589
Melyik DDR-t válasszam?
  • Speedway
    sziasztok lenne egy kérdésem
    hülye vagyok a gépekhez :D
    jelenlegi ramom: nevét nemtudom, 256 mb ddr sdram, pc 3200 ( 200mhz)
    azt szeretném kérdezni hogy ha venni akarok a gépembe pl 1 gigát
    akkor mindegy hogy milyen???
    vagy egyezni kell ezzel a fajta rammal ami benne van??
    sima ddr ram megfelel?

Előre is köszi a segítséget!
  • Adler
    állitólag dualban gyorsabb
  • mrbaba
    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne, h 1GB DDRIII 1066MHz-es ram gyorsabb, vagy 2GB DDRII 1066 MHz-es dualba?
    Előre is köszi a helpet!
  • smigiboy
    hali nekem az lenne a kérdésem h most milyen ramot vegyek elsősorban játék illetve egyébb programok kezeléséhez:

van 1 512 megés kingmax 800 mhz ramom

Szal az a kérdés h most 1giga dualba vagy1.5 jobb-e játék illetve egyébb dolgokhoz pl filmnézés dcd írás konvertálás

konfigom:
    asus p5k,Core 2 duo E2180(Dual core),512 mb kingmax 800,7600 gt
    és ezt 1 450-es chiftek táp adagolja
  • Nufy
    Hellótok! Van nekem egy 7600GT-s videókártyám amin 256MB memória van, és a gépembe van 3,5 GB memória, És a kérdésem a következő lenne: Meg lehet-e valahogy azt oldani, hogy a gépembe lévő memóriából kineveznék egy bizonyos részt, pl 512MB-ot, és az a videókártya által végzet műveleteket gyorsítaná, és ami a videókártyán van memória, az ugyan úgy dolgozna mint eddig, csak most még hozzáadódna a gépbe lévő memória is.
    Ha létezik ilyen program, ami segítségével ezt meg lehet valósítani, akkor azt légysz jelezzétel. Előre is köszi
    Üdv.: Mezei János
  • zoolee
    A CL időzítés azt jelenti, hogy annyi idő alatt éri el az adatokat a chip ekben...Ha CL3 ez az időzítés akkor 4 nano(?) secundum alatt éri el.
    Ebből természetesen a kissebb a jobb..
    De magasabb órajel hatására romlik ez az érték.
  • mrbaba
    Sziasztok!
    Olyan témában szeretnék kérdezni, h mit jelent a ramoknál az időzítés?
    Például itt van egy CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT típusú ram, meg egy CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT CL4 típusú. A CL4 a ram időzítését jelenti? És egyáltalán az a jobbfajta?
    PLS segítsetek!
    THX!
  • Inquisitor
    Mit értesz az alatt, hogy megnézted? Végigment egy fullos több órás teszt, lehetőleg boot lemezről windows nélkül?
  • dara
    A lapod (pontosabban a processzorod) egyáltalán nem támogatja mind a két architektúrát. A foglalat is eltér, szóval...
  • zseeee4
    Sziasztok! A gépemben egy 512/400 DDR RAM (Kingston) memória van.(Alaplap: ASUS K8N) Ha bővíteni szeretném akkor ez mellé tehetek DDR2-es memóriát?(pl ezt: 512/800 DDR2 Kingmax 3év g.) Vagy (pl ezt: 512/400 DDR RAM (Kingmax))
    Avagy rakhatok-e az 512-esem mellé egy 1024-est? (pl ezt: 1024/800 DDR2 Márkás)!

A válszotokat előre is köszönöm! :)
  • Warpig
    Megnéztem memtest-tel és nem volt hiba vele.
  • tmisi
    Memtest86-tal ellenőrizd, külön-külön a modulokat. Ez egy kis floppylemezről bootalható program.
    Jó márka nem azt jelenti, hogy nem csúszhat be hibás darab.
  • Warpig
    Sziasztok!
    A múlt héten vettem a gépembe a 2x512 kingmax ram helyett, 2x1giga geilt. Mindkettő ddr2 800mhz, dual chanel módban ment/megy. A gond az, hogy miután kicseréltem a ramokat, a gép furcsa dolgokat produkált. Kilépések (bitcomet, nod32, outpost, opera, most wanted) hibaüzenettel vagy anélkül. Company of heroes el sem indul, hanem full fagyás, ezekben az esetekben újraindításkor chkdisk indult el automatice és vagy talált hibát vagy nem. Gondoltam egy új XP megoldja a gondom, de nem így történt:( a hibák most is megvannak. 5letek? A ramok időzítései nem változtak, tulajdonképp semmi sem változott. Pedig a Geil jó márka nem? Thx. W.
  • Akuma
    Bármelyiket veheted, egy kategória. De ha 800MHz-es FSB-je van a procidnak, akkor én inkább Kingmax Mars 1066MHz-et javasolnék, szintén ugyanannyiba kerülnek kb.
  • Pharaoh
    Melyik jobb vétel? A CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT vagy a GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT?
    Kb egy árban vannak.
  • Akuma
    Mi éri meg jobban? 2*512MB Corsair XMS CL2 vagypedig 2*1GB DDR Samsung vagy Kingmax? Ugyanabban az árban tudnám őket szerezni, illetve a Corsair kb 3 ezerrel drágább, de fele akkora kapacitás. Nem tudom, hogy mi a külöbség a gyakorlati sebességük között. Az alaplapom most úgyis épp 428MHz-re van belőve, ez kedvezne a Corsair ramoknak, de 667MHz-es vagy 800MHz-es ramokkal nem tudom mit művelne...
    Minden építő jellegű hsz-t szívesen fogadok :)
  • kirol
    Véletlenül nem akar közületek venni valaki egy 1x1 GB Corsair XMS2 PRO RAM-ot?
    Élettertamgarancia van rá, most 3 hónapos.
  • Akuma
    Ja egyébként szerintem kicsit vegyíteni szeretnéd, csak ezt így nem mondtad ki... NE tegyél bele különböző ramokat! Inkább csak 2 darab 1 gigás legyen benne! Az is elég mindenre.
  • Akuma
    Ha kinyitod a kézikönyvét, ott képpel illusztálva látod, hogy mikor van duálban, nem is kell hozzá nyelvtudás, mert eléggé egyértelműen szokták ábrázolni.

Egyébként 1. és 3. illetve 2. és 4. slot szokott duálban menni. Lehet, hogy van kivétel, inkább nézd meg a kézikönyvét! Illetve Biosban is engedélyezni kell a dual channelt.
  • Rohamsisak
    Sziasztok! Nem nagyon vágom ezeket a memóriával kapcsolatos dolgokat ezért gondoltam jobb ha megkérdezem tőletek, hogy ha most van egy asus p5b alaplapom, és abban van 2X512mb kingmax memória a "DIMM_A2" és a "DIMM_B2" aljzatba helyezve, akkor ha veszek egy "A-Data 2x1GB 800 Mhz DDR2(ADT800D2U16K2/2G) Dual Channel Pack" -ot akkor , ezt a 2db 1gb-os modult pedig csak bele kell tennem a "DIMM_A1" és a "DIMM_B1" aljzatba és már kész is a dolog? Vagy hogy kell elrendeznem hogy jol müködjön? És még egy kérdésem van, hogy tudom hogy jo lenne azonos típus de ez most olcsóbb és nekem most kis spórolásis sokat jelent, szoval nem gáz hogy más típus? Lehet hogy van valami ami nem egyezik és emiatt esetleg nem lesz jo, vagy ilyesmitől nem kell tartani? Köszi előre is a válaszokat!
  • kivagyokén
    Ok köszönöm nektek én nem vagyok hardveres nem tudom megy e dualban de megnézhettem volna everesben is sorry:( de hát nem tudja akkor nyugodtan vehetek bele 1 gigát sokat már nem akarok rá költeni új gép kéne a vista 4.5-re pontozta még egy évet kibír mégegyszer köszönöm
  • tmisi
    Ok, de a kérdés az volt, hogy 1024+512 és a választ megkapta. :)
    Tényleg utána kellett volna néznem, de én úgy értelmeztem, hogy most is dualba mehet neki és kérdi, hogy megmarad-e. Mert ha két 512es nem megy, akkor két különböző pláne nem fog...
  • dara
    Ha ennyire nem vagy biztos benne, akkor játj utána. Nekem se tellett többe 1 percnél.
  • tmisi
    Ki kábítja? A mondatom úgy kezdődött, hogy : "HA TÁMOGATJA..."

Ezért nem kell egy képernyőnyi képet beszúrni, elég lenne a link.

• dara
    Jó lenne ha nem kábítanád. Az i848P egyáltalán nem támogat dual channel-t!

• tmisi
    Az 512 + 1024 nemigen fog menni dualban. Ha támogatja akkor viszont a két 512-esnek eleve úgy kéne mennie, már ha nem nagyon különböznek egymástól. Ezt leellenőrizheted a bootoláskor, de az EVEREST is megmondja.
  • kivagyokén
    MSI 848p neo v alaplapomba szeretnék 1 gb ramot venni az egyik 512 helyettcsak mivel most 2 512 es va benne nem tudom hogy az alaplap támogatja-e a Dual-t és nem lesz e lassabb a gépem másfél gigától előre is köszi
  • kecskusz
    HY!!!

Hogyan tudom megkülönböztetni a DDR1 és a DDR2 ramot?
    Van valami megkülönböztető jelük?
  • gabyka13
    Mind1 m,ásik fórumon kaptam választ.Köszi
  • gabyka13
    Ennyire nehezet kérdeztem?
  • Dévids
    Helló!
    Van 1 Gb ramom és azt tervezem, hogy veszek még hozzá 1 GB-t.Azt szeretném kérdezni, hogy ez sokat számít majd a játékok sebességében?
  • gabyka13
    helló mindenkinek!érdeklődnék,hogy érdemes-e 2x1gb(ddr400) memóriát venni vagy a 2x512mb -os az a késleltetés miatt gyorsabb.DualChanelben használnám.Kingmax,Kingston,PQI márkájút érdemes venni?
    Gépem:ASRock 939dual-vsta,amd64 3800+,6800gs videkari(agp)
    Előre is köszi
  • obe
    értem...még ugy sem jó vásár, hogy 42000 forint a 2 gb?..ugyanezért az árért kaphatok még g.skill-t,, az viszont már:5,5,5,15 -ös időzítésű
  • TCelica
    nem bizony, alaplapcsere amihez lehet hogy venned kell új procit meg új mindent. :))
  • TCelica
    vegyél 667-t. állítólag a 800- se "sokkal" különb, és olcsóbb is. :)) Én a PQI-t választanám, csak arra vigyázz hogy ha Asus alaplapod van azzal nem működik, valamiért nem szereti. Az infineon-t és a kingmax-t támogatja. Ha csak 1 Gb ramot akarsz a gépedbe előnyösebb 2 x 512 -őt vásárolni mert úgy megy dual-ba.
  • mardal
    Köszi a választ.Szerinted akkor ddr2es ből melyiket érdemes venni?
    PQI,KINGMAX vagy INFINEON?1gigás modult akarok venni.
  • VTomi75
    Sima DDR-re gondolsz valószínűleg. Hát azt nem.
  • mardal
    Hello.
    Nekem egynagyon fontos kérdésem volna.
    400Mhzes memóriákat nem tudok beletenni ddr2es foglalatba?
  • dara
    Az OCZ DDR2 RAM-jai egyáltalán nem tartoznak a jobban sikerültek közé. Az áruk viszont az egekben van, főleg a minőségükhöz képest. DDR(1)-ben tényleg jók voltak, de az már nem az.
  • obe
    srácok..a ph-n nem tudtak segíteni, hátha akad itt valaki, aki tud némi infót/véleményt/tapasztalatot megosztani velem:

ezt a ramot néztem ki a következő gépemhez:
    2048MB (2x1024MB) OCZ Special Ops Edition XTC 2K DDR2-RAM
    (OCZ2SOE8002GK) CL4.0 - 800MHz - PC2-6400...adatai: 4,4,3,15 2T..feszültségadás:1.9 v-2.2v

sajnos magáról a márkáról sem mondtak túl biztatót, pedig tudomásom szerint az egyik legnagyobb ram készítő...ehhez venném: asus p5b deluxe, c2d 6400, 8800 gtx

várom szíves észrevételeiteket