9499
Intel
  • ollie
    Ki tudja?
    Azért éjszakánként benézek ide, ugyanis nem utazok sehova, csak köll a pihenés (na meg NWN, stb...).
  • Laalee
    akkor egy hétig nem látjuk a 9600pro a legjobb kártya kommentjeidet? :D
  • [Jakuza]
    Nekem az egesz elet egy nagy szabi !!!!
  • Gerry
    Ehh, nekem még kb 45...
  • ollie
    Jövőhétenszabinvagyok!
  • Laalee
    még 10 perc :D
  • Gerry
    Már túlzottan is péntek van, húznék má haza!!!
  • Fam
    jóvanna
    péntek van
  • Gerry
    Nomeg odaírta azt is, hogy "P2cel"...
  • Gerry
    Apronet szerintem tele van ilyenekkel, nézd meg!
  • Fam
    ja hogy ppga? - az más bocsi
  • Fam
    533fsb-s cerka
    kétlem:)
  • ollie
    Akkor biztos belenyúltál egy rossz szériába
  • atee
    Ja...hat akkor nincs mirol beszelni :D
    A 2.4b procim nekem is 3 gigan ment a 333 as rammal lazan!
    Single modban!
  • ollie
    Nálam 1 db 512-es modul van, és nem duálban
    (nem is lehetne, mert 845PE a chipset, ja és a proci sem HT-s, P4 2.4B)
  • atee
    na? es ,hogy van beallitva nalad?
    nalam 2 db. 512 es modul van dulaban!
  • ollie
    Miért, szerintem az a 25%-os húzás azért nem mondható kevésnek. Nálam ez már jó húzhatóságnak számít.
  • B@dsector
    Ez nem igaz ált. mivel énis 2.4C HT BOX vettem Costa Rica
    gyártásut és 3.06Ghz fölött megál az élet.
    Lehet, hogy a Malay gyártású procik húzhatóak jobban de
    ez úgy szokott kinézni hogy az első gyártási szériás procik
    húzhatóak jobban.
    Vagy inkább marad a leválogatás.
  • ollie
    Ja, meg olvastam, hogy általában a dobozos változatok jobban húzhatóak, valamint különösen igaz ez a 2.4-esekre, míg pl a 2.53-asok már nem annyira.
  • ollie
    Nem a 400-as ram a baj, valszeg lassú az időzítése (vagy mi, cas to cas meg ilyenek). Nekem 333-as ramom van 512M Infineon, és ezzel fel tudom húzni a P4 2.4B-t 3.06-ra (magasabban nem is próbáltam). Igaz, a memory turbo módot, meg system performance-ot a biosban alapra kell állítanom.
  • atee
    nekem is 2.8 on megy a 2.4 es!
    Sajnos a 400 as ramok miat nemtudom feljebb vinni!
  • Caponee
    Egyebkent a haver 2.6 P4 nem tudja 2.8 fole huzni akarhogyan is kinlodik.Abit BH7 alaplapja van,bar mondjuk memoriabol szarokat vett.
  • Caponee
    Köszi mindenkinek a sok tanacsot.Megfogadom.
  • B@dsector
    Alig hogy megkezdődött az Intel Developer Forum, máris óriási meglepetésben lehet részünk: hamarosan megjelenik a 2 MB harmadszintű gyorsítótárral ellátott 3,20 GHz-es Intel Pentium 4 Extreme Edition, míg 2005-ben kétmagos Xeonnal találkozhatunk.Az Intel tehát igen komolyan vette az AMD fenyegetését, és kifejezetten játékosok számára elkészítette a + 2 MB gyorsítótárral ellátott Pentium 4-et. Ráadásul ez még nem is a Prescott, hanem a Northwood módosított változata, így 0,13 mikronos technológiával készül, 512 KB másodszintű és 2 MB harmadszintű gyorsítótár található benne. Így összesen 108 millió tranzisztorból épül fel, ez kétszer annyi, mint a hagyományos Northwood esetében, de alig több, mint az Athlon 64 FX-ek esetén. Igen érdekes lépés ez az Intel részéről, valószínűleg tényleg komoly ellenfélnek tartják az Athlon 64 sorozatot, hiszen a viszonylag kis teljesítménynövekedést okozó gyorsítótár gyártása nagyon megnöveli a költségeket. Érdekes lesz tehát a csata a két gyártó között, a felhasználási terület miatt azonban az AMD megoldása valószínűleg életképesebb lesz. 2005-ben újabb Extreme processzorral találkozhatunk, addigra ugyanis elkészül a jelenleg Tulsa kódnéven ismert kétmagos Xeon szerverprocesszor.

• ollie
    Szerintem is. Nekem sincs semmi húzva, pedig "csak" 9600 PRO-m van. Majd ha kijön a Morrowind 2, vagy a HL3 húzok (vagy új kareszt veszek)
  • Gerry
    Az már abszolút elvetemült dolog szerintem, csak azért szarráhúzni a cuccot, hogy valamilyen márkprogramban n+1 a köbön pontot érjen el az ember. Nem mondom, én is szoktam tuningolni, de általában mindaddig alapon mennek a cuccaim, amíg valamelyik program nem kezd el akadni, ha a 3DMark03 pont 4500-5000-körül van, szerintem az jelenleg bőven jó (beállításoktól függően nekem 4550-4850 között van jelenleg a 3DM03), csak azért venni egy 2.8-a P4-et R9800Pro-val, hogy agyonhúzza az ember az szerintem pénzkidobás...
  • ollie
    Én láttam már 2.8C-t 4G-n ketyegni. Az Aquamark3 score egy agyonhúzott 9800pro-val 60k felett volt.
  • gyraph
    Nekem is pontossan igy ketyeg a kicsike...
  • Gerry
    Több helyen is láttam, hogy a 2.4C elment 3GHz-n, 250-es FSB mellett, csak a RAM bírja szusszal, az a lényeg!
  • ollie
    Nem éri meg a 20 rongy a 200MHz-t. A 2.4-es procit simán fel tudod húzni 3G fölé. Nekem a 2.4B van, és még az is elketyeg 3 felett.
  • Caponee
    Most akarok gepet fejleszteni.Kineztem magamnak az AsusP4P800 alaplapot de nem tudom hogy milyen procit rakjak bele.P4 2400/800 vagy P4 2600/800 ?Meger e 20 rongyal tobbet a 2600 vagy sem? Esetleg fel tudom e a 2400 huzni 2800-ra vagy 3000Ghz-re?
  • atee
    És miért is jo ez annyira?
    Maradjunk annyiban ,hogy az eddigi ECS lapoknal jobb.. viszont eleg drága!
    És nem jobb a tobbinel!
  • ollie
    Nem nő a freki, hanem csak a stabilitás nő és így a tuningolhatóság is (na meg a veszélye a procihalálnak).
  • ollie
    Rambus-os?
  • Borg
    I850E
  • ollie
    Ez milyen chipsetes?
  • ollie
    Igen, a legjobban az alaplaptól függ, na meg a ramtól a húzhatóság (a proci után). Az multiplier-t nem lehet változtatni, már több éve le van tíltva a procikban (sajnos), de információként még mindig kijelzi a bios. A manuális kérdésedet nem igazán értem, a bios-os változtatások nem software-esek, hanem eleve hw-sek.
  • Gerry
    Ha most rosszindulatú akarnék lenni, akkor azt kérdezném: Miért is kellenek azok a "tartalék" IC-k???", de nem vagyok az, ezért inkább azt mondom, hogy nem hülyeség, ugyanis ha valaki véletlenül elbaltáz egy BIOS-flasht, akkor sincsen semmi gond, előkapja a tartalékot (amit amúgy sajnos elég nehéz lenne beszerezni), és beröffenti vele a gépét, majd helyreállítja az elbaltázott modult.
  • ollie
    Eh, nem semmi. Úgy tűnik az ECS kezdi összeszedni magát. Az alaplaphoz ECS Photon PF1 v1.0 még plusz BIOS IC-ket is adnak!
  • Gerry
    Ha meg dobozos a processzor, akkor rajta virít a HT logó a jobb felső sarokban (két narancssárga ferde csík), meg rá is van írva, hogy "Supporting Hyper Threading Technology"!