9499
Intel
  • solo
    Mondom, hogy nem hülye az Intel-.-"
  • MaSzKa
    ezt +cseszheted

minden drágább lett

a dollár emelkedik
  • Tomsteel
    Nehalem tuning korlátok nélkül

Ez már mindjárt jobban hangzik

Újabb árcsökkentések
  • MaSzKa
    ja a kedves eladó mondja jó mert ő tuningol
    de vevő megveszi és nem tuningol úgy meg fos az intel
  • duracellmumus
    nem fogja meg venni senki. csak a bankok meg a NASA azt jól tönkremegy az intel

ha tényleg elkövetik ezt a baklövést, akkor annak komoly oka lehet, talán az hogy ez a széria (Nehalem) nem sikerült annyira.

Szerintem csak azért terjesztik mert szeretnék hogy az eddig legyártott procikat szétkapkodják.

másrészt egy széje húzott quad mire nem elég???
  • Tomsteel
    Ez lehet, hogy így van, de erre nem az a megoldás, hogy kirekesztjük a hozzáértőket.

Én gép fejlesztés előtt állok, és eléggé elbizonytalanodtam ezzel a core i7 dologgal kapcsolatban, nem látom azt a fene nagy újítást azért a plusz pénzért.
  • BiG G
    Az erős túlzás, sőt... ha lehetne erről egyáltalán felmérést készíteni, akkor tuti olyasmi jönne ki hogy a C2D proci tulajdonosok kevesebb mint harmada vagy negyede tuningol... sokan nem használják ki a lehetőségeket, és még többen nem is tudnak róla. Bemennek a bót'be, megkérdik ez jó-é, aszongya a zeladó hogy ige', hát megveszik, hazamennek oszt' hasznájják.
  • solo
    Hmm.... Nemhinném, hogy az intel ekkora ingólt rugna..Mindenki a tuning miatt vette eddÍg, és fogja is a core -t, de ez Így gáz lenne nagyon.
  • BiG G
    Új infók a Nehalemről, kiemelve a tuningra vonatkozó részt:

„Továbbra is kérdéses a Core 2 szériában úgymond megszokott „tuningtartalék” előcsalogatása. Nem hivatalos források szerint az új termékcsalád túlhajtása az Extreme Edition modellek kivételével nem lesz lehetséges. Az Intel ugyanis a rendszer egyes komponenseire vonatkozó órajeleket a QPI busz alapfrekvenciájából számítja a processzorban tárolt zárt szorzókon keresztül. Mivel a PCI és a PCI Express órajel a továbbiakban nem lesz fixálható, könnyen kitalálható, hogy a QPI buszfrekvencia növelésével nő a rendszer más részeinek az órajele is, ami instabil működést eredményezhet.”

Vége egy érának?
  • BiG G
    e8400@[email protected] fuck yeah 8-)
  • Dave00
    hát képzeld ilyen bios-os dolgokban eléggé kezdő vagyok:) soha nem piszkáltam bele és ezért próbálom olyan segítségét kérni akinek ugyanolyan lapja van mint nekem:) GIGABYTE GA-EP45-DS3
  • mikiking
    azért annyira mar csak nem vagy amatőr,hogy nem tudo összehasolnitani azt amit irtam,azzal ami neked van
  • Dave00
    De istenem-.-' te aztán választ adtál amikor nem is írtad le pontosan!a szorzot megemeled...és ha szükséges a feszültséget , és asszem az fsb-t vagy mi az.... nekem 11 x 2200 és valami 258 fsb ,vagy nemtom mi az..rögtön ott van a szorzo felett de mondjuk nem is olyan lapod van mint nekem:S és azért írom be hogy mondjuk egy olyan válaszoljon akinek olyan lapja is van mint nekem és tudja hogy mit hogy kell pontosan csinálni! amúgy meg ez van ilyen vagyok:) sry =)
  • mikiking
    még ird be vagy 10 helyre,amikor már kaptal választ a másik topikba...faszomnak él az ilyen
  • Dave00
    Hali mindenki!szeretném megkérdezni hogy az e8400-as procimat hogy tudom húzni bios-on belül és mire kell figyelnem?előre is köszi a segítséget bb
  • mycso
    ITT egy pár ibm-es hangkártya driver.
  • sonder67
    a gép IBM ThinkCentre csak ez van ráirva. 817717G KKRVX9G a serial száma, e igy nem találok rá semmit. valami family chipset progit kinált fel azt telepitettem, de nem használ. ha a hangot telepitem, a végére érve automatikusan ujrainditja a gépet és nem tezsi fel a hang drivert.
  • mycso
    Lehet az a driver mégsem jó hozzá...esetleg ha tudod a géped pontos tipusszámát, akkor keress rá ITT az ibm support honlapján ;)
  • sonder67
    sziasztok

van egy IBM gépem, intel d865gdk alaplappal. nincs meg hozzá a telepitő lemezem, a netről sikerült levennem a hálókártya telepitőt, viszont a hangot nem tudom telepiteni hozzá. az intel.com oldalom van hozzáprogram, de amikor telepitem, a végén mindig automatikusan ujra inditja a gépet és nem teszi fel a hangot.
    tud valaki valamilyen megoldást aproblémámra?
  • BiG G
    jolvan:)
  • mycso
    Kössz, nem a kistestvérét választottam, az is bőven elég, no meg olcsóbb ;)

• mycso
    Ha a feszekhez nem nyúlsz akkor visszaveszi tuning alatt is a feszt/szorzót ha piszkálod a vcore-t akkor csak a szorzót veszi vissza.

intel: Az Intel Virtualization Technológiához a virtualizációs technológiára alkalmas processzorral, lapkakészlettel, BIOS-szal, virtuális gép monitorral (VMM) és alkalmazásokkal rendelkező számítógépes rendszerre van szükség. A funkcionalitás, a teljesítmény és a virtualizációs technológiából adódó más előnyök az adott hardver- és szoftverkonfigurációtól függően eltérőek lehetnek. Az Intel virtualizációs technológiára alkalmas BIOS és VMM-alkalmazások fejlesztése már folyamatban van.

Igazából jelenleg semmi értelme nincsen az ég világon főleg nem egy átlag user számára. Talán virtuális rendszerek futtatásánál jelenthetne valamicske előnyt...
  • kirol
    Mi az a virtualizáció?

Ha tuningolsz, akkor úgy sincs energiatakarékosság elvileg? Ez igaz?
  • BiG G
    nem volt még a kezeim között, csak beszámolókból beszélek én is, de az már alaphangon nem egy jó dolog ha egyáltalán kérdésként felvetődik. vegyél egyet és tesztelgesd ;)
  • mycso
    C1E működik benne, virtualizációt már írtam, hogy azon kívül (gondolom rengetegen használják a virtualizációt...;) ) tehát akkor mit nem tud???

"alapvető energiatakarékossági dolgokat (és egyéb okos technikákat) is kigyomláltak belőle" --> azért ez vicces ;)
  • BiG G
    egész konkrétan a virtualizációra, illetve állítólag az ún. enhanced halt state (C1E) is le van redukálva olyan szinten, hogy csak a szorzót veszi vissza, a feszültséget nem, és ha ez igaz, akkor elveszti a funkcióját (persze nem teljesen, mert a szorzó visszavétellel is csökken a fogyasztás és a hőkibocsátás, de közel nem olyan mértékben, mintha a feszültséget is csökkentenénk).
  • mycso
    Konkrétan mire is gondolsz????? (virtualizáción kívül)
  • BiG G
    nem vennék semmilyen E7000-eset, mert az még hagyján hogy felezett a cache-je, de ráadásul még olyan alapvető energiatakarékossági dolgokat (és egyéb okos technikákat) is kigyomláltak belőle, amik már két éve benne voltak az első E6300-asokban is...
  • Solten
    Remek kérdés..
  • Inquisitor
    Hmmm. Néztem egy Dual Core Atom tesztet. A proci tuti jó lenne, de a csodás egycsatornás memóriavezérlős i945GC miatt alig gyorsabb. Nem értem az Intelt miért csak PDA-hoz csinált az Atomnak új chipsetet???
  • Solten
    E7400 (Okt. 19)
  • retek683
    sziasztok !!
    nem rég vettem egy intel e5200 as procit ... most így ahogy van gyári hűtővel elkezdtem húzgálni 3.4 ig húztam 10 perces stability test után is max 65 fokig ment fel a az egyik mag, a proci kb 50 fok körül volt...ez még ok? vagy maradjak míg nem vezsek jobb hűtést rá az 2.5 ghz-nél? nem volt még intelem .. merjem még tovább adni neki a kakaót?
  • Solten
    All Nehalems have 130W TDP
  • mikiking
    szoval nem lesz ilyenem
  • Tomsteel
    alaplapok*
  • Tomsteel
    :D

X58-as alaplapot szükségesek hozzá, a processzorba lesz integrálva a memória vezérlő, a az alap, és a közép modell 1066-os mem.vezérléssel, az extrém pedig 1333Mhz-es mem.támogatással.
    Ami fontos még a memóriával kapcsolatban az a Tripple Channel, azaz 3 csatornás memóriavezérlés, 6 slot, akár 24 GB memóriával.
  • mikiking
    ja jo :D
  • Tomsteel
    lesz értelme, ne az általam nyitott, és pár "eszetlen" által szétbombázott topikból indulj ki :)
  • davidka003
    LOL. Kurva jó lesz csak drága. Csomó újítás van benne.
  • mikiking
    szoval semmi értelme