401
Hangkártyák ma
  • RelakS
    #401
    jól hangzik, egy a gondom vele:
    2010-ben volt utoljára driver frissítés.

    én ezzel szemezek:
    Creative Sound Blaster Recon3D
    Viszont ezt most így mi? Bulk Normál(?)

    Azért mondjuk az vicces, hogy amíg a Titaniumnak van 7.1-es kimenete, ennek csak 5.1-e van, pedig elvileg tudnia kéne a 7.1-et is.
  • Madi92
    #400
    Hali!
    Erről a kariról vélemény, esetleg tapasztalatok?: )
    Sound Blaster X-Fi Titanium
  • Danus16
    #399
    Hali!

    Új hangkártya kéne az ősrégi Creative SB2 Audigy hangkártyám helyére.

    7.1-es Creative hangfalrendszerem van.
    Főként zenéléshez kéne(gitár), meg használható legyen zenehallgatáshoz, filmnézéshez, néha játékhoz is. SB2 egészen jól teljesített amp simekben, de azért mondanom sem kell, azért néha meghaladják a számítások az ősrégi processzorát.

    Úgy láttam, hogy Asus-ban érdemes gondolkodni tömegtermékek terén, de igazából nem látok nagy különbséget a modellek között.
    Mivel jobb pl. a DX, mint a DS?
    Van szabad PCI és PCI-E slotom is.

    Max 20ezrem van rá.

    Amit még meg szeretnék kérdezni, az az, hogy a külső, USB-s hangkártyákban van potenciál? Úgy értem, ha lesz laptopom, és egyetem mellett szeretném a gitárt cibálni, megéri-e befektetni egybe, és használni laptophoz gitárerősítőként (ilyenkor valszeg fejhallgatóval hallgatnám, esetleg egy kisebb, minőségi külső sztereó hangfalon), és esetleg ha hazahozom gépre dugni?
    Elég minőségiek ilyen árkategóriában, vagy jobb, ha maradok a belső hangkártyánál, mert annyival jobb az eredmény?

    Amiket néztem: E-MU 0404 (Alapból nem tudom, megérné-e studió-kártya, mert nem csak felvételre használom, nem tudom, mivel lenne ez jobb), Asus Sonar DX... Semmi mást nem találtam ebben a kategóriában, az USB-s hangkarikról halvány fogalmam sincs, mi lehet jó, ha jók egyáltalán.

    Köszönöm a válaszokat előre is!
  • MaRee
    #398
    Sziasztok!

    Van egy Realtek ALC889A hangkártyám, eddig tökéletesen működött XP-n, most viszont felraktam a Windows 7-et és az istennek se akar megszólalni.
    Letöltöttem a realtek oldaláról hozzá a legfrissebb drivereket, a device manager is azt írja, hogy up to date a driver. Ehez képest semmi hang, pedig minden ugyan úgy van bedugva mint eddig.Ha fülhallgatót dugok bele, az sem szól.
  • Micsu
    #397
    mind1ik x-fin van optikai kimenet?
  • Desiderata #396
    alaplapi hangkártyámnak 97 dB
  • Breki33
    #395
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1105716561&no=93269
  • bigivan
    #394
    Szevasztok Tagok!

    A következő problémám támadt: kaptam ma a kedves Tesómtól egy új audiókártyát, a padláson találtuk a régi pc-s lomok között, még ki sem lett bontva, a gyári ragasztás tartotta még mindig. Ez egy Terratec Aureon 7.1 Space nevű kártya. Megnéztük a Neten, korának egyik legjobbika volt. Megtaláltam hozzá a német eladócég számláját, 2003 decemberében vette a tesóm az ebayen keresztül Németo-ban. Az viszont a bajom, hogy a winfos 7 Ultimate 64 bit-es verzióm nem látja a kártyát, nem érzékeli, hogy benne van a foglalatában. Innentől használhatatlan. lehet ezzel vmit kezdeni, vagy dobjam ki?
  • Desiderata #393
    Asus Xonar sorozat nem tűnik rossznak
    "35-ször tisztább hangminőséget (116 dB SNR) biztosít, mint a legtöbb alaplapi hangkártya (85 dB SNR)"
    ez jól hangzik, csak mindenhol azt írják csak igényes hangfallal érdemes venni
    na már most mi számít annak? hangfalakból sincs olyan nagy kínálat 0-20 ezres kategóriában, meg csak 2.0 érdekel
  • Desiderata #392
    közben rájöttem, Vezérlőpulton van :) fel is tekertem Stúdió minőségre :DD


  • Desiderata #391
    olyasmit olvastam, hogy a High Definition Audio, amit integrálnak az alaplapokra már évek óta, ami az AC'97 utódja
    már jobb paraméterekkel rendelkezik mint a jobb hangkártyák, amik 15 ezertől kezdődnek
    ez igencsak meglepő számomra

    Realtek High Definition Audio van a gépemben, de driveren túl kezelőprogramot nem adnak hozzá
    annó még SB Live! kártyámmal sok dolgot lehetett állítani, még hackelt driverrel gitárt is lehetett vele torzítani

    nem hiszem, hogy szükségem lenne az integrált Realtek High Definition Audio leváltására, de jó lenne valami progi amivel hangszíneket profin lehetne állítani, esetleg beépítettek is lennének
    csak nem tudom ezt támogatja-e a cucc, vagy procinak adja át számolásra a dolgokat
  • Dj Faustus #390
    "Érdemes még a mai világban hangkártyát venni sztereo zenehallgatáshoz és sztereo játékhoz?"
    Ha nagyon igényes vagy, vagy zenélsz, vagy olyan játékkal játszol, ami támogatja a hangkártya effektprocesszorát akkor igen.

    "Van hallható különbség ha valami jobb hangkártyát veszek a gépbe?"
    Ha például olyan hangkártyát veszel, aminek a gépen kívül van a DAC egysége, akkor a gépben levő digitális áramkörök nem fognak belezajongani a hangkártya analóg áramköreibe.

    Vannak játékok, amelyek egyes hangkártyák (leginkább a Creative Sound Blaster különböző szériái) effektprocesszorait, így érdekesebb hangzást eredményeznek.
  • Desiderata #389
    Érdemes még a mai világban hangkártyát venni sztereo zenehallgatáshoz és sztereo játékhoz?
    Évek óta integráltam van.
    Van hallható különbség ha valami jobb hangkártyát veszek a gépbe?
  • Dobronski
    #388
    Nekem nem akarsz venni egy konfigot? :D Mindenhol a legjobbat akarsz venni :D
  • virslyee
    #387
    Hali
    Én ilyet vennék E-mu
  • KillTheKonzol
    #386
    sziasztok, meg akarom venni a piacon levő legjobb hangkártyát

    az Auzentech Home Theather HD jónak tűnik
    mik az alternatívák?
    köszi
  • Mardel
    #385
    Mi az ASIO??(Audio Stream Input Output) Egy olyan szabvány, amely segítségével a számítógép közvetlen elérést kap a hangkártyákhoz. Így a hanghoz tartozó jeleknek nem kell, hogy a Windows multimédiás "lassító" rendszerén keresztül menjenek. Ezzel jelentős gyorsulás érhető el. Zenélésnél ez nagyon fontos lehet, hiszen ha játszunk egy hangszeren, vagy akár éneklünk egy mikrofonba, és a játékunk/ énekünk hangját (feldolgozott jelet) nem szinte azonnal halljuk vissza, (monitoring) hanem jelentős késéssel akkor lehetetlené válik a pontos feléneklés / feljátszás. Ezt a késés időt (latency) milisecundum-ban mérik. Minél kisebb az érték annál kevesebb a késés és ez nekünk annál jobb. A latency legalsó értéke sokkmindentől függ. A gépünk, alaplap, processzor gyorsaságától, hangkártyától és még sok minden mástól. Az ASIO driver a 600-800 ms késési időt 10-20 ms-ra csökkenti. A latency időt ASIO kontrol panelen tudjuk beállítani, de ha kisebbre veszük a gépünk-hangkártyánk képességeinél. Akkor elkezd recsegni, ropogni a hang és a rendszer megbízhatatlanná válik. Érdemes rászánni egy kis időt hogy mi az a legkisebb érték, ahol még tökéletes a hangminőség és stabil a rendszer. Ha zenélni szeretnénk mindenképpen olyan hangkártyát válaszunk, amihez van megbízható lehetőleg gyári ASIO driver.

    Forrás
  • KranaZoli #384
    Akkor vegyél Audigy-t. Az szerintem 5-6k körül megvan.
  • Esplanade
    #383
    annyit nem szánnék rá, lehet maradok a SB live-nál egyelőre, ezres körül már lehet kapni
    thx az infókat még azért körülnézek
  • KranaZoli #382
    SB Live-nál is késett a hang?!
    (ezt nem hittem volna)

    Én Audigy-nél ilyet még nem tapasztaltam és a Native Instruments nevű progit használom. Abban van egy olyan kapcsoló, hogy High/Low. Rákattantok arra, hogy High, szebb lesz a hang de semmi káros mellékhatás nem társul hozzá.

    Én PH Aprón vetten, ott szoktak lenni és nem is drágák. Viszont az Asus Xonar (vagy mi a neve :) termékről regéltek sokan jókat, még!

    Ami Nekem a Creative kártyák közül szimpi az az X-Fi Extreme Music kártya. Nem az Extreme Audio, mert az szutyok. Van ilyen, hogy X-Fi Xtreme Music. Szerintem nézz utána, asszem PH-n 14k körül mennek.
  • Esplanade
    #381
    Reason és társai, gitáreffektre is használnám realtime, SB live-om volt régen és annál késett a hang, ezek szerint Audigy jobb választás lenne?
  • KranaZoli #380
    Szerintem elég az SB Live is. Az is 24bit-es kártya, nem?! Max. "csak" 96Khz. :)

    Én nem zene szerkesztésre használom hanem arra, hogy pl. gitárt kötök a szgépre és "házi stúdió" progit használok effekt pedálok/erősítők helyett.

    Amit Én itt észrevettem, hogy sima alaplapi realtek chipset az pl. késik. Szal lehet olyat, hogy feljavítja a jelet a progi (gondolom vmi real-time zajszűrés, ésatöbbi nyalánságok...) és akkor fázis késésbe kerül a megszólaltatott hang és a lejátszott hang. Ilyet Audigy-nél nem tapasztaltam.

    De gondolom nem árt hozzá relatíve erős CPU és RAM sem. Egy jobb kártya esetleg annyiban jobb, hogy több számítási munkát végez el és kevesebb jut a CPU-ra.

    Milyen progit akarsz használni?!
  • Esplanade
    #379
    zeneszerkesztéshez keresek hangkártyát, mit érdemes ezeken nézni? elég egy SB live! hozzá? progik mennyire támaszkodnak a hangkártyára? game port kell rajta mert midi billentyűzetet kötnék rá
  • SL
    #378
    Nekem ilyenem van a realtek mellett és nagyon jó választás volt! semmi gond nincs vele:
  • Madmano
    #377
    Szasztok.Van a gépezetben most egy Audigy LS kártya.Gondolkodom a cserén esetleg egy Audigy SB X-Fi Extreme-re.Jó választás lenne?
  • shrike7973
    #376
    Gyorsan benéztem a fórumba, nem nagyon olvastam bele, elnézést ha nem láttam meg, DE EMBEREK, mi ez a sok creative szarság? Asus Xonar Series...
  • Running
    #375
    Sziasztok. Lenne egy kérdésem, gondoltam itt égetem magam vele.:)))
    Szal az a lényeg, hogy nekem van egy X-Fi Xtreme Gamer hangkari.
    Optikai kábellal rá van kötve az erősítőre. Ezzel még nincs is baj. De azt nem értem, hogy az 5.1-es Speedlink Medusa füllencsemet, hogy a rákba tudom rákötni, hogy 5.1-es hangzást érjek el.
    A füllencs mikrofonját bedugom ahova kell, meg még egy kábelt h stereóban szóljon, így megy, de nem 5.1. Próbálkoztam az erősítő hátuljára rádugdosni a füllencs kábeleit, h majd azon keresztül lesz 5.1-em, de semmi nem történt.
    Szal igazából nem is értem, hogy mit kéne csinálnom. Lehet kibaszott nagy faszságot kérdeztem, de komolyan nem tudom mi a megoldás. Hálás lennék, ha valaki dobna valami infót...előre is köszönöm!
  • KranaZoli #374
    Hmmmm. Érdekes.
    Mind1. A lényeg, hogy Oké.
  • Arnold12
    #373
    A felső driver nem működött, az alsó linken levő meg ugyanaz volt mint az amit én is letöltöttem először. Egyébként én ba..tam el, ott az Audio console, nagyon szépen be lehet állitani az 5.1-et, csak hülye voltam...
  • Arnold12
    #372
    ja, nekem igy volt feltüntetve: Creative Sound Blaster Audigy Value/SE/LS and Sound Blaster Live! 24-bit XP and Windows Vista Pack 1.04.0077
  • Arnold12
    #371
    Már megoldottam, de kipróbálom ezt is, meg még egyet. Aztán majd meglátjuk melyik marad.
  • KranaZoli #370
    Na! Jól van, pénzt ezért sem adtam volna... Próbáld meg ezt a driver-t.

    Creative SB Audigy 2.18.0001 (34 MB)

    Audigy driverek az összes Audigy kártyához, az összes Windowshoz, beleértve a 64 bites oprendszereket is.

    Amit Te írtál az usite.hu oldalon úgy van feltüntetve, hogy "Creative Sound Blaster Audigy LS kártya XP és Vista 32 és 64 bites drivere."

    Creative Sound Blaster Audigy LS Driver 1.04.0077 (63 MB)
  • Arnold12
    #369
    Audigy 1


    Ez van fenn:SB24_VTDRV_LB_1_04_0077.exe

    A hivatalos oldal szerint ehhez a kártyához ez a legutolsó driver Vistára.
  • KranaZoli #368
    Mi a pöcsöm az az Audigy SE hangkártya?!?!
    Létezik Audigy 1; 2; 4 és X-Fi-k. A többi felejtős. Audigy 4 PH-n 6-7ezer. Kell annál jobb?!?!

    A legfrissebb Audigy driver van fent?!
    (SBAX_PCDRV_LB_2_18_0010)

  • Arnold12
    #367
    Megvettem az Audigy SE hangkártyát. Az Creative Live 5.1 hangkártyám a másik gépben simán szétdobja az mp3-at 5.1-re, míg a ez az uj ebben a másik gépemben nem. Mi a probléma?
  • Dobronski
    #366
    Sziasztok!

    Van egy acl888 alaplapi integrált hangkártyám,eddig tökéletes volt,de újraraktam a windows-t,és valamiért nem működik a driver-e.Realtek high definition audio drivert raktam fel,újraindítottam a gépet,de nem indítja el.Ha az .exe fáljra kattintok nem reagál.Vagy 5x reinstalláltam már,de semmi.Más verziót is probáltam.
  • KranaZoli #365
    Miért akarsz minden áron új Audigy-t venni?!
    Én PH-n intézném.

    De ha veszel azok közül az X-Fi-k közül, többet nem kell hangkártya cserén törni a fejed. ;)
  • Oldcool
    #364
    heló van egy kis problémám tudom nem ide tartozik de van egy realtek ALC850 es hangkártyám(integrált)és a zöld jack aljzat tönkre ment és át dugtam a mikrofonba de nemtudom hogy lehet átállítani UAJ-ra mert alapból nem áll át.lécci ha tudtok segítsetek:S
  • duracellmumus
    #363
    üdv!
    ha az x-fi "több mint jó", akkor nézd meg a #334-et azt besz*rsz
  • dronkZero
    #362
    Na ezaz, hogy az Audigy-ket ilyen 10eHUF körül láttam, de most abban az árkategóriában már használhatatlan kártyák vannak csak... :(
    Komolyan, nekem nem kéne a fülem számára hallhatatlan tisztaság, meg fasztudja még mi, csak annyi, hogy hardveresen tolja a surroundot. Aztán erre kicsit sokallom a 20 rugót...

    Na mindegy, akkor jegelem a témát, úgyis először hangfalszett kell, aztán első körben rádugom az alaplapi szarra...