15
Gépfejlesztés - MIT TEGYEK BELE?
  • Sir Quno Jedi
    Ez oké, de az árkülönbség igen kicsiny a teljesítmény külöbséghez képest. Akkor már tényleg jobb ha 8500-ast ajánlassz neki. Én is a 9000 szériára vártam, de gyorsan meggyőztek az eredmények, hogy Ti4200 legyen belőle. A 9700 klafa, de arra meg kinek telik ???

Amúgy márka, hmmm én mostanság videókártyából, ami fogyóeszköz és naponta avul el, én beérem egy Inno-val is...
  • ÁjjLe BoBBi
    Mondjuk szentem meg a proci is amit lőni akarsz bele !Szentem!, még 1x mondom csak szentem szar,mert azé má a celeron nem fogja tudni követni ezt a nagy játékfejlesztgetést, és ott leszel kb 1 fél év múlva hogy most milyet is kéne venni! Nekem is volt celeronom, 1 darabig télleg jó volt! Kb olyan 2max3 hónapig úgy ment ahogy én szerettem volna! De aztán jöttek a minnél újabb gamák és belebolondult a proci :) Egyébként volt 500-as, 700-as és 900-as cerkám is ! Most 1 Athlon XP 1800+ van, és ennél nem ott járok kb fél év után hogy mikor és milyen procit kéne venni mert ez má nem jó! Ja és még ezt nem is húztam ! Viszont VGA kártya az elférne, mert az meg csak 1 Abit Gef2 MX400 64Mb-os !De hál istennek semmi nem szaggat ! :))
  • ÁjjLe BoBBi
    Hát én tudok de az nem úgy megy :)))
  • ÁjjLe BoBBi
    Ja Ja nem szabad venni R9000-et mert sok tesztet olvastam már és ha mindenáron ATI-t akarsz venni akkor még a 8500-as is jobb mint a 9000-es !!! De szerintem is inkább Gef4 Ti 4200-as kéne neked ! Ja és persze nem 64 hanem 128 Mb-os !! Mert most jött ki az ATI 9700-es és abból már van 256Mb ddr ramos is !
  • Borg
    Mutass nekem márkás gef4ti4200at 33 bruttóért, és az lesz a húdejó vétel...
  • Sir Quno Jedi
    de jó a giga is
  • Sir Quno Jedi
    ASUSP4T533
  • Sir Quno Jedi
    Miért R9000 ??? Egy GF4Ti4200-al árban is jobban jár, meg nekem úgy tűnik valamennyi tesztből, hogy speed-del is (én is ezt birtoklom ebből kifolyólag).
  • Sir Quno Jedi
    25-30%-al mindössze a sima, régi, azonos órajelű P4-ekhez képest. Aztán van amiben több, van amiben kevesebb az eltérés nyilvánvalóan.
  • Wajk
    Nekem mindig is Cel-em volt, de a fateromnak P4-ese. Nekem azért jobb a Cel, mert nem vagyok annyira vastag :), és Cel nagyon jól húzható. Most egy Tualatin 1.1GHz-es van és pisszenés nélkül megy 1.46Ghz-en. Biztos tud többet is, de ez is elég most és úgy is a jövő héten egy 1.4-es érkezik. :)
  • lacibacsi
    A Celeron P4-esek miben maradnak el a normál P4-ektől? Az áruk kb. a fele, és a minőségük/tudásuk?
  • [Walaki]D`Lair
    Ha már itt tartunk.

Most milyen i850E-s Alaplapot vegyek ami még RAID-es is? Ár nem számít. Én a Gigabyte GA-8IHXP re gondoltam.
  • Borg
    Elég lesz új P4 táp is.

ASUS P4B533 37510
    Intel P4 Celeron 1.7 BOX 21200
    R9000 PRO 64MB 33000
    Seagate BIV 60GB 29560
    256MB DDR333 20500
    +a táp, amiből 300Wosat ami nem túl gagyi, de nem is übernoname kb 10000 körül van

151770 brutkó.
    Gagyi.

De a te anyagi keretedből aligha hozol ki jobb P4 konfigot. Mondjuk a procit tudsz bőviteni késöbb meg mindent, de hogy 1 évig belül kell az biztos...
  • pilóta
    Hát szerintem a házat is kellene cserélni.
    Egyrészt mert kevés lesz a 250W, nameg a legtöbb P4 lapnak kell a külön csatlakozó, amit nem hiszem, hogy tud a te házad.
    H érdekel van egy eladó 1,6-os Northwood P4-es eladó. 35 brutttó, fé év garival, ajándék brutál Globalwin WBW76 hűtővel.
  • lacibacsi
    Sziasztok!

Sok ilyen jellegű téma volt már, most mégis megpróbálkozok újra vele.

Meglévő gépem szeretném fejleszteni, de ötleteket várok, hogy milyen alkatrészekkel tegyem ezt meg.

Cserélni szeretném az alaplapot, procit, memóriát, HDD-t, és a video kártyámat.

Ami marad a régiből:
    - ATX ház (250W)
    - LG CD-R
    - Toshiba CD-RW-DVD Combo
    - Sb Live
    - Acorp Modem
    - FDD

Pentium IV-es rendszert szeretnék, ami megfelel a mai játékok hardver követelményeinek is. Legalább 60 GB-os vinyó kellene bele. És elvárásom még, hogy legalább 1-1,5 évig ne kelljen nagyon fejleszteni.

Jelenleg maximum bruttó 150.000 Ft-om van új alkatrészekre.

Aki tud nekem jó ötleteket adni, hogy mit érdemes venni, és hol (mennyiért), az kérem írja le véleményét, esetleg tapasztalatait konkrét alkatrészekkel kapcsolatban.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Sziasztok!

lacibacsi