9499
Intel
-
#8019 A gyári hűtőmmel volt a probléma.Egyszerűen nem akart bemenni az utolsó szorító sehogy sem, csak nagyon nagy megerőltetés árán és így felhejezve is görbe. A Zalman a régi gépembe van azt majd kiszedem onnan és megy rá a procira. Már előkerestem a foglalat tartót cuccokat és a csavarokat. Ja és a kézügyességemmel semmi gond nincs nagyon jók a kezeim. :D (ezermester kezek, fateromtól örököltem :D) -
#8018 Na, megint ittvan a Gigaszorzók korszaka: D -
#8017 Hmm, most nem értem a gyári hűtő felhelyezéssel volt bajod, vagy vettél egy zalmit?
Ha a gyári felhelyezése nehézséget okozott akkor sajnosazt kell mondjam, hogy te egy rendkÍvűl rossz kézügyességgel megáldott ember vagy: S
Ha a zalmival volt a baj, kkor ott csak a 2 csavar becsavarásával lehetett baj, amit úgy kell csinálni, hogy egyikoldalon kicsit casvarod be, de anynira azért, hogy feszÍtés hatasáera is ottmaradjon.Másik oldalon lefeszÍted, becsavarod, majd váltakozva koppanásig csavarod...:]
Ennyi.
Amúgy semmi baja nem lesz..
Nekem most pl a GFX chilla miatt 1 centis Ív van a radeonomban, és semmi baja :)(Szal a vége 1 centivel lejjebb van, mint az eleje ami a házhoz van csavarozva :P) -
#8016 Mai nap folyamán összerakosgattam a gépem. Ez a hűtő nem lowprofile hanem egy rakat SZAR. kb. 20 percet kínlódtam a felhelyezésével. Sikerült görbíteni a lapot felhelyezése közben. Remélem ez nem lesz kihatással a jövőre nyugtassatok meg. :D Persze nem olyan mértékben görbült, hogy recsegett ropogott, de még így "normálisan" is felhelyezve görbe volt a lap míg bele nem került a gépházba. Így nálam mínusz ponttal indul nálam az Intel (eddig AMD-s voltam) aztán majd meglátjuk később, hogy muzsikál Zalmannal...
Aki pedig azt a kurva hűtőt megtervezte annak a kurva nénikéjét. :@ -
#8015 Szerintem is, épp ezért fogom valószínűleg azt választani, ha emberi határon belül marad az ára a többi cuccnak is. -
#8014 Sztem az olcsó i7-eseket még verni fogják a felsőkategóriás c2d-k és quad-ok. -
#8013 Köszi a válaszokat!
Úgy számoltam, hogy azért 200ezer körül egy egész komoly gépet lehet összerakni, ahogy említettem a legolcsóbb Core i7-re gondolok, ami 40-50k körül van, hozzá egy alaplap szintén hasonló árban, egy pöpec videókari szintúgy hasonló árban, ramok, ház+táp, winyó, és meg is vagyunk. -
#8012 Hát, belemenni belemegy, de nem fog rendesen működni, mert a te lapod csak 1066 os FSB-t támogat, az e6750 es proci FSB je pedÍg 1333. -
#8011 ezt mostmég senkisem tudja, hisz kisem adták még...szvsz várj köv. tavaszig a gépfrissítéssel.egyrészt úgysem használja ki semmi még a jelenlegi csúcsprocikat, még min. 2-3évig. másrészt ezek az új dolgok drágák nagyon. nem éri meg -
#8010 Hát, mivel még a proci-lap árakat nemtudjuk, csak a ramokét, Így én aztmondom, hogy nem érdemes.
A ramok árából most egy i7 es rendszer kb 4 kilót fog kóstálni, ha nem többet. -
timantes #8009 Sziasztok!
Délután venni akarok egy "CORE2DUO E6750"-es processzort. Csak nem tudom, hogy ez az alaplap támogatja-e ezt a procit.
Alaplapom: ABIT IL9 Pro
Felfogja ismerni a procit és rendesen fog működni ezen a lapon ??????
Előre is köszi a válaszokat! -
#8008 Szerintetek érdemes lenne egy Core i7-re váltani, ha az ember legalább 3-4 évig nem szeretne procit cserélni? A legolcsóbb modellre gondolok. Elég erős, és "fejlődő képes" lesz ahhoz, hogy kitartson legalább 3 évig ? Illetve ha mégis fejlesztésre adnám a fejem, lesznek majd későbbi tagjai a Core i7-es, 1366-os foglaltú családnak?
Köszi a válaszokat! -
#8007 Vtt-nek ne is adj pl.MCH 1,41
ICH 1,6V
CPU kb 1,505V/Bios
(ha ezek a feszek kevesek adhatsz nekik de akkor hűtsd a deszkát pluszba!
Kedvcsináló:[E8400,3GHz@4815MHz:)] -
#8006 5 gigán 1.7v körül adott neki. -
mikiking #8005 nem nagyon értelek...főleg h kérdésem az volt ,hogy hány Volton ment a dolog ? -
#8004 akinek gigabyte vagy dfi-je van és ip35-öt cserélt le
az inkább úgy van vele jobb volt az abit :D
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=429205 -
mikiking #8003 és mindez hány Volton ? -
#8002 -
Intel Core 2 Duo E8400
Windows XP Professional Szervizcsomag 2 (Build 2600)
CPU Arch : 1 CPU - 2 Cores - 2 Threads
CPU PSN : Intel Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
CPU EXT : MMX SSE SSE2 SSE3 SSSE3 SSE4.1 EM64T
CPUID : 6.7.6 / Extended : 6.17
CPU Cache : L1 : 2 x 32 / 2 x 32 KB - L2 : 6144 KB
Core : Wolfdale (45 nm) / Stepping : C0
Freq : 5013.12 MHz (557.01 * 9)
MB Brand : Abit
MB Model : IP35-E(Intel P35+ICH9R)
NB : Intel P35/G33/G31 rev A2
SB : Intel 82801IB (ICH9) rev 02
GPU Type : GeForce 8600 GT
GPU Clocks : Core 540 MHz / RAM 700 MHz
DirectX Version : 9.0c
RAM : 1024 MB DDR2 Single Channel
RAM Speed : 557 MHz (1:1) @ 5-5-5-15
Slot 1 : 1024MB (PC2-5300)
Slot 1 Manufacturer : OCZ
-
#8000 az a zalman tökéletes lesz rá, viszont hagyd a polírozást a francba, egy kis paszta bőven elég lesz neki (lévén éppen erre találták ki, a nem tökéletesen sima felületek közötti hőátadás javítására)
és TÉK ^_^ -
#7999 Ha már hűtőt fogok venni akkor egy komolyabbat fogok beruházni. Bár lehet, hogy inkább kiveszem a régi gépemből a CNPS9500-at és anélkül adom el, de azt még polírozni kéne, mert szinte teljesen matt. -
#7998 ezekre a lowprofile full alu hűtőkre még alapon sem bíznék c2d procit, nemhogy tuningolva :DD végy egy arctic cooling freezer7 pro-t, vagy egy cooler master hyptertx2-őt rá. olcsó hűtők (4-5k), de ahhoz képest nagyon jók. nekem egy e8400-at lehűt rendesen 4ghz-es tuning fölött is. -
#7997 Ameddig nem melegszik túl... ;) -
#7996 e5200-t az alap fostalicska hűtőjével meddig lehet húzni? -
#7995 szia, nekem P5KC-m van, és részben mindenkivel egyetértek aki előttem szólt. szerintem jó alaplap, gyors is, de ha ddr3-at akarsz beletenni, akkor érdekes dolgokat művelhet. a hibrid megoldások sosem a legjobbak, de amúgy tökéletes választás (ha ddr2-őt teszel bele, azokból is van már 1200mhz-es jóval olcsóbban mint ddr3-ban)
mellesleg szép fekete, és a sima p5k-nál sokkal jobb hőcsöves hűtése van :) -
Ari18 #7994 Inkább valami P45-ös lapot vegyél.Az ilyen hibrid lapok sosem jók. -
#7993 -
DIESEL DOG #7992 Köszi! És sztem nem is drága... Ha jól tudom akkor olyan 25-30k között van az ára. -
#7991 Jólap :)
Minden p5k jó, de az a ddr3 ra állás miatt is jó. -
DIESEL DOG #7990 Nektek mi a véleményetek erről az alaplapról? ASUS P5KC -
#7989 Manapság annyiból már NASA gépet, míg 2 éve, még csak egy jó gépet lehetett max.
Pl.
- 2 éve egy jó CPU E6600 80k volt, ma egy jó CPU E8500 30k.
- 2 éve egy jó VGA 8800GTS 110k, ma egy GTX 260 52k.
-
DIESEL DOG #7988 Lenne egy kérdésem: Ti milyen konfigot raknátok össze 200.000-ből? -
#7987 ezért mondom, hogy frissítsd nyugodtan a biosod. vagy ha nagyon nem bízol magadban akkor hívj át egy ismerőst aki már csinált ilyet, csak a végeredmény a fontos, hogy az legyen fenn.
a kingmax ddr2-800-asoknak általában 1.8v kell, a ddr2-1066-osoknak kell 2v -
ZÓÓÓcsi #7986 Jaja 1.8V a ram nekem is! -
#7985 Nekem is ez a bajom alaplaphoz tartozó fesz értékeket nemtalálom sehol.
Ramomra 1,8voltot írnak. -
ZÓÓÓcsi #7984 Sikerült megtalálnom a mem-hez(kingmax) a specifikációt.
Alaplapi chipset-hez nem találom... asus honlapján spec-be nincsenek volt értékek megadva.
Még annyi kérdésem lenne, hogy - 320-on van az FSB-m, nem is nagyon akarom feljebb tolni - érdemes-e kisebb tuningnál is fixálni a mem, chipset feszeket, vagy nem annyira lényeges? -
#7983 naazért:) -
#7982 egyáltalán nem jó, eszedbe ne jusson egy másik alaplap bios-át rátölteni a sajátodra! jó esetben rá sem megy, de ha mégis, akkor papírnehezékként fog szolgálni a továbbiakban... és biztosan van P5B bios, keresek is egyet. -
ZÓÓÓcsi #7981 Áh láma vagyok dehogy nincs sima P5B! -
ZÓÓÓcsi #7980 Ilyesfajta instabilitást még nem észleltem, de akkor beállítom fixre a mem-et meg a north-brige-et is az Asus honlapjáról. Hú most nézem hogy nincs is sima P5B a honlapon, csak P5B SE, az is jó lesz?
CR-re valami?