INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Teljesen hihetõ, a 8xxx 45 nM, az AMD nem..

Annyitól nem lehet baja! Én most csak azért vagyok erre így rákattanva, mert egy hangtalan gépet akarok összedobni és ilyenkor minden fok számít... nameg forint is 😊 Nagyon nem szívesen nyúlnék pénztárcába egy komoly robosztus passzív hûtõért... Azt próbálgatom, hogy a gyári dobozos hûtõje elég e, ha passzívban van, persze visszavett órajelek és energia (feszültség) mellett.

Jah mondjuk egy olyan hûtõvel tényleg sok...
Nekem gyári hûtõvel max 50 fok. Az gáz szerinted? (Húzva van kb 400MHz-et)

BattleTag: zydar#2910

Nekem igen, mivel nincsen ilyen drága hûtõm hozzá... 😞 És nem is akarok ennyit kiadni egy hûtõért...

44 fok magasnak számít?

Na megvan a tettes: 65W-ot vesz fel az E8xxx processzor, így melegebb is a vártnál, a teszt szerint.
Zalman CNPS9700 LED cooler lett használva, ami csalódást jelent számomra... És meg vele együtt is magas maradt a hõmérséklet. Igaz egy 100%-ban kihajtott állapotot tükröz:

Az én procim meg csak 60%-ig volt hajtva a videotömörítésnél. Ezekszerint mégsem ideális ez a proci család a csendes pc-hez.

Na utánanézek még a Q9300-nak és Q9450-nek is. Ha találok valami értelmeset, akkor írok 😊

Ez eléggé hihetetlennek tûnik... pedig xbitlabs-nak általában lehet hinni.

mycso
Ja.

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Ja halk gépet amúgy is lehet csinálni, mondjuk egy 10ezres passzív hûtéssel, nade ezt én ki akarom kerülni. Inkább veszek egy 10ezerrel drágább procit aztán az kussol, ha meg az kell, hogy gyors legyen, akkor visszaállítom a biost és szárnyal...

Mint írtam abból a célból, hogy hangtalan legyen. Nem a fogyasztás a lényeg, de az a proci ami kevesebbet fogyaszt, az kevésbé melegszik, összesen ennyi az összefüggés. Nem az a 10-20W fog meggazdagítani, viszont elalváskor nem idegelne a ventillátor búgó zaja, ha pl. éjszaka letöltésen hagyom a gépet.

MaSzKa
alig fogyaszt is kevesebbet max 30%-al

Eist alapból visszaveszi kicsi órajelre amikor üresjárat van így nagyon sok áramot se spórólsz

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

ates84
de a célját nem értem... tízezreket spórolsz így a villanyszámlával? halk gépet amúgy is lehet csinálni

Pontosabban mondva, adott órajelen a több tranzisztoros processzor valószínüleg gyorsabb.

Annyira úgyse tudom visszavenni az órajelet, hogy használhatatlan legyen... Se a szorzót se az FSB-t nem lehet egy bizonyos szint alá vinni...

ates84
de ha visszahúzod az órajelet akkor minek "erõs" proci?

Még az E7200-as is csak 45W-ot fogyaszt, így belõle is kinézném, hogy elketyegne így venti nélkül.

Többek között ezért érdekelne baromira mit tud egy E8200-as proci... Tuti össze lehetne belõle dobni egy zajtalan, de még egész erõs gépet... 😊

Ok, értem.

Nem szar a szenzor, az E2160 ilyen hûvös proci, amit méghûvösebbé tettem azzal, hogy visszavettem az órajelét 1800MHz-rõl 1200MHz-re, a feszültségét, meg 1,45 voltról 1,1 voltra... Nézz utána más fórumokon, hogy mennyi egy ilyen processzor alaphõmérséklete...

Szar bennük a szenzor: DD
Sokkal több volt az.szerintem.

Ki is próbáltam, venti kihúzva, gyári dobozos borda van rajta. Win és egyéb automatikus programok betöltését követõen is csak 31 fokos a proci!

Virtualdub-al megtúráztatva 8 percig tömörített egy filmet tömörítetlen avi-ból ffdshow avi-ba! Még 8. percnél is csak 36 fokos volt, amit már az elsõ 3 percnél elért... tehát tartotta ezt a hõfokot, nagyjából 60% cpu kihasználást mutatva. 9180MB-os fájlból csinált 465MB-osat ez idõ alatt!

Nem fogok, füst nem lesz, mert azt még a nem létezõ hugom is tudja, hogy a mûanyag 100 fok alatt nem füstöl... Addíg biztos nem melegszik a proci bordával ilyen alacsony áram mellett...

MaSzKa
ha füst lesz ne csodálkozz

Ha kipróbálom, elõbb csak a ventit kötöm le, aztán kiderül lesz e merszem levenni a bordát... de mint írtam, E8200 kevésbé hajlamos melegedésre, mert kevesebbet eszik. Nekem nem az a célom, hogy az E2160-as procimmal játszak, hanem az E8200-at akarom tudni, hogy mit bír...

Amúgy te húztad a procid, én meg épphogy visszavettem az órajelét és az áramot is...

MaSzKa
M0

passzívba használod???????

mycso
Próbáld ki, aztán majd kiderül.....

Nálam [email protected] 1.375v-on (asszem) --> hiper tx passzívban idle 40 fok környéke.

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

És ezt mire alapozod olyan magabiztosan???

MaSzKa
borda nélkül tutti kaputt neki

egy ideig visszaveszi a sebességet azt lefagy

Mellesleg tudtommal az én procim alap értéken 65W-ot eszik, míg E8200 már csak 45W-ot...

Én most 1200MHz-en járatom a gépem, 1,1V-al, gyári hûtõjével 20 fokos a proci és kb ennyi a szobahõmérsékletem is... Ezért gondoltam, hogy akár hûtõborda se kéne, nemhogy még rá ventillátor!

Alacsony feszültségen egy passzzív hûtõbordával biztosan menne! És nem kell hozzá szélcsatornás ház sem... Nézd csak meg a processzor energiafogyasztását! Nem termelhet több hõt, mint amennyi energiát megeszik... Alacsonyabb fesszel még annyit se eszik, mint az az intel weboldalán fel van tûntetve...

MaSzKa
én nem bíznék meg benne

hacsak nem valami nagyon jól szellõzõ házba van

davidka003
Miért lenne kizárt? Láttad mekkora a gyári hûtõ hozzá? Egy 1 cm vastag kis alumínium borda. Ráraksz egy Asus Silent Square Pro venti nélkül simán vinné alacsony frekvencián.
Elég jók már a heatpipe-os hûtõk.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

MaSzKa
kizárt

davidka003
Alulfeszelve+alacsony frekvencián egy kis passzív borda is simán elvinné.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

MaSzKa
persze hogy müködik 1percig azt csá

amúgy venti nélkül passzív bordával is csak sztem olyan 10percet adnák neki

ezek már nem 486DX2

Próbálta már valaki az E8200-as procit, hogy mi az a legkisebb frekvencia, amin stabilan mûködik? Természetesen feszültség állítással együtt érdekelne. A cél az lenne, hogy mûködik e a processzor hûtõborda nélkül?! :-))))

ates84
viszont nem rinyál

Csak a gép nem pofázik vissza!

A számítógép olyan mint egy feleség... Rengeteg idõt, és még több pénzt kell belefektetni.

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

MaSzKa
ne cseréld le

10%-al kevesebbet fogyaszt és kb35%-al gyorsabb

kicsit jobban tunigolható

viszont 2x többet kell fizetni érte mint amennyiért elmegy a 6600-os (23eFt)

így nincs sok értelme

majd esetleg nyár közepén mikot olcsó lesz de akkor az e6600 még kevesebbet ér

viszont hiába gyorsabb a proci 35%-al a játékok jó ha 5%-al gyorsabban futnak majd csak

ates84
mindenképpen

w77d
akkor lehet elnéztem.... de az E8500 ugye lényegesen jobb az E6600-amnál??

ates84
Az E6600-at ne keverd a Q6600-zal!
Az egyik dual core a másik quad core.
Sztem a quad core-ra gondolsz, amikor azt írod, hogy kb. egy árban vannak, de a Q6600 sincs egy árban az E8500-zal - olcsóbb a 4 magos.

w77d
szerintetek a mostani CPU-mat megéri lecserélni erre?: Intel Core 2 Duo E8500 BOX 3.16 GHz (FSB 1333),6MB L2,Wolfdale (45 nm),65W 1 év garancia

azért vagyok bizonytalan, mert majdnem egy áron adják az E6600-at és ezt. Mennyivel gyorsabb az E8500? Ez mennyiben látszana meg a játékokban??

broman191
<#idiota>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Köszönöm a pontos választ!

[Jakuza]
A processzorgyartok igy azonositjak a microprocessorok gyartastechnologiajat, eljarasat.
Hiszen azonos is elteresek lehetnek az idokozbeni technologia valtasoknal, mint peldaul a kisebb nanometeren keszult peldanyok es sorolhatnam.
Hiszen nem mindegy milyen feszultseget vesz fel kisebb vagy nagyobb nm-en gyartott azonos csaladbol szarmazo processzor. Az sem mindegy mennyire kiforrott egy uj technologiai atallasnal gyartott processzor (gyerekbetegsegek).
Az elso peldanyokat altalaban A kezdobetuvel jelolik es mogebigyessztenek egy szamot (pl A0,A1 stb), altalaban nem szoktak par szamnal nagyobbat adni a kovetkezo steppingeseknek, hanem inkabb ABC sorrendben novelik (A0,B0,C0 stb)
Melegedes,tulhajtas informaciojanak szempontjabol lehet ez fontos egy hozzaerto szamara, mivel ezek az azonos steppinges processzorok hasonlo eljarassal keszulnek, igy a legyartott peldanyok kozott szamottevo nincs kulonbseg. Tehat mondjuk egy D0 steppinges processzort a tobbseg jobban tultudja hajtani mint pl az B0-t, igy akkor inkabb azt erdemes megvenni, mert nagy valoszinuseggel a mart leirtak alapjan, hasonlo tuningpotenciallal rendelkezik, mint a tobbi.

Amugy jelolni szoktam a processzorcsaladot is F (Family), Modellt, Steppinget es reviziot is szamos esetben.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Hello!
Lehet le fogtok szólni, de akkor is megkérdezném, hogy el tudja valaki magyarázni mi is az a stepping és miért is olyan fontos tényezõ a processzoroknál?

Hát, pedig jelentõsen gyorsabb lett a gép. Az alaplapomat meg egyre jobban szeretem. Ez a Q6700 most 3.2 GHz-en jár, mindössze 1.3V feszültséggel, EIST bekapcsolva, így alapon 33-36 fok, stab.teszt során se ment 52 fok fölé (mondjuk 24 óráson nyilván feljebb menne, de a gyári 71-tõl messze van). Pinnacle Studio és Crisys alatt döbbenet a különbség. A Crysis kapcsán sok volt a vita, hogy kihasználja-e a 4 magot. Szkeptikus voltam, de olyan 40%-kal nõtt az FPS-em, ami talán nemcsak a +400 MHz-nek tudható be.
Apropó: ha valakit érdekel az E6550, alku nélkül 15-ért viheti (30 újan az *ponnál 😉 [email protected]

Asus P8P67Pro, i5-2500K, 16G DDR3-1600, Kingston HyperX SSD, WD Caviar Black HDD, GTX560Ti