401
Hangkártyák ma
  • KranaZoli #361
    Árgépről. Szal a boltoknak utána kell nézni!

Creative-Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty

Creative-Labs Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer

Creative-Labs Sound Blaster X-Fi XtremeMusic

Látom van PIXMania. Ezt az egyet garancia érvényesítése miatt NE!!!
  • KranaZoli #360
    Egyértelmű, hogy a "magasabb" ár kategóriában lévő X-Fi-k mind megfelelők.
    Sőt, több mint jók! :)

PS.:

Értem-értem...
  • dronkZero
    Eh, ja, csak boltba már úgy szeretek elmenni, hogy van valami konkrétabb elképzelésem, de legalábbis fogalmam arról, hogy mi kell...

Nem csak neked szólt a kérdés egyébként, csak te voltál itt, akihez beszélni lehet... :D
  • KranaZoli #358
    2.) nem mondom, nem próbáltam.

1.) nem nézegetek új kártyákat. És csak a Creative termékeket ismerem. Gondolom X-Fi-ket lehet vásárolni újonnan. Van a Fatality ill. Xtreme Music (nem Audio) amik jók. És sorry, nem használok 5.1-t.

Utána kell érdeklődni vmi boltban...
  • dronkZero
    Jó, akkor mi az, amit ma lehet kapni, és hardveresen tolja az 5.1-et?

Illetve kérdés lenne még, hogy az alaplapi hangkártyával tényleg meg se próbáljam...?
  • KranaZoli #356
    Passz!
    (mármint újat)

Én PH apróról vettem a kártyám.
  • dronkZero
    Hol lehet ilyen Audigyket kapni? Google sem a barátom, kurvára sehol nincs az árlistákban, mindenhol SE-t látni...
  • Metwork
    Most alaplapi hangkártyám van és időnként játékban megakad a hang, arra gondolok, hogy a hangkari miatt, ezért szeretnék egy olcsó hangkarit ami leveszi az alaplap "válláról" a terhet. Kölcsönkérni nem tudok kitől.
    A #344-ben Inquisitor kolléga azt írta, hogy az SE ugyan úgy szoftveres mint az integrált cuccok, tehát nem adok a szarnak egy pofont az SE-vel?
  • KranaZoli #353
    SE-t nem ismerem.
    Audigy 1-esem volt, most 2-esem van.

Az 1-es 96Khz-t támogatott, a 2-esnél ez 192Khz.

Ajánlom mind2őt. 4-eshez még nem volt szerencsém, gondolom az is profi kártya. Teljesen jó lesz mind1ik.

Az összes hardveres kártya, ofkórz!

PS.: OS-edtől függően töltsd majd le a legfrissebb Audigy 1/2/4 driver-t. Nekem a Vista régebbit kal fel, talál a saját Update-jével. Bár az is tökéletes és semmi probléma vele, azonban ha felteszem a legfrissebbet kapásból jóval nagyobb a hangerő.
  • Metwork
    Mármint az 1-2-4-esek "hardveres" hangkártyák, az SE meg szoftveres?
  • Metwork
    Akkor az Audigy SE felejtős? Az 1-2-4esek jobbak?
    Ph-n találtam ezt is.
  • KranaZoli #350
    Vegyél PH aprón vagy egy Audigy 1-est; 2-est 4-est. 6 ezer pénzért Audigy4-est láttam minap.
  • Metwork
    Játékbeli akadásokat szeretném kiváltani az Audigy SE-vel, most alaplapi hangkártya van.
    Mivel mindkettő szoftveres (ahogy írod) ugyan ott vagyok vele?
  • KranaZoli #348
    Számomra ismeretlen, de elhiszem, hogy jó. Mivel játék is van, így Creative. A muzsika szgéppel csak néha. Azért egy effekt pedálnál nem jobb. ;)
  • Tetsuo
    a Sound Blaster hangkartyak azert inkabb jatekhoz valok, mint zenehez.
    ha mar ua a ceg, akkor az E-MU markajat javaslom, egesz jo a muzsikalashoz. ;)
  • KranaZoli #346
    Hm?!
    Kötöttél már hangszert is alaplapra integrált hangkártyára?! Nem tudok széleskörű választ adni, ui. az ismerőseim között "csak" olyan van, aki elektromos gitárt köt rá. Proginak meg ott a Guitar Rig. Próbáltam az alaplapival és Audigy-val. A különbség hallható és érezhető. Nem csak a hangminőségre gondolok. Ebben a programban van egy kapcsoló, ami 24bit és 192Khz-re "bővíti" a hangot. Az alaplapi nem csak, hogy szarabb minőségű, de a tempót sem bírja, késik. Ui. gondolom Audigy-nál ezt Maga a hangkártya intézi el, alaplapinál pedig a CPU.

Az Audigy SE és Xtreme Audio-s bekezdésed már tényleg nem tudom hova tenni és Magaménak érezni...

Nekem ezért a hangkártya csak Audigy 1; Audigy 2; Audigy 4 és amit majd szeretnék X-Fi Xtreme Music. (nem Xtreme Audio)
  • Inquisitor
    Rá lehet hackelni az X-Xi Xtrm Audio driverét, mivel zsír ugyan az a chip van rajta.
  • Inquisitor
    Azt gondolom tudod, hogy a HD Audio integrált "szutykok"-nak is tudnia kell a 24bit/192Khz-et? Vagy azt, hogy ugye van X-Fi driver(!!!) Realtek HD Audio kártyákhoz, például bizonyos GigaByte lapokon levőkhőz, de azt csak pénzért lehet megvenni (míg meg nem hackelik a fenébe) és drágább mint egy X-Fi kártya.

Az Audigy SE (leánykori neve Live! 24) meg a X-Fi Xtreme Audio zsír ugyan az a kártya és ugye mindkettő szoftveres éppen mint az integrált motyók. Egyedüli előnyük az alacsony zajszint ... amit viszont csak tényleg minőségi HiFi cuccokkal lehet kihasználni.
  • Met
    Az Audigy SE 7.1 nagyon gagyi?
  • KranaZoli #342
    Xtreme Music.
  • Arnold12
    Köszi, időközben rátaláltam.
  • KranaZoli #340
    Te tudod, ott a Realtek.

Audigy 1-est használtam évekig, pár hónapja Audigy 2-est. Azon kívül, hogy az előlapi fejhallgatót nem sikerült még rákötnöm, semmi problémám nem volt vele. Igaz, csak XP-n; Vista 32 és 64 bit-en ill. WinSeven 64 bit alatt használtam. Linux alatt nem...

Viszont sok-sok év alatt Windows alatt játékoknál zéró problémám volt velük. Amire még használom, hogy rákötök elektromos gitárt 24bit/192Khz-n keggyetlen profin szól Guitar Rig progi alatt is. Alaplapi szutyok itt szóba se jöhet...

Pedig Én éppen az Xtreme Music-ról olvastam jókat...

ZX

Creative website-ról le lehet tölteni egy Audigy/Audigy2/Audigy4/X-Fi driver-t. Én ezt használtam 32 bit alatt is. Szerintem ahhoz is jó lesz.
  • Arnold12
    A Creative Sound Blaster Audigy SE bulk hangkártya kompatibilis a Vista Ultimate-el? Van hozzá driver?
  • Mardel
    Nekem Xtreme Musicom van, de több Creative termékből köszönöm nem kérek. Az egy dolog hogy a termék támogatása kritikán aluli, 2005-ös hangkártyához kiadják 2008 szeptemberében az első lnux béta drivert ami csak 64 bites gépekra jó. Aztán rá egy évre a 32 biteset.
    Windowson két különböző konfigon is összeomlik a driver különböző játékok alatt, egyszer hangosan elkezd sisteregni az egész és befagy tőle a gép.
    Ettől a sistergestől nemcsak a fejhallgatóm megy tönkre (Sennheiser HD 555), hanem a fülem is.
  • Rage47
    Hali, Audigy 4-et eladnám és vennék helyette egy X-Fi hangkarit. Melyiket ajánljátok? Olvastam, hogy az Xtreme Audio sz*rabb, mint egy Audigy. Viszont a Xtreme Gamer meg rohadt drága...:S
  • Solten
    no
  • Met
    Az alaplapi hangkártyák most is "megterhelik" a gépet?
    Régebben néhány játék rosszul futott ha csak alaplapi hangkártya volt...
  • duracellmumus
    üdv!
    zenét hallgatni ezenérdemes...

ebayon 30körül bele lehet futni.
  • KranaZoli #333
    Mi az, hogy fele jel?!
    Fele hangerő, vagy mi?!

Ezt nem értem...

Be szeretném Én kötni az előlapit, de nem tudom, hogy hova a bánatba kellene dugni az Audigy 2 Extension "részén" az előlapi kimenetet.
    :(((

Csak tüskék állnak ki, mindenféle felcitázás nélkül.

Az alaplapi az szépen feliratozva van, Audigy nincs.

Hátul meg csak 1db kimenetem van. :)
    Ill. az 5.1 ;)
  • Marci D
    Én úgy tudom ha ilyen jack elosztót használsz akkor ugyebár az elosztja a jelet 2 részre és ezért csak a fele jel érkezik a hangfalakra vagy fülesre.
  • KranaZoli #331
    PH-n aprók között Én ajánlom az Audigy 1-es, 2-es kártyákat. Az 1-es olcsóbban, a 2-esek kb. ezen az áron mozognak.

vasziszdasz

Én még az Xtreme Music-ról hallottam jókat. Nem az Xtreme Audio, hanem Xtreme Music.

Más:

Egyelőre nem találtam megfelelő topic-ot...

Következő lenne a problémám. Van ez az Audigy 2-es hangkártyám. Napokban ruháztam egy fülesre és egyelőre csak úgy tudtam megoldani a fülest, hogy hátul a hangkártya kimenetére tettem egy jack elosztót. Egyikbe a füles, másikba a hangfal. Ezzel az a probléma, hogy amikor a fülest használom állandóan ki-be kell dugdosni + amikor a füles csatlakoztatva van, akkor a hangfal hangereje is kicsit "kisebb" lesz.

Ez utóbbi nem akkora probléma, úgyis kikapcsolom. Lehet a gagyi elosztó miatt van, de a fő probléma nem is ez, hanem az állandó "dugdosás". :(

Nem sikerült még megoldanom, hogy a szgép ház tetején lévő "speaker"-t bekössem, ui. nem tudom, hogy hova kellene dugni a csatit az Audigy 2-es kártyán?!?! Van rajta egy olyan rész, hogy asszem vmi olyan neve van, hogy "Audio Extension", de ez nincs feliratozva, hogy mit hova kellene csatlakoztatni. Pontosabban Engem csak a front speaker kimenet helye érdekelne. Nem tudom mennyire lehet ezzel kísérletezni, mert rövidre sem akarok zárni semmit pl... Az alaplapon van olyan, hogy HD Audio, de az az alaplapi chipset. Az Audigy-n meg nincs ilyen felirat. :(

Már rákerestem google-ban is, de eddig csak olyat leltem pl. PH-n, hogy másnak is dettó ue. volt a problémája. :(

Vkinek vmi 5lete?!
  • Marci D
    Sziasztok!

Szombati nap amikor legjobban kellett volna beszart az alaplapi hangkártyám. Nem tudom hogy hardver probléma vagy szoftveres probléma de nem szól túl szépen azóta (mono, és az 5.1-es cuccom is recseg azóta de tudom hogy nem annak van hibája). A gépem elég régi és nem akarok beleinvesztálni túl sokat mert a közeljövőben le kéne cserélni de 1 5.1-es hangkértya mindenképpen kéne mert így semmit nem ér az egész. 5-6k-t szánok rá.
  • vasziszdasz
    15+20k-ért már kapsz X-Fi-t, az alatt elég a 6 rongyos Audigy is. Az X-Fi Extreme Audio 17k körül van, de szarabb mint az Audigy, gyakorlatilag csak egy csatlakozó, mindent a proci emulál.
  • vasziszdasz
    Nekem X-Fi Platinum Fatal1ty Champion van, frankón szól, de igazából nemtom megmondani hogy miben jobb mint az előző Audigy2.
  • Redbull756
    nos?:)
  • Redbull756
    hi
    Milyen 5.1-es hankártyát ajánlanátok ócsóért?:)
    Mostanival se lenne bajom, csak elég régi és sehol nem találok hozzá vista drivert.
  • Dj N-Ice
    van egy Focusrite Saffire LE elado ha vkit erdekel... kulso firewire hangkari 300 dodo ert...

info: [email protected]
  • Nightwish006
    Üdv! Először is szeretném kijelenteni, hogy soha életemben nem halottam normális hangkártyát menet közben. De folyamatosan hallom, hogy egy "rendes" és az integrált kártyák közt ég és föld a különbség... Addig addig mondogatták, hogy úgy döntöttem venni kéne vmit... Elsősorban játékra (cs 1.6 magasabb szinten), valamint zene. Egy sennheiser hd 555 társaságában képzeltem el, valamint tervben van vmi normálisabb 5.1es hangcucc vásárlása is. Ki milyen kártyát javasol? ~15-20K-m lenne rá.
  • KranaZoli #323
    Vettem használtan egy Audigy 2-es kártyát, az 1-esem helyett. Feltettem hozzá SB weblapjáról a legfrissebb Audigy driver-t és állam leesik.
    :o

Kirobbantja a helyéről a Logitech z4-esem. :)

Akitől vettem X-Fi-re váltott és azt mondta, hogy hallható és érezhető a különbség az X-Fi és az Audigy2-ese között. Én szkeptikus voltam lesz-e különbség egy Audigy 1-es és egy Audigy 2-es kártya között.

Aztán amikor megnéztem és szabad szemmel is kb. 1,5x nagyobb mint az Audigy 1-es kezdtem dörzsölni a tenyerem...

Kúva jó!!!

El sem tudom képzelni, hogy mit tudhat egy X-Fi kártya.
  • KranaZoli #322
    Mi a különbség egy Audigy 1-es és egy Audigy 2-es kártya között?!

(ma vettem egy Logitech z4 2.1-t és arra lennék kíváncsi, hogy pl. egy Audigy 2-essel többet lehet-e kihozni belőle, vagy "nagyobb" Audigy-vel....)