INTEL
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem gyári hûtõvel max 50 fok. Az gáz szerinted? (Húzva van kb 400MHz-et)
BattleTag: zydar#2910
Zalman CNPS9700 LED cooler lett használva, ami csalódást jelent számomra... És meg vele együtt is magas maradt a hõmérséklet. Igaz egy 100%-ban kihajtott állapotot tükröz:
Az én procim meg csak 60%-ig volt hajtva a videotömörítésnél. Ezekszerint mégsem ideális ez a proci család a csendes pc-hez.
Na utánanézek még a Q9300-nak és Q9450-nek is. Ha találok valami értelmeset, akkor írok 😊
Ez eléggé hihetetlennek tûnik... pedig xbitlabs-nak általában lehet hinni.
Eist alapból visszaveszi kicsi órajelre amikor üresjárat van így nagyon sok áramot se spórólsz
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Sokkal több volt az.szerintem.
Virtualdub-al megtúráztatva 8 percig tömörített egy filmet tömörítetlen avi-ból ffdshow avi-ba! Még 8. percnél is csak 36 fokos volt, amit már az elsõ 3 percnél elért... tehát tartotta ezt a hõfokot, nagyjából 60% cpu kihasználást mutatva. 9180MB-os fájlból csinált 465MB-osat ez idõ alatt!
Amúgy te húztad a procid, én meg épphogy visszavettem az órajelét és az áramot is...
Nálam [email protected] 1.375v-on (asszem) --> hiper tx passzívban idle 40 fok környéke.
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
egy ideig visszaveszi a sebességet azt lefagy
hacsak nem valami nagyon jól szellõzõ házba van
Elég jók már a heatpipe-os hûtõk.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
amúgy venti nélkül passzív bordával is csak sztem olyan 10percet adnák neki
ezek már nem 486DX2
Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.
10%-al kevesebbet fogyaszt és kb35%-al gyorsabb
kicsit jobban tunigolható
viszont 2x többet kell fizetni érte mint amennyiért elmegy a 6600-os (23eFt)
így nincs sok értelme
majd esetleg nyár közepén mikot olcsó lesz de akkor az e6600 még kevesebbet ér
viszont hiába gyorsabb a proci 35%-al a játékok jó ha 5%-al gyorsabban futnak majd csak
Az egyik dual core a másik quad core.
Sztem a quad core-ra gondolsz, amikor azt írod, hogy kb. egy árban vannak, de a Q6600 sincs egy árban az E8500-zal - olcsóbb a 4 magos.
azért vagyok bizonytalan, mert majdnem egy áron adják az E6600-at és ezt. Mennyivel gyorsabb az E8500? Ez mennyiben látszana meg a játékokban??

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Hiszen azonos is elteresek lehetnek az idokozbeni technologia valtasoknal, mint peldaul a kisebb nanometeren keszult peldanyok es sorolhatnam.
Hiszen nem mindegy milyen feszultseget vesz fel kisebb vagy nagyobb nm-en gyartott azonos csaladbol szarmazo processzor. Az sem mindegy mennyire kiforrott egy uj technologiai atallasnal gyartott processzor (gyerekbetegsegek).
Az elso peldanyokat altalaban A kezdobetuvel jelolik es mogebigyessztenek egy szamot (pl A0,A1 stb), altalaban nem szoktak par szamnal nagyobbat adni a kovetkezo steppingeseknek, hanem inkabb ABC sorrendben novelik (A0,B0,C0 stb)
Melegedes,tulhajtas informaciojanak szempontjabol lehet ez fontos egy hozzaerto szamara, mivel ezek az azonos steppinges processzorok hasonlo eljarassal keszulnek, igy a legyartott peldanyok kozott szamottevo nincs kulonbseg. Tehat mondjuk egy D0 steppinges processzort a tobbseg jobban tultudja hajtani mint pl az B0-t, igy akkor inkabb azt erdemes megvenni, mert nagy valoszinuseggel a mart leirtak alapjan, hasonlo tuningpotenciallal rendelkezik, mint a tobbi.
Amugy jelolni szoktam a processzorcsaladot is F (Family), Modellt, Steppinget es reviziot is szamos esetben.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Lehet le fogtok szólni, de akkor is megkérdezném, hogy el tudja valaki magyarázni mi is az a stepping és miért is olyan fontos tényezõ a processzoroknál?
Apropó: ha valakit érdekel az E6550, alku nélkül 15-ért viheti (30 újan az *ponnál 😉 [email protected]
Asus P8P67Pro, i5-2500K, 16G DDR3-1600, Kingston HyperX SSD, WD Caviar Black HDD, GTX560Ti