9499
Intel
-
#1540 Valamelyik hídon szar a hűtése, egyenesen a procira megy a hő.... -
#1539 IS7-nek melegedési problémai vannak..
RUssian is azér cserélt alaplapot nem a procival volt gond vagy a hütövel -
Jarlaxle #1538 Mindegy, de jó lenne tudni mennyit bír a procim maximálisan. -
#1537 Most nem mindegy, hogy 3.1 vagy 3.2? -
#1536 ha 3.1-en szépen megy, akkor inkább örülj. ;) -
Jarlaxle #1535 Az én 2.4c procim csak 3.1en indul be. Neked milyen beállításokkal megy 3.2n? Az alaplapom abit ic7. Egyébként most a procim terhelés mellett 56fokos. Nekem a legújabb vantec hűtő van a procin. -
#1534 Azert van mert tenyleg jo a gyari huto:)) folraktam a heatpipes full rez hutot hat semmivel nem jobb:)
-
#1533 1. Milyen pasztával kented meg a procit, és hogyan?
2. Milyen házban van a cucc (esetleg házhűtő ventik)?
3. Legfrissebb BIOS van fent?
4. Maximális fordulatszámon megy a CPU venti?
5. Húzod-e a procit, ha igen, akkor mennyire? -
#1531 Gyári hűtő nagyon jó, sőt, az egyik legjobb. Ne cseréld le, max szedd le a szirszart az aljáról, takarítsd le, és kend fel pasztával. -
#1529 Elvileg 70-71 fok-nál leállítja a gép magát, úgyhogy nagy baj nem lehet, csak nem túl jó egy Intel procit 60 fok felett járatni. -
#1527 Nem sok, 60 fokig nincsen gond, de ha a borda alján még a gyári fémlapka van, akkor azt érdemes leszedni, és a proci felületét, valamint a borda alját szépen alkoholos törlőkendővel csillogora letisztítani, majd finoman megkenni hővezetőpasztával (ezüst a legmegfelelőbb, de a fehér is tökéletes), és máris pár fokkal alacsonyabb lesz a hőmérséklet (kb 7-8%). -
#1524 Hűtő aljáról leszedted a sötétszürke fémlapocskát? -
#1523 Nem sok, ez ok. De persze függ az alaplaptól is. -
#1521 egyebkent ket szalu optimalizacio van vagy nem ugyan az mintha dual procit hasznal? akkor hasznalja a HT is nem? -
#1520 tenyleg ez volt a lenyeg gondolod nem tudtam:)) amin megy sima leg hutessel az a lenyeg:)) elotte egy 2.8-as volt na azt hozta egy 3200+ Barton nem tobbet:) -
#1516 ha kikapcsolod az SMT-t(minahogy nincs 2szálú optimalizáció semmilyen játékban) akkor az előny közel sem lesz ekkora. mondjuk a P4 akkor is gyorsabb lesz, de nem ennyivel.
nomeg a 3200+ barton alig fogyaszt 60Wot. -
#1515 hat nem tom nekem ABIT IC7:)) es egy 40-ert vett proci:) itt tartok most sima leg:)
-
#1514 Gyerekek, az a helyzet, hogy az imént megvilágosodott előttem valami, és ezt most veletek is megosztom.
Egyértelműen bizonyítani tudom, hogy az ÁJEMDÉ vs. intel csata már régen lefutott dolog, éspedig az AMD a porba döngölte az intelt.
Íme a megdönthetetlen bizonyíték:
Boldog Karácsonyt mindenkinek, remélem, nem zavar senkit ez a kis gyenge poén itt eme topic közepén... ha meg igen, az HOLNAP Falmeljen, thx. -
#1510 A worms3 után lett nézve... -
#1508 én egy másik topicba kifejtettem, hogy nálam minden ok. Most perpill, egésznapi bekapcsolás, 1 órás videótömörítés és másik egy óra Worms3D-zés után 40 fokos a proci és 27 fokos az alaplap... (persze hátra most szereltem be egy ventillátort.)
Amúgy talán rájöttem, hogy mi lehet a gond az IC7-eseknél. Ugyanis a proci ventillátora csak 2280-on megy. Ez azért van, mert a Biosba be lehet állítani, hogy a dinamizmusát, azaz mekkora hűfoktól menjen gyorsabban, stb.
Nem ez lehet a megoldás: -
#1507 Félreértettél!
Én nem mondtam 1 szóval se, hogy vegyél másikat, hanem hogy EZ VAN! Ezzel nem igazán tudsz mit csinálni. Elég sokan panaszkodnak az IS7, IC7 lapokra melegedés miatt. -
Fam #1506 lehet, hogy én vagyok láma, de nekem alapból az nfsu nem is enged 1600*1200-at:)
pedig a moncsi meg a karesz is tudná -
#1505 lolka
arra gondol, hogy 1 év múlva lesz olyan videjókari, amin ekkora felbontásban egy 1gigás procival. -
#1503 20-ért? Az nem volt rossz ár! -
#1502 Igen. Havernak most vettünk. aproneten garival 20e-ért. és nagyon király! -
#1500 Ha visszaolvasol látni fogod, hogy énis szívtam ezzel a lappal IS7! ugyanez volt nekem is a problémám, melegedett mint állat. Itt a fórumon azt tanácsolták, vogy ne vegyem figyelembe mit mér a lap, biztos rosszul teszi ezt.
Igen, de az én esetemben ha megnéztem kézzel iszonyat memeg volt a borda, sőtt minden. Melegedett a lap, és vele minden!
Nem tudok neked mit mondani és szerintem a Többiek is e végett "csöndesek". Rá kellett jönnöm, hogy az ABIT SUX!
A hőfok értékek kisértetiesen ua. volt mint a Tied, most CPU:38C és amint látod lenne oka rá MB:32C
ENNYI -
DopeBob #1497 1280 a max amit a monitorom tud, úgyhogy nemtudom... -
DopeBob #1494 Radeon9800XT az egyetlen ami szóba jöhet szerintem... de csak akkor vedd meg ha később a vasat is kicseréled alatta mert nem tudod kihasználni... ha ez árban sok, akkor jó vétel lehet egí 5900XT, vagy egy 9600Pro, esetleg 9800SE... ez alatt pedig a jó öreg Ti4200 :) azzal is ki lehet húzni még egy darabig...
Ja! Sokat segíthet, ma mondjuk 1,2 esetleg 1,3GHzre fel tudod húzni a cuccot, ha XPt használsz esetleg még 256 mega ram...
Remélem ezt értelmesnek találod... hali -
DopeBob #1493 arra gondolt, hogy teljesen mindegy, hogy mit teszel bele, örülj ha 1024ben eljátszogatsz... az 1GHz es P!!! lassan már ajadáknak sem egy főnyeremény, nemhogy új játékot futtatni 1600as felbontásban...
Nem a levegőbe beszélek... nekem P4 2,4@3,0GHz Gef4Ti4200(300/600) 512 DDR@330MHz és 1280ban tökéletesen jól megy úgy hogy minden maxon van (FSAA nélkül) -
#1491 majd amit 1 év mulva kiadnak az jo is lesz -
#1488 Öregem ha hallanám nem hinném el.
Hátra beszereltem egy plussz nagy ventillátort, hogy szívja kifelel levegőt. és ez -10 fokot jelent. Eddig állandóan aggódtam, hogy 50 felett volt a hőm, most pedig a proci 39 a rendszer 27! fokos.
És pesrze egész nap mennt a gép és nem is csak magában, játékra és munkára is be volt fogva.
Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek.
Előre jövő héten érkezik meg a 3 ventillátor kiegészítés és akkor nagyon bruti lesz. Eddig nem húztam a procit mert nem kellett de most nem fogok aggódni. ;) -
#1486 vegyél 2 512 DDR-t az a legjobb. ;)
nekem is az van, igaz a 2.-at ajándékba kaptam.. -
antijedi #1485 nekem egy adsl vagy kábelnet erejég kell max hálókártya szal ahoz meg bőven elég a sima is... :P -
#1483 A 3COM hálókártya qrva jó! Ha kell háló neked hidd el megéri! :) -
antijedi #1482 mondom hogy ott ugyan azt irja mindketőről...
amugy a két hálokártya télleg más de valami nagyobb különbségre is gondoltam :P -
#1481 Nézd meg: ASUS -
antijedi #1480 ehhh, ako nem ér meg +4k-t :PPP -
#1479 Lehet, hogy hülyeséget mondok, de asszem az E-n intel hálókártya van a másikon Gigabyte LAN ennyi! -
antijedi #1478 nem tudja valaki hogy az ASUS p4C800 Delux és az ASUS P4C800 Delux-E közöt mi a különbség? (kb 4k a különbség akettő közöt de hiv oldalon nem sok kulönbséget vetem észre a leirásban) -
#1476 Attól függ, hogy az alaplapod támogatja e a dual ram kezelést, mert akkor gyorsabb lesz 2x256, mint 1x512.