64
a Wincsik elettarta,stb...
-
Borg #24 Ja, mondom, én is arra gyanakszok, hogy az szomszéd irodában az ütvefúró rezgésétől, vagy lökött egyet az áramon vagy valami...
Mindenesetre valóban kellemetlen. -
#23 biztos hogy valami kulso tenytezo hatasara nyikkant meg, nem pedig spontán elromlas...
-
#22 Kellemetlen. -
Borg #21 Ja, és egészed addig a percig a SMART-ja 100%os volt 2 évig... minden előrejelzés nélkül halt el.. -
Borg #20 Ma egyik percről a másikra megadta magát a céges gépemben a winyó.
Szomszéd irodában szerelték a vizet, ütvefúróztak, jó nagy rezgés volt, meg lehet hogy áramot is kapott rendesen..
Mindenesetre nagyban kattintgatok, egyszer csak úgymaradt a kép, és a winyó nagy bőszen elkezdett klaffogni.
Újrainditottam, DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK.
Quantum AS20 20GB-osból mindössze 10esnek ismeri fel a bios, de az adatoknak fuccs úgynézki.
3hete volt mentés, szóval jól szopok majd asszem, 3 heti tervezéseim vesztek oda... -
#19 :PP -
#18 csak nehagydmagad :D -
#17 Gyárilag 3, most vitték le sok maxtornak 1-re. Csak MO-n egyet adnak rá.
Ez a gondom, tavaly november 21-én vettem egy 40 gigás quantumot; egy hónap múlva, dec. 21-én tönkrement, januárban vmikor kicseréltettem. Tehát olyan 10 hónapos, majdnem 11, és tegnap elkezdett bad sectorozni. ma visszaviszem, de valszeg úgysem lehet majd megmagyarázni, hogy nem direkt vágtam tönkre :-/ (mistral) uccsú napi garancia... ehhe.
a reménysugár is csak az, hogy 1. a gari utolsó nap is ugyanúgy vonatkozik (hivatalosan) mint első nap; 2. már cserélve lett, tehát nem 365 napos a vinyó, mert ugye akkor már nekik is megszűnt a gari a nagyker felé, és nem cserélnék ki vmi ürüggyel, de így talán még igen.
ehhe, húzós lesz. -
mtubi #16 Az a baj,hogy ha jol tudom mar minden wincsire (IDE-s) csak 1 ev gari van,nem? -
#15 Amire adnak 3 ev garit, ha meg van olyan egyaltalan -
mtubi #14 Mit gondoltok,melyik markat reszesitsem elonyben?
Vagy Seagate-et vagy Maxtort vennek,bar sok Maxtorrol hallottam,hogy behalt.Nekem 40G-as Qantumom van(5400-es).
Mar lassan 2 eve van meg.Eddig jol muxik,nincs baja.
80G-ason gondolkozom.7200-est vagy 5400-est vegyek?A 7200-esek birjak addig,mint a 4200-esek,nem hasznalodnak el elobb? -
maximus2000 #13 7200-es 40gigás maxtorom van, csendes és jó gyors is 9 hónapja van meg, szerintem jó kis vincsi. -
#12 Nekem is van 40-es 5400-es Maxtorom. Az nem sípol. Halál csendes. -
Branner Maister #11 ok. :) -
[Walaki]D`Lair #7 Ja. -
mtubi #6 Jo,oke,bocsi,hogy nem kerestem valami regi Wincsis topcikot.
Amugy inkabb csak az erdekelne,hogy nagy kapacitasnal (80-120G) mi a jobb:az 5400 vagy a 7200,melyik a strapabirobb,vagy mind1,csak a sebesseg a kulonbseg? -
TheZsenyka #4 Szerintem az IBM cumók nagyon sirályak csak hűteni kell őket. -
#2 Minek ennek új topic? Van már ezer...
Barracuda IV a Leghalkabb ?
Milyen Vinyót vegyek
sípoló Maxtor vinyó
Quantum vinyó
Melyik a jó winchester?
Hogy csak párat említsek...
Miért nem lehet előbb szétnézni és nem kérdezni meg minden ezeregyedszer is??? -
mtubi #1
Udv!
Lenne par kerdesem,hogy a wincsi arak igy lementek,es allitolag 30%-al akarjak a gyartok emelni,foglalkoztat a
gondolat,hogy vegyek 1-et.Most 1 Quantum 5400RPM-es 40G-as wincsim van mar 1.5 eve,es teljesen jo.
Mostanaban,hogy a garit is csokkentettek+egyre tobbet hallom,hogy "behalt a winyom" ,kivancsi lennek a velemenyetekre.
Pl.Azt hallottam,hogy a 7200-es Rpm-esnek rovidebb az elettartama a nagyobb ingenybevetel miatt,EZ IGAZ?
Mert hat elvileg ha arra tervezik,miert ne birna azon a fordulaton sokaig...
Amugy kb. 80G-asat vennek,vagy max. 120-asat.Szoval nem kicsit,annal jobb az 5400-es?
Es milyen markajut ajanlanatok?Mivel hasonlo az aruk,tudok valogatni.
Es a Seagate-nek a halk vinyoit nem kell irni,nekem nem az a lenyeg,hogy nagyon halk legyen,hanem,hogy strapabiro,
hosszu eletu es lehetoleg gyors legyen.Amugy en a MAxtor fele hajlanek,az IBM wincsikrol sokat hallottam,
hogy behalt.Irjatok meg velemenyeteket,tapasztalataitokat.
THX