9499
Intel
  • Ari18
    Cooler Master Z600 csendes és hatékony.
    tapasztalatból mondom,igaz nem olcsó.
  • LittleMole
    valami ötletetek van, egy nagyon csöndes és hatásos cpu hűtőre? köszi : )
  • Hunter of Deer
    adtam nneki egy kis feszt igy a 3ghz-t viszi lazan 50-52fokosan.
  • gurubefree
    A fesz. megy az a CPU 3.4GHz is. A memoria az jo !!!! lepesenkent adjal neki feszt. es az orthos-al teszteld.
  • Hunter of Deer
    nah adott egy e2220as proci es egy hypertx2, felhuztam 3ghzre (2,4rol) de olyan masfel perc orthos utan hibazott. a kerdes hogy mennyi feszt szabad neki adni amitol meg nem hal be viszont jol fog mukodni, asszem az alap 1,325. jah es masik kerdes eloszor feltettem 3,2re de windows toltesnel amikor jelentkezett be bejott a kekhalal, az most a azert volt mert nembirja a 3,2t vagy ott is a fesz miatt szarakodott?
    thx es remelem mihamarabb kapok valaszt.
  • gurubefree
    Nekem az E8400 egy zalman 9700 volt de az mar oreg roka .... es hangos is :-)
    Most az E8600-ra egy V8-at raktam .... merem ajanlani.
  • Inquisitor
    DFI LP JR X58-T3H6 MicroATX Board Details
    Hát nem piskóta, mit rá nem tettek a DFI-nál. Azért mATX-en elég dúrván néz ki a 6db ramfoglalat. Gondolom ára a szokásosan "ólcsó" X58 lapok felett lesz sokkal.
  • Dave00
    Hát szeretném legalább 4Ghz-ig! máshol a cooler master hyper 212-őt ajánlották!de azért gondoltam megkérdezem itt is:)
  • Inquisitor
    Mennyire akarod húzni? :D
  • Dave00
    Hali mindenki! azt szeretném kérdezni hogy E8400-ra milyen hűtőt érdemes venni?előre is thx bb
  • Inquisitor
    Erre szokták azt mondani a tehetősebb tuningosok, hogy a 4Ghz körli 4 magos meg méggyorsabb ;)
    Amúgy nyilván ahol nem használja ki a 3 vagy 4 magott, ott az alacsonyabb órajelű proci akár simán LASABB is lehet.
  • DIESEL DOG #8368
    Abban igazuk van hogy egy magasabb órajelű 2 magos jelenleg többet ér mint egy alacsonyabb órajelű 4 magos processzor.
  • sz4bee
    Irta pár ember hogy: "inkább magasabb orajelü procit vegyél a quad helyett ami 2,66GHz..." Egy kisebb orajelü 4 magos nem gyorsabb egy nagyobb orajelü 2 magosnál?
  • Tomsteel
  • DIESEL DOG #8365
    Ebben valóban eggyet értek. Végülis egyre több játék kezdi igényelni a 4magost...
  • sz4bee
    Igen sokat gondolkoztam rajta de ha most vennék egy két magost lehet jövöre már szükség lesz a 4 magosra és egy év mulva tuti nemfogok lecserélni egy 40 ezer forintos procit és igy megmarad a két magos mikor már szükséges lenne a négy magra...
  • DIESEL DOG #8363
    Hát végülis nem ellenzem a 4magos procit. Én mondjuk 2magos vennék, de később ráadnám a fejem egy 4magosra. Elvileg valamennyivel többet tudnak a 4magosak. Csak megkell várni amíg jól lemennek az árak...
  • sz4bee
    Én erre gondoltam: Intel Core2Quad 2500/1333 6M BOX Q9300 ami szerintem de javitsatok ki ha nem igy van majdnem ugyan azokkal a tulajdonságokkal rendelkezik mint a E8400-as típus csak 4magos amit már egy bizonyos játék állitolag már kihasznál.Nem ez az egy játék miatt venném meg, amugy is csak durván egy tizes különbség van közötte.
  • DIESEL DOG #8361
    Hát akkor ez elég drága, de fejlettebb technológia. Köszi a választ!!! :)
  • Inquisitor
    Hát elég sok. Feljavított C2D, beépített memóriavezérlővel, meg az AMD Hyper transporthoz hasonló saját megoldással. No meg persze finomítottak itt-ott rajta. Van aki szerint kb. 40%-al gyorsabb, mint az azonos órajelű jelenlegi C2D Q9xxx széria négymagosai. No meg lesz belőle 8 magos is.
    Csak ... drága az alaplap hozzá.
    Sose szabad semmi újból első generációt vásárlólni, pláne ilyen áron.
    Háromcsatornás DDR3 javallott hozzá, ami drága.
    A legkisebb proci is 70K fölött van még. Alaplap detto.
  • Inquisitor
    Jelenleg még nem.
  • DIESEL DOG #8358
    Nemrég hallottam az i7-es processzorokról. Ezek miben másabbak mint az elődeik?
  • DIESEL DOG #8357
    Én inkább egy izmosabb 2 magos Intel processzort vennék.
    Mondjuk egy ilyet: Intel P4 C2D 3000Mhz, 6MB cache, 1333Mhz FSB (ez az E8400-as típus). Ez jelenleg 30 és 35ezer FT körül van.
  • sz4bee
    Most milyen procit érdemes venni?(karácsonyra)Föleg jáccásra lenne használva a gép.Most már érdemes venni Quad procit?
  • mycso
    És az jó???

E2140-em hyperTX-el 3.4GHz...
  • DarkSector

asztakúva.
  • LittleMole
    én zalman fatality-vel 3 GHz-re húztam az E2200
  • Hunter of Deer
    ugy akarom de most ezzel a 2,8al lazan elviszi a gyari huto nemigen melegszik jobban mint amikor 2,4en ment. majd fizukor veszek egy hyper tx2-t aztan majd azzal. de mar ezt a kicsi huzast is eszrevenni rajta foleg gtanal :D
  • solo
    Gyári hűtőt azonnal szedd le!
    És ha majd vettél jó hűtöt akkor adj neki plussz feszt, és nemfog hibázni.
    De csak saját felelősséger.
  • Hunter of Deer
    nah felhuztam gyari hutovel 2,8ra a 2,4es procim 3ghznel mar hibat irt ki az Orthos. a memoria maradt 800mhzes
  • proway
    akkor végülis nincs nagy különbség a 2 proci között?
  • ollie
    Hosszabb távra (tehát mondju 2+ év) mindenképpen négymagos legyen.
  • proway
    értem. és ha azt kérdezem h hosszútávon melyik jobb...úgyértem hogy melyik fog később elavulni... remélem érthető :P :D
  • ollie
    Alapvetően jobb az E8400, eddig egy kivétel van, a GTA4-hez jobb a négymagos intel.
  • ollie
    A BIOS-ban az FBS-t állítsd át 266-ra (így máris 33% tuningod lesz), csak arra figyelj, hogy a memóriát ne állítsa a specifikáltnál nagyobbra, ezért lehet, hogy vissza kell osztanod az fsb/memória arányt.
  • gurubefree
    3.2GHz
  • Hunter of Deer
    senki? :S
  • proway
    sziasztok. Melyik procit érdemesebb megvenni játékokhoz?

az E8400-et vagy a Q8200-őt? pls help
  • DIESEL DOG #8341
    Köszönöm a válaszod!!!
  • DJ RX7
    nemrossz :D ekkor még stabilan működött?