9499
Intel
  • mycso
    Ez pont rossz példa volt, mert a Crysis tényleg szarul van optimalizálva ;)
  • solo
    Hát, jóhülye aki aztgondolja, hogy annyiből hc gépet rak össze:)
    Éngépem Így sokadik hobbiból ráköltés utánn tart 400 nál.

Konzolt meg anynivól se veszel:)
    100 a konzol, meg még 200 a tv :) meg még 100 egy jókis bőrfotel: D
    Meg még 100 egy kis házimozi: D
  • Tomsteel
    Attól még, hogy nem tudom megvenni, nem "szar" valami.
    Sokaknak a Crysis is azért volt optimalizálatlan szenny,(idéztem :D ) mert nem futott maxon a tesco gazdaságos gépén, és mert rádöbbent, hogy apuci nem vesz neki másikat. Ezt attól függetlenül írom, hogy egyetértek-e a minősítéssel, vagy sem.
  • Tomsteel
    Igen, többi felsőkategóriás laphoz viszonyítva rendben lesz az ára, csak sokan sírnak, hogy 100 ezer forintból mééé' nem lehet összerakni egy hardcore gépet(akinek nem inge, ne vegye magára).
  • solo
    Végülis, x58 as lap is csak annyira drága(EVGA)mint egy nforce790i-s lap.
  • Tomsteel
    íme az ára a legolcsóbb procinak.

és íme, az általad említett processzor ára

Ne beszéljünk azért sületlenségeket a világba, legalább nézz utána, mielőtt ilyenekkel dobálózol.

Ennek az architektúrának inkább a vonzatai drágák, új alaplapok, ddr3-as memória, ráadásul egyből 3 darab.

Nem vagyok Intel bérenc, csak nem szeretem, ha "szarozunk" valamit, amit nem is ismerünk, még csak nem is kapható, pontos forintbeli árát se tudjuk.
  • mikiking
    hát szerintem ha azt veszed,hogy van egy Q 9650 ,vagy akarmi , fele áron mint egy i7 ugyanolyan teljesitménnyel,akkor pontszámok miatt nem fogom megvenni..játékban semmi más.külömbséget nem veszel észre a 23 proci között,ez már csak az idiotáknak van kitalalva,ha valaki ilyen áron megveszi..jo ha ugyanolyan árban lenne mint a tobbi proci,amiveel hasonlitjak,akkor nincs miről szó, best a proci,de igy... felejtős
  • Tomsteel
    Másrészt pedig a játék egy sokadrangú dolog.
  • Tomsteel
    Pontszámokkal arra megyek, hogy azokat a pontokat a proci kapja egymagában, a játékbeli FPS pedig a géped összetételét tükrözi.
  • mikiking
    ne a cryis ?? pontszámokkal mire mész a gépeddel ? semmire. Cryis pedig egy játék program...
  • dongo21
    Sziasztok,az lenne a kérdésem dupla magos procim van a laptopomba,szerintetek érdemesebb vistát haszálni mert esetleg az jobban kihasznál és kezeli a procit???(Core Duo T3200 2,0 GHz 1mb cache)
  • solo
    kp
  • Tomsteel
    teljesen jogos amit írtál, van még idő a rendelésig, szóval nem kapkodom el.
  • Tomsteel
    ne crysis legyen a mérvadó!

• BiG G
    jaja, épp amit mondasz az a másik fele a dolognak: mindig a legújabb technikákkal van a legtöbb gubanc. bugzik, nem megy, driver hiány vagy szarul megírt driver, és emellé még drága is mint a rohadás, hát nem tudom kinek van kedve ezzel játszani, nekem nincs.
  • rumkola
    kb. ennyi a lényeg

Mindig az szopik a legnagyobbat és az jár a legrosszabbul (nem mellesleg azt basszák át legjobban) aki a aktuális újdonságot veszi csiriókért.
    Ésszel vásárolva hasonló teljesítmény is összejön, fél áron.
  • Solten
    Jó volna... :) kellemes álmodozást:

• Inquisitor
    Azért nem elvetendő az az aranyszabály sem, hogy minden ÚJ dologból érdemes megvárni a második generációt. Ez nagyjából chipset, GPU és CPU vonalon is bejövős szokott lenni. LX/BX, TNT1/TNT2, Willmate/Northwood, stb.

Ahogy nézem japánoknál már kapni 920, 940, és 965 procikat. Az elsőnek baráti az ára, csak ugye a lap + ram ...
  • BiG G
    a tied is egy érv. viszont szerintem ma a számítástechnikában nem lehet, nem szabad hosszútávon tervezni. rettentő gyorsan értéktelenednek a hardverek, viccesen szokták azt mondani, hogy amíg hazaérsz az újonnan vásárolt vadiúj high-end videókártyáddal ad1 valahol már olcsóbban kapni, ad2 vesztett az értékéből az idő múlásával, ad3 kijött jobb. vicces, de a valóságon alapszik, mert ha nem is ennyire sarkítottan, de így néz ki a történet.

én azt vallom, hogy aktuálisan mindig úgy kell gépet összerakni, hogy az adott időszak legjobb ár/érték arányú alkatrészeiből tedd össze a gépet. hiába gyorsabb még a legkisebb nehalem is mint a legjobb mostani core quad, ha egyszer sokkalta drágább még. egyszerűen racionálisan még nem éri megvenni (más kérdés kinek mennyi pénzt ér meg az esetleg hamis tudat, hogy most vett egy procit 2 évre, illetve a presztízs, hogy a legújabb proci dohog a gépében).

szerintem mostanában a legjobb vételnek a 45nm-es core2duo procik számítanak, egészen konkrétan az e5000-es és az e7000 sorozat, illetve kis jóindulattal még az e8000-esek is. az első két család olcsó és jól tuningolható, a harmadik pedig alapból bivalyerős és szintén jól tuningolható, ráadásul most várhatóan lenyomja majd az árakat az új nehalem, idővel persze. én egy jó ideig biztosan nem raknék nehalemes gépet össze, hanem kivárnám míg lejjebb mennek az árak (illetve elvonul a gazdasági vész is a fejünk felől), és ezzel együtt olcsóbbak lesznek a fogadó alaplapok és a belevaló ddr3-as ramok is. ha valaki visszaemlékszik, pontosan ugyanez volt 2006-ban mikor bejöttek az első c2d procik. méregdrága volt hozzá bármilyen alaplap nem beszélve a prociról, illetve hát kötelezték az embereket a PCI-E-re váltásra is (bár az már korábban megkezdődött az LGA775-ös foglalattal).

persze ha neked szíved vágya egy nehalem-es rendszer akkor egészen nyugodtan vágj bele, csak mélyen kell majd a pénztárcába nyúlnod hacsak nem akarsz komoly kompromisszumokat kötni (vannak-lesznek ddr2-es ramokkal menő hibrid alaplapok is állítólag, bár nem mernék venni személy szerint olyat). vagy kivársz még egy keveset; a karácsony utáni árzuhanás mindenkinek jót fog tenni, illetve majd a nagy uborkaszezonban lehet jól gépet fejleszteni, tavasszal, de inkább nyáron, csak hát az baromi messze van még.
  • sz4bee
    Akkor ezzel a #8077 kérdést is megválaszoltad akaratlanul is?
  • Tomsteel
    Én nem tartom magam burzsujnak, sem sznobnak, de én gépvásárlás előtt állok, és valószínűleg nehalem alapú rendszer lesz, mert egyrészt ha már vesz az ember, és ígyis-úgyis egy rakás pénzt ad ki rá, akkor legyen normális a végeredmény, plusz, ha az ember hosszútávra tervez, akkor már ki is lőheti a "régi" rendszer lehetőségét.

Nyilván ha nem úgy áll az ember hozzá, mint ahogy én, hanem egyszerűen csak egy "számítógépet" szeretne, akkor tényleg nem ez a nekivaló.

Tény az is amit írtál Gergő, hogy fog még ennek lemenni az ára, és az jár jól aki vár még fél-egy évet.
  • BiG G
    s milyen áron? nagyon szép és jó a nehalem, csak előbb vegyék meg a burzsujok meg a sznobok, illetve skálázódjon ki rendesen.

sac/kb egy év múlva, talán már jövő nyáron is jó vétel lesz, addig maradjon meg álmainkban.
  • sz4bee
    Ha most akarok venni processzort milyet érdemes?E8400-et néztem,hogy majd olyat veszek.Még mindig az a vélemény,hogy hülyeség C2Quad procit venni?Már nagyon ott vagyok hogy vennék egyet de még kicsit várok vele...
  • Tomsteel
    Ne viccelj, c2d-hez hasonlítva végképp sokkal jobb a nehalem, még a quad extreme változatát is elveri még a legolcsóbb nehalem is !
  • Tomsteel
    Core i7 hivatalos tesztek....minden területen jobb az elődeinél, elég számottevően
  • Solten
    Az beleillik valamelyik említett kategóriába ;)
  • grebber
    Azt kihagytod hogy aki nem sajnálja rá a pénzt!
  • kirol
    Mi a számlaszámod neved? Az utaláshoz kellene!
  • Solten
    Tesztek azt mutatják a core2duo szinte semmivel se lassabb játékok esetén, szóval aki atomsznob, atomkocka, full laikus, vagy sokat tömörít, veheti a nehalemet :)
  • solo
    Számolgattam...Most egy full-full-full gép kijönne 1 millából: D ból XDDDD

alaplap 90
    4 giga geil 1900 as DDR3 320k
    proci 220k
    egyéb apróságok 110k
    107 centis fullhdtv 190k

És ma útjára indÍtom a "Solónak új gépet szeretetszolgálatot"
    Kérem támogassa adója 10% ával solot-a szegény kisfiút, aki egy vadiúj pcről álmodik.Ha nem utalnak solo kecy dühösleszXD

NEM REKLÁM! XD
  • Solten
    Hogy az intel is elkezdi ezeket használni azt mutatja van benne ráció.. :)
  • BiG G
    jahogy a hyper transportra gondolsz :) hát az amd és az intel csak koppintgat egymásról, lehetne mindkét oldalról szemezgetni példákat de szerintem felesleges :) a végtermék a lényeg.
  • Solten
    "Az AMD meg kitől is kopizta a HT-t? Bizonyám, az Inteltől"

Nem egészen... link Amire gondolsz az a Hyper-Threading, teljesen más tészta. Mondjuk egy 4 magos processzornál ennek mi értelme.. Az okosabbak biztos tudják a választ.

A lekoppintott HT (Hyper Transport) és a lekoppintott beépített memóriavezérlő (szintén AMD) gyorsabb memóriaelérést tesz lehetővé.

• BiG G
    :D Az AMD meg kitől is kopizta a HT-t? Bizonyám, az Inteltől :D Amúgy sokat nem ér szvsz, Pentium 4-eseknél is épphogy észrevehető volt a gyorsulás.

A Nehalem meg érdekes egy jószág, nagyon antipatikus hogy az Intel direkt keresztbetett a tuningosoknak, illetve egy jó ideig baromi drága lesz Nehalem köré épülő rendszert építeni, szóval egy ideig még biztosan a Core a király. Majd később ha kiforr a Nehalem akkor jöhet a trónfosztás.
  • Solten
    Úgy látom - mivel az intel lekopizta a HT-t az AMD-ről - a 4Ghz álom lesz, szétfeszelve már megvan az órajel. De nem is kell, 3.5 is több mint elég egy 4 magosnál.
  • Solten
    Ne felejtsd el mellé a méregdrága alaplapot meg a DDR3-at... ;)
  • solo
    Mekmontam, hogy befok bászni:)
    Meg is tette: DDD
    Hmm, asszem már meg is van a kv gépem alapja: D
  • Solten
    Intel Nehalem - egy újabb mérföldkő
  • Solten
    Ó, ezt el is felejtettem... :)
  • Inquisitor
    Szorozd be 3-al, +alaplap, +DDR3 hegyek :)