyerekuket, hogy nem felnek attol, hogy lelovik.
  • Tompi
    #145
    Te ugye mindent megtennel, hogy megvedd a hazadat? Csak azt szeretnem, hogy belasdd, hogy ugyanezt teszi a kis palesztin/afgan gyerek is!

    Ahhoz mar kicsit fejlettebbnek kell lenni, hogy ertelmesen megoldjunk egy konfliktust...
    Na hat ezert nezik sz@rba itthon az Amcsikat! Felsobbredunek hiszik magukat, es kozben meg olyan primitiv modszerekkel oldanak meg problemat, mint az osemberek.
  • Tompi
    #143
    "Te mit csinaltal volna 100.000 amcsit kuldtel volna a halalba, vagy Hirosimat??? konnyu dumalni amikor nincs felelosegunk es ..."
    Szoval szerinted tobb 100ezer civil jappan elete+sugarszennyezes kevesebb, mint 100ezer katonat kikuldeni haburuban???
    Na pontosan ezektol az amerikai emberektol felek, mint amilyen te is lehetsz!

    Gondolkozzal mar legyives! Es probaldd meg egy kicsit kivulrol is nezni a dolgokat!!! En megprobaltam... Ugyanis amiket irtal, az arrol szol, hogy mindenki felaldozhato lemeszarolhato, aki egy kicsit is az USA ellen van... Es teljesen mindegy, hogy terrorista-e, vagy annak allitjak -e be. Ez a modern boszorkanyuldozes! Akire ramondjak, hogy terrorista, azt lehet loni! Es ki mindja meg, hogy ki az???? Mi jogon? Felulvizsgalat nincs? Rogtonitelo birosag?
  • Ozzy
    #140
    Enterprise, én nem azt mondtam, hogy a WTC támadói
    szabdságharcosok lennének, hanem, hogy egész más
    egy-egy cselekedet megítélése annak szemszögébő,
    hogy melyik országban nőttél fel. Te például azt
    mondtad, hogy nálunk nem volt diktatúra. Akkor
    nem is tudom, hogy 1945-től 1989-ig mi a francot
    csinált itt a vörös hadsereg. Gondolom vakációztak. És azt sem tudom mi történt azokkal akiket az ÁVÓ vagy az ÁVH elhurcolt, és soha többet nem látták őket. Azért mert nem rohangáltak
    fegyverrel az utcákon, még ugyanolyan mocskos diktatúra volt.
    Én, mint írtam, nem védem a terroristákat, és diktátorokat. De ha beleképzeled magad egy arab kisfiú helyébe, akinek a családját kiírtották az
    izreli katonák, a házukat ledózeroltál, ők menekülttáborba zárták (amit persze néha rakétákkal lőnek), akkor az, hogy felnőve fegyvert
    fog, és elkezd izrelieket öldösni, nem hiszem, hogy olyan érthetetlen. Nem a terroristákat kell kiírtani - nem is lehet - hanem a kiváltó okokat
    kell megszüntetni. Amiért az az ember fegyvert fog
    a kezébe. Hiába dobsz atomot az ellenségre, úgyis jön a helyére másik. Az USA nem hajlandó belátni, hogy nem csak az az egy világnézet létezik, amit ők gondolnak.
  • Tompi
    #139
    Persze, mert amugy a hideghaboru sem lett volna olyan, mint amilyen! ;)))

    Ez kb a: "lojjunk fejbe minden arab gyereket, mert csak igy irthatjuk ki a terrorizmust gyokerestol" felfogas!
  • Tompi
    #136
    Ugye ott is USA 'csak' a katonakat celozta! ;)))
    De a japanok nem vagtak vissza! (igaz nem is tudtak volna, de kesobb sem genyoztak)
    Akkor most ki itt az ertelmes??? USA vagy Japan? Es most ki is akar itten megint atommal jatszani?
  • Tompi
    #134
    ", es nem szeretem az eroszakot, eppen ezert akarom, hogy a terroristak ki legyenek irtva. "
    Ezzel a mondatoddal surgosen menny el pszichodokihoz!!! Vagy ez vicc volt? Annak tul durva! Ez olyan, mintha egy gyereket azert pofoznal, hogy ne sirjon! Es minel jobban sir, annal jobban pofoznad! Vedd mar eszre, hogy ez az eroszakor hozzaallas az arabokkal szemben csak gerjeszti az egesz folyamatot!
    Es a szerencsetlen arab gyerek ugyanazt latja mint te, csak masik szogbol.

    "mert az a foldigiliszta sokkal magasabbrendu leny" Hat ez nem igaz! Felsobbrenduseg rulez! Ugyanolyan ember a terrorista is mint te! Nehez ezt felfogni? "Csak" a neveltetese mas. Megkerdezted mar akar csak 1 ilyen alsobbrendu lenytol is, hogy miert lett ilyen? Lehet, hogy a valasza az lesz, hogy nem volt mas valasztasa, mert a szuleti megoltek a kulfoldiek. Ekkor a gyerek ugyanazt teszi, amit te is tennel: Irtja az ellenseget minden eszkozzel! Es neki nem csak a katona az ellenseg, hanem minden ami penzeli a katonakat. Meg konyorgom kire lojjon a szerencsetlen, amikor nem lat 1 ellenseget sem, csak bombazo repuloket...

    Egyebkent elitelem a terrorizmust. A vilag jobb lenne nelkule! Csak a modszerekkel nem ertek egyet! Ezeket az embeeket gyermek koruk ota nevelik. Na hat ezt kene megszuntetni, es nem ugy, hogy kiirtjuk az osszes gyermeket! Hanem:
    - Megszuntetni az okot, amiert csinaljak.
    - Ertelmes alternativat nyujtani a bunozes (terrorizmus) helyett. (ami ugye nem= embragoval)

    Es az USA felhatalmazva erezne magat az atomfegyverek bevetesere, ha valaki atommal tamadna ot? Akkor miert ne erezzek a terroristak felhatalmazva magukat az atom bevetesere, ha az USA atommal tamad??? Szerintem az ilyen agresszio csak agressziot szul!
  • mad mind
    #133
    Már bocsánat de ez nem támasztja alá az embargót. A kubaiak nagy része nem utálja Castrót, ellenben utálják USA-t az embargó miatt. Szóval az amerikai megoldás, hogy egy ember miatt (aki más politikai nézettel rendelkezik mint amit ők elvárnak) dögöljön meg egy egész nép.
    Amikor ti az USA függetlenségéért harcoltatok, az angolok szemében terroristák és felforgatók voltatok, nyertetek hősök lettek a harcosok, de ha vesztesek lettetek volna, terroristák maradtak volna a harcosok. Castro szintén egy függetlenségi háborút vívott és nyert, de ti még mindíg azt képzelitek, hogy egy tömeggyilkos őrült. Kérdem én, akkor mi volt Washington?
  • Ozzy
    #120
    Hát, srácok szerintem örökké el lehetne vitázni ezeken a dolgokon. Mindenki úgy reagál, amilyen az
    értékrendje, neveltetése, világfelfogása. Akit az
    egyik nép terroristának tart, azt a másik lehet, hogy szabadságharcosnak. Sokszor nagyon nehéz külömbséget tenni a kettő között, mivel nyugaton,
    keleten, a Balkánon, vagy éppen Afrikában más-más
    az értékrend. Ami az egyik helyen természetes, azt
    másutt visszataszítónak láthatják. Példákat nem sorolok, mert gondolom mindenki képben van.

    Amúgy, örülök, hogy a neten kultúráltan is el lehet vitatkozni.
  • Ozzy
    #106
    Sajnos pont azért veszik az emberek világszerte az amcsi szemeteket, mert már elért hozzájuk az agymosás. Tény, hogy jó dolgok is jönnek az USA-ból, de azért azok többségét ott élő külföldiek csinálták. A legnagyobb színészek mind külföldiek,
    a tudósok többsége, akik előre viszik az országot
    szintén külföldről vándorolt be. Azt mondjuk becsülöm az amerikaiakban, hogy ők tisztességesen megfizetik a hozzájuk érkező szellemi tőkét.
    De, hogy a kérdésre válaszoljak, mi nem ítéljük el az egész amcsi kultúrát, csak azt a részét ami az egész világot degenerált, Amerika seggnyaló hülyévé, hamburgerzabáló, tv-t bámuló majommá kívánja változtatni. Sajnos itthon egyre siralmasabb a helyzet. Az agymosott tömegek valóságshow-kat bámulnak, plázákba járnak, fogalmuk sincsen a magyar kultúráról. És ezért igenis az USA és a többi nyugat európai állam a felelős, akik az egész világból zombit akarnak csinálni.

    Egyébként, köszönöm a normális választ. Az angol nyelvű idézethez, pedig csak annyit, hogy érdekelne milyen szörnynek látják az izraeli katonák a 8-10éves palesztin gyerekeket, hogy fejbe lövik őket? Tavaly nem is egy ilyen eset történt.
  • mad mind
    #104
    "Nem hiszem, kulonben, hogy a zsidok bemennek a palesztinokhoz es lemeszarolnak belolluk 10 - 20 at"
    Tényleg nem. Mindíg jóval többet ölnek meg.
    Ez mindkét nép hibája, de főként Izrael provokálta ki.

    Más. Légyszi válaszolj már, miért szükséges a már több mint ötven éve tartó kubai embargó? Te mint amerikai biztosan tudod az okokat, amiket mi európaiak nem láthatunk.
  • Ozzy
    #99
    Enterprise, bocs, hogy ilyet írok, de te egy hihetetlenül agymosott ember vagy. Fogalmad sincs a világról, csak az amerikaiak szemszögéből tudod nézni a dolgokat. Egy pár dologban szeretnélek felhomályosítani:
    Az USA-ban ugyanúgy diktatúra van, mint Irakban, csak egészen másféle. Ott nem fegyverekkel terrorizálják a lakosságot, hanem pár évtized alatt egyszerűen szarrá mosták az agyukat. Nehogy elhidd már, hogy a megválasztott kormány vezeti az országot. Már sok-sok évtizede a pénzvilág irányít mindent. Az van amit ők akarnak, a tv-ben azt látod amit ők mondanak.
    A lakosságnak fogalma sincs a valódi világról. Rá akarják kényszeríteni a primitív antikultúrájukat az egész világra, de ez sokaknak nem tetszik. Hol volt Amerika, de akár
    Anglia, Írország, Olaszország, amikor már Irak területén CIVILIZÁCIÓ állt. Félre ne értsd,
    én nem védem a Szadit, dögöljön meg az az állat, de, hogy Amerika tetszelegjen a hős
    felszabadító képében, attól felkavarodik a gyomrom. '56-ban nekünk miért nem segítettek,
    hogy szembeszálljunk a diktatúrával? Mert NEM FŰZŐDÖTT HOZZÁ ÉRDEKÜK! Itt nincs olaj, vagy
    bármi más értékes ásványkincs. Ha akarták volna, már rég kinyírhatták volna Szaddámot a
    hiperszuper digitális technikájukkal (amitől te is el vagy szállva), de akkor megerősödött
    volna Irán, amit szintén nem akarnak.
    Az atomról csak annyit, hogy érdekelne a véleményed amikor majd odadobnak egyet a Pentagonra. Hiszen az katonai célpont. A terrorizmust én is elítélem, de nem lehet terroristákra nukleáris fegyverekkel vadászni!
  • mad mind
    #94
    Te valamit keversz. Én nem írtam semmit ami a kultúrával kapcsolatos. De köszönöm a felvilágosítást Daffy Duck-ról, amivel semmi újat nem mondtál.
    Légyszi válaszolj az írásomra, mert nem nekem hanem Pötynek válaszoltál.
  • Bonewerkz
    #87
    hat... en azert a putyin elott nem emelnek kalapot... par szaz tuszt is kiyirtak ott... es ha talan altato gaz helyett nem ideggazt vetettek volna be, akkor talan azt mondanam , tenyleg le a kalappal, de igy... mindenesetre ha a tenoristak az oroszokba is belekotnek, akkor emberukre talalnak...
  • Tompi
    #60
    "A haboru nem jo uzlet az USA-nak, de ezt a te szinteden nem varom el hogy felfogd. Mert az tobb megrendeles a hadiiparnak, de az osszes tobbi iparagnak visszaeses. Az olajaremelkedesrol nem is beszelve. "

    Ezt nem mondod komolyan!!! Kinek jo, ha emelkedik az olajar??? Segitsek? Na jo! Annak aki eladja! Hoppa! Az emberek ugyanannyi olajat vesznek, mint azelott, csak dragabban! Nagyobb a profit az olajbaroknak!(ugy repkednek itt a dollarmilliok, mint a Tiszan a szunyogok!) A kozember ugye senkit nem erdekel! Az kozember fizet, es rosszabbul el! Haburo eseten tobbet kolt mindenre. Olajar no? Ezek a novekedesek mindd-mindd benne lesznek a felhasznaloi arban! Tehat ezt az allampolgarok fizetik! Es ami a legviccesebb! A haborut is! Az adojukbol! Hat nem aranyos? Az adofizetok penzen vesz a kormany fegyvereket, es ez az iszonyatos penz szepen a fegyvergyartokhoz vandorol! LEGALISAN!!!
    Meg hogy nem erdeke senkinek a haboru! Az emberek panikszeruen elkezdenek vasarolni!(mint pl szept11 utan!)
    Ez a tokes tarsadalom!

    Noe! Wellcome to the real world!
  • Tompi
    #59
    "Az elég nagy probléma, hogy Bush arra hivatkozva utasítja el könnyedén a kiotói környezetvédelmi egyezményt, hogy az nagyon nem tenne jót az amerikai gazdaságnak ,"

    Ahogy mondtam. A penz iranyit mindent! Az emberi elet alsobbrendu mint a profit!!!
  • Tompi
    #56
    bocsi az elgepelesekert, de gyorsan irtam... ;(
  • Tompi
    #55
    Jajj de jo! Megsporoltal nekem egy csomo karakter leutest! ;)))
    Ezek melle meg annyit tennek hozza: Mi lenne, ha vegre felnyilna a szemunk, es rajonnenk vegre, hogy a mai vilagot nem a politikusok, hanem a penz iranyitja! A nagy multi cegek! Ok hozzak a torvenyeket, ok robbantanak ki haborukat, ok dolgoztatjak, eheztetik az embereket! Nem kozvetlen, de kozvetett modon! A politikusok arra fordulnak, amerre a penz van! Es ha latszolag ellene cselekednek, hosszutavon csak az anyagiak kerulnek eloterbe! (meg ha elemiszer szallitmanyokat is visznek az Afganoknak, ezzel befogjak a kozvelemeny szajat, akkor is az van a szemuk elott, hogy milyen haszon lesz ebbol!) Ez mindenre igaz!
    Es ahogy latom itt az amerikai partiak azt nem hajlandoak felfogni, hogy van elet a penzen a szamitogepen, es a mikrosuton kivul is! Le mernem fogadni, hogy az ottani emberek nagy resze nem kivan egyebet, csak egy kis foldet, es bekesseget, ahol elelhet. Erre jonnek a magukat fejlettnek mutato orszagok, es raeroltetik a termekeiket a benszulottekre! (ugye az olcso munkaero! Pont ez megy/ment nalunk is!!!) Mestersegesen felkeltik bennuk az igenyt, hogy kokakolat igyanak, mikrozutojuk legyen. Nekik meg tetszeni fog, es belemennek, mert uj nekik, es elhisznek mindent, ami a TV-bol jon. (ugy itt is mekkora divatja volt/van a TV shop-nak) Es egy ido utan csak azt veszik eszre, hogy a tobb1000 eves kulturajukat felvaltotta a nagy globalis tomegcucc, meg a ragogumi! Es aztan mar keson sirnek, hogy nekunk nem ez kellett!!! Es amikor az orszag kezdd felviragozni otthagyja a nyomat a 'fejlett' vilag. Kivonul az orszagbol, mint egy saskajaras, hogy olcsobb munkaerot keressen, es olyan teruleteket, ahol 'betorhet a piacra'. Hogy a ceg mutatoi novekedjenek! Aztan ami maga mogott hagy az a kovetkezo: Munkanelkuliseg, eltevedt emberek, kornyezetszennyezes (mert ugye szinte bagoert meg lehet serteni az ottani kornyezetvedelni egyezmenyeket, ez pont ezert is nagy uzelet ez!) Es ez addig megy, amig az egesz vilagot fel nem emeszti a multikulturalis szemet. Amig mindenki ugyanazt a kolat issza ragojat nyammogja, es nem jut el hozza az MTV. Es akkor majd forumozgathatunk Iraki sracokkal, akik hasonlo probelmarol beszelnek, mint mi!

    Aki tobb, mint 10 eve az USA-ban el ezt nem lathatja, mert neki ez termeszetes. Es talan a joszandek van benne, hogy segitsen masoknak. Csak azt nem veszi eszre, hogy ezzel lerombol egy kulturat, es azt sem, hogy nagyon sok tortenet nem happyend, ahogy az amerikai filmekben!
  • Pöty
    #54
    Mondj már valamit az amerikai kultúráról ha te ott jártál és annyira tudod! Még mindig a levegőbe beszélsz, pedig csak ennyi lenne a vita tárgya. Ha meggyőzöl elfogadom! Ilyen egyszerű. Nem tudom honnan veszed hogy én az amerikai zenecsatornákről szerzem az információimat.
  • mad mind
    #53
    Egy külföldön élő irakinak, peresze, hogy azt mondja, el Szaddammal, de mi a véleménye az ottani lakosságnak? Nekem az a véleményem, hogy ha az ott élő emberek megakarják majd dönteni Szaddam hatalmát, akkor kell majd menni segíteni. Te meg én, de még egy külföldön élő iraki sem döntheti el mi a jó az Irakban élő embereknek.

    "hanem azert mert nem szedte le mar regen a gazembereket a tronrol. Tudjatok Afganisztanban most 100x kevesebben eheznek, szabad a noknek iskolaba jarni, es stb"
    Érdekes, hogy pont Afganisztánnal példálózol, mintha pont az USA és a CIA segítette volna elő a tálibok hatalomrakerülését.

    "nem vagyunk mi amerikaiak sem okosabbak sem szorgalmasabbak a tobbinel, csak bennunket dolgozni hagynak es megfizetnek a munkanker"
    Akkor légszi szóljál már az amerikai multiknak, hogy más országokban ne éhbérért dolgoztassák az embereket. Mivel ugyanazért a munkáért te 10-15-ször annyit kapsz mint én.

    "pl. az egyik munkatarsam Quatarbol jott ide 3 evvel ezelott, ismer egy-par Iraqit"
    Nekem meg van egy munkatársam akinek a szüleinek a nővérének a haverja mondta. Ez badarság.

    "Dolgozni akarnak es elni ok is mint mi, de nem engedi nekik senki"
    Valami hasonlókat mondtak a volt szocialista országokról is amikor még a hidegháborús éra volt. Nézz csak meg néhány régebbi amerikai filmet, vagy sorozatot.

    "a nep meg ehen hal, ja es persze ehen halt akkor is amikor nem volt meg az USA embargo, csak akkor nem volt kit hibaztatni erte, most amikor ott van az USA, akkor ha O a hibas."
    És mit szólsz a Kuba ellenes embargóhoz? Hány éve tart, és mivel magyarázod a szükségességét?

    A kiotói egyezményt Bush nem fogadta el.
  • Bonewerkz
    #50
    elelmiszert olajepenzert... ez azert santit, mert a penzt arra lehet felhasznalni amire akarod... nem lehet ellenorizni, keptelenseg. mellesleg most hallottam, hogy a bin laden szemelyesen fenyegette meg tobbek kozott nemetorszagot, pedig a nemetek ellenzik a haborut... az amcsik erre mit csinaltak? gondolkoztak 1 kicst, es eccercsak kiboktek, hogy: ez a bin laden hangja! es akkor az a bin laden hangja. es en pl itt most nem az usat magat tamadom, hanem szerintem csak latni kellene, hogy bizonyos valakik nem jatszanak ott tiszta lapokkal. viszont egy rossz tulajdonsaguk van az amerikaiaknak, igen naivak, mindent elhisznek amit az ottani tv mond. viszont itt nalunk europaban, ha van egy forgotanyeros muholdad, amivel egyszerre fogod az arabot, a nemetet, franciat, meg mindent, abbol azert lehet kepet alkotni a helyzetrol. persze senki se tevedhetetlen.... es ez diplomatol fuggetlen egyetemes tulajdonsag
  • Pöty
    #42
    :DDD Hát hogy kinek hol a szintje apukám azon el lehet gondolkodni. A hidrogénes meg elektromos autók nem sci-fik csak óriási infrastruktúrális befektetést igényelnek. Régebb óta létezik működő példányt mint képzelnéd, sőt képzeld elektromos autót ma is lehet kapni szériában. Ha lennének kiépített töltőállomások + kiforrott technológia nem lenne drága. Persze lehet hogy a primitiv agyaddal nem birod felfogni mi a különbség prototipus és sorozatgyártás között! A zeneTV-t te oda kapcsolgatod ahova akarod, nézheted a feka-rappet is, nekem elég ha a rádióból az folyik... ha ilyen zseni vagy kérlek mondj még valamit ami az amerikai kultúrát jellemzi! Mert sajnos én ilyen csökött vagyok, hátha okosabb leszek!
  • Tompi
    #38
    "Na most kinek van igaza?"

    Nyilvan annak, akinel az atom van! nem???
  • Tompi
    #36
    Nagyon sok normalisan gondolkodo amerikai allampolgar van, aki nem veszi be, amit beadnak neki! Hiszen ott is mennek a tuntetesek allandoan a haboru ellen! Hajra! Csak aztan ez a majomfeju nehogy a tomegbe lovessen... Kitelne tole!
  • Tompi
    #35
    Hamburger! MekDonaldsz! Kola! Halivud! ;))))
  • Pöty
    #34
    valaki irt itt a kulturális különbségekről. Irakot ugyan nem ismerem de azt meg kérdezném mi az az amerikai kultúra! Mert ha a vonyító-hőbölgő feka rap-szarságokon kivül valamit tudtok osszátok meg velem légyszi!
  • Pöty
    #33
    Enterprise: neked mint jó propaganda áldozatnak elárulom hogy egy nemzetközi internetes játékkal nyomulok már lassan egy éve, ahol nagyon király a közösség, a világ minden tályáról vannak ott arcok, rengeteg amerikai van. A lényeg az hogy a fórumon egy elég hosszú vita megy ahol 90%-ban amerikaiak vitatkoznak és a gorillafejű Bushot nagy részük utálja. Sokan utálják mert pofátlanul szórakozik az EU-val és az összes többi országgal, szarik a környezetvédelmi egyezményekre, stb...

    Ha jól tudom háború esetén az amerikai elnöknek teljhatalma van. Szóval nem hiszem hogy szegény Bush annyira ártatlan és a kongresszus elnyomja! Hihetetlen módon csúrik csavarják a törvényeket és mindig találnak valami kibúvót hogy érvényesüljenek.

    Valaki irta itt hogy mi lenne olaj nélkül. Hát az olajmaffia az ami a legjobban hátráltatja tudomány és a környezetkimélő technológiák kutatását. Pl. már rég hidrogénes meg elektromos autókkal rohangálnánk ha nem lenne ilyen nagy pénz az olajban!

    Azok akik az amerikaiakat szidják itt a fórumon, ne általánositsanak légyszi mert az amerikai embereknek alig van köze hozzá amit ezek a pökhendi politikusaik csinálnak és nagyrészük elitéli őket. Személyes tapasztalataim vannak és én is nagyon meglepődtem!

  • Tompi
    #31
    Ja! Es atomfegyver bevetest SEMMILYEN korulmenyek kozott nem tarthatom elfogadhatonak!!! Nem erdekel, hogy kie-mie!
  • Tompi
    #30
    Bocsanat, de en nem az amerikai embereket kritizalom, hanem a vezetest. Pozitiv dolognak tartokm, hogy ott az emberek tiltakoznak a haboru ellen! Demokracia rulez. De sajnos szinte semmi beleszolasuk nincsen! Ugyis a politikusok dontenek el mindent! Persze demokracia, meg hogy az emberek valasztanak politikusokat, de melyik politikus valasztasi igeretei kozott van, hogy: Nem irjuk ala a Kiotoi egyezmenyt, rengeteg fosszilis eromuvet epitunk, haroruzunk min.2 orszaggal, ahol majd kiserletezni fogunk uj atombombaval!
    Nekem abbol van elegem, hogy az USA csendort akar jatszani. De mire fel? Az OK, hogy gazdasagi nagy hatalom, de mar kezdi elveszteni az erejet. Laskosok szama? Szinte semmi azokhoz az orszagokhoz kepest, amiket megtamad! Meg mindig nem ertem, hogy mire fel kezdd ugalni?
    Nem horog a paraszt, ha nem fuj a szel alapon, miert pont amerikaban volt a szeptember 11.? Mert gazdagok? Nem hinnem! Arra ott van kuvait. Mert demokracia van? Azt sem hinnem, mert arra pl ott van Svajc, gazdagok is, meg penz is van. Szerintem azert tortent a merenylet, mert az USA basztatta az Afganokat, es az egesz arab vilagot! BinLaden sem lenne ekkora vezeto, ha az USA nem kepezte volna ki! En csak azt mondom, hogy eroszak eroszakot szul! Szemet szemert? Ez a XXI.sz.-i politika? Kulonben is: Haboruzni a bekeert olyan, mint b@szni a szuzessegert!

    En lennek elfogult? Itt a kommunizmus vegevel megtaluntuk, hogy figyeljunk nyitott szemmel! Ne doljunk be mindennek, amit mondanak. Neked ott az USA-ban a hideghaboru alatt ment a kommunizmus elleni propaganda! Most meg az arab (bocsanat terrorista ellenes) megy! Az amerikai nepet nagyon befolyasolja a media, meg az oktatas, meg minden! Elhitetik, hogy haboruzni kell a szabadsagert! pl a suliban is mennyit tanultok az arab ertekrendrol, es mennyit az amerikai demokraciarol? Komolyan elhiszitek, hogy ahol nincsen demokracia, ott mindenkinek rossz! Ugye? Nem vagyuk szocialista! Utalom a kommunistakat, DE nem volt annyira gaz itt a szocializmus vegen (70-80-as evek). Tehat 1 diktatura is lehet jo(persze rossz is)! Csak azt nem ertem, hogy az USA miert akar feltetlen haborut, es nem 'normalis' forradalmat??? Amig a nep nem igenyli a valtozast, adig az USA csak elnyomo lesz es nem segito partner! Pedig ugy is lehet!

    Vegezetul csak: Probaldd meg elkepzelni, hogy 1 orszag(pl Kina) az USA-t bombazna, mert nem tetszik neki, hogy az USA kereszteny vallasu, demokraciaban el, es atomfegyvert fejleszt! Ebben az esetben mennyivel lenne jobb Kina a mostani USA-nal?
  • Tompi
    #29
    Hat mar az nekem is regen feltunt, hogy 'veletlenul' olyan orszagokkal tortenik terrorcselekmeny, amelyek ellenzik a haborut. Egy terrorista nem lehet ennyire hulye, hogy azokat tamadja, akik 'mellette' vannak! Nem akar magara uszitani orszagokat, csak ugy!
    De jo latni, hogy nem csak en vagyok paranoias ;) Szerintem is kilog a lolab valahol, de nagyon!
  • MaDFoX
    #24
    Nem mondom hogy jo lenne, ha nem csak a "komoly" orszagoknak lenne atomfegyvere, de legalabb A. is meggondolna hogy fenyegetozik-e atombombaval...
    Mert mire odaer hogy osszedontson par bunkert, addig fanatista allatok a seggukbe dugva egy kisebb bombat, felrobbantjak kalifornia-t... ...es nem biztos hogy nem ertenek veluk egyet, mert hat szerva ott...
    Mielott altalanositana vki elismerem: Nem szeretem A.-t pont amiatt amilyen lett (vilagrendore, foldmegmentoje stb), nem szeretem a terroristakat (keptelen vagyok az ugyek ilyeten rendezeset, az artatlanok halalat elfogadni), egyik fellel sem ertek egyet...
    DE ha A. atomot dobal csak ugy mi a biztositek hogy holnap nem ide dobja (mittomen, pl kell neki a kilenc lyuku hid licensze)?

    Szoval figyeld a szamat: ATOM ROSSZ! BEKE JO! POLITIKUSOKAT KAROBA HUZNI! =D SMILE! PUSSY IS JO! =D

    Ja igen, lecci a pussy-val kapcs. egesz mas jut eszembe, ne rontsd el...
  • Laci73
    #22
    Egyre inkább tartok attól hogy az elkövetkezendő évtizedekben a nagyhatalmak nem fogják tudni megőrizni atom-monopóliumaikat. Nem riogatni akarok, de akár lokális (helyi) atomháborúkkal is számolhatunk....
    Édes istenem. Hol van már az a ötvenestől nyolcvanas évekig tartó világ, ahol legalább kiszámítható volt minden... volt egy Szu amit lehetett utálni, volt egy USA, amiért lehetett rajongani. És ez a két világ fogta egymást. Tudni lehetett, hogy ki mit tehet meg, ki merre léphet.
    Sajnos a jövőképem nem túl rózsás...
  • Lion
    #16
    hmmmmmmmmmmmmmm lesssz itt dirdurrcsitcsatttttttttttttttttttttt :o)