64
a Wincsik elettarta,stb...
  • Borg
    Ja, mondom, én is arra gyanakszok, hogy az szomszéd irodában az ütvefúró rezgésétől, vagy lökött egyet az áramon vagy valami...

Mindenesetre valóban kellemetlen.
  • Laalee
    biztos hogy valami kulso tenytezo hatasara nyikkant meg, nem pedig spontán elromlas...
  • Pheel
    Kellemetlen.
  • Borg
    Ja, és egészed addig a percig a SMART-ja 100%os volt 2 évig... minden előrejelzés nélkül halt el..
  • Borg
    Ma egyik percről a másikra megadta magát a céges gépemben a winyó.

Szomszéd irodában szerelték a vizet, ütvefúróztak, jó nagy rezgés volt, meg lehet hogy áramot is kapott rendesen..

Mindenesetre nagyban kattintgatok, egyszer csak úgymaradt a kép, és a winyó nagy bőszen elkezdett klaffogni.
    Újrainditottam, DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK.

Quantum AS20 20GB-osból mindössze 10esnek ismeri fel a bios, de az adatoknak fuccs úgynézki.
    3hete volt mentés, szóval jól szopok majd asszem, 3 heti tervezéseim vesztek oda...
  • dikki*yysw
    :PP
  • Laalee
    csak nehagydmagad :D
  • dikki*yysw
    Gyárilag 3, most vitték le sok maxtornak 1-re. Csak MO-n egyet adnak rá.
    Ez a gondom, tavaly november 21-én vettem egy 40 gigás quantumot; egy hónap múlva, dec. 21-én tönkrement, januárban vmikor kicseréltettem. Tehát olyan 10 hónapos, majdnem 11, és tegnap elkezdett bad sectorozni. ma visszaviszem, de valszeg úgysem lehet majd megmagyarázni, hogy nem direkt vágtam tönkre :-/ (mistral) uccsú napi garancia... ehhe.
    a reménysugár is csak az, hogy 1. a gari utolsó nap is ugyanúgy vonatkozik (hivatalosan) mint első nap; 2. már cserélve lett, tehát nem 365 napos a vinyó, mert ugye akkor már nekik is megszűnt a gari a nagyker felé, és nem cserélnék ki vmi ürüggyel, de így talán még igen.
    ehhe, húzós lesz.
  • mtubi
    Az a baj,hogy ha jol tudom mar minden wincsire (IDE-s) csak 1 ev gari van,nem?
  • Mike at home
    Amire adnak 3 ev garit, ha meg van olyan egyaltalan
  • mtubi
    Mit gondoltok,melyik markat reszesitsem elonyben?
    Vagy Seagate-et vagy Maxtort vennek,bar sok Maxtorrol hallottam,hogy behalt.Nekem 40G-as Qantumom van(5400-es).
    Mar lassan 2 eve van meg.Eddig jol muxik,nincs baja.
    80G-ason gondolkozom.7200-est vagy 5400-est vegyek?A 7200-esek birjak addig,mint a 4200-esek,nem hasznalodnak el elobb?
  • maximus2000
    7200-es 40gigás maxtorom van, csendes és jó gyors is 9 hónapja van meg, szerintem jó kis vincsi.
  • Pheel
    Nekem is van 40-es 5400-es Maxtorom. Az nem sípol. Halál csendes.
  • Branner Maister
    ok. :)
  • [Walaki]D`Lair
    Ja.
  • mtubi
    Jo,oke,bocsi,hogy nem kerestem valami regi Wincsis topcikot.
    Amugy inkabb csak az erdekelne,hogy nagy kapacitasnal (80-120G) mi a jobb:az 5400 vagy a 7200,melyik a strapabirobb,vagy mind1,csak a sebesseg a kulonbseg?
  • TheZsenyka
    Szerintem az IBM cumók nagyon sirályak csak hűteni kell őket.
  • Pheel
    Minek ennek új topic? Van már ezer...

Barracuda IV a Leghalkabb ?
    Milyen Vinyót vegyek
    sípoló Maxtor vinyó
    Quantum vinyó
    Melyik a jó winchester?

Hogy csak párat említsek...

Miért nem lehet előbb szétnézni és nem kérdezni meg minden ezeregyedszer is???
  • mtubi

Udv!
    Lenne par kerdesem,hogy a wincsi arak igy lementek,es allitolag 30%-al akarjak a gyartok emelni,foglalkoztat a
    gondolat,hogy vegyek 1-et.Most 1 Quantum 5400RPM-es 40G-as wincsim van mar 1.5 eve,es teljesen jo.
    Mostanaban,hogy a garit is csokkentettek+egyre tobbet hallom,hogy "behalt a winyom" ,kivancsi lennek a velemenyetekre.
    Pl.Azt hallottam,hogy a 7200-es Rpm-esnek rovidebb az elettartama a nagyobb ingenybevetel miatt,EZ IGAZ?
    Mert hat elvileg ha arra tervezik,miert ne birna azon a fordulaton sokaig...
    Amugy kb. 80G-asat vennek,vagy max. 120-asat.Szoval nem kicsit,annal jobb az 5400-es?
    Es milyen markajut ajanlanatok?Mivel hasonlo az aruk,tudok valogatni.
    Es a Seagate-nek a halk vinyoit nem kell irni,nekem nem az a lenyeg,hogy nagyon halk legyen,hanem,hogy strapabiro,
    hosszu eletu es lehetoleg gyors legyen.Amugy en a MAxtor fele hajlanek,az IBM wincsikrol sokat hallottam,
    hogy behalt.Irjatok meg velemenyeteket,tapasztalataitokat.
    THX