INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gabesz amd64
"Nos ugyvettem észre hogy ez a cod ugy müxik hogy minél többet használod annál jobban fut. "

aztqrvapics@ba ezt a beszólást<#nevetes2><#nevetes1>

Te!kezeltesd magad<#gonosz1>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Sanyix
Maradj csak fanboy, ne is tájékozódjál, ne is érdekeljen, hogy az integrált memóriavezérlõ "kicsit" más mint a sima, és hogy azt se tudod mirõl beszélsz.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

MaSzKa
jól mondod mióta AMD-m van azóta vagyok lelkes hívõ!<#alien><#email>

1 megváltás lenne ha visszakapnám az intelbe fektetett pénzem

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Semmi uristen nincs torrentrõl szedtem le másolt diskeepert és ahogy sejtettem az a szar leszedtem a trialt a honlapjukról és egybõl megcsinált mindent...
Nos ugyvettem észre hogy ez a cod ugy müxik hogy minél többet használod annál jobban fut. Tudom hogy ez furcsán hangzik de multkori reinstallnál is 60 fps el indultam most is annál vagyok rendes grafikán..majd 1-2 hét gém és utáa 200 is lehet. Nemtom miért van ez igy ezt tapasztaltam...

MaSzKa
tiszta röhej má ez a topic<#nevetes1><#nevetes1>

NeoMaN
úristen...

Punker
Maszka értelmes összehasonlítást plz ugyanazon a Hz-en futó Intel procik között nézd a cache különbséget, azzal me gitt ne gyere hogy olcsóbb az AMD mert le van szarva ingyen se kéne AMD, soha nem néztem gépvételkor mennyi lenne az AMD......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Wanax
De akkor legalább mondd el hogy mi volt a gáz is mi lett a megoldás hogy okuljunk belõle...

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Wanax
Egyre jobban azt érzem hogy Maszka valami hittérítõ, mindenki meg akar téríteni az "AMD-izmusra"...
Amúgymeg még mindig nem értem mért izgatod magad ennyire ezen az egészen. Mindenki arra költi a pénzét amire akarja, tanácsot adni persze lehet másnak hogy mi éri meg jobban, de te ezt már eléggé túlzásba viszed, csak az AMD látod, amolyan "AMD jó, Intel rossz" megfogalmazásban.
Foglalkozz a saját gépeddel hogy az minnél jobb legyen és hagyd a többieket "szenvedni"...

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Gabesz amd64
megmondom mit tegyél!!!
Vidd be a szervízbe és kérd vissza a pénzed és már rendelheted is a konzolod,hidd el jobban fogsz járni.

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Szisztok! Meglett oldva...

Gabesz amd64
<#eplus2> jólmondod 😄 szarhalom<#taps>

kár h jól lehet tuningolni hehe

Csá!
Na fenn van az uj xp....
Hátööö raknám fel a diskeepert hogy defragment meg minden erre mindig kifagy mielõtt elinditanám...erre letöröltem a diskeepert és a windows alap is ezt csinálja. Vagis amikor elindulna a defragment akkor vár 1 percet addig a gép nem reagál semmie aztán belekzd... Ez mi lehet?
Amugy errõl a cd rõl nem hiányzok egy fájl se

Gabesz amd64
bazze maszka 😄DD

Te nem vagy normális...fostalicska ABIT lapra vártál? és még se kaptál
ha vártál volna vagy INKÁBB vettél volna egy jobb deszkát az AMD-d alá,megkimélted volna az Inteles topicot a hülyeségeidtõl

meg igazán befejezhetnéd,mert már nagyon uncsi 😊

MaSzKa
aláírás<#taps>

NeoMaN
Mellesleg tényleg csak tuning esetén éri meg nagyon az intel.
Nadehát aki nem tuningol, annak meg tökmindegy milyen gépe van.
😊))

NeoMaN
Lófaszt az. 3200Mhz-n futkorászik.
😊

MaSzKa
miért szerinted nem fog belemenni az am2+ -os proci az 1éves Abit KN9-be

simán belemegy max 1 biosfrissités

czky
És arról ugye egy szót se szólsz, hogy az áemdé 6000+t alig lehet húzni, míg azt a szar 6420-at lazán felrántja az ember 3.2 -3.4 Ghz-re. 3000ft-al fizet az ember többet. HÛÛÛÛÛHAAAAAAA!!!! Arról nem is beszélve, aki most vesz alaplapot is(p35), annak lazán bele fognak menni a köv. generációs intel procik...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

MaSzKa
azért fizetsz 10%-al többet hogy 1 lassabb procit vegyél?

mert te képes lennél rá az biztos

MaSzKa
És az árakat is tudod? LOOOL!

AMD Ahlon64 X2 6000+ Box 36400FT
Intel Core2Duo E6420 Box 39500FT

argep.hu

Azszép, a 6000+ alig vere meg a 6420 ast?LOOOL!!!!!!

Persze, csak azt nem érti, hogy nem 1 árkategóriában vannak..-.-

MaSzKa
árak szempontjából egyárba van at Intel 2140 BOX és AMD X2 4000+ BOX

a különbség az hogy AMD-hez rézmagos hûtõt adnak intelhez alu

MaSzKa
"Itt is jól meg lehet figyelni, hogy a cache mérete egyáltalán nem befolyásolja az elért helyezést, és ez igaz Intelre, AMD-re egyaránt."

MaSzKa
<#hawaii>

Wanax
Érti õ, csak ennyi pénzért az AMDnél olya procit kap ami az összess C2D-nél gyorsabb, tuning nélkül... 😊

Értsed már meg, hogy ez a te C2D-d egy szarhalom 16k ért.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Hát a fene tudja, én csak alaplap/memória csere megúszás okán váltottam X2-re, lett volna zseton C2D-re áttelepültem volna szépen. Persze a Brisbane (szvsz) akkor éri meg, ha megy 2.5-3.0GHz között valahol, lehetõleg a Socket kiolvasztása nélkül.

MaSzKa
azért valjuk be a ph-s tesztek elég korrektek szoktak lenni

aki olcsó processzorra vágik annak mindeképp az AMD Athlon X2 4000+ brisbane javaslom

Nem tudom, más (általam megbízhatóbbnak vélt) HW oldalon a tesztek alapján az E4300 vs E6320 között volt 5-10% difi (játékokban ennyi sem!), viszont E2160 vs E4300 esetén már 12-20% volt, és ott már játékokban is nagyobb volt. És akkor az E2160 vs E6320 még sehol nem is szerepelt ... szerintem többmagos prociknál hatványozottan fontos a cache mérete.

"ezt hogy a cache nem számít sokat ki mondta neked? ha nem számít sokat érdekes módon miért növelik folyamatosan?"

Speciel szerintem számít (bár AMD-nél tényleg nagyon keveset, anno s939 Sempronnál alig volt gyorsabb az AMD64 a négyzser annyi cachel, pedig egy vagyon fizettem rá), ellenben a Prescott magnál a belsõ késleltetés okán növelték 1MB-ra (így is lasabb volt a Noerhwoodnál, csak késöbb hozta be, amikor az új SSSE jobban elterjedt), szóval több oka is lehet.

MaSzKa
"Mint látható, a különbség azóta sem nõtt, tekintve, hogy ezúttal az 1 és 4 MB-os méret közti különbséget tüntettük fel táblázatunkban. Jellemzõen a differencia mértéke 1–14%-os (inkább 1–9%)"

MaSzKa
már régebben is volt L2 cache az alaplapon vagy 10éve 512kb

most az windsor 3800 X2-be 2x512kb van (sempron 2800+ e6 256kb:-))

Cache méretének hatásai

Punker
ezt hogy a cache nem számít sokat ki mondta neked? ha nem számít sokat érdekes módon miért növelik folyamatosan? miért van az hogy minden komoly munkánál kell a nagy cache?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

MaSzKa
az architektúra az ugyanaz az összes c2d 2magos proci-nál

MaSzKa
ezek a processzorok csak gyorsítótár és órajel valamint virtualizációs tech-be térnek el egymástól

a cache nem számít sokat
órajelet lehet nõvelni tuningal
a vt meg ki tudja mire jó (mert szerintem semmire)

Punker
és ez miért az Intel hibája? láttál te olyan Intel reklámot hogy tuningold a procidat? szerintem nem bonyolult az Intel van 2xxx-es 4xxx-es és 6xxx-es család, minimális logikával ki lehet következtetni hogy a 2xxx-es a leggyengébb nincs ebben semmi félrevezetõ, szal jó lenne ha befejeznéd a köpködést és az összevissza hülyeségek terjesztését.

MaSzKa
én is ezt mondom

AMD az elég lett volna

csak az a baj eltûntek a nagykerekbõl a Abit KN9 Ultra alaplapok :-(

azt már nemtudtam várni többet (1,5hónap-ot vártam)

Punker
jó és szép dolog a tuning, de sose vennék olyan dolgot ami alapból nem elég arra amire használni akarom, mert a tuning az mindig lutri + a komoly tuninghoz komoly lap, ram és hûtés kell, akkor meg ugyan ott vagy árban.

Mert aszonták neki, hogy az jajj dejó, de nem olvasta el figyelmesen, hogy csak tuninggal..

Punker
na most akkor miért a legkisebbbet vetted meg ami nem erre való?

MaSzKa
netezni, néha simulator, néha film, néha kovertálás+rar 4-5gb, tv tuner f1, zene stb

MaSzKa
nekem volt Connect3D 9550@XT 128/128 Samsung 4ns paszív meg Gigabyte X700 Pro 128MB Samsung 2ns

Mért is?
Mert neked nem futja rá akkor már így-úgy szar?<#kocsog>

Punker
amúgy meg szabad kérdezni hogy te pontosan mire is használod a gépedet?

MaSzKa
az mégnagyobb vitz!<#eplus2>

Punker
nekem sapphire ultimate gyári passzív 9800Pro volt és nagyon szerettem, de most a 8800 GTS üt amúgy meg szegény ATI-t megvette a fostalicska AMD úgyhogy rohamos leépülés várható.....<#banplz>

De, sajnos volt 1 ideig atim, haver régebbi gépét használtam 1 ideig, 9600 as volt..nagy rakás szar..

5200 asról? te hülye vagy?
Látszik, hogy nem olvasol el semmit, csak okítassz össze-vissza..Mert most is oltogatsz a gef8 topikba, és ha elolvastad volna, hogy imt írtam, akkor látnád, hogy jelenleg LAP-TOP om van...

MaSzKa
fogadjunk sose volt még ATI-d és egy Nvidia Fx5200-vel iród ezeket a kommenteket